printlogo


کد خبر: 225184تاریخ: 1399/7/13 00:00
ترامپ با علامت‌هایی چون سرفه، تب و خستگی مزمن راهی بیمارستان نظامی والتر رید شد برخی منابع خبری از ناپایداری وضعیت جسمی‌ ترامپ می‌گویند
ذوق زدگی دموکرات‌ها

گروه بین‌الملل: همه عرصه‌های خبری آمریکا 2 روز بعد از اعلام رسمی ابتلای ترامپ به کرونا، همچنان تحت‌الشعاع این خبر قرار دارد. لااقل تا 2 هفته آینده که وضعیت نهایی وی روشن شود بعید است تغییری در این اوضاع ایجاد شود. 
کرونایی شدن ترامپ انتخابات ریاست‌جمهوری این کشور را هم با وضعیت مبهمی مواجه کرده است و حتی ستاد دموکرات‌ها هم با اوضاع فعلی به حالت نیمه‌تعطیل درآمده است. 
در کنار همه این حواشی، انتقال ترامپ به بیمارستان نظامی در صبح دیروز اما و اگرهای بسیاری را درباره وضعیت سلامتی وی به وجود آورده که در کنار علامت‌هایی مثل تب، سرفه و خستگی مزمن نشانه‌های خوبی برای وی نیست.  
به گزارش «وطن امروز»، اگرچه حال عمومی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا در زمان اعلام کرونایی شدن خوب توصیف شده بود اما از صبح دیروز بروز علائمی چون تب، سرفه و خستگی فراوان که از علائم جدی کروناست سبب شد پزشکان آمریکایی چاره کار را در انتقال فوری ترامپ به بیمارستان نظامی والتر رید اعلام کنند. به نوشته دویچه وله، مشاور امور پزشکی کاخ سفید هم اعلام کرد میزان تب ترامپ افزایش یافته، تنفس او دشوارتر شده و احساس ضعف می‌کند.
 ترامپ لحظاتی قبل از اعزام به بیمارستان با هلی‌کوپتر در ویدئویی کوتاه از خوب بودن حال عمومی خود خبر داد. 
با وجود آن که ترامپ در پیام ویدیویی خود حتی یک سرفه هم نداشت اما رسانه‌هایی چون دویچه وله آلمان با توجه به وجود تجهیزات پزشکی و درمانی پیشرفته در کاخ سفید، انتقال رئیس‌جمهوری آمریکا به بیمارستان را امری عجیب عنوان کرده‌اند که از نگاه این رسانه آلمانی نشان می‌دهد وخامت جسمی ترامپ جدی‌تر از آن است که پزشکان وی به رسانه‌ها اعلام کرده‌اند. با این حال اما کاخ سفید در بیانیه‌ای اعلام کرد این اقدام صرفا جنبه احتیاطی دارد. 
 
* روایت رسانه‌ای دموکرات‌ها از حال ترامپ
به رغم اظهارات دونالد ترامپ و اعلامیه کاخ سفید مبنی بر خوب بودن حال رئیس‌جمهور آمریکا بعد از ابتلایش به ویروس کرونا، رسانه‌های حامی دموکرات‌ها از جمله شبکه سی‌ان‌ان از بروز مشکل تنفسی ترامپ خبر دادند که به واسطه گرایش حزبی آنها چندان قابل استناد نیست. با این حال سی‌ان‌ان در برنامه‌ای با مجری‌گری اندرسون کوپر، مجری شناخته‌شده این شبکه سراغ جیم آکوستا، خبرنگار حوزه کاخ سفید این شبکه که در کاخ سفید مستقر است، رفت. آکوستا در این مصاحبه گفت: همین چند لحظه قبل با یک مشاور ستاد انتخاباتی ترامپ صحبت کردم و او به من گفت این یک وضعیت جدی است، رئیس‌جمهور برای تنفس کردن با مشکلاتی دست و پنجه نرم می‌کند و امروز خیلی خسته بوده است. خبرنگار حوزه کاخ سفید شبکه سی‌ان‌ان در ادامه از گفت‌وگوی خود با یک منبع مطلع دیگر خبر داد که در آن، این منبع آمریکایی به آکوستا گفت: در بین کارکنان کاخ سفید درباره شرایط رئیس‌جمهور نگرانی جدی وجود دارد. 
 
