printlogo


کد خبر: 227204تاریخ: 1399/9/5 00:00
رئیس‌جمهور آمریکا دیروز از موافقت خود با آغاز روند انتقال قدرت به بایدن خبر داد
عقب‌نشینی تاکتیکی ترامپ؟
* ترامپ: این انتخابات فاسدترین انتخابات تاریخ سیاسی‌آمریکا بود

گروه بین‌الملل: 21 روز بعد از برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، دونالد ترامپ دیروز در توئیتی از رئیس سازمان خدمات عمومی آمریکا خواست روند انتقال قدرت را انجام دهد. هرچند با این توئیت به نظر می‌رسید وی با انتقال قدرت به بایدن در 20 ژانویه موافقت کرده است؛ اما ترامپ در توئیتی دیگر تلویحا اعلام کرد این دستور به معنای تأیید نتایج انتخابات نیست. وی در توئیتر نوشت: «به یاد داشته باشید سازمان خدمات عمومی فوق‌العاده بوده و امیلی مورفی، وظیفه‌اش را عالی انجام داده ولی سازمان خدمات عمومی تعیین نمی‌کند چه کسی رئیس‌جمهور بعدی ایالات متحده خواهد بود». 
روند انتقال قدرت پروسه‌ای است که بر اساس آن بخش‌های مختلف دولت آمریکا از جمله بخش‌های امنیتی و دفاعی به رئیس‌جمهوری منتخب آمریکا تا مدت باقیمانده تا 20 ژانویه گزارش‌هایی درباره اوضاع و روند کاری خود ارائه می‌کنند. در همین ارتباط رسانه‌های آمریکا دیروز گزارش دادند سازمان خدمات عمومی آمریکا به جو بایدن اطلاع داده آماده پیشبرد روند انتقال قدرت است. بر اساس قوانین آمریکا، رئیس سازمان خدمات عمومی آمریکا مرجع اصلی تایید آغاز روند انتقال قدرت در آمریکاست و خودداری این سازمان با استدلال تداوم مباحث شکایت‌های انتخاباتی تا دیروز سبب گله‌مندی چندباره بایدن هم شده بود. 
با این حال سازمان خدمات عمومی آمریکا در نامه‌ای به تیم بایدن اعلام کرده او در انتخابات برنده شده است. «امیلی مورفی» رئیس‌ این سازمان به بایدن گفته می‌تواند روند انتقال قدرت را آغاز کند. ماجرای موافقت ترامپ با انتقال قدرت مثل خیلی اتفاقات دیگر با یک توئیت آغاز شد که وی نوشت: می‌خواهم از امیلی مورفی، رئیس سازمان خدمات عمومی به خاطر فداکاری سرسختانه و وفاداری‌اش به کشورمان تشکر کنم. او مورد آزار، تهدید و سوءاستفاده قرار گرفته است و من نمی‌خواهم شاهد وقوع این اتفاقات برای او، خانواده‌اش و کارکنان سازمان خدمات عمومی باشم. پرونده ما با قدرت ادامه دارد و ما این مبارزه خوب را ادامه می‌دهیم و معتقدم پیروز می‌شویم. با وجود این، من در راستای منافع کشورم، توصیه کرده‌ام امیلی و تیم او کارهای لازم درباره پروتکل‌های اولیه را انجام دهند و به تیم خودم هم گفته‌ام همین کار را انجام دهند. 
 
* واکنش تیم بایدن
در پی این بیانیه تیم انتقال قدرت جو بایدن اعلام کرد اکنون که سازمان خدمات عمومی آمریکا پیروزی بایدن در انتخابات ریاست‌جمهوری را تأیید کرده‌، اعضای این تیم طی روزهای آتی با مقام‌های دولت فدرال دیدار خواهند کرد. یک مقام آمریکایی هم در گفت‌وگو با خبرگزاری آسوشیتدپرس تصریح کرد تصمیم ترامپ برای آغاز روند انتقال قدرت به بایدن بعد از شکست تلاش‌های تیم حقوقی‌اش در برگرداندن نتیجه انتخابات به نفع او در ایالت‌های کلیدی گرفته شد. هرچند ساعتی قبل‌تر از آن هم مقام‌های مسؤول انتخابات در ایالت میشیگان نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا را تأیید و جو بایدن را در این ایالت برنده اعلام کردند. 
 
