اسدالله خسروی*: بستری شدن تمام اعضای خانواده در بیمارستان، کرونایی شدن تمام افراد یک روستا در ایذه خوزستان و انتقال ویروس به افراد حاضر در میهمانیها نشان میدهد مساله کرونای خانوادگی باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.
به گزارش «وطن امروز»، مسوولان و متخصصان حوزه سلامت مدتی پیش اعلام کردند سرعت ابتلای افراد به کرونا 3 تا 9 برابر افزایش یافته است و همین مساله در کنار رعایت نکردن پروتکلهای بهداشتی موجب شده موج جدید کرونا زودتر از فصل سرد سال آغاز شود. کرونای خانوادگی یکی از تبعات سرعت انتقال ویروس کروناست و به معنای آن است که فردی که ابتدا به ویروس مبتلا شده به طور دقیق موارد و پروتکلهای بهداشتی را رعایت نکرده و موجب ابتلای سایر افراد خانواده شده است.
در این باره رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری گفت: بیتوجهی به رعایت پروتکلهای بهداشتی و فاصلهگذاری اجتماعی در اماکن عمومی، محل کار و منزل باعث شده است ویروس خطرناک کرونا به صورت گروهی کارکنان یک مجموعه یا اعضای یک خانواده را مبتلا کند.
پیام طبرسی در گفتوگو با «وطن امروز» گفت: به دلیل قدرت بالای سرایت ویروس کرونا و افزایش همهگیری آن، روز به روز بر آمار مبتلایان و جانباختگان این بیماری افزوده میشود.
وی به موارد متعدد بستری گروهی اعضای خانوادهها یا کارکنان محیطهای اداری به دلیل عدم رعایت دستورالعملهای بهداشتی و پزشکی اشاره کرد و اظهارداشت: کرونا اکنون کوچک و بزرگ یا پیر و جوان نمیشناسد، بنابراین افرادی که به رعایت اصول بهداشتی و فاصلهگذاری اجتماعی پایبند نیستند باید منتظر مرگ خود یا عزیزانشان باشند.
رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری خاطرنشان کرد: قدرت انتقال ویروس کرونا و گستردگی شیوع آن در سراسر کشور به قدری زیاد است که افرادی که در بیرون از خانه تردد دارند، بویژه آنهایی که با حملونقل عمومی سفر میکنند باید حتما در خانه هم ماسک بزنند، چرا که این ویروس تا چند روز نشانهای ندارد و مبتلایان آن ناقلان خاموشند.
طبرسی با بیان اینکه همهگیری کرونا از طریق مسافرتها تشدید میشود، گفت: در مسافرتها معلوم نیست میزبان حامل ویروس کروناست یا میهمان و با توجه به سنت دورهمیها در صورت وجود یک فرد مبتلا به کرونا، احتمال ابتلای دیگر افراد نیز افزایش مییابد.
* اجباری شدن استفاده از ماسک در استان تهران
سختگیریها برای جلوگیری از شیوع گسترده ویروس کرونا ایجاد شده است، تا جایی که معاون کل وزیر بهداشت از اجباری شدن ماسک در استان تهران از هفته آینده خبر داد و گفت: میزان جرایم مربوط به عدم استفاده از ماسک ظرف یک هفته تعیین میشود. ایرج حریرچی در اخبار 21 یکشنبه با اشاره به آخرین وضعیت کرونا در کشور، اظهار داشت: از وضعیت فعلی و استمرار آن خیلی ناراضی هستیم. وی ادامه داد: متاسفانه تاکنون ماسک اجباری نبود و فقط در اماکن، ادارات و مغازهها اجباری بود اما رئیسجمهور در جلسات چهارشنبه، پنجشنبه و امروز به این موضوع تاکید داشت و قرار شد کمیته انتظامی و کمیته بهداشت ستاد کرونا موضوع مربوط به استفاده از ماسک را نهایی کنند. معاون کل وزیر بهداشت با تاکید بر اعمال جریمه برای افرادی که از ماسک استفاده نمیکنند، گفت: از هفته آینده در استان تهران استفاده از ماسک اجباری میشود؛ اینکه میزان جریمه عدم استفاده از ماسک چقدر است، ظرف یک هفته نهایی میشود. حریرچی با اشاره به اینکه اگر 95 درصد مردم از ماسک استفاده کنند بسیار خوب خواهد بود، بیان داشت: حتی استفاده از ماسک خانگی هم موثر خواهد بود. وی با اشاره به اینکه در 7 استان مانند تهران مشاغل ردیف 3 تعطیل شده است، متذکر شد: با توجه به اینکه درباره دسترسی به واکسن و دارو در آینده نزدیک امید چندانی وجود ندارد، امیدواریم با تغییر سیاستهایی که به وجود میآید، اقدامات اساسیتری انجام شود. حریرچی با بیان اینکه باید منابع لازم برای اقدامت موثرتر تامین شود، افزود: اکنون محدودیتها در 7 استان وضع شده و هنوز در قم، اصفهان، آذربایجان غربی و شرقی نگرانی قابل توجهی داریم.