* احتمال مرگ ترامپ چقدر است؟
طبق اطلاعات مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا درباره بیماری کرونا، احتمال مرگ فردی با سن و وزن و جنسیت ترامپ، چیزی حدود ۹۰ برابر یک جوان ۱۸ تا ۲۵ ساله مبتلا به ویروس کروناست. به گفته این مرکز، اضافه وزن به تنهایی می‌تواند موجب ضعف سیستم ایمنی و کاهش ظرفیت تنفسی ریه‌ها شود. 
ایلان شواتز، متخصص بیماری‌های عفونی و استاد دانشگاه آلبرتای کانادا نیز به رسانه‌های آمریکایی گفته: ترامپ به قدری مریض نبود که نیاز باشد به بیمارستان منتقل شود و احتمالا تیم پزشکی وی خود را برای روزهای آینده که اوضاع فاجعه‌بار شود، آماده کرده‌اند که تجهیزات کافی در دسترس داشته باشند. آرماند دوریان، سرپرست بیمارستان وردوگو هیلز لس‌آنجلس نیز درباره انتقال زودهنگام ترامپ به بیمارستان گفته: کارکنان دولت نمی‌خواهند ترامپ را با صندلی چرخ‌دار از کاخ سفید بیرون ببرند. به همین دلیل زمانی که او هنوز سرپا است درباره انتقال او به بیمارستان اقدام کرده‌اند. 
 
* آمریکا چگونه اداره می‌شود
قرار است در همان بیمارستان نظامی، دفتری برای دونالد ترامپ ایجاد شود. البته بنا بر اعلام کاخ سفید، اگر ترامپ در چند روز آینده اوضاع مناسب‌تری پیدا کند به وظایف خود در همان بیمارستان رسیدگی می‌کند و در این چند روز عملا کاری به عنوان رئیس‌جمهور انجام نخواهد داد. اگر شرایط انتخاباتی نبود شاید مایک پنس، معاون ترامپ عهده‌دار وظایف رئیس‌جمهوری می‌شد اما حالا هر گونه انتقال قدرت به پنس در افکار عمومی آمریکا به معنی ناتوانی جسمی ترامپ در انجام وظایف رئیس‌جمهوری است. 
 
* خوشحالی اکثریت دموکرات‌ها
با وجود آرزوی سلامتی افرادی مانند اوباما، بایدن و هیلاری کلینتون برای ترامپ، نظرسنجی‌های انجام شده میان اکثریت دموکرات‌ها روایت دیگری دارد. 
در همین ارتباط، نتایج نظرسنجی جدیدی که مؤسسه «مورنینگ کانسالت» منتشر کرد، نشان می‌دهد ۴۰ درصد دموکرات‌ها در پاسخ به این پرسش که از شنیدن خبر ابتلای رئیس‌جمهور به کرونا چه احساسی دارند، گفته‌اند «خیلی خوشحال» یا «تا حدی خوشحال» هستند. این نظرسنجی جدید همچنین نشان می‌دهد ۳۱ درصد پرسش‌شوندگان گفته‌اند از شنیدن خبر ابتلای ترامپ به کرونا «هیجان‌زده» شده‌اند و بقیه هم درباره این موضوع «بی‌تفاوت» هستند. نتایج این نظرسنجی همچنین نشان می‌دهد برخلاف دموکرات‌ها، ۵۵ درصد رای‌دهندگان جمهوری‌خواه که در این نظرسنجی شرکت کردند، گفته‌اند از شنیدن خبر ابتلای ترامپ به کرونا «ناراحت» شده‌اند و تنها ۱۴ درصد جمهوری‌خواهان گفته‌اند از ابتلای رئیس‌جمهور به کرونا «خوشحال» هستند. بقیه هم گفته‌اند از این موضوع «نگران» شده‌اند. 
این نظرسنجی همچنین نشان می‌دهد اکثریت قاطع دموکرات‌ها (۸۴ درصد) گفته‌اند به صداقت رئیس‌جمهور درباره اعلام وضعیت سلامتی‌اش «اعتماد ندارند». از سوی دیگر ۸۰درصد جمهوری‌خواهان گفته‌اند به صداقت رئیس‌جمهور در این زمینه «اعتماد دارند».
 
