printlogo


کد خبر: 226599تاریخ: 1399/8/21 00:00
نماینده ویژه آمریکا در امور ایران تأکید کرد تفاوتی میان ترامپ و بایدن در مواجهه با تهران وجود ندارد
پاسکاری تحریم میان دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان

گروه سیاسی: الیوت آبرامز، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران و ونزوئلا با اشاره به اینکه دولت بعدی این کشور درباره برجام با ایران وارد مذاکره خواهد شد، گفت تفاوتی میان ترامپ و بایدن برای مواجهه با ایران وجود ندارد.
به گزارش ایرنا، سایت خبری آکسیوس با اشاره به سفر آبرامز به فلسطین اشغالی به نقل از وی نوشت که اگر دولت بایدن از اهرم فشار اقتصادی علیه جمهوری اسلامی استفاده کند، قادر به مذاکره برای توافق بهتری با ایران خواهد بود. 
آبرامز که این هفته برای گفت‌وگو با محور ایران به فلسطین اشغالی سفر کرده است، در جریان یک کنفرانس خبری گفت که واقعا فرقی نمی‌کند روز ۲۰ ژانویه چه کسی رئیس‌جمهوری آمریکا می‌شود، در هر صورت یک مذاکره با ایران انجام می‌شود. این هدف دولت ترامپ بود، بنابراین این مساله محل اختلاف‌نظر نیست. نماینده ویژه آمریکا در امور ایران با اشاره به برنامه فشار حداکثری علیه ایران ادعا کرد: اگر به سپتامبر و اکتبر نگاه کنید، خواهید دید تحریم‌ها اعمال شد. این در نوامبر و دسامبر ادامه خواهد داشت، زیرا به سیاست‌ها مربوط است نه انتخابات. این سیاست خارجی ایالات متحده است. 
آبرامز افزود: برخی از تحریم‌های دولت ترامپ علیه ایران مربوط به فعالیت‌های هسته‌ای تهران نیست، بلکه مربوط به نقض حقوق بشر و تخاصم منطقه‌ای حکومت است. 
وی ادعا کرد: برای مثال زمانی که سفیر ایران در عراق را به خاطر عضویت وی در سپاه قدس تحریم کردیم، ربطی به سیاست‌ها نداشت، به این علت بود که او یک نفر از سپاه قدس بود.  اگر چه آمریکا به تنهایی ایران را تحریم می‌کند اما وضعیت جمهوری اسلامی امروز از سال ۲۰۱۳ که آمریکا و دیگر قدرت‌ها مذاکره را پس از سال‌ها تحریم‌های بین‌المللی شروع کردند، بدتر است. 
وی ادامه داد: این سیاست‌ها از لحاظ نظری می‌تواند بازگردانده شود اما مشاهده اینکه یک رئیس‌جمهور بدون تغییر در رفتار ایران آن را انجام دهد دشوار است. 
آبرامز با ادعای اینکه آمریکا اهرم‌های زیادی را در نتیجه فشار بر ایران دارد، مدعی شد: دیدگاه ما این است که باید از این اهرم استفاده شود و نباید برداشته شود. با استفاده از این اهرم، ممکن است بتوان ایران را مجبور به توقف شماری از چیزها از جمله فعالیت‌های هسته‌ای کرد.
تاکید مقامات آمریکایی بر رویکرد نیمه‌سخت در مواجهه با ایران در حالی است که رسانه‌های بین‌المللی با ارائه تحلیل‌هایی درباره تمایل بایدن برای رفع تحریم‌های ایران یک بازی روانی برای به اشتباه انداختن مسؤولان ایرانی راه انداخته‌اند. در همین راستا روزنامه فایننشال تایمز در گزارشی به انتخاب‌های پیش روی رئیس‌جمهور منتخب آمریکا برای از سرگیری تعامل با ایران در چارچوب توافق هسته‌ای اشاره کرد و نوشت: بایدن گفته است چنانچه ایران به پایبندی جدی نسبت به تعهدات هسته‌ای‌اش «به عنوان نقطه شروعی برای مذاکرات بعدی» بازگردد، او هم به توافق چندجانبه‌ هسته‌ای بازخواهد گشت