printlogo


کد خبر: 226665تاریخ: 1399/8/22 00:00
چرا به نظر متخصصان حوزه سلامت درباره راهکار مهار موج سوم کرونا بی‌توجهی می‌شود؟
وزیر بهداشت می‌گوید تعطیلی

گروه اجتماعی: تعداد مرگ‌ومیر روزانه کرونا بار دیگر رکورد زد تا کشورمان همچنان در رتبه‌های بالای جدول کرونای جهان قرار بگیرد اما دولت هنوز برنامه جامعی برای مقابله با آن ندارد. 
به گزارش «وطن ‌امروز»، طبق اعلام دیروز وزارت بهداشت طی 24 ساعت 462 نفر بر اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادند، این در حالی است که متخصصان بهترین راهکار برای کنترل کرونا را تعطیلی متناوب حداقل ۲ هفته‌ای می‌دانند اما دولت همچنان مقاومت می‌کند. 
در این شرایط کسی اعلام نمی‌کند چه کسی مخالف تعطیلی ۲ هفته‌ای است آن هم در حالی که قریب به اتفاق متخصصان و مسؤولان وزارت بهداشت موافق تعطیلی ۲ هفته‌ای تهران و اعمال محدودیت‌های شدید هستند. ایرج حریرچی، معاون کل وزیر بهداشت حتی در تلویزیون در این باره به نامه ۶۵ نفر از رؤسای دانشگاه‌های علوم پزشکی به وزیر بهداشت اشاره کرد و افزود: رؤسای دانشگاه‌های علوم پزشکی در این نامه درخواست تعطیلی سراسری و حداقل ۲ هفته‌ای کرده‌اند و در این باره در جلسه قرارگاه هم بحث‌هایی شده است. حتی وزیر بهداشت پیگیر این موضوع است و اگر در ستاد مقابله با کرونا تصویب شود اعمال خواهد شد. حریرچی حتی گفت: برخی‌ها پیشنهاد دادند با توجه به وضعیت اسفناک کرونا در فصل سرما 2 هفته تعطیلات عید نوروز قرض گرفته شود و این ایام تعطیل شود. دلسوزان حوزه سلامت به دنبال تعطیلی ۲ هفته‌ای هستند اما تا قبل از تصویب اجرا نخواهد شد. 
 
* آیا تعطیل کردن ۲ هفته‌ای کشور در کنترل کرونا مؤثر خواهد بود؟
کارشناسان معتقدند باید در کنار تعطیلی، حتما برنامه‌ریزی جامعی برای تغییر رفتار جامعه صورت بگیرد. 
حمید سوری، استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در این باره به فارس گفت: اگر مقدمات، مؤخرات و ملزومات طرح اعمال محدودیت‌ها فراهم نشود، مداخله‌ای بسیار پرهزینه و بدون تاثیر در کنترل اپیدمی است. وی ادامه داد: «لاک داون» یا قفل کردن فقط به ما وقفه زمانی می‌دهد، اگر مشخص نشود هدف از لاک داون چیست. اکنون چرا فکر می‌کنیم چاره کار لاک داون است؟ در زمان لاک داون می‌خواهیم چه کار کنیم؟ و برنامه‌مان برای بعد از ۲ هفته چه خواهد بود؛ عملا فنری را طی ۲ هفته فشرده می‌کنیم که بعد از رها کردن فنر وضع را بدتر می‌کند. استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خطاب به متولیان اعمال محدودیت‌های کرونایی، افزود: لطفا تا پاسخ روشن و مستدل این سوالات را نگرفته‌اید، اصرار به لاک داون نداشته باشید چراکه اگر هدف لاک داون استراحت دادن به بیمارستان‌ها و کادر درمانی است، این هدف را می‌توان با مداخلات و سیاست‌های کم‌هزینه‌تر تامین کرد. اگر رویکرد مناسبی برای کنترل اپیدمی نداشته باشیم، باید شاهد مرگ تعداد زیادی از هموطنان‌مان به خاطر «کووید-۱۹» باشیم. از سویی دکتر مسعود مردانی، متخصص بیماری‌های عفونی با اشاره به موثر بودن اعمال تعطیلی ۲ هفته‌ای مشاغل غیرضروری در تهران، گفت: البته منظور ما تعطیلی کامل است؛ اکنون طغیان شدید بیماری در کشور به ما می‌گوید که روش‌های محافظه‌کارانه دیگر جواب نمی‌دهد. با تعطیلی برای کاهش آمار کرونا موافق هستیم اما این تعطیلی باید به شکل کامل اجرا شود و لاک داون کامل موثر خواهد بود. متخصص بیماری‌های عفونی ادامه داد: پیشنهاد تعطیلی ۲ هفته‌ای از سوی کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا مطرح شده است که با موافقان و مخالفانی روبه‌رو شده ولی امیدواریم با جمع‌بندی نهایی این طرح اجرایی شود. 
همچنین عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: اقدام دولت در ایجاد محدودیت ترددها و جلوگیری از فعالیت خیلی از مشاغل از ساعت 18 عصر برای مقابله با کرونا ثمره چندانی ندارد، چرا که ۹۰ تا 80 درصد مردم در این ساعت در خانه‌های‌شان هستند. همایون سامه یح بخت‌‌آبادی در گفت‌وگو با «وطن امروز» با بیان اینکه هم مردم و هم دولت در شیوع گسترده ویروس کرونا مقصرند، افزود: دولت نمی‌خواهد ۳-۲ هفته تهران و برخی کلانشهرها را تعطیل کند، چرا که می‌ترسد معیشت و زندگی مردم دچار مشکل شود، از طرفی نیز خیلی‌ها نسبت به رعایت پروتکل‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری‌های اجتماعی بی‌توجه هستند؛ ماسک نمی‌زنند یا در این روزهای سخت کرونایی به سفر می‌روند، در چنین شرایطی باید هم شاهد مرگ روزانه بیش از 450 نفر از هموطنان‌مان باشیم. وی به تاکید جامعه پزشکی در تعطیل شدن تهران و برخی کلانشهرها به مدت 2 هفته برای قطع زنجیره ویروس کرونا و جلوگیری از شیوع گسترده این بیماری مرگبار اشاره کرد و افزود: دولت از تبعات تعطیلی تهران و کلانشهرها می‌ترسد، چرا که توان مدیریت اقتصادی و تامین معیشت مردم را در این مدت ندارد.  عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: رشد سرسام‌آور ابتلا و مرگ‌ومیر ناشی از بیماری «کووید-19» در کشور فشار زیادی را به کادر پزشکی و درمانی کشور وارد کرده و چنانچه تهران و برخی شهرها برای مدتی تعطیل شوند، بی‌تردید آمار مرگ‌و‌میر و مبتلایان به کرونا در کشور کاهش می‌یابد و کادر درمان نیز نفسی تازه می‌کنند، چرا که طی 8 ماه گذشته خدمات‌رسانی به بیماران کرونایی فشار فوق‌العاده‌ای به کادر درمان و کارکنان بیمارستان‌ها وارد کرده است.  وی به برنامه‌های اجرایی دولت در مقابله با بیماری «کووید-19» طی 8 ماه گذشته اشاره کرد و اظهار داشت: جز محدودیت‌های ابتدای سال، سایر اقدامات دولت در مبارزه با کرونا خیلی موثر واقع نشده است و اگر محدودیت‌ها اثربخش بود اکنون دچار مرگ‌و‌میر بالا و سرایت روزانه بیش از 10 هزار نفر به ویروس کرونا نبودیم. سامه یح بخت‌آبادی اضافه کرد: به طور مثال با محدود کردن فعالیت برخی مشاغل از ساعت 18 عصر به بعد تهیه وسایل نقلیه برای شهروندان مشکل‌آفرین شده، این در حالی است که باید اقدامات جدی‌تری برای مقابله با کرونا در نظر گرفته شود.
 
