printlogo


کد خبر: 225945تاریخ: 1399/8/5 00:00
اصرار فرانسوی‌ها بر انتشار کاریکاتور موهن علیه ساحت پیامبر اعظم اسلام و اظهارات توهین‌آمیز رئیس‌جمهور این کشور با واکنش جهان اسلام مواجه شد
خشم مقدس علیه مکرون

گروه بین‌الملل: اظهارات ضداسلامی و توهین رئیس‌جمهوری فرانسه به پیامبر اکرم(ص) با واکنش‌های بسیاری در میان مسلمانان مواجه شد. 
امانوئل مکرون اواخر هفته گذشته و در مراسم یادبود ساموئل پاتی، معلم کشته شده فرانسوی که با حضور رئیس‌جمهوری فرانسه برگزار شد، به صراحت گفت: کشور فرانسه پرچم لائیک را بالا می‌کشد. وی افزود: ما از کاریکاتور کشیدن دست‌بردار نیستیم حتی اگر این موضوع باعث دلخوری بعضی‌ها شود. 
اظهارات ضداسلامی مکرون سبب شد تا دور جدیدی از توهین به پیامبر مهربانی‌ها در این کشور شکل بگیرد به گونه‌ای که جریانات ضداسلامی، کاریکاتورهای جسارت‌آمیز به ساحت پیامبر را با حمایت رئیس‌جمهور فرانسه در خیابان‌های شهر‌ پاریس به صورت بزرگ به نمایش گذاشته‌اند!
همچنین اظهارات اخیر مکرون سبب شد تا دور جدیدی از اعتراضات در دنیای اسلام شکل بگیرد.
فعالان چندین کشور عربی و اسلامی، خشم خود را در فعالیت‌های گسترده اینترنتی شروع کردند و خواستار تحریم فرانسه و کالاهای فرانسوی در جهان عرب و اسلام شدند و برای اعلام مخالفت با فرانسه، هشتگ‌های «#تحریم #محصولات فرانسوی #مکرون به پیامبر توهین می‌کند #‌الا رسول‌الله #‌پیامبر ما - خط قرمز» را در شبکه‌های مجازی منتشر کردند. 
 
* چرا اسلام‌ستیزی؟
دور جدید اسلام‌ستیزی در فرانسه داستان تازه‌ای نیست و سابقه‌ای 16 ساله دارد. چند هفته پیش که همزمان با عادی‌سازی روابط امارات با رژیم صهیونیستی مجله شارلی ابدو کاریکاتور‌های موهن علیه پیامبر اسلام‌(ص) را دوباره منتشر کرد، می‌شد تصور کرد که دور جدید اسلام‌ستیزی با چراغ سبز دولت فرانسه در اروپا آغاز شده است و دامنه آن هر لحظه گسترده‌تر شود.  ورود دوباره مکرون به جریان اسلام‌ستیزی و میدان‌دار شدن وی چیزی نیست جز تلاش برای اسلام‌هراسی سیستماتیک و تلاش برای کنترل گسترش اسلام در غرب. 
چند هفته پیش که شارلی ابدو کاریکاتورهای تاریخ گذشته خود را دوباره منتشر کرد، چند حادثه در اطراف این مجله رخ داد که از نگاه سرویس‌های امنیتی فرانسه اتفاقاتی طبیعی ارزیابی شد اما حمله به معلم فرانسوی و سربریدن وی بهانه تازه‌ای به دست سرویس امنیتی فرانسه و شخص مکرون داد تا پای مسلمانان را به این پرونده باز کند و به بهانه قتل یک شهروند فرانسوی توسط یک شهروند فرانسوی دیگر موضوع را به درگیری‌های مذهبی کشیده و به بهانه آن با پیامبر اکرم(ص) تسویه‌حساب کند.  یکی دو روز بعد از توهین تازه نشریه فرانسوی به پیامبر مهربانی‌ها، وقتی امانوئل مکرون با پرسش‌های خبرنگاران مواجه شد به جای محکومیت جریحه‌دار کردن افکار عمومی مسلمانان، به دفاع از این اقدام پرداخت و گفت: این اقدام در چارچوب آزادی بیان هیچ مشکلی ندارد. مکرون پس از آن هم در حمایت از مجله شارلی ابدو به توهین‌های خود علیه اسلام ادامه داد و گفت: اسلام دین بحران‌زده‌ای است و کشورهای مسلمان با بحران روبه‌رو هستند. مکرون همچنین با دامن زدن به اسلام‌هراسی، واژه‌هایی به کار برد، از جمله اینکه جریان‌های اسلامگرای افراطی حتی در پی تغییر قانون اساسی فرانسه و تبدیل آن به قوانین اسلامی هستند. در آخرین موضع‌گیری ضد‌اسلامی که از سوی مکرون مطرح شد، او با حمایت از کشیدن کاریکاتور‌های موهن، تاکید کرد: به این کار ادامه خواهیم داد. 
 