که دولت دونالد ترامپ رئیس‌جمهور فعلی آمریکا با ناقص تلقی کردن این توافق در سال ۲۰۱۸ از آن خارج شده و سپس تحریم‌های متعدد اقتصادی را بر ایران اعمال کرد. در حالی که رئیس‌جمهور منتخب وعده داده است «یک مسیر بازگشت معتبر به دیپلماسی» را به ایران پیشنهاد می‌کند، بازگشت به توافق با پیچیدگی‌هایی همراه است و انتظارات موجود در یک توافق برای مشاوران او کم‌اهمیت است. فایننشال‌تایمز در ادامه این گزارش می‌نویسد: در حالی که تحلیلگران می‌گویند احتمال دارد این توافق چندجانبه احیا شود، انجام دادن این اقدام نسبت به ملحق شدن دوباره‌ آمریکا به برخی دیگر از توافق‌های چندجانبه از جمله معاهده آب‌وهوایی پاریس و عضویت دوباره در سازمان جهانی بهداشت مشکل‌تر است. اگر آمریکا مسائلی همچون موشک‌های بالستیک ایران یا حمایتش از شبه‌نظامیان منطقه را مطرح کند- موضوعاتی که در توافق اصلی مطرح نشده بود- یا تهران خواستار غرامت خروج آمریکا از توافق شود، در این صورت مذاکرات فورا شکلی پیچیده به خود می‌گیرد. این روزنامه همچنین در گزارشش می‌نویسد: در حالی که بایدن احتمالا با پرداخت غرامت به ایران یا لغو فوری تمام تحریم‌های دولت ترامپ موافقت نمی‌کند، تحلیلگران می‌گویند برخی اقدامات مهمی وجود دارد که او می‌تواند به سرعت انجام دهد. این اقدامات شامل اعمال معافیت از تحریم‌ها برای صادرات نفت ایران و خروج نام بانک مرکزی ایران از موارد حامیان تروریسم می‌شود. 
این روزنامه می‌افزاید: از زمانی که دولت ترامپ از این توافق خارج شده است، ۳ کشور اروپایی فرانسه، انگلیس و آلمان که از شرکای توافق هسته‌ای‌ نیز هستند، تلاش کرده‌اند این توافق را حفظ کنند و مشاوران بایدن به وضوح گفته‌اند بر سر بازگشت آمریکا به برجام رویکردی مشترک با قدرت‌های اروپایی در پیش خواهند گرفت. الی گران‌مایه، کارشناس مسائل ایران در اندیشکده شورای روابط خارجی اروپا در این باره گفته است دولت بایدن «حداقل» می‌تواند موانع ایجاد شده در مسیر تلاش‌های اروپایی‌ها توسط دولت ترامپ را برای حفظ منافع اقتصادی تعیین شده در توافق هسته‌ای از میان بردارد. این رفع موانع می‌تواند دربرگیرنده به‌کارگیری سازوکارهای موجود یا پیشنهادی برای ارائه خطوط اعتباری به تهران به پشتوانه تولیدات نفت خام ایران بوده و علاوه بر این، شامل پرداخت هزینه تجارت در توافق‌های همکاری میان شرکت‌های ایرانی و اروپایی باشد. 
در گزارش فایننشال‌تایمز همچنین مطرح شد: گران‌مایه می‌گوید: «اگر بپذیریم منطق راهبردی توافق هسته‌ای هنوز معتبر است و به نفع ۲ طرف است که دوباره آن را در مسیر خودش قرار دهند، تمام مشکلات قابل حل است». 
این روزنامه علاوه بر این به نقل از سوزان مالی، کارشناس مسائل ایران در اندیشکده بروکینگز نوشت: یک فشار دیپلماتیک زودهنگام برای پایبندی بیشتر ۲ طرف به تعهدات‌شان وجود خواهد داشت اما این لزوما به معنای بازگشت تمام‌عیار به این توافق نیست. یک توافق هسته‎ای مقدماتی در میان گزینه‌ها خواهد بود. فایننشال‌تایمز ادامه داد: برخی دیگر از دموکرات‌های آمریکا به دنبال تقویت توافق هسته‌ای با مطرح کردن موضوع موشک‌های بالستیک ایران و رفتار آن در منطقه خواهند بود. 

Page Generated in 0/0055 sec