printlogo


کد خبر: 226953تاریخ: 1399/8/29 00:00
«وطن امروز» از تبعات اجرای ناقص طرح محدودیت‌های جدید مقابله با موج سوم کرونا گزارش می‌دهد
ترافیک بی‌تدبیری و کرونا
رئیس کمیسیون بهداشت مجلس در گفت‌وگو با «وطن امروز»: شلوغی جاده‌ها و ترافیک، نتیجه بی‌توجهی به تعطیلی قطعی تهران و شهرهای قرمز است

اسدالله خسروی*: ترافیک شدید و قفل شدن جاده‌های منتهی به شهرهای شمالی و دیگر شهرها نشان می‌دهد دولت در اعمال محدودیت‌های جدید کرونایی که قرار است از شنبه شکل اجرایی به خود بگیرد، موفقیت چندانی نخواهد داشت. به گزارش «وطن امروز»، پس از هشدارهای پی‌در‌پی کارشناسان بهداشت مبنی بر تعطیلی مطلق تهران و برخی مراکز استان‌ها با هدف قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا، بالاخره ستاد مقابله با کرونا در جلسه‌ای فوق‌العاده برنامه‌های شبه‌تعطیلی خود را اعلام کرد که در این برنامه تاکید شده است ورود و خروج به شهرهای با وضعیت قرمز و تردد درون‌شهری از ساعت 21 تا 4 صبح ممنوع شود. تصمیم بر تعطیلی خیلی از مشاغل و ایجاد محدودیت‌های ترددی با هدف ماندن مردم در خانه و نرفتن به سفر و دورهمی‌ها در حالی است که خیلی‌ها با شنیدن اعمال محدودیت ترددها از روز شنبه، بار سفر بستند و بدون هیچ محدودیتی راهی شهرها و دیار خود شدند. ترافیک شدید جاده‌ها نشان می‌دهد تاکید کارشناسان بهداشت مبنی بر تعطیلی مطلق یا قرنطینه برخی شهرها برای جلوگیری از خروج مردم از خانه و شهر بوده است نه اینکه با ایجاد محدودیت‌ها، چند روز قبل از اجرای آن به مردم فرصت خارج شدن از شهر داده شود. نظر کارشناسان درباره تصمیم‌گیری غلط دولت در اعلام زمان اجرای محدودیت‌ها باعث شده تا خیلی‌ها طی 4 روز فرصت، خود را برای سفر آماده کنند. البته رئیس‌جمهور دیروز در جمع هیأت دولت، کل تعطیلی را زیر سوال برد و گفت: تعطیلی‌ها و محدودیت‌های شدید، راه‌حل اصلی مشکل کرونا نیست. مشکل کرونا صرفا از طریق تغییر سبک زندگی به وجود خواهد آمد، یعنی مردم اگر سبک زندگی خودشان را همراه با اجرای پروتکل‌های بهداشتی، فاصله‌های فیزیکی، عدم رفت‌‌و‌آمدهای خانوادگی، عدم حضور در مراسم عزا و شادی، عدم شرکت در مناسک دینی، مذهبی و ملی تغییر ندهند با تعطیلی، کرونا به همین صورت خواهد بود و تغییر چندانی نخواهد کرد. وی افزود: تعطیلی تنها به عنوان یک اعلام هشدار شدید در جامعه است، برای این است که ما به یک انضباط دقیق اجتماعی بازگردیم و این انضباط دقیق اجتماعی است که می‌تواند مقابله اصلی با کرونا باشد و الا همین الان آمار و ارقام نشان می‌دهد که ۵۱ درصد ابتلاها به دلیل رفت‌و‌آمدهای خانوادگی است. اگر در ۲ هفته‌ای که تعطیل می‌شود و محدودیت‌های شدید برقرار می‌شود به همان نسبت رفت‌و‌آمدهای خانوادگی بیشتر شود، خب! آن ۵۱ درصد می‌شود ۶۰ درصد. رئیس‌جمهور ادامه داد: از شنبه آینده تمام جلسات در تمام قوا، شرکت دولتی و غیردولتی که بالای ۱۵ نفر است، نباید تشکیل شود. این دستورالعمل و چارچوبی است که وزارت بهداشت تدوین کرده و در قرارگاه مورد بررسی قرار گرفته است و در ستاد ملی کرونا تصویب شده، بنابراین به عنوان یک قانون و مساله‌ای در حد قانون است، زیرا جزو مصوبات شورای عالی امنیت ملی است و حکم قانون دارد و همه کشور باید مقررات را اجرا کنند. همه مقررات دیروز ابلاغ شد و همه بخش‌ها مشخص شدند و همه آنها باید اجرا شود. 

