رشد ۱۱درصدی تولید فولاد ایران
انجمن جهانی آهن و فولاد در جدیدترین گزارش خود از رشد 3/11 درصدی تولید فولاد ایران در 8 ماه نخست سال جاری میلادی خبر داد. تولید فولاد ایران که در 8 ماه نخست سال 2019 بالغ بر 739/16 میلیون تن گزارش شده بود، در 8 ماه نخست 2020 به 625/18 میلیون تن افزایش یافته است. رشد 3/11 درصدی تولید فولاد ایران طی این مدت با وجود تحریمهای آمریکا در حالی است که بسیاری از کشورهای صنعتی تحت تأثیر شیوع کرونا با کاهش شدید تولید فولاد خود مواجه شدهاند. تولید فولاد آمریکا در 8 ماه نخست سال جاری میلادی افت 8/19 درصدی داشته است و تولید فولاد آلمان در این دوره 5/16 درصد، فرانسه 6/27 درصد، انگلیس 7/5 درصد، کانادا 5/16 درصد، ژاپن 19 درصد، عربستان 3/18 درصد، قطر 1/47 درصد و هند 8/18 درصد افت داشته است. کل تولید فولاد جهان در ماههای ژانویه تا آگوست امسال با کاهش 2/4 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل مواجه شده و به 1187 میلیون تن رسیده است.
***
ضوابط جدید واردات موبایل مسافری
علی وکیلی، مدیرکل دفتر واردات گمرک ایران در بخشنامهای به گمرکات اجرایی اعلام کرد از روز 12 مهرماه سال جاری، اظهار و ثبت تلفن همراه مسافران صرفا در محل مبادی ورودی کشور و پس از احراز هویت دقیق و تشخیص غیرتجاری بودن و طی تشریفات گمرکی در لحظه ورود به کشور انجام میشود. گفتنی است واردات موبایل مسافری عملا نیاز به ثبت سفارش ندارد، بر این اساس، شواهد حاکی از افزایش ورود موبایلهای گرانقیمت از طریق مسافری و انجام رجیستری در گیتهای گمرک ورودی است.
***
خبرهای وزیر راه از ثبتنام وام ودیعه مسکن و سهمیه گازوئیل کامیونها
وزیر راهوشهرسازی از آغاز مجدد ثبتنام وام ودیعه مسکن از امروز تا پایان مهرماه خبر داد. محمد اسلامی از آغاز مجدد ثبتنام وام ودیعه مسکن از امروز تا پایان مهرماه خبر داد. تاکنون ۱۳۸ هزار مستاجر برای دریافت تسهیلات ودیعه مسکن تشکیل پرونده دادهاند و ۴۰ هزار نفر وام گرفتهاند. از تعداد ۴۶۰ هزار واجد شرایط طرح اقدام ملی مسکن، ۱۴۰ هزار نفر نسبت به تکمیل پرونده اقدام کردند و از این تعداد، ۱۰۰ هزار نفر در بانک عامل مسکن افتتاح حساب کرده و ۷۰ هزار نفر نیز نسبت به واریز وجه اقدام کردهاند.
وزیر راهوشهرسازی همچنین درباره نتیجه درخواست از وزیر نفت مبنی بر توقف کاهش سهمیه پایه گازوئیل مربوط به ناوگان کامیون درونشهری و برونشهری به فارس گفت: توافق کردیم سهمیه پایه سوخت ناوگان کامیون کاهش پیدا نکند، بنابراین این سهمیه پایه کاهش نیافته است. محمد اسلامی افزود: طی توافق با وزارت نفت، کاهش سهمیه پایه سوخت ناوگان کامیونی نداریم. گفتنی است چندی پیش وزیر راهوشهرسازی در نامهای به وزیر نفت درخواست داده بود: «با توجه به اینکه بخش قابل توجهی از ناوگان در هر ۲ بخش درون و برونشهری فعالیت میکنند و با مشکل تامین سوخت مواجه میشوند و با عنایت به اینکه برخی از ناوگان باری سهمیه بالاتری نسبت به سایر بارگیرها با ظرفیت مشابه دریافت میکنند و این موضوع موجب نارضایتی در بخش شده است، کاهش سهمیه پایه تا همسانسازی مربوطه متوقف شود».پیش از این مقرر شده بود از ابتدای خرداد ماه 99 کاهش 10 درصدی سهمیه سوخت پایه ناوگان کامیونی آغاز شود و این روند به تدریج ادامه یابد، تا نزدیک به صفر شود.
***
قیمت مرغ در بازار به کیلویی ۲۰ هزار تومان رسید
نایبرئیس کانون سراسری مرغداران گوشتی از افزایش قیمت مرغ به کیلویی ۲۰ هزار تومان در بازار خبر داد. حبیب اسداللهنژاد از افزایش قیمت مرغ گرم به کیلویی ۲۰ هزار تومان خبر داد و گفت: قیمت مرغ زنده با حدود ۸۰۰ تومان افزایش نسبت به روزهای گذشته به کیلویی ۱۳ هزار و ۸۰۰ تومان رسیده است و قیمت مرغ گرم نیز هر کیلوگرم ۲۰ هزار تومان است. وی با اشاره به هزینه تمام شده تولید مرغ زنده به مهر گفت: به دلیل افزایش قیمت نهادههای دامی و کافی نبودن میزان نهادهای که دولت به تولیدکننده اختصاص میدهد، قیمت تمام شده تولید مرغ زنده به کیلویی ۱۶ هزار تومان رسیده، بنابراین قیمت منطقی مرغ گرم باید بین ۲۳ تا ۲۴ هزار تومان باشد. اسداللهنژاد با بیان اینکه پیشبینی میشود قیمت مرغ طی روزهای آینده افزایش بیشتری داشته باشد، گفت: بخشی از این رشد قیمت به دلیل کاهش تولید و بخش عمده آن به خاطر هزینه تمامشده است. تولید مرغ نسبت به گذشته کمی کاهش یافته اما این مسأله را نمیتوان دلیل اصلی افزایش قیمت آن عنوان کرد. دلیل افزایش قیمت، گرانی نهادههای تولید و افزایش هزینه تولید است.