printlogo


کد خبر: 226411تاریخ: 1399/8/17 00:00
در اهمیت حکمرانی مجازی!

میکائیل دیانی: اتفاقات سال 88 برای بسیاری از جوانان ایران یک فصل مهم زندگی است؛ حادثه‌ای که زندگی من و بسیاری دیگر را به قبل و بعد از آن تقسیم کرد؛ فتنه‌ای که می‌توانست هیچ وقت رخ ندهد و آن انتخابات 85 درصدی می‌توانست موجب تثبیت اقتدار ایران باشد اما آن را به آشوبی 8 ماهه تبدیل کردند. یکی از مهم‌ترین مسائل ما در آن سال «رسانه» بود و بازی‌های رسانه‌ای که علیه ایران به وجود می‌آوردند. 
آن زمان‌ها فیسبوک تازه در ایران بورس شده بود و با آن جریان‌سازی رسانه‌ای علیه ایران می‌شد. پروژه انقلاب مخملی را می‌خواستند با شبکه‌های اجتماعی و خبرسازی‌های جعلی در بی‌بی‌سی و سی‌ان‌ان و رسانه‌های دیگر جلو ببرند. از ماجرای «ندا آقاسلطان» تا «سعیده پورآقایی» هر روز سوژه رسانه‌های غربی بود و به پشتوانه همین پرونده‌های دروغ، تحریم‌ها علیه ملت ایران تشدید می‌شد. در آن دوران وقتی ایران فیسبوک را فیلتر کرد، آمریکایی‌ها فریاد «وا آزادی» سر می‌دادند و ایران را به نبود آزادی بیان متهم می‌کردند. در آن زمان وقتی توئیتر در حال تعطیلی بود، با ورود مستقیم وزیر وقت خارجه آمریکا هیلاری کلینتون، جلوی تعطیلی آن گرفته و تقویت شد تا حضور پررنگ‌تری در به آشوب کشاندن داخل ایران داشته باشد. حالا بیش از 10 سال از آن حادثه گذشته است و انتخابات آمریکا در میدان عمل به تنش‌های بسیار کشیده شده است. ادعای «تقلب» در انتخابات از چند ماه پیش از سوی هر دو طرف انتخابات مطرح بوده است و حالا در کوران شمارش آرا رسما «فاسد بودن سیستم حاکم» از سوی رئیس‌جمهور مستقر این کشور بیان می‌شود و پرسش این است: حالا آن جبهه رسانه‌ای چگونه عمل می‌کند؟
توئیتر از پیش از شروع رأی‌گیری انتخابات اعلام کرد هر توئیتی که شائبه تقلب را تقویت کند یا در فرآیند انتخابات تشنج‌آفرین باشد، نشان‌دار می‌شود، این اتفاق تاکنون چند بار درباره ترامپ افتاده است. در حقیقت توئیتر فضای انتخابات آمریکا را مدیریت می‌کند که از جریان هیات حاکمه و نگاه امنیت ملی این کشور خارج نشود. اتفاق مشابه آن درباره فیسبوک هم تکرار شده است. ‏فیسبوک نیمه‌های شب و همزمان با سخنرانی ترامپ، گروه طرفداران ترامپ با ۳۶۰ هزار عضو را حذف کرد؛ در گروه «STOP THE STEAL» هواداران ترامپ به ساماندهی و ترویج اعتراضات انتخاباتی می‌پرداختند.  اوج ماجرا اما در سخنرانی ترامپ بود؛ وقتی او از تقلب و فاسد بودن هیأت حاکمه آمریکا صحبت می‌کرد، بخش زیادی از تلویزیون‌هایی که مراسم را پوشش می‌دادند، تصویر را قطع کردند تا به جامعه‌‌شان یادآور شوند مدیریت افکار عمومی مهم است. 
وقتی ماجرای شبکه ملی اطلاعات و مدیریت ایران بر فضای رسانه‌ای‌اش مطرح شد، غرب‌گراها آن را مخالف آزادی بیان می‌دانستند اما همین اتفاقات آمریکا نشان می‌دهد حکمرانی مجازی برای امنیت کشورها مهم است و اگر قرار باشد اوضاع کشورها بدون تنش جلو رود حداقل باید دکمه مدیریت فضای مجازی‌اش برای کنترل فضای کشور و امنیت ملی‌اش دست خودش باشد، نه اینکه از جایی دیگر با ابزار رسانه بر کشور و مردم فشار وارد کنند.

Page Generated in 0/0155 sec