printlogo


کد خبر: 225990تاریخ: 1399/8/6 00:00
انفعال دولت و وزارت خارجه در برابر اظهارات و اقدامات موهن رئیس جمهور فرانسه علیه ساحت پیامبر اعظم(ص)
سکوت مکروه

گروه سیاسی: بالا گرفتن موج هتاکی به پیامبر اعظم(ص) در هفته‌های گذشته که با حمایت دولت‌های اروپایی همراه بوده تبدیل به نمادی کامل از انفعال دیپلماسی دولت شده است به گونه‌ای که پس از اقدام نشریه موهن شارلی ابدو و بازنشر کاریکاتوری از پیامبر اعظم(ص) و حمایت صریح مکرون از این اقدام، هیچ واکنش درخوری را از سوی دستگاه دیپلماسی کشور شاهد نبودیم. 
به گزارش «وطن امروز»، نقش محوری و تعیین‌کننده جمهوری اسلامی در ایجاد موج انقلابی‌گری در جهان اسلام و تلاش برای تقویت جبهه جوامع اسلامی در برابر بنیان‌های منحط لیبرالیسم یکی از اهداف اولیه انقلاب اسلامی به شمار می‌رود. در این میان نگاهی به عملکرد 41 ساله نظام جمهوری اسلامی در تقویت گروه‌های مقاومت و تزریق تفکر انقلابی به بسیاری از جوامع اسلامی را می‌توان شاهد مثالی از موفقیت حرکت کلی نظام به حساب آورد. تبدیل ایران به محور اصلی مقاومت علیه نفوذ صهیونیسم و نقش تعیین‌کننده آن در ظهور انبوه گروه‌های مقاومت تنها بخشی از تاثیر اندیشه انقلابی کشورمان در معادلات منطقه و جهان به شمار می‌رود. مساله «دیپلماسی» به عنوان یکی از ابزارهای مهم در ترویج و تحکیم اندیشه انقلابی جمهوری اسلامی را باید به عنوان صورت‌مساله‌ای حیاتی به حساب آورد. 
آغاز دولت روحانی در سال92 و خط‌مشی ثابت این دولت برای همراه کردن دولت‌های اروپایی با خود باعث ایجاد یک شکاف قابل تأمل میان اصول تثبیت‌شده سیاست خارجی ایران با سیاست‌گذاری دستگاه دیپلماسی شد؛ شکافی که در بزنگاه‌های مختلف با انفعال و بدعملی دولت یازدهم و دوازدهم در برابر حوادث جهان اسلام همراه شد و حتی این فرصت را برای برخی کشورها فراهم آورد تا با سوءاستفاده از انفعال دولت کشورمان، خود را در موقعیت رهبری جهان اسلام تعریف کنند و بر محبوبیت خود در سطح جوامع اسلامی بیفزایند. 
رشد سیاست‌های ضداسلامی در دولت‌های اروپایی و اقدام این دولت‌ها به در پیش گرفتن مواضع توهین‌آمیز نسبت به مقدسات مسلمانان امری انکارناپذیر در سال‌های اخیر محسوب می‌شود که می‌توان شاهد مثال‌های متعددی برای آن آورد. رفتار منفعلانه رئیس‌جمهور و دستگاه سیاست خارجی در برابر موج هتاکی‌های دولت‌های اروپایی در شرایطی نهادینه شده است که پس از هر اقدام تروریستی در این جوامع و شکل‌گیری موج همدردی، مقامات مذکور گوی سبقت را از همگان ربوده و در اسرع وقت اقدامات صورت‌گرفته را محکوم می‌کنند. 
بالا گرفتن موج هتاکی به پیامبر اعظم(ص) در هفته‌های گذشته که با حمایت دولت‌های اروپایی همراه بوده است تبدیل به نمادی کامل از انفعال دیپلماسی دولت شده است به گونه‌ای که پس از اقدام نشریه موهن شارلی ابدو و بازنشر کاریکاتوری از پیامبر اعظم(ص) و حمایت صریح مکرون از این اقدام، هیچ واکنش درخوری را از سوی دستگاه دیپلماسی کشور شاهد نبودیم. اکراه مقامات دولتی از اتخاذ مواضع علیه رفتار دولت‌های اروپایی در شرایطی بیش از پیش مورد سوال جدی قرار می‌گیرد که شاهد موضع‌گیری برخی رؤسای‌جمهور کشورهای منطقه در این زمینه هستیم. موضع تند اردوغان علیه مکرون، عملا این امکان را به او داد تا از کشور خود به عنوان سخنگویی شجاع در افکار عمومی جهان اسلام رونمایی و وجهه ترکیه را نیز اصلاح کند. در چنین موقعیتی، انفعال رئیس‌جمهور و وزیر امور خارجه در اتخاذ مواضع اصولی در محکومیت موج هتاکی‌های اخیر تنها باعث کاهش اعتبار جمهوری اسلامی در افکار عمومی جهان اسلام می‌شود. 
بیم مقامات دولتی از مکدر ساختن خاطر اروپایی‌ها و سکوتی که در مواقع اینچنینی در پیش می‌گیرند، نشان از یک ضعف و تردید برای اتخاذ مواضع انقلابی دارد به گونه‌ای که مهم‌ترین موضع مقامات دولتی در زمینه موج هتاکی‌ها به ساحت پیامبر اعظم(ص) به توئیت روز گذشته وزیر امور خارجه بازمی‌گردد. محمدجواد ظریف با انتشار توئیتی در صفحه شخصی خود نوشت: « مسلمانان، قربانیان اصلی «فرقه نفرت» [وهابیت] هستند؛ فرقه‌ای که رژیم‌های استعمارگر به آن‌ قدرت بخشیدند و توسط عمال‌شان به همه‌ جا صادر کردند. توهین به 9/1 میلیارد مسلمان- و مقدسات آنها- به واسطه جنایات شنیع این افراط‌گرایان، سوءاستفاده‌ای فرصت‌طلبانه از آزادی بیان است. اینچنین اقداماتی تنها بر آتش افراط‌گرایی می‌دمد». پیش از این نیز سعید خطیب‌زاده، سخنگوی وزارت امورخارجه روز شنبه در واکنش به حوادث اخیر فرانسه توهین به ارزش‌های اسلامی و عقاید مسلمانان را غیرقابل قبول و مردود دانسته بود. سرمایه فرهنگی و هژمونی منطقه‌ای جمهوری اسلامی که حاصل ۴ دهه نمایندگی از گفتمان اصیل اسلامی است در سایه انفعال‌های اینچنینی و اکتفا کردن به موضع‌گیری‌های تشریفاتی و فرمالیته تنزل خواهد یافت. 
 
