printlogo


کد خبر: 226302تاریخ: 1399/8/14 00:00
«وطن امروز» از سیاست‌های اشتباه دولت در مقابله با کرونا گزارش می‌دهد
همه معطل یک تصمیم
عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا در گفت‌وگو با «وطن امروز»: پیشنهاد تعطیلی تهران برای عدم انتقال ویروس است؛ دولت باید محدودیت‌های سخت‌تری اعمال کند

اسدالله خسروی: آمار روزانه مرگ‌و‌میر ناشی از کرونا همچنان بالای 400 نفر است و تهران بحرانی‌ترین شهر کرونایی ایران است. 
به گزارش «وطن‌ امروز»، با وجود درخواست‌های مکرر وزارت بهداشت برای تعطیلی متناوب پایتخت به منظور قطع زنجیره انتقال کرونا، دولت همچنان مقاومت می‌کند. وزارت بهداشت از ۲ ماه گذشته درخواست تعطیلی تهران را داده است اما دولت توجهی به آن نمی‌کند، این در حالی است که آمار مرگ‌‌و‌میر کرونا در پایتخت به شکل باورنکردنی افزایش یافته است. به گفته مسؤولان، نیمی از آمار مرگ‌ومیر کرونا متعلق به تهران است. با وجود آنکه مقام معظم رهبری وزارت بهداشت را محور تصمیمات دانستند اما بدنه دولت با نظر وزارت بهداشت مخالف است و حالا وزارت بهداشتی‌ها بتدریج موضوع درخواست تعطیلی را علنی می‌کنند. سیماسادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت دیروز به صراحت در این باره گفت: استاندار تهران به جد دنبال تعطیلی ۲ هفته‌ای تهران است. تعطیلی تصمیم پیچیده‌ای است و نیاز به نظر جمعی دارد اما با توجه به شرایط احتمال تعطیلی وجود دارد، البته باید توجه داشت که ۸۹ شهرستان عملا مشمول تعطیلی شدند و فقط مشاغل ضروری مانند اورژانس و پلیس به مردم خدمت‌رسانی می‌کنند. 
 
* حال تهران بد است
وضعیت تهران هر روز بدتر می‌شود تا جایی که تعداد بستری‌های کرونا در پایتخت رکورد بی‌سابقه‌ای را به ثبت رساند. 
علیرضا زالی،‌ رئیس ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران روز گذشته در این باره گفت: ۶۳۳۷ بیمار کرونایی در استان تهران بستری هستند؛ این تعداد بستری در ۹ ماه گذشته بی‌سابقه بوده است. وی با اشاره به مراجعه ۱۰۵۰۰ نفر به صورت سرپایی به مراکز بهداشتی و درمانی استان تهران در یک شبانه‌روز (از ظهر دوشنبه تا ظهر سه‌شنبه)، گفت: از این تعداد ۸۹۰ بیمار کرونایی در بیمارستان‌ها مورد پذیرش قرار گرفتند که ۱۷۰ نفر آنان در بخش‌های مراقبت ویژه بستری شدند. به گفته زالی، در حال حاضر ۶۳۳۷ بیمار با تشخیص کرونا در بخش‌های عادی و ویژه ۱۰۸ بیمارستان استان تهران بستری هستند که رکوردی بی‌سابقه در میزان بستری مبتلایان کرونا در ۹ ماه اخیر است و ۱۷۰۲ نفر آنان در بخش مراقبت‌های ویژه بستری هستند. رئیس ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران افزود: همچنین در شبانه‌روز گذشته ۸۲۰ بیمار از بیمارستان‌های استان تهران ترخیص شدند و ۹۰ بیمار نیز با تشخیص کرونا و پیوست آزمایشگاهی PCR مثبت فوت شدند. وی با اشاره به وخامت حال ۱۷۰۰ بیمار بستری در بخش‌های ویژه گفت: بیمارانی که در بخش‌های مراقبت ویژه بستری می‌شوند معمولا یا با حال بسیار وخیم مستقیما و در بدو ورود به آی‌سی‌یو منتقل می‌شوند یا اینکه به دنبال وخیم شدن حال‌شان از بخش‌های عادی به بخش ویژه انتقال می‌یابند. به گفته زالی، با توجه به آمار بالا و وخامت حال بیماران بستری در بخش‌های ویژه، پیش‌بینی می‌شود کماکان آمار فوتی‌ها تا 3 هفته آینده همچنان بالا باشد و در بهترین شرایط کاهش مرگ‌ومیر تا ۳ هفته آینده تجلی نخواهد کرد. زالی درباره اعمال محدودیت‌های کرونایی در تهران، گفت: علاوه بر تمدید محدودیت‌های قبلی، از این هفته شاهد اعمال محدودیت‌های تردد برون‌شهری در تهران و ۲۵ استان هستیم. وی با اشاره به شرایط پیچیده و وجود ۱۲۰ ورودی و خروجی در تهران دارد، خاطرنشان کرد: با تلاش نیروی انتظامی، مبادی غیراصلی مسدود شده و تمام نقل و انتقال‌ها به مسیر مبادی اصلی هدایت و کنترل می‌شود. به گفته زالی، تمدید محدودیت‌های گروه‌های شغلی ۳ و ۴ و تداوم حضور ۵۰ درصدی کارکنان تا آخر آبان‌ماه از دیگر محدودیت‌های اعمال شده در تهران است. 
 