* اسلام‌ستیزی دیرینه
دور جدید اسلام‌ستیزی‌ها در فرانسه اگر چه از سال 2004 میلادی کلید خورد اما سابقه اسلام‌ستیزی در این کشور، موضوعی دیرینه است. شارل دوگل، رئیس‌جمهوری اسبق فرانسه که در فاصله سال‌های 1959 تا 1969 میلادی رئیس‌جمهور فرانسه بود، نطق مشهوری دارد که بسیاری آن را نماد بارز دشمنی دیرینه دولت‌های فرانسه با اسلام و مسلمانان می‌دانند. وی سال 1959 در نطقی مدعی نگرانی دولت‌های اروپایی از رشد اسلام در کشورهای‌شان شد و گفت: ما قبل از هر چیز ملت اروپا هستیم که نژاد سفیدپوست را تشکیل می‌دهیم اما آیا مسلمانان را با عمامه‌ها و شلوارهای‌شان دیده‌اید؟ شما براحتی می‌توانید تشخیص دهید که آنها فرانسوی نیستند. شما می‌خواهید ترشی را با روغن مخلوط کنید اما حتی اگر شیشه را تکان ‌دهید، بعد از مدتی می‌بینید که آنها از هم جدا می‌شوند. عرب‌ها عرب هستند و فرانسوی‌ها فرانسوی. آیا فکر می‌کنید که جامعه فرانسه می‌تواند 10 میلیون مسلمان را در خود جای دهد؟ مسلمان‌ها فردا ممکن است 20 میلیون نفر و پس فردا 40 میلیون نفر شوند. ما اگر با هم ادغام شویم، فردا تمام عرب‌ها و تمام بربرها از الجزایر فرانسوی خوانده می‌شوند. چطور می‌توانیم مانع از حضور آنها در متروپل شویم؟
 
* فشار 16 ساله علیه مسلمانان
 فرانسه از جمله کشورهای اروپایی است که بیشترین جمعیت مسلمان را در خود جای داده است. سال ۲۰۰۴ حجاب در مدارس فرانسه و در سال ۲۰۱۰ برقع یا روبند در اماکن عمومی این کشور ممنوع شد. آخرین قانونی که درباره حجاب در این کشور به تصویب رسید، به سال ۲۰۱۰ و دوره ریاست‌جمهوری نیکلا سارکوزی بازمی‌گردد که داشتن پوشش کامل برای زنان ممنوع شد. محجبه بودن در فرانسه که به عنوان مهد آزادی از آن نام برده می‌شود، جرم است و مسلمانانی که در این کشور زندگی می‌کنند، طعم محدودیت‌ها و اعمال فشار مذهبی بر اقلیت‌های مسلمان را چشیده‌اند. براساس قوانین فرانسه، مردم نباید از نشانه‌هایی استفاده کنند که نشان دهد آنها به دین خاصی گرایش دارند. 
 
* 10 میلیون مسلمان
جمعیت فرانسه تا سال 2019 حدود 66 میلیون نفر بوده که از این تعداد حدود 10 میلیون نفر مسلمان هستند؛ در این آمار مسلمانان آفریقایی تبار محاسبه نشده که تعداد آنها هم زیاد است. بر این اساس می‌توان حدس زد حدود 20 درصد از جمعیت فرانسه مسلمان باشند. 
از طرفی با توجه به مشکلات اقتصادی و فرهنگی و گسست خانواده در غرب، بحران‌های جمعیتی یکی از بحران‌های اصلی در فرانسه و دیگر کشورهای غربی خواهد بود که در بلندمدت همین موضوع می‌تواند به افزایش جمعیت مسلمانان فرانسوی منتهی شود.  به باور برخی تحلیلگران، امید دوم مکرون بعد از گسترش اسلام هراسی، امید به واکنش انتقامی طیف‌هایی از مسلمانان و باز شدن دست سرویس‌های امنیتی اروپا برای به راه انداختن جو برخورد با مسلمانان در این قاره است. با این حال اما به نظر می‌رسد مکرون در راه پرنفرتی که در پیش گرفته، فاقد همراهی عملی دولت‌های اروپایی است. 
هدف سوم مکرون از این اقدام زمینه‌سازی برای محدود کردن فعالیت‌های مسلمانان در فرانسه است که در این باره می‌توان به تعطیل کردن تعدادی از مساجد این کشور اشاره کرد. 
 
* واکنش شدید اردوغان
در میان رهبران کشورهای اسلامی، رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه، شدیدترین واکنش را به اظهارات مکرون انجام داد. وی گفت: مکرون نیاز به آزمایش سلامت ذهنی دارد. درباره رئیس‌جمهوری که آزادی عقیده را نمی‌فهمد و با میلیون‌ها عضو از گروه‌های اعتقادی مختلف به این شکل برخورد می‌کند، می‌توان گفت که اول از همه، باید چکاپ ذهنی انجام بدهد. این فرد با اسلام و مسلمانان چه مشکلی دارد؟ او احتیاج به مداوای ذهنی دارد. 
رئیس‌جمهور ترکیه با اشاره به تلاش‌های اسلام‌هراسانه اخیر الیزه تصریح کرد: هدف مواضع ضداسلامی به رهبری مکرون، تضعیف مسلمانان است. رجب طیب اردوغان در سخنانی با اشاره به تلاش‌های اسلام‌هراسانه اخیر الیزه اعلام کرد: کسانی که از پیشرفت و رشد اسلام ناراحت و آشفته هستند به بهانه بحران‌هایی که خودشان ایجاد کرده‌اند به دین ما حمله می‌کنند. 
رئیس‌جمهور ترکیه در ادامه افزود: گفتمان‌های ضداسلامی و ضدمسلمانان از ابزارهای جدیدی هستند که سیاستمداران غربی، امروز برای پنهان کردن شکست‌های خود از آن استفاده می‌کنند. اظهارات جدیدی مانند اسلام فرانسوی، اسلام اروپایی و اسلام اتریشی که اخیرا از سوی سیاستمداران غربی مطرح شده، آخرین نمونه‌های این نقشه پلید است. هدف اصلی چنین اقداماتی که به رهبری امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه پیش می‌رود، تضعیف اسلام و مسلمانان است. 
 

Page Generated in 0/0075 sec