printlogo


کد خبر: 225957تاریخ: 1399/8/5 00:00
محدودیت‌های جدید در تهران و ۴۳ شهرستان از امروز اعمال می‌شود
آغاز دور جدید محدودیت ‌های کرونایی
رکورد مبتلایان بار دیگر شکست؛ 6191 ابتلا در یک روز

گروه اجتماعی: محدودیت‌های شدید کرونایی از امروز در تهران و 43 شهرستان کشور اعمال می‌شود. 
به گزارش «وطن ‌امروز»، در تهران علاوه بر تعطیلی و محدودیت‌ فعالیت مراکز آموزشی، ورزشی و فرهنگی، حضور بیش از 50 درصد کارمندان در ادارات نیز ممنوع شده است. 
بر اساس تصمیمی که روز پنجشنبه گرفته شد، از امروز دوشنبه تا پایان آبان‌ماه، حضور کارکنان دولت و دستگاه‌های اجرایی در تهران تا ۵۰ درصد کاهش می‌یابد. 
همچنین طبق تصمیم کمیته‌های درمان و اجتماعی- امنیتی ستاد مقابله با کرونا، در ۴۳ شهرستان بحرانی کشور که بیشترین میزان ابتلا به کرونا را دارند، از امروز به مدت یک هفته محدودیت‌های شدید اعمال می‌شود و در صورت لزوم در هفته بعد نیز این محدودیت‌ها اعمال خواهد شد. 
شهرستان‌های آذرشهر، جلفا، چاراویماق، عجب‌‌شیر، مراغه و مرند از استان آذربایجان شرقی، شهرستان‌های پیرانشهر، ماکو و مهاباد از استان آذربایجان غربی، شهرستان‌های خوانسار، سمیرم، شاهین‌شهر، میمه، گلپایگان و نجف‌آباد از استان اصفهان، شهرستان‌های ایوان و دره‌شهر از استان ایلام، شهرستان‌های دماوند و ورامین از استان تهران، درگز از استان خراسان رضوی، مسجدسلیمان از استان خوزستان، خرمدره از استان زنجان، شاهرود از استان سمنان، استهبان از استان فارس، بانه و بیجار از استان کردستان، بافت، بردسیر و رفسنجان از استان کرمان، اسلام‌آباد غرب، پاوه و گیلان‌غرب از استان کرمانشاه، گچساران از استان کهگیلویه‌وبویراحمد، الیگودرز، پلدختر، دورود و کوهدشت از استان لرستان، دلیجان از استان مرکزی، تویسرکان، رزن و نهاوند از استان همدان و ابرکوه، خاتم و مهریز از استان یزد مشمول اعمال محدودیت‌ها خواهند بود. 
بر اساس تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا، مقرر شد در این ۴۳ شهرستان که وضعیت آنها از لحاظ شروع بیماری کرونا بحرانی است محدودیت‌هایی اعمال شود که در همین راستا برای مشاغل دسته ۲، ۳ و ۴ مصوبه قبلی تعطیلی و محدودیت فعالیت در نظر گرفته خواهد شد. 
معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به این تصمیم ستاد مقابله با کرونا گفت: در شهرهایی که خطر فوت مبتلایان کرونا زیاد است گروه‌های شغلی که در دسته یک قرار دارند، فعال خواهند بود. گروه شغلی یک، مشاغلی هستند که نیازهای ضروری مردم را تامین می‌کنند، مانند نانوایی‌ها، فروشگاه‌های زنجیره‌ای، پمپ‌بنزین‌ها، گروه‌های امداد و نجات و آمبولانس‌ها؛ لازم به ذکر است فعالیت سینماها در این شهرها نیز متوقف خواهد شد. 
اما گروه‌های شغلی مذکور شامل چه مشاغلی هستند و کدام کسب‌و‌کارها از امروز امکان ادامه فعالیت ندارند؟
بر اساس مصوبه ابلاغی ستاد ملی مقابله با کرونا، مشاغل به ۴ گروه تقسیم شده است که بر مبنای وضعیت شهرها به فعالیت‌شان ادامه می‌دهند. در این مصوبه ۴ رنگ برای نشان دادن وضعیت شیوع کرونا در استان‌های مختلف مشخص شده و مطابق آن رنگ‌ها برای فعالیت ۴ گروه شغلی در آن استان‌ها تصمیم‌گیری می‌شود. به عنوان مثال در شرایط سفید هر ۴ گروه فعالیت دارند، در شرایط نارنجی گروه ۳ از فعالیت منع شده است، در شرایط زرد فعالیت گروه ۴ ممنوع شده و در شرایط قرمز تنها گروه یک امکان فعالیت دارد. 
فهرست کسب‌و‌کارها و گروه شغلی ۲ که کمی گسترده‌تر است و از امروز مشمول اعمال محدودیت می‌شود، به مراکز خرید، پاساژها، مال‌های فروش غیر مواد غذایی، مراکز شماره‌گذاری اتومبیل، مراکز تهیه و طبخ غذا با پذیرش مشتری، اماکن متبرکه و زیارتگاه‌ها، مساجد و مصلی‌ها، مراکز تمرین و انجام مسابقات ورزشی، مراکز فروش لوازم خانگی، قنادی و شیرینی‌فروشی‌ها، آبمیوه و بستنی‌فروشی‌ها، آرایشگاه‌های مردانه، بازار فروش خودرو، فرش و موکت‌فروشی‌ها، خدمات چاپ دیجیتال، تزئینات داخلی ساختمان، کادویی‌فروشی‌ها، اسباب‌بازی‌فروشی‌ها، عمده‌فروشی و خرده‌فروشی پوشاک، پارچه‌فروشی‌ها، پرده‌سراها، مراکز فروش مبلمان، کیف و کفش، مراکز فروش لوازم‌التحریر، خیاطی و خرازی، آتلیه و عکاسی‌ها، مشاوران املاک، فروشگاه‌های لوازم آرایشی و بهداشتی و مراکز فروش و عرضه خشکبار و آجیل اختصاص دارد. 
گروه شغلی ۳، مدارس، دانشگاه‌ها، حوزه‌های علمیه، آموزشگاه‌های فنی و حرفه‌ای، زبان‌سراها، آموزشگاه‌ها و کتابخانه‌ها، مهدهای کودک، استخرهای سرپوشیده، سینما و تئاتر، موزه‌ها و باغ‌موزه‌ها، تالارهای پذیرایی، آرایشگاه‌های زنانه و سالن‌های زیبایی و کاهش فعالیت مترو و حمل‌و‌نقل عمومی درون‌شهری را شامل می‌شود. 
گروه شغلی 4 نیز شامل همایش‌ها، برگزاری مراسم اجتماعی، فرهنگی و مذهبی، مدارس شبانه‌روزی، باشگاه‌های ورزشی مربوط به ورزش‌های پر برخورد از جمله کشتی، کاراته و جودو، کافه‌ها، چایخانه‌ها و قهوه‌خانه‌ها با عرضه مواد دخانی، باغ‌وحش‌ها، شهربازی‌ها و مراکز تفریحی آبی است. 
به گزارش ایسنا، محدودیت‌ها در گروه‌های شغلی پیش‌گفته در حالی از امروز دوشنبه اعمال می‌شود که تنها گروه شغلی یک امکان ادامه فعالیت دارد؛ بر این اساس مشاغل حیاتی و ضروری مرتبط با زندگی روزمره مردم نظیر مراکز امدادی و درمانی، اورژانس‌ها، مراکز امنیتی، مراکز اداری و خدماتی، فروشگاه‌های زنجیره‌ای، سوپرمارکت‌ها و مراکز تامین ارزاق و مایحتاج عمومی، نانوایی‌ها و داروخانه‌ها طی این مدت باز هستند و می‌توانند به فعالیت و ارائه خدمات بپردازند. 
 