* مقابله توئیتر با آرزوی مرگ ترامپ
میلیون‌ها نفر در توئیتر طی 2 روز گذشته برای ترامپ آرزوی مرگ کرده‌اند. توئیت ترامپ درباره ابتلایش به کرونا هم رکورد پرفیو‌ترین توئیت تاریخ توئیتر را از آن خود کرد. افزایش آرزوی «خبرمرگ» ترامپ در فضای توئیتر سبب شد تا این اپلیکیشن آمریکایی، کاربران را به انسداد یا حداقل تعلیق کاربری خود در صورت آرزوی مرگ برای ترامپ تهدید کند. یکی از مهم‌ترین چهره‌هایی که برای ترامپ در 2 روز گذشته آرزوی مرگ کرده است زارا رحیم، سخنگوی سابق هیلاری کلینتون است که در توئیتر خود نوشت: توئیت کردن چنین چیزی طی 4 سال گذشته برخلاف هویت اخلاقی من بود اما امیدوارم بمیرد. حساب کاربری زارا رحیم هم‌اکنون به حالت خصوصی درآمده است و امکان مشاهده توئیت‌های او جز برای دنبال‌کنندگان وی وجود ندارد. زارا رحیم در سال‌های ۲۰۱۳ و ۲۰۱۴ همزمان با ریاست‌جمهوری باراک اوباما در دفتر راهبرد امور دیجیتال کاخ سفید مشغول کار بود. تصمیم توئیتر برای ممنوعیت آرزوی مرگ برای دیگران در این شبکه اجتماعی با واکنش منفی گروهی از کاربران روبه‌رو شد. آنها بر این باور هستند که توئیتر پیش از این چنین سیاستی را اجرا نکرده بود و استثنا قائل شدن صرفا برای رئیس‌جمهوری آمریکا نوعی تبعیض است. برخی کاربران توئیتر هم نوشته‌اند بارها از سمت افراد مختلفی تهدید به مرگ شده‌اند اما توئیتر واکنشی به این تهدیدها نداشته است. فیسبوک اما به شرط اینکه کاربران چهره‌های مشهور را در آرزوی مرگ‌شان تگ نکنند با این موضوع مشکلی ندارد. 
مارا ویلسون، بازیگر آمریکایی در واکنش به این اقدام توئیتر نوشت: می‌دانید چند نفر در اینجا (توئیتر)، به طور مداوم خواستار قتل‌عام مسلمانان یا سیاه‌پوستان می‌شوند. شبکه اجتماعی توئیتر نیز در واکنش به توئیت‌های انتقادی کاربران توئیتر گفت حذف پست‌های به اصطلاح تهدیدآمیز به مفهوم تعلیق حساب کاربری از توئیتر نیست.
 