* هدف ترامپ چیست؟
دعوت به شورش، دعوت به برگزاری تجمعات خیابانی و نگه داشتن هواداران در کف خیابان سناریوهایی بود که برخی تحلیلگران معتقد بودند ترامپ از آنها در صورت شکست در انتخابات استفاده خواهد کرد. این اتفاق نه‌تنها نیفتاد، بلکه ترامپ حالا می‌کوشد حضور خود در آینده سیاست آمریکا را تضمین کند. اگر چه به نظر می‌رسد روند انتقال قدرت به بایدن از دیروز آغاز شده اما اینگونه به نظر می‌رسد که ترامپ با دوراندیشی سیاسی خود راه متفاوتی را در پیش گرفته که هم اعتراض خود به سیستم انتخاباتی را حفظ کند و هم خود را در مقابل ساختار قرار ندهد. 
ترامپ حتی اگر 4 سال دیگر بخواهد به قدرت بازگردد، باز از امروز جو بایدن جوان‌تر است و همین هم او را به انتخابات 2024 آمریکا امیدوارتر می‌کند. 
بحث دیگری نیز این روزها مطرح است و آن اینکه یکی از دلایل عجله ترامپ برای تخلیه سربازان آمریکا از افغانستان و عراق و کاهش تعداد سربازان مستقر در این 2 کشور به 2500 نفر و برنامه خروج کامل نظامیان تا ماه مه ‌سال 2021 همان چیزی است که از آن به عنوان تله‌ای تاریخی برای بایدن نام برده می‌شود. بایدن حالا با موافقت ترامپ 20 ژانویه وارد کاخ سفید می‌شود اما در نخستین روز خود باید تصمیم بگیرد آیا به حرف متحدان آمریکا برای افزایش نظامیان آمریکایی در عراق و افغانستان گوش کند یا آنکه به سیاست ترامپ ادامه دهد. با توجه به مخالفت گسترده مردم آمریکا با ادامه حضور نظامیان آمریکایی در افغانستان و عراق، بایدن اگر آنچنان که در طول مبارزات انتخاباتی از مخالفت خود با خروج سربازان آمریکایی گفت، بخواهد تعداد سربازان را اضافه کند، آن وقت ترامپ به قهرمانی در چشم مردم آمریکا تبدیل خواهد شد. ترامپ انگار حساب ویژه‌ای روی این موضوع باز کرده و آن را دور از دسترس خود نمی‌بیند. 
 