 *محدودیت یا تعطیلی
با وجود اعمال محدودیت‌های شدید در 43 شهرستان، بسیاری از متخصصان تعطیلی را بهترین راهکار برای قطع زنجیره انتقال کرونا می‌دانند اما دولت زیر بار تعطیلی متناوب و حداقل ۲ هفته‌ای نمی‌رود. تعطیلی‌های ابتدای سال در کنار اعمال محدودیت‌های شدید توانسته بود زنجیره انتقال کرونا را قطع کند اما بعد از آن و با عادی‌سازی شرایط، موج سنگین انتقال و مرگ‌ومیر ناشی از این بیماری به وجود آمد. 
در این میان به نظر می‌رسد دولت زیر بار تعطیلی نمی‌رود و همچنان در اسارت دوگانه جان یا نان مانده است. محدودیت‌های شدید کرونایی شاید بتواند سرعت انتقال را قطع کند اما زنجیره انتقال را قطع نمی‌کند و رفتار کرونا نشان داده اگر زنجیره انتقال قطع نشود باید شاهد موج‌های بعدی باشیم. 
***
[رکوردشکنی ابتلا]
جدیدترین آمار وزارت بهداشت نشان می‌دهد رکورد ابتلای روزانه برای چندمین بار در هفته اخیر شکسته شد. 
سیماسادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دیروز در این باره گفت: در 24 ساعت گذشته 296 نفر بر اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست داده‌اند. همچنین در 24 ساعت گذشته، 6 هزار و 191 بیمار جدید مبتلا به کرونا شناسایی شده‌اند. 
لاری گفت: از دیروز تا امروز [ 4 آبان 99] بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، 6 هزار و 191 بیمار جدید مبتلا به «کووید-19» در کشور شناسایی شدند که ۲ هزار و 41 نفر از آنها بستری شدند و مجموع بیماران «کووید-19» در کشور به 568 هزار و 896 نفر رسید. متاسفانه در طول 24 ساعت گذشته، 296 بیمار «کووید-19» جان خود را از دست دادند و مجموع جان‌باختگان این بیماری به 32 هزار و 616 نفر رسید، البته خوشبختانه تاکنون 455 هزار و 54 نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. 
به گفته لاری، 4969 نفر از بیماران مبتلا به «کووید-19» در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند. تاکنون ۴ میلیون و 719 هزار و 597 آزمایش تشخیص «کووید-19» در کشور انجام شده است. 
بر اساس اعلام سخنگوی وزارت بهداشت، استان‌های تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویه‌و‌بویراحمد، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، چهارمحال‌و‌بختیاری، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان، یزد و کردستان در وضعیت قرمز و استان‌های هرمزگان، فارس، گلستان و سیستان‌و‌بلوچستان نیز در وضعیت نارنجی و زرد قرار دارند.
 


Page Generated in 0/0087 sec