* ترامپ چه دارویی مصرف می‌کند؟
دیروز یورونیوز گزارش داد «کیلی مک‌‌اننی» سخنگوی کاخ سفید با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد برای دونالد ترامپ بنا به تشخیص متخصصان داروی ضدویروسی رمدسیویر تجویز شده است. سخنگوی کاخ سفید در عین حال تاکید کرده است رئیس‌جمهوری آمریکا به تنفس با ماسک اکسیژن احتیاج ندارد. «شان کانلی» پزشک دونالد ترامپ نیز در جدیدترین گزارش خود از حال وی نوشت رئیس‌جمهوری آمریکا همچنان از خستگی رنج می‌برد اما روحیه خوبی دارد. کانلی همچنین اعلام کرده است برای درمان کرونای ترامپ، پادتن ریجنرون پلی‌کلونال تجویز شده است. افزون بر آن، از داروی خواب‌آور، یک عدد آسپرین در روز، ویتامین دی و ملاتونین نیز برای درمان رئیس‌جمهوری آمریکا استفاده می‌شود. شبکه خبری سی‌ان‌ان هم در گزارش خود نوشته است تجویز پادتن به ترامپ حکایت از جدی بودن میزان بیماری او دارد. نکته مهم‌تر اینکه این یک داروی آزمایشی است و هنوز مجوز استفاده از آن از سوی اداره فدرال نظارت بر مواد خوراکی و دارو در آمریکا (FDA)‌ صادر نشده است. لحن گزارش روز جمعه پزشک دونالد ترامپ نسبت به گزارش اولیه او در روز پنجشنبه جدی‌تر است. شان کانلی در گزارش پنجشنبه‌شب خود تاکید کرده بود حال بیمارش خوب است. 
 
* پیام کیم جونگ اون
رهبران زیادی در دنیا پیام‌هایی مبنی بر آرزوی سلامتی ترامپ ارسال کرده‌اند که در این میان پیام کیم جونگ اون بیش از دیگران به چشم رسانه‌ها آمد. وی در این پیام کوتاه نوشته است از صمیم قلب برای بازگشت سلامتی ترامپ و همسرش آرزو می‌کند. 
 
* ستاد بایدن انتشار پیام‌ علیه ترامپ را متوقف کرد
کرونایی شدن ترامپ سبب شد ستاد انتخاباتی جو بایدن، نامزد دموکرات‌ها برای انتخابات ریاست‌جمهوری فعلا انتشار تمام تبلیغات منفی علیه دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا را متوقف کند. بایدن در پیامی در توئیتر نوشت: در این لحظه نمی‌توان به صورت حزبی بود، بلکه باید به صورت آمریکایی عمل کرد و باید همانند یک امت متحد شویم. یک منبع نزدیک به ستاد انتخاباتی بایدن گفت این ستاد به صورت موقت انتشار تمام تبلیغات منفی علیه دونالد ترامپ را متوقف می‌کند.
******
کاخ سفید پنهانکار
تصور عمومی این بود که ترامپ بلافاصله بعد از ابتلا به کرونا این موضوع را رسانه‌ای کرده که گزارش دیروز نیویورک‌تایمز این تصور را بر هم زد. در همین ارتباط روزنامه نیویورک‌تایمز به نقل از منابع خبری گزارش داده کاخ سفید ابتدا سعی کرده ابتلای دستیار رئیس‌جمهور آمریکا به کرونا را مخفی کند. منابع خبری آن روزنامه گفته‌اند: کاخ سفید ابتدا سعی کرده مانع علنی شدن ابتلای «هوپ هیکس» دستیار رئیس‌جمهور آمریکا به بیماری کرونا شود. روزنامه نیویورک‌تایمز نوشته مقام‌های کاخ سفید امیدوار بوده‌اند بتوانند خبر ابتلای خانم هیکس را از عموم مخفی نگاه دارند اما تلاش‌های آنها ثمری نداشته است. از طرف دیگر، شبکه خبری سی‌ان‌ان گزارش داده شمار کمی از مقام‌های کاخ سفید از صبح پنجشنبه از ابتلای هوپ هیکس به کرونا با خبر بوده‌اند و به ‌رغم این ترامپ سفرش به نیوجرسی را لغو نکرده و آن را انجام داده است. مک‌اننی، سخنگوی کاخ سفید هم روز پنجشنبه بدون ماسک در جمع خبرنگاران حاضر شده و اشاره‌ای به ابتلای هوپ هیکس به این بیماری نکرده است. پنهانکاری کرونایی کاخ سفید یادآور سابقه طولانی پنهانکاری‌های دولت‌های مختلف آمریکا در این حوزه است که در زیر به بخشی از آنها اشاره می‌شود. 


Page Generated in 0/0082 sec