* ترامپ: هرگز به شکست اعتراف نمی‌کنم
اگر چه ترامپ دستور آغاز روند انتقال قدرت به بایدن را صادر کرده اما همزمان اعلام کرده از طریق ساختارهای قانونی آمریکا به اعتراض خود به نتیجه انتخابات ادامه می‌دهد. به مفهوم دیگر ترامپ که در 21 روز گذشته بارها از تقلب در انتخابات سخن گفته، همچنان معتقد است بایدن با تقلب سیستماتیک توانسته الکترال‌های بیشتری را کسب کند اما در مقام عمل از همان روز اول تلاش کرد اعتراض خود را در چارچوب‌های قانونی آمریکا پیش ببرد. 
ترامپ بعد از آنکه به صورت توئیتری موافقت خود با آغاز روند انتقال را اعلام کرد، در چند توئیت بعدی خود انتخابات آمریکا را بار دیگر فاسد خواند. رئیس‌جمهور آمریکا در توئیت دومش نوشت: آنچه به سازمان خدمات عمومی اجازه داده شده انجام دهد، کار مقدماتی با دموکرات‌هاست و این موضوع باید با ادامه پیگیری موارد مختلف شکایت‌های حقوقی ما از تقلب و تخلف در انتخابات انجام ‌شود؛ انتخاباتی که به عنوان فاسدترین انتخابات در تاریخ سیاسی آمریکا ثبت خواهد شد. ما داریم با بیشترین سرعت پیش می‌رویم. هرگز نتایج [برآمده از] آرای تقلبی و دومینیون (نرم‌افزار جنجالی انتخابات) را تایید نخواهم کرد. 
حمله لفظی دوباره ترامپ به انتخابات اخیر ریاست‌جمهوری آمریکا و اشاره او به نرم‌افزار دومینیون در حالی است که پیش از این «سیدنی پاول» از اعضای تیم وکلای رئیس‌جمهور آمریکا گفته بود افشاگری‌هایی وجود دارد که می‌گوید نرم‌افزار رأی‌گیری شرکت دومینیون، میلیون‌ها رأی ترامپ را حذف کرده است. این در حالی است که سازمان امنیت زیرساخت و فضای سایبری وزارت امنیت داخلی آمریکا ادعاها علیه این نرم‌افزار را رد و نقایصی که در آن رخ داده را ناشی از خطای انسانی توصیف کرده است. این سازمان همچنین اعلام کرده هیچ شواهدی از حذف یا گم ‌شدن یا تغییر آرای انتخاباتی توسط این نرم‌افزار وجود ندارد. 
***
تغییر فوری در سیاست‌های ترامپ امکان ندارد
باراک اوباما، رئیس‌جمهوری پیشین آمریکا که حالا معاون خود را در کاخ سفید می‌بیند، این روزها تلاش زیادی می‌کند تا انتظارات مردم آمریکا از بایدن را تعدیل کند. وی در گفت‌و‌گو با واشنگتن‌پست گفته تغییر سیاست‌های دونالد ترامپ توسط جو بایدن زمانبر است و فورا اتفاق نخواهد افتاد.  اوباما به چرخش‌هایی که در دوران ترامپ رخ داده اشاره کرد و گفت: چنین اقداماتی می‌تواند موانعی بر سر راه ورود به توافقات ایجاد کند، به گونه‌ای که نمی‌توان کاملا اطمینان داشت آیا دولت بعدی این سیاست‌ها را تغییر خواهد داد یا خیر؟ وی گفت: لطماتی وارد شده که خارج شدن از آنها زمانبر خواهد بود.
***
[پنتاگون: همه منابع و خدمات را در دسترس تیم انتقالی بایدن قرار  می‌دهیم]
اندکی بعد از آنکه سازمان خدمات عمومی آمریکا اعلام کرد روند انتقال قدرت به بایدن را آغاز کرده است، وزارت دفاع آمریکا هم در بیانیه‌ای اعلام کرد: بر اساس تشخیص رئیس اداره کل خدمات عمومی آمریکا، پنتاگون با تیم بایدن- هریس و فردی که آنها به عنوان رئیس تیم بررسی آژانس وزارت دفاع تعیین کرده‌اند، تماس گرفت. طبق اساسنامه، سیاست پنتاگون و تفاهمنامه میان کاخ سفید و تیم بایدن-هریس، ما فورا اجرای برنامه‌مان برای حمایت از تیم انتقالی بایدن را آغاز خواهیم کرد. به گفته پنتاگون، نیروی ضربت انتقالی وزارت دفاع تمام ارتباطات این وزارتخانه با تیم بایدن-هریس را برنامه‌ریزی و هماهنگ خواهد کرد. در ادامه این بیانیه آمده است: وزارت دفاع آماده ارائه خدمات و پشتیبانی‌های پس از انتخابات به روشی حرفه‌ای، منظم و کارآمد است به طوری که متناسب با انتظارات عمومی از این وزارتخانه و تعهد ما به امنیت ملی باشد.

Page Generated in 0/0079 sec