printlogo


کد خبر: 227143تاریخ: 1399/9/4 00:00
«کووید-19» جان ۴۵۳ نفر دیگر از هموطنان‌مان را گرفت
۵۸۱۲ کرونایی در وضعیت وخیم

روزانه بیش از 450 نفر به علت ابتلا به کرونا در کشور جان خود را از دست می‌دهند و کارشناسان بهداشت تاکید دارند در صورت بی‌توجهی به پروتکل‌های بهداشتی، با توجه به پیش‌ رو بودن روزهای سرد سال که ویروس‌های دیگر نیز شیوع پیدا می‌کند آمارها بیش از این رقم خواهد شد. به گزارش «وطن امروز»، سخنگوی وزارت بهداشت دیروز از شناسایی ۱۲۴۶۰ مورد جدید مبتلا به «کووید-19» در کشور طی یک شبانه‌روز خبر داد و گفت: متاسفانه از ظهر یکشنبه هفته جاری تا ظهر دیروز ۴۵۳ تن جان خود را از دست دادند. سیماسادات لاری گفت: طی این بازه زمانی و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی ۱۲ هزار و ۴۶۰ بیمار جدید مبتلا به «کووید-19» در کشور شناسایی شدند که ۲ هزار و ۷۴۴ نفر از آنها بستری شدند. وی افزود: مجموع بیماران «کووید-19» در کشور به ۸۶۶ هزار و ۸۲۱ نفر رسید. لاری ادامه داد: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته ۴۵۳ بیمار «کووید-19» جان خود را از دست دادند و مجموع جان‌باختگان این بیماری به ۴۵ هزار و ۲۵۵ نفر رسید. وی گفت: خوشبختانه تاکنون ۶۱۰ هزار و ۴۰۶ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. لاری افزود: ۵۸۱۲ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-19» در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند. سخنگوی وزارت بهداشت گفت: تاکنون ۵ میلیون و ۸۲۸ هزار و ۳۰۷ آزمایش تشخیص «کووید-19» در کشور انجام شده است. وی افزود: استان‌های تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویه‌وبویراحمد، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، چهارمحال‌وبختیاری، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان، یزد و کردستان در وضعیت قرمز قرار دارند. لاری گفت: استان‌های هرمزگان، فارس، گلستان و سیستان‌و‌بلوچستان نیز در وضعیت نارنجی و زرد قرار دارند.
 
* فقط 10 درصد
خیلی‌ها انتظار دارند با محدودیت‌های شدید اعمال‌شده، تعداد مرگ‌و‌میرهای کرونایی حداقل 50 درصد کاهش یابد و به آمارهای تابستان نزدیک شود اما معاون کل وزیر بهداشت دیروز در اظهارات خود اعلام کرد هدف‌گذاری ما کاهش فقط 10 درصدی آمار فوتی‌های کرونا در یک ماه آینده است. طبق محاسبه ایرج حریرچی یعنی تا یک ماه آینده 40 تا 50 فوتی از آمار روزانه جان‌باختگان کرونایی کاهش می‌یابد!
وی  اظهار داشت: بررسی آثار محدودیت‌ها زمانبر است و برای کاهش میزان بستری‌ها به ۲ تا ۳ هفته و همچنین برای کاهش موارد فوتی حداقل یک ماه تا ۵ هفته زمان لازم است.  وی گفت: به طور قطع نتیجه محدودیت‌ها مثبت خواهد بود اما آثار حداکثری بستگی به میزان همکاری مردم و رعایت دستورالعمل‌ها در سطح خانواده و پرهیز از دورهمی‌ها دارد.  حریرچی افزود: هدفگیری ما برای محدودیت‌ها این است که برای یک ماه یعنی تا یکم دی موارد ابتلا ۳۰ درصد کاهش یابد و موارد مرگ‌ومیر نیز ۱۰ درصد کمتر شود. تولید انبوه واکسن، زمانبر و هزینه‌بر است و حتی واکسنی که اکنون در شرکت فایزر در حال تولید است نیاز به یک زنجیره سرد ۷۰ درجه دارد که توزیع آن را در سطح جهان دشوار می‌کند.  حریرچی گفت: به طور قطع تا ۲ سال آینده تولید و توزیع واکسن مؤثر برای اکثر کشورهای دنیا ممکن نیست و چاره‌ای جز رعایت دستورالعمل‌ها نداریم. با وجود واکسن هم حداقل تا ۲ سال آینده شیوه‌نامه‌های بهداشتی باید رعایت شود.  حریرچی گفت: حتی پس از تأیید واکسن‌ها و تزریق آن به ۶۰ تا ۷۰ درصد مردم، شیوه‌نامه‌های بهداشتی ضدکرونا حداقل تا ۲ سال دیگر باید رعایت شود.
 
* جوانان؛ ناقلان خطرناک دورهمی‌های خانگی
دورهمی‌ها و شب‌نشینی‌های خانگی در زمستان شیوع ویروس کرونا را گسترش می‌دهد و مردم باید برای جلوگیری از ابتلای به این ویروس، فاصله‌گذاری‌های فیزیکی را رعایت کنند. رئیس ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران با بیان اینکه موج جدید بیماری «کووید-19» در کل دنیا آغاز شده و کشور ما نیز از تنش‌های این موج جدید مصون نخواهد بود، بر پرهیز از دورهمی‌های خانوادگی به عنوان یکی از اصلی‌ترین کانون‌های ابتلا به کرونا تاکید کرد. دکتر علیرضا زالی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه بخشی از افزایش آمارهای ابتلا و فوتی کشور در همخوانی با گسترش جهانی این بیماری است، اظهار کرد: همان‌طور که از قبل پیش‌بینی می‌کردیم در فصل پاییز با سرد شدن تدریجی هوا، بروز بیماری‌های تنفسی و بویژه با توجه به عدم امکان حضور در فضاهای غیرمسقف و باز و همچنین افزایش حضور افراد در فضاهای بسته، بار بیماری کرونا نیز افزایش یافته است. زالی با اشاره به مطالعه اخیر نیچر در رابطه با نقش مداخلات کرونایی در کاهش گسترش کروناویروس، اظهار کرد: بر اساس نتایج این مطالعه متاسفانه تجمعات کوچک و متوسط یا همان گردهمایی‌های کوچک، در رده اول مخاطرات اجتماعی و عامل شیوع بیماری قرار گرفته است. وی با بیان اینکه دورهمی‌های خانگی کاملا در زمره این گروه پرمخاطره قرار می‌گیرد، عنوان کرد: در همین راستا کشورهای ایتالیا و اسپانیا یکی از دلایل افزایش بیماری در دوره جدید را تجمعات فردی و اجتماعی اعلام کرده‌اند. فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران در رابطه با نقش موثر گردهمای‌های خانگی در شیوع بیشتر بیماری کرونا گفت: با شروع فصل سرما و طولانی‌شدن شب‌ها از مردم شریف تهران می‌خواهیم از دورهمی‌های خانگی و خانوادگی که بشدت کانون ابتلای بیماری است، اجتناب کنند. وی با اشاره به یک نکته مهم در این رابطه، اظهار کرد: در تجمعات خانگی افراد جوان- که معمولا به علت کفایت سیستم ایمنی فاقد علائم بیماری هستند- نیز حضور دارند که متاسفانه این افراد ناقلان فعال و خطرناک بیماری محسوب می‌شوند، چرا که با شرکت در جمع‌های خانوادگی می‌توانند باعث انتقال بیماری شوند. 
 

Page Generated in 0/0079 sec