* تست کرونا گران است، آمار پایین است
درخواست تعطیلی تهران برای عدم انتقال ویروس است و دولت باید محدودیت‌های سخت‌تری اعمال کند.
مینو محرز عضو علمی ستاد ملی مقابله با کرونا  با اعلام این مطلب  به«وطن امروز» گفت: اینکه اعلام می‌شود روزانه میانگین ۹-۸ هزار نفر به ویروس کرونا در کشور مبتلا می‌شوند، کل آمار مبتلایان به کرونا نیست، چرا که بخشی از همین آمار، افرادی هستند که جزو مبتلایان جدید نیستند، بلکه قبلا به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند و اکنون برای ترخیص از بیمارستان یا خروج از قرنطینه خانگی دوباره تست می‌دهند. از طرفی بخش عمده‌ای از جمعیت کشور احتمال دارد به ویروس کرونا مبتلا شده باشند اما به علت گران بودن انجام تست، نمی‌توانند آزمایش بدهند. 
مینو محرز با بیان اینکه خیلی‌ها علائم کرونا را دارند و خودشان نیز (به علت داشتن علائمی چون قطع مقطعی حس بویایی، چشایی و...) بخوبی می‌دانند حامل این ویروس هستند اما به دلیل قیمت بالای انجام تست کرونا توان مالی انجام آزمایش را ندارند، گفت: بنابراین آماری را که از مبتلایان کرونا در رسانه‌ها منتشر می‌شود نباید ملاک کلی مبتلایان به این ویروس فرض کرد و چه‌بسا چند برابر همین آمار دارای ویروس کرونا باشند اما به دلیل گران بودن تست و عدم توانایی مالی آزمایش کرونا نمی‌دهند. 
وی خاطرنشان کرد: اینکه کادر پزشکی بر ماندن مردم در خانه در این شرایط همه‌گیری شیوع کرونا تاکید ویژه دارند و می‌گویند جز در موارد غیرضرور کسی از منزل خارج نشود، به این دلیل است که چندین برابر آماری که تست آنها در یک شبانه‌روز مثبت اعلام می‌شود حامل ویروس کرونا در جامعه وجود دارد و آنها همچنان در حال انتقال این ویروس مرگبار هستند، چرا که توان آزمایش را ندارند. 
محرز افزود: معمولا افرادی که حال آنها بد می‌شود برای تست کرونا به مراکز آزمایشگاهی رجوع می‌کنند اما خیلی از افراد هستند که به این بیماری دچار شده‌اند ولی نوع ویروس خفیف است، بنابراین این دسته از بیماران برای تست کرونا اقدام به آزمایش نمی‌کنند. عضو علمی ستاد ملی مقابله با کرونا اظهار داشت: خیلی از کودکان حامل ویروس کرونا هستند اما از وضعیت جسمانی مطلوبی برخوردارند و والدین آنها فکر می‌کنند دچار سرماخوردگی خفیف شده‌اند، با این وجود همین کودکان ناقلان خاموشی هستند که بیماری «کووید-19» را در جامعه شیوع می‌دهند. محرز افزود: تاکید بر به تعطیلی چند هفته‌ای تهران و ایجاد محدودیت‌های ترددی به خاطر این است تا مردم کمتر در محافل و تجمعات یا حتی محل کار حاضر شوند، زیرا سرایت این ویروس بالا و ناقلان آن نیز بسیار زیاد شده‌اند. برای قطع زنجیره این ویروسی محدودیت‌ها باید سخت باشد و ضروری است مردم برای حفظ جان خود و دیگران پروتکل‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری‌های اجتماعی را رعایت کنند.
 
