printlogo


کد خبر: 225738تاریخ: 1399/7/29 00:00
«وطن امروز» گزارش می‌دهد: بررسی رویکرد انتخاباتی مردم ایالت‌های مختلف آمریکا در ۵ دوره گذشته انتخابات ریاست‌جمهوری
۲ دهه رفتار انتخاباتی ایالت‌ها
کمپین‌های ترامپ و بایدن در آستانه مناظره آخر به شدت مشغول تخریب رقیب هستند

گروه ‌بین‌الملل: حدود 48 ساعت تا مناظره آخر و ۲ هفته تا موعد نهایی رای‌گیری برای انتخاب چهل‌و‌ششمین رئیس‌جمهور ایالات متحده فرصت باقی است. 
هر دو کاندیدا تمرکز خود را روی مناظره آخر گذاشته‌اند و توپخانه‌های طرفین بشدت در حال تخریب یکدیگر است.  ترامپ و بایدن اکنون بیشترین تلاش خود را می‌کنند تا در فرصت باقیمانده آرای مردمی را به سوی خود جلب کنند. در حال حاضر بر اساس نظرسنجی‌های ملی بایدن جلوتر از ترامپ است اما رخدادهای یک هفته اخیر بویژه انتشار گزارش نیویورک‌پست درباره فساد هانتر بایدن، پسر جو بایدن این فرصت را به ترامپ داد فاصله خود با بایدن را تا حدی کاهش دهد. در همین حال پراکندگی نظرسنجی‌ها و در نظر گرفتن عوامل متنوع از سوی هر یک از موسسات نظرسنجی سبب شده چهره‌های سرشناس کمپین انتخاباتی هر دو کاندیدا با تردید به نتایج نظرسنجی ملی بنگرند. نکته دیگر اینکه ترامپ 4 سال قبل در نظرسنجی‌های ملی رقابت را به کلینتون باخته بود اما در نهایت توانست با تکیه بر قوانین حاکم بر ساختار انتخاباتی آمریکا و کسب الکترال کالج لازم به پیروزی برسد. همین موضوع در کنار رقابت نزدیک ۲ کاندیدا در ایالت‌های خاکستری سبب شده احتمال وقوع تنش و سناریوهای مربوط به تنش‌های داخلی پساانتخاباتی در ایالات متحده شدت بگیرد. شاهد این مدعا نیز افزایش آمار خرید اسلحه در آمریکا بویژه در ایالت‌های دموکرات مثل کالیفرنیاست.
 
* آمادگی 2 کاندیدا برای مناظره آخر
مناظره آخر جو بایدن و دونالد ترامپ در حالی صبح پنجشنبه هفته جاری برگزار می‌شود که 2 کاندیدا جنگ روانی گسترده‌ای را علیه یکدیگر به راه انداخته‌اند و اوضاع کمپین‌ها بشدت متشنج است. بایدن همچنان نوک تیز انتقادات خود را به سمت شخص ترامپ گرفته و در سوی دیگر ترامپ هم می‌کوشد بر برگزارکنندگان مناظره آخر تاثیر داشته باشد. در همین ارتباط دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا پیش از انجام مناظره پایانی، مجری انتخاب شده برای اداره مناظره را مورد حمله لفظی قرار داد. ترامپ در توئیتی نوشت: «او (کریستن ولکر، مجری شبکه ان‌بی‌سی نیوز) همیشه وحشتناک و بی‌انصاف بوده، مثل اغلب خبرنگاران اخبار جعلی اما من با این حال بازی خواهم کرد». وی در تجمع انتخاباتی در شهر «جینسویل» ایالت ویسکانسین هم بار دیگر به ولکر تاخت و گفت: «من او را مدت‌هاست می‌شناسم، او فوق‌العاده بی‌انصاف است اما عیب ندارد». بر اساس اعلام کمیسیون مناظره‌های انتخاباتی آمریکا ،محور‌ مناظره پایانی ترامپ و بایدن مسائل مربوط به تغییرات اقلیمی، روابط نژاد‌های مختلف در آمریکا، بیماری «کووید-۱۹» و دیگر مسائل خواهد بود. بر اساس گزارش این کمیسیون، ممکن است سوالاتی درباره رهبری در آمریکا، بحث خانواده و امنیت ملی در این کشور نیز پرسیده شود. کمیسیون مناظره‌های انتخاباتی آمریکا همچنین افزود بسته به اخباری که در روز‌های آخر منتهی به این مناظره منتشر می‌شود، ممکن است مباحث در این مناظره تغییر کند.
 