***
[انتقاد جالب روحانی از  مواجهه با  کرونا در آمریکا]
با توجه به اینکه تعداد کشته‌های کرونا در کشور بشدت افزایش یافته است، براحتی می‌توان گفت سیاست‌های دولت برای مقابله با این بیماری شکست خورده و باید رویکرد دولت در کنترل کرونا تغییر کند. با وجود آنکه از چند ماه پیش متخصصان پیشنهاد تعطیلی ۲ هفته‌ای و قطع زنجیره انتقال بیماری کرونا را مطرح کرده‌اند اما دولت هنوز زیر بار این تصمیم نرفته است. با اینکه دولت به علت افزایش شدید تعداد قربانیان کرونا لایق انتقادات بسیار است اما رئیس‌جمهور دیروز در جلسه هیأت دولت به انتقاد از سیاست دولت ترامپ در مقابله با کرونا پرداخت! روحانی با بیان اینکه دولت آمریکا نتوانست بر مبنای مصالح و منافع مردم آمریکا و جهان تصمیم بگیرد، گفت: «علت عقب افتادن آنها در انتخابات یکی ناتوانی‌شان در موضوع کرونا بود. آنها با دست انداختن این موضوع و بیان اینکه اصلا خبری نیست، مردم خودشان را نابود کردند و به جای مقابله با کرونا این همه کشتار در آمریکا روی داد». اظهارات روحانی در حالی است که در موضوع کرونا، دولت وی هم عملکرد پرانتقادی داشته است. بهتر است روحانی در کنار نقد صحیح عملکرد دولت ترامپ در مقابله با کرونا، عملکرد دولت خود را در این زمینه اصلاح کند.

***

رکورد مبتلایان و قربانیان کرونا بار دیگر شکسته شد
سخنگوی وزارت بهداشت دیروز گفت: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۴۶۲ بیمار «کووید-۱۹» جان خود را از دست دادند و تعداد جان‌باختگان این بیماری به ۳۹ هزار و ۶۶۴ نفر رسید.  سیماسادات لاری اظهار کرد: از دیروز تا امروز ۲۱ آبان ۱۳۹۹ براساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۱ هزار و ۷۸۰ بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی شدند که ۳ هزار و ۳۳۹ نفر از آنها بستری شدند.  وی با بیان اینکه تاکنون ۵ میلیون و ۳۴۴ هزار و ۸۲۱ آزمایش تشخیص «کووید-۱۹» در کشور انجام شده است، گفت: مجموع بیماران «کووید-۱۹» در کشور به ۷۱۵ هزار و ۶۸ نفر رسید.
لاری با اشاره به اینکه ۵۶۰۱ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند، افزود: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۴۶۲ بیمار «کووید-۱۹» جان خود را از دست دادند و مجموع جان‌باختگان این بیماری به ۳۹ هزار و ۶۶۴ نفر رسید.  سخنگوی وزارت بهداشت تصریح کرد: خوشبختانه تاکنون ۵۳۶ هزار و ۱۰۵ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند.  لاری ادامه داد: استان‌های تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویه‌وبویراحمد، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، چهارمحال‌وبختیاری، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان، یزد و کردستان در وضعیت قرمز قرار دارند؛ همچنین استان‌های هرمزگان، فارس، گلستان و سیستان‌وبلوچستان نیز در وضعیت نارنجی و زرد قرار دارند. 
 

Page Generated in 0/0064 sec