* ۴۱۵۴ نفر در وضعیت شدید بیماری کرونا
آمار بیماران بدحال کرونا در بیمارستانهای کشور افزایش یافته است. به گفته سخنگوی وزارت بهداشت، حال 4154 نفر از مبتلایان به بیماری «کووید-19» وخیم است. سیماسادات لاری روز گذشته گفت: از ظهر روز شنبه تا ظهر یکشنبه و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی ۳ هزار و ۶۵۳ بیمار جدید مبتلا به «کووید-19» در کشور شناسایی شدند که یکهزار و ۴۸۳ نفر از آنها بستری شدند. وی گفت: مجموع بیماران «کووید-19» در کشور به ۴۷۱ هزار و ۷۷۲ نفر رسید. لاری ادامه داد: متاسفانه در این مدت ۲۱۱ بیمار «کووید-19» جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۲۶ هزار و ۹۵۷ نفر رسید. وی همچنین گفت: خوشبختانه تاکنون ۳۸۹ هزار و ۹۶۶ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. بنا بر اعلام سخنگوی وزارت بهداشت، ۴۱۵۴ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-19» در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند. وی همچنین افزود: تاکنون ۴ میلیون و ۱۲۳ هزار و ۱۷۳ آزمایش تشخیص «کووید-19» در کشور انجام شده است. لاری در توضیح استانهای در وضعیت قرمز بیماری گفت: استانهای تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویهوبویراحمد، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، چهارمحالوبختیاری، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان و یزد در وضعیت قرمز قرار دارند.
*خبرنگار
***
[کرونا با تعطیلی یک هفتهای کنترل نمیشود]
در حالی که رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران تعداد قربانیان کرونای پایتخت را ۱۳۶ نفر در روز شنبه اعلام کرد، استاندار تهران تعداد فوتیها را فقط 68 نفر میداند. اختلاف آماری شورای شهر تهران و استاندار نشان میدهد مسؤولان، منابع آماری واحدی ندارند و هرکسی همان آماری را که دوست دارد اعلام میکند. از طرفی طبق اعلام وزارت بهداشت تعداد قربانیان کرونا در کل کشور 179 نفر بود و تعداد 136 فوتی فقط در تهران کمی از واقعیت دور است. ناهید خداکرمی، رئیس کمیته سلامت شورای شهر دیروز در تذکر پیش از دستور خود با اشاره به اتخاذ محدودیتهای کرونایی در تهران گفت: اخیرا محدودیت یک هفتهای از سوی استانداری برای تهران صادر شد اما اتخاذ این محدودیتها، نگرانیهایی را به همراه دارد و سوال مطرح شده این است که آیا با تعطیلی یک هفتهای میتوان اپیدمی را کنترل کرد؟ جواب خیر است. وی با بیان اینکه با چند اپیدمیولوژیست صحبت کردم و آنها معتقدند تعطیلات یک هفتهای فقط فراز و فرود در سیر اپیدمی ایجاد میکند، گفت: اگر نتوانیم این محدودیتها را درست کنترل کنیم بعد از آن باز هم شاهد اوج بیماری خواهیم بود و باید به مسؤولان گفت اگر نمیتوانید کار و تصمیم بهتری داشته باشید، همان اپیدمی گلهای را دنبال کنید. رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران با بیان اینکه وضعیت تهران قرمز است و 136 تهرانی روز شنبه از این بیماری فوت کردند، ادامه داد: برای مهار شیوع کرونا لازم بود به جای یک هفته، ۲ هفته تهران تعطیل شود. با وجود آمار خداکرمی، استاندار تهران دیروز از فوت ۶۸ شهروند تهرانی بر اثر ابتلا به ویروس کرونا در روز شنبه خبر داد. به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، انوشیروان محسنیبندپی، در جمع خبرنگاران گفت: آمار فوتشدگان قطعی بیماری کرونا در روز شنبه ۶۸ نفر بوده است و احتمالا آمار اعلامی از سوی اعضای شورای شهر شامل افراد مشکوک نیز میشود و آمار افراد قطعی نیست. این در حالی است که ناهید خداکرمی، عضو شورای شهر تهران دیروز در جلسه شورای شهر اعلام کرد ۱۶۸ نفر در تهران [روز شنبه] بر اثر ابتلا به بیماری کرونا جان باختهاند.