* ایالات دردسرساز برای دموکرات‌ها
رئیس‌جمهوری آمریکا اگر چــه در کلیت نظرسنجی‌های انتخاباتی از رقیب دموکراتش عقب است اما نکته نهفته در نتیجه نهایی انتخابات آمریکا وضعیت ایالات خاکستری بویژه با توجه به الکترال بالای برخی از آنهاست. 
شبکه تلویزیونی دویچه وله در تحلیلی در این باره نوشت: بیشتر نظرسنجی‌ها حاکی از بالا بودن شانس پیروزی جو بایدن در انتخابات است. حتی برخی تحلیلگران از یک پیروزی قاطع برای او سخن می‌گویند. با وجود این خوش‌بینی، دموکرات‌ها که بدبیاری سال ۲۰۱۶ را تجربه کرده‌اند، از پیروزی خیلی مطمئن نیستند. در آن سال نظرسنجی‌ها آرای هیلاری کلینتون را در ایالت‌های پنسیلوانیا، میشیگان و ویسکانسین بین 3 تا بالای 5 درصد جلوتر از دونالد ترامپ ارزیابی کرده بودند. همین خوش‌بینی باعث شد کلینتون به 3 ایالت یادشده توجه کافی نکند؛ در برابر ترامپ از فرصت استفاده کرد و در هر 3 ایالت آرای بیشتری آورد. بر همین اساس است که او امروز نیز نظرسنجی‌ها را قلابی می‌خواند. 
 
* اگر الکترال‌ها مساوی شود؟
اگرچه بایدن در کلیت نظرسنجی‌ها جلوتر از ترامپ است اما این نکته را نیز باید در نظر گرفت که جنگ 2 کاندیدا در ایالت‌های بلاتکلیف یا به اصطلاح خاکستری تنگاتنگ و شانه به شانه است. یکی از گزینه‌هایی که این روزها تئوریسین‌های آمریکایی مشغول سخن گفتن از آن هستند، احتمال برابری الکترال‌های 2 کاندیدا در پایان ماراتن انتخابات است. خب! اگر اینگونه شود تکلیف انتخابات چه می‌شود؟ چنین سناریوی بعیدی در قانون اساسی دور از ذهن به نظر می‌رسد و از سال ۱۸۲۴ میلادی رخ نداده است اما در سالی که تغییرات رای‌گیری مرتبط با ویروس کرونا می‌تواند تاثیری غیرقابل پیش‌بینی روی رقابت ریاست‌جمهوری میان دونالد ترامپ و جو بایدن داشته باشد، این یک احتمال است، حتی اگر دور از ذهن به نظر برسد. بر اساس متمم ۱۲ قانون اساسی آمریکا چنانچه هیچ نامزدی نتواند اکثریت آرای کالج‌الکترال را به دست آورد، مجلس نمایندگان آمریکا رئیس‌جمهوری آتی و سنا معاون رئیس‌جمهوری آتی را انتخاب می‌کند. طبق قانون، ایالت‌ها تا هشتم دسامبر مهلت دارند نتایج خودشان را شفاف‌سازی کرده یا قانون‌گذاران ایالتی برای انتخاب برگزینندگان رای الکترال انتخاب کنند که قرار است ۱۴ دسامبر تشکیل جلسه بدهد. 
کنگره رسما ششم ژانویه آرای الکترال را شمارش کرده و برنده را اعلام می‌کند. در سناریوی آرای الکترال برابر، هر ایالت تنها یک رای در مجلس نمایندگان آمریکا خواهد داشت. هر حزب با بیشترین کرسی‌ها در مجلس نمایندگان، رای ریاست‌جمهوری را مشخص خواهد کرد. جمهوری‌خواهان کنترل ۲۶ هیأت ایالتی را در دست دارند و دموکرات‌ها ۲۳. پنسیلوانیا بین ۲ حزب تقسیم شده است و همچنین جمهوری‌خواهان این فرصت را دارند تا تساوی با دموکرات‌ها را در میشیگان و مینه‌سوتا بشکنند و این در صورتی است که آنها یک کرسی اضافه‌تر در هر کدام از این ایالت‌ها به دست آورند. این محاسبات در هفته‌های پایانی انتخابات، در ذهن رهبران دموکرات، حامیان مالی و استراتژیست‌ها هست. با توجه به اینکه اکثر کاندیداهای دموکرات‌ها در مناطق مایل به ترامپ در پول غرق شده‌اند و در نظرسنجی‌های دولتی و خصوصی از رقبای جمهوری‌خواه جلوتر هستند، این حزب برای توسعه نقشه خود و ارائه مسیر گسترده‌تر برای کسب اکثریت برای خودشان در مجلس نمایندگان آمریکا تلاش می‌کند. 
 
***
 
 

Page Generated in 0/0064 sec