printlogo


کد خبر: 225975تاریخ: 1399/8/6 00:00
ادامه تعطیلی سالن‌های سینما در میان بالا گرفتن دعوا برای دریافت مطالبات از سوی سینماگران
سه هیچ به ضرر وزارت ارشاد!

گروه فرهنگ و هنر: با توجه به اعلام ستاد ملی کرونا، مشاغل گروه 3 و 4 در شهر تهران دارای محدودیت هستند. بر اساس تصمیم ستاد ملی کرونا، محدودیت‌ها در گروه مشاغل ۲، ۳ و ۴ از پنجم آبان‌ماه (دیروز) به مدت یک هفته در ۴۳ شهرستان که در وضعیت قرمز به سر می‌برند، اعمال می‌شود اما در تهران فقط مشاغل ۳ و ۴ شامل محدودیت‌ها بوده و البته شاهد دورکاری ۵۰ درصدی دستگاه‌های دولتی و اجرایی نیز خواهیم بود. بر این اساس سینما و تئاتر متعلق به گروه شغلی ۳ از گروه‌های شغلی هم دارای محدودیت است. 
این خبر در شرایطی اعلام شده است که روز گذشته خبری در رسانه‌ها منتشر شد که از بالا گرفتن اختلاف میان تهیه‌کنندگان، دفاتر پخش و سالن‌داران سینماها حکایت داشت. بر اساس آنچه رسانه‌ها منتشر کرده‌اند، صاحبان تعدادی از فیلم‌های اکران‌شده در سال ۹۸ با ادامه تسویه نشدن مطالبات‌شان از فروش فیلم‌های‌ خود از سوی سینماداران و بی‌نتیجه بودن اقدامات سازمان سینمایی، با انتشار بیانیه‌ای اعلام کردند از سینماداران به قوه ‌قضائیه شکایت می‌کنند. در بخشی از این بیانیه آمده: «نزدیک به یک سال است بخش زیادی از سرمایه و درآمد اکران فیلم‌ها توسط سینمادارها تصاحب شده و متولیان و صاحبان دولتی و ارگانی و خصوصی سالن‌ها به دلایل واهی حاضر به پرداخت حق صاحبان فیلم و تهیه‌کنندگان نیستند. تصمیم‌ها و تدبیرهای خام و غلط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم نه‌تنها ‌گره‌گشای این معضل نشده، بلکه با بی‌کفایتی گره کور آن را محکم‌تر کرده است. اکران این فیلم‌ها پیش از ورود کرونا به کشور به پایان رسیده و فروش حاصل از آن به جیب سینمادارها رفته و عملکرد غیرحرفه‌ای این صنف شرعا و قانونا یک حق‌کشی آشکار است که منجر به زیان‌ هنگفت مالی و بی‌انگیزگی در تولید سینما شده است. متاسفانه حتی به‌رغم یکپارچه ‌شدن تهیه‌کنندگان، «اتحادیه صنف تهیه‌کنندگان» هم هنوز هیچ قدمی در مسیر حل این مشکل جدی برنداشته و بی‌توجه از کنار موضوع گذشته است. پس در شرایط کنونی با بی‌اعتنایی بدهکاران و بی‌مسؤولیتی متولیان صنفی و دولتی سینما در پرداخت سهم فیلم‌ها، راه و چاره‌ای جز شکایت به قوه ‌قضائیه و مطالبه‌ حقوق پایمال‌شده همراه با کلیه خسارت‌های ناشی از آن در مراجع قضایی نمانده است».
این ماجرا البته روی دیگری نیز دارد؛ بر اساس آنچه علی آشتیانی‌‌پور، تهیه‌کننده سینما و مدیر دفتر پخش سینمایی و از امضاکنندگان این نامه به یکی از رسانه‌ها گفته «مشکل از جایی شروع شد که وزارت ارشاد تصمیم گرفت وام بدهد. در حقیقت این وام، پرداخت‌ها را متوقف کرد و بدهی سینماها انبوه شد. قبل از آن با فشار و دوستی هر چه بود، می‌شد خرد خرد پول‌مان را بگیریم اما از وقتی که بحث وام پیش آمد هیچ کس هیچ پولی نداد. طبیعتا صاحبان آثار هم نمی‌توانند این خسارت را تحمل کنند، چون بسیار سنگین است و سرمایه آنان ماندن یخی زیر نور آفتاب آب شده است».
او البته از این هم گفته که وساطت‌هایی از سوی وزارت ارشاد و خانه سینما شده اما به نتیجه نرسیده است: «متأسفانه با وجود اینکه بارها جلساتی را با مسؤولان ارشاد و خانه سینما داشتیم اما کارآمد نبود، زیرا تنها وعده داده می‌شد که این پول را تا چند روز دیگر آماده می‌‌‌کنیم اما هیچ اتفاقی نیفتاد. آخرین جوابی که شنیدیم این بود که پول آماده است اما سینماها نمی‌آیند سند بگذارند و پول را دریافت کنند تا مشکل بدهی دفاتر پخش حل شود».
حالا در شرایطی که سالن‌های سینمای ایران یکی پس از دیگری به دلیل شیوع ویروس کرونا و عدم استقبال مخاطبان از رفتن به سینما در حال تعطیلی است، مالکان آثار نیز خواهان استفاده از حق قانونی خود در زمینه دریافت پول‌شان از سینماداران هستند و در این میان مشخص نیست چرا وزارت ارشاد سعی نمی‌کند با اقداماتی جدی‌تر این حاشیه‌ها را پایان دهد، بویژه آنکه این روزها اخبار متعددی در ارتباط با برگزاری جشنواره‌های سینمایی در رسانه‌ها منتشر می‌شود که قطعا بخشی از این هزینه‌ها غیرضرور، می‌توانست بحران فعلی سینمای ایران را پایان دهد. در واقع وزارت ارشاد با وارد نشدن به این بازی، بازنده اصلی است!

Page Generated in 0/0063 sec