اظهارات رئیس‌جمهوری مبنی بر عدم رفت‌و‌آمدهای خانوادگی و حضور نیافتن در مراسمات در روزهای کرونایی در حالی مطرح است که رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی ضمن انتقاد از برنامه‌ریزی دولت در اعلام زمان مشخص برای آغاز محدودیت ترددها و ایجاد فرصت برای برخی‌ها که اکنون در حال مسافرت هستند، گفت: اولا باید به مردم عزیز بگویم این بیماری را نباید شوخی گرفت، افراد برای حفظ سلامت خود و دیگران باید پروتکل‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری‌های اجتماعی را رعایت کنند و به سفر نروند. از طرفی نیز تا زمانی که شهرهای قرمز بویژه تهران قرنطینه کامل نشوند نباید انتظار داشت کسی به سفر نرود یا ترددی انجام نشود. حسینعلی شهریاری در گفت‌وگو با«وطن امروز» گفت: بارها اعلام کردیم تهران و برخی شهرها برای مدتی باید کاملا تعطیل شوند، رؤسای بیمارستان‌ها‌ به وزیر بهداشت نامه نوشتند، رئیس شورای شهر، شهردار تهران و نمایندگان مجلس خواهان تعطیلی بی‌قید و شرط تهران برای ۲ هفته با هدف مهار این ویروس شدند اما دولت توجهی نکرد و اکنون که برنامه‌های نصفه و نیمه اجرا می‌کند تاثیر آنچنانی بر قطع زنجیره انتقال کرونا ندارد. 
وی افزود: دولت حتی در شرایط سخت کرونایی برای مقابله با این بیماری باید از نیروی قهریه استفاده کند اما متاسفانه نسبت به تعطیلی کامل تهران و برخی شهرها بی‌توجه است و نتیجه آن شلوغی جاده‌ها، انجام مسافرت‌ها و خالی شدن تهران است که تبعات آن هفته‌های آینده خود را نشان می‌دهد.
مردم باز هم در سفر به شمال حماسه آفریدند!
تصاویر منتشرشده از رفتن مردم به سفر قبل از اعمال محدودیت‌ها، نگرانی‌هایی را برای جامعه پزشکی ایجاد کرده است. آنها معتقدند هم مردم مقصرند و هم دولت، چرا که دولت باید در اعمال محدودیت‌های تردد زمانی را مشخص نمی‌کرد تا کسی به سفر نمی‌رفت، از طرفی مردم نیز باید پروتکل‌های بهداشتی را رعایت می‌کردند. دکتر مسعود مردانی، متخصص عفونی درباره تاثیر تعطیلی مشاغل از ساعت ۱۸ به بعد در کاهش زنجیره انتقال بیماری، اظهار کرد: نتایج اعمال هر محدودیت معمولا ۲ هفته بعد در مراجعان سرپایی، ۴ هفته بعد در بیماران بستری و ماه بعد در موارد مرگ‌ومیر مشخص می‌شود؛ مطمئنا در حال حاضر و به‌سرعت اتفاق خاصی با اعمال این محدودیت نمی‌افتد، البته با ترددهایی که بنده در سطح شهر داشتم در مشاهداتم تعداد اندکی مغازه و کسب‌وکار دیدم که پس از این ساعت اعلام شده تعطیل بودند ولی امیدوارم این محدودیت‌های جدید که از شنبه آغاز می‌شود با جدیت بیشتری اجرا شود. وی با اشاره به فیلم‌های منتشرشده در فضای مجازی که نشانگر موج سفرها به سمت شمال کشور بود، تصریح کرد: دیشب در جاده‌های منتهی به شمال به شکل معجزه‌آسا انسان می‌دیدیم، تصور نمی‌کردیم مردم تا این اندازه برای تنظیم مسافرت‌های‌شان پیش از اعمال محدودیت‌ها برنامه‌ریزی داشته باشند.
اعمال جریمه یک میلیون تومانی خروج خودروها از شهرهای قرمز؛ هر 24 ساعت یکبار
در پی اعمال محدودیت‌های جدید هشدارهای لازم به مردم برای رعایت دستورالعمل‌های طرح  ارائه شده است. دبیر کمیته اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مدیریت کرونا گفت: اعمال جریمه یک میلیون تومانی برای خروج خودروهای با پلاک بومی از شهرهای قرمز هر 24 ساعت یکبار در صورت مشاهده پلیس یا دوربین‌ها انجام خواهد شد. حسین قاسمی در تشریح جزئیات اعمال محدودیت‌ها در طرح جدید ستاد ملی مقابله با کرونا که از روز شنبه یکم آذرماه اجرایی می‌شود، گفت: در طرح جدید محور اصلی شهرها هستند که به ۳ گروه شهرهای زرد، نارنجی و قرمز تقسیم می‌شوند. این دسته‌بندی بر اساس شاخص بستری در هر یک از شهرها تعیین می‌شود. به این ترتیب که در شهرهای زرد ۴ نفر بستری به ازای هر 100 هزار نفر، در شهرهای نارنجی ۶ نفر بستری به ازای هر 100 هزار نفر و در شهرهای قرمز نیز 10 نفر بستری به ازای هر 100 هزار نفر در نظر گرفته شده است. وی افزود: در این طرح محدودیت‌ها برای حوزه‌های آموزشی، فرهنگی، اجتماعی و ترددها در نظر گرفته شده که هر یک الزامات ویژه‌ای دارد، به شکلی که ادارات در شهرهای زرد و دستگاه‌های اصلی ارائه خدمات ضروری به فعالیت خود ادامه می‌دهند و در راستای ارائه خدمات ضروری، پرسنل آنها به صورت کامل حضور دارند و سایر ادارات نیز یک‌سوم نیروهای‌شان در محل کار حاضر خواهند بود. همچنین در حوزه اصناف نیز از تذکر تا پلمب پیش‌بینی شده است. در حوزه آموزشی از تذکر تا انفصال از خدمات به اضافه جریمه برای آموزشگاه‌های خصوصی در نظر گرفته شده است. در حوزه ترددها نیز برای عدم رعایت، اعمال جریمه 500 هزار تومانی برای شهرهای نارنجی و جریمه یک میلیون تومانی برای شهرهای قرمز در نظر گرفته شده است. 
وی تاکید کرد: نکته قابل توجه این است که این جریمه‌ها هر 24 ساعت یکبار که پلاک از طریق دوربین و پلیس مشاهده شود، به عنوان ضمانت اجرایی طرح اعمال خواهد شد. 
 