* بیانیه نمایندگان مجلس در محکومیت دولت فرانسه
اما روز گذشته 240 تن از نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی با صدور بیانیه‌ای اقدام مسؤولان کشور فرانسه در توهین به پیامبر اعظم(ص) را محکوم کردند. در بخشی از این بیانیه که توسط علی کریمی‌فیروزجایی، عضو هیأت‌رئیسه مجلس در حاشیه جلسه علنی روز گذشته قرائت شد، آمده است: «دشمنی سران کفر با پیام روشنی‌بخش اسلام سابقه دیرینه دارد، کافران همیشه برای پوشاندن ضعف و حقارت خود در برابر پیام روشن و رهایی‌بخش پیامبران الهی از شیوه نخ‌نمای تمسخر استفاده می‌کردند. این فاجعه نتیجه فاحش تفکر به اصطلاح مدرنی است که دولتمردان فرانسوی تحت سیطره خود در آورده و برای آنان ارمغانی جز شبیه‌تر شدن به جوامع غیرانسانی نداشته است. چنین رفتارهایی که به بهانه آزادی بیان انجام می‌شود خود بزرگ‌ترین ظلم به آزادی بیان است. کدام فطرت سلیم می‌پذیرد با مستمسک آزادی بیان از توهین به مقدسات بیش از یک میلیارد مسلمان دفاع شود، البته حقیقت آن است که دل فرانسه به حال آزادی بیان نسوخته، بلکه این جسارت‌ها بخشی از فرآیند کند کردن روند پرشتاب اسلام‌گرایی فرانسه است که این دولت را شدیدا به وحشت انداخته و او را واداشته که به خوی دوران سیاه استعمارگری بازگردد و چنین جنایتی را رقم بزند. فشاری که فرانسه این روزها بر مسلمانان خود وارد می‌کند در همین راستا است اما مکر خداوند محمد(ص) بسیار بالاتر از مکر فرانسه است و مکرون و اذنابش نتیجه این نوع سیاست‌ورزی را مشاهده خواهند کرد».

Page Generated in 0/0069 sec