* تک‌نرخی شدن هزینه تست کرونا در انتظار تصویب هیأت دولت
یکی از برنامه‌های خوب وزارت بهداشت افزایش تست‌های کرونا و گسترش شناسایی جغرافیایی مبتلایان است. سیما  لاری درباره هزینه تست کرونا بیان کرد: ما ۱۰۴۷ مرکز ۱۶ و ۲۴ ساعته بهداشتی داریم که گروه‌های هدف شامل افراد بالای ۶۰ سال، خانم‌های باردار و مبتلایان به بیماری‌های زمینه‌ای در این مراکز به صورت رایگان تست می‌دهند. روزانه ۲۰ تا ۲۵ هزار تست انجام می‌دادیم که تعداد تست‌ها در حال افزایش است و برنامه‌ریزی کرده‌ایم تعداد تست‌ها به ۴۰ هزار تست در روز برسد.  سخنگوی وزارت بهداشت گفت: تست‌های انجام شده روزانه ۶ تا و ۶ و نیم میلیارد تومان برای ما هزینه دارد و پیشنهاد شورای عالی بیمه تک‌نرخی شدن تست کرونا به قیمت ۲۵۰ تا ۳۰۰ هزار تومان است. آزمایشگاه‌های خصوصی به علت آنکه تست را خریداری می‌کنند، قیمت تست کرونا در این مراکز حدود ۶۰۰ هزار تومان است. وی افزود: برنامه ما افزایش تست‌های رایگان کرونا و کاهش قیمت آن است و به دنبال تست‌های سریع یا رپید کرونا هستیم تا در عرض نیم ساعت نتیجه تست فرد مشخص شود. باید توجه داشت که اگر فرد مشکوک به کروناست باید خود را قرنطینه و از تردد در سطح شهر خودداری کند. 
 
* آخرین خبر از واکسن کرونا
لاری درباره تولید واکسن کرونا نیز گفت: در تولید واکسن کرونا با شتاب پیش می‌رویم و در مرحله تست حیوانی نتایج خوبی گرفته‌ایم و بزودی وارد مرحله تست انسانی می‌شویم همچنین سیاست شناسایی بیشتر مبتلایان به کرونا را در پیش گرفته‌ایم و مجوز افزایش تست‌های کرونا را از ریاست‌جمهوری گرفته‌ایم. باید توجه داشت هر چه تعداد تست‌ها را بیشتر کنیم مبتلایان بیشتری شناسایی می‌شوند و با ردیابی بیماران و افراد در تماس با آنها زودتر می‌توانیم زنجیره انتقال بیماری کرونا را قطع کنیم. 
 سخنگوی وزارت بهداشت گفت: در واکسن کرونا ایمنی و اثربخشی مطرح است و مرحله تست حیوانی نتیجه خوب داشته و بعد از اینکه وارد مرحله انسانی شدیم، باید کارآزمایی‌های بالینی با حجم نمونه کم، متوسط و بسیار زیاد در حد چند ده هزار نفر انجام شود. کشور‌هایی که در تولید واکسن از ما جلوتر هستند در مواردی با عوارضی مواجه شدند، باید توجه داشت که کرونا، ویروس پیچیده‌ای است و ممکن است با یک تک دوز واکسن بتوان ایمنی ایجاد کرد یا نیاز به تزریق دوز‌های بیشتری داشته باشیم. 
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: باید توجه داشت که چندین سال طول می‌کشد همه دنیا در برابر کرونا واکسینه شوند و ۲۰ درصد جمعیت کشور در مرحله اول واکسینه خواهند شد تا بتوانیم زنجیره انتقال ویروس را بشکنیم. 
***
[تثبیت مرگ روزانه بالای 400 نفر]
سیماسادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت روز گذشته گفت: از ظهر دوشنبه تا ظهر سه‌شنبه ۱۳ آبان ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۸ هزار و ۹۳۲ بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی شدند که ۳ هزار و ۲۹۴ نفر از آنها بستری هستند. وی با بیان اینکه مجموع بیماران «کووید-۱۹» در کشور به ۶۳۷ هزار و ۷۱۲ نفر رسید، گفت: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته ۴۲۲ بیمار «کووید-۱۹» جان خود را از دست دادند و مجموع جان‌باختگان این بیماری به ۳۶ هزار و ۱۶۰ نفر رسید. لاری افزود: خوشبختانه تاکنون ۴۹۵ هزار و ۴۷۳ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند و ۵۳۷۸ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.  سخنگوی وزارت بهداشت توضیح داد: تاکنون ۵ میلیون و ۳۶ هزار و ۶۳۳ آزمایش تشخیص «کووید-۱۹» در کشور انجام شده است. 
وی گفت: استان‌های تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویه‌و‌بویراحمد، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، چهارمحال‌و‌بختیاری، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان، یزد و کردستان در وضعیت قرمز قرار دارند. 
لاری گفت: استان‌های هرمزگان، فارس، گلستان و سیستان‌و‌بلوچستان نیز در وضعیت نارنجی و زرد قرار دارند. 
 


Page Generated in 0/0165 sec