* خبرنگار
***
[۱۳۴۲۱ مبتلا و ۴۸۰ فوتی جدید کرونا]
رشد روز‌‌افزون آمار مبتلایان به بیماری «کووید-19» در حالی است که به گفته مسؤولان بیمارستانی، ظرفیت تخت‌های کرونایی پر است و از سایر بخش‌ها برای بستری بیماران کرونایی استفاده می‌شود. به گزارش «وطن امروز»، سخنگوی وزارت بهداشت دیروز آخرین آمار مبتلایان و جان‌باختگان ناشی از «کووید-19» در کشور را اعلام کرد. سیماسادات لاری گفت: از ظهر روز سه‌شنبه تا ظهر امروز و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی ۱۳ هزار و ۴۲۱ بیمار جدید مبتلا به «کووید-19» در کشور شناسایی شدند که ۲ هزار و ۸۳۷ نفر از آنها بستری شدند. وی افزود: مجموع بیماران «کووید-19» در کشور به ۸۰۱ هزار و ۸۹۴ نفر رسید. لاری گفت: متاسفانه طی این مدت ۴۸۰ بیمار «کووید-19» جان خود را از دست دادند و مجموع جان‌باختگان این بیماری به ۴۲ هزار و ۹۴۱ نفر رسید. سخنگوی وزارت بهداشت گفت: خوشبختانه تاکنون ۵۷۶ هزار و ۹۸۳ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. وی افزود: ۵۷۱۲ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-19» در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.  
 


Page Generated in 0/0083 sec