printlogo


کد خبر: 227224تاریخ: 1399/9/6 00:00
ارتش آذربایجان کلبجار را به عنوان دومین منطقه از ۳ منطقه مورد توافق 9 نوامبر تحت کنترل درآورد
استقرار ارتش آذربایجان در کلبجار

گروه بین‌الملل: ارتش آذربایجان روز گذشته با استقرار در کلبجار، دومین منطقه مهم آزاد شده پس از توافق آتش‌بس قره‌باغ، کنترل این منطقه را بر عهده گرفت. این درحالی است که نارضایتی‌های مردمی در ارمنستان علیه این توافق همچنان ادامه دارد اما نخست‌وزیر این کشور با وجود مخالفت‌های مردمی و فشار نهادهای حکومتی همچنان از آتش‌بس 9 نوامبر حمایت می‌کند. 
 
* ارتش جمهوری آذربایجان وارد منطقه کلبجار شد
جمهوری آذربایجان بامداد دیروز چهارشنبه اعلام کرد نیروهای مسلح این کشور وارد منطقه «کلبجار» که تحت اشغال ارمنستان قرار داشت، شده‌اند. به گزارش «وطن امروز»، کلبجار دومین منطقه از ۳ منطقه‌ای است که طبق توافق آتش‌بس، ارمنستان موافقت کرد آن را به باکو تحویل دهد. جمعه گذشته نیز جمهوری آذربایجان اعلام کرد کنترل منطقه آغ‌دام را از ارمنستان تحویل گرفته است. بر اساس توافق 10‌بندی 9 نوامبر که بین ارمنستان و آذربایجان با میانجیگری روسیه منعقد شد، منطقه آغ‌دام و اراضی جمهوری آذربایجان در منطقه قازاخ که پیش از این در اختیار جمهوری ارمنستان بود، از تاریخ ۲۰ نوامبر (۳۰ آبان) به آذربایجان واگذار شد. جمهوری ارمنستان منطقه کلبجار و منطقه لاچین را تحویل جمهوری آذربایجان خواهد داد و کریدور لاچین را تا عرض ۵ کیلومتر پشت سر خواهد گذاشت. همچنین جمهوری‌ ارمنستان ارتباطات حمل‌و‌نقلی بین مناطق غربی جمهوری آذربایجان و جمهوری خودمختار نخجوان را فراهم می‌کند. 
 
* اظهارات تأمل‌برانگیز نخست‌وزیر ارمنستان
با وجود اعتراضات مردمی و نهادهای حکومتی در ارمنستان به امضای توافق آتش‌بس از سوی نخست‌وزیر این کشور و درخواست انحلال دولت از سوی رئیس‌جمهوری این کشور، نخست‌وزیر ارمنستان روز گذشته در حمایت از توافق صورت‌گرفته گفت: با توجه به طولانی بودن در‌گیری‌های منطقه «قره‌باغ کوهستانی»، حضور ۵ ساله نیرو‌های حافظ صلح روسیه در این منطقه کافی نیست. «نیکول پاشینیان»، نخست‌وزیر ارمنستان در مصاحبه‌ای با خبر‌گزاری روسی «تاس»، حضور ۵ ساله نیرو‌های حافظ صلح روسیه در منطقه مورد مناقشه «قره‌باغ کوهستانی» را ناکافی دانست. پاشینیان در این باره گفت: «خب! شاید ۵ سال برای تضمین امنیت و ثبات در منطقه [قره‌باغ] کافی باشد اما درگیری‌های قره‌باغ طولانی‌مدت است، بنابراین من معتقدم حضور نیرو‌های حافظ صلح روسیه به یک دوره ۵ ساله محدود نمی‌شود». 
بر اساس توافق آتش‌بس، روسیه نیرو‌های حافظ صلح خود را در منطقه قره‌باغ کوهستانی و در امتداد خطوط تماس مستقر کرده است و این نیرو‌ها بناست به مدت ۵ سال در این منطقه مستقر شوند و در صورتی که لازم باشد این دوره تمدید خواهد شد. 
 
* پوتین: نهاد‌های بین‌المللی تخصصی در حل بحران قره‌باغ مشارکت کنند
«ولادیمیر پوتین»، رئیس‌جمهور روسیه هم در تازه‌ترین اظهاراتش درباره قره‌باغ از تثبیت اوضاع در این منطقه صحبت کرد و خواستار مشارکت فعال‌تر نهادهای تخصصی بین‌المللی در قره باغ شد. رئیس‌جمهوری روسیه در این باره گفت:‌ «وضعیت در قره‌باغ به طور کلی در حال تثبیت است و مرکز پاسخگویی روسیه برای امور بشردوستانه کار خود را برای ارائه کمک به ساکنان مناطق آسیب‌دیده، احیای زیر‌ساخت‌ها و ایجاد شرایط برای یک زندگی عادی و آرام آغاز می‌کند. ما انتظار داریم نهاد‌های بین‌المللی متخصص، در این اقدامات نقش اساسی داشته باشند». 
جمهوری آذربایجان و ارمنستان بعد از ۴۴ روز درگیری در قره‌باغ کوهستانی با وساطت روسیه بامداد سه‌شنبه (۲۴ آبان) از توافق آتش‌بس در منطقه قره‌باغ کوهستانی خبر دادند. بر اساس این توافق، ارمنستان موظف است اراضی اشغالی جمهوری آذربایجان در آغ‌دام، کلبجار و لاچین را تا یکم دسامبر تخلیه کرده و کریدوری زمینی از نخجوان به آذربایجان ایجاد کند. در مقابل، جمهوری آذربایجان نیز متعهد شده است ضمن توقف عملیات‌ها، کریدور لاچین را برای اتصال قره‌باغ به خاک ارمنستان تضمین کند. شهر آزاد شده شوشا به همراه همه مناطق آزادشده طی ۴۴ روز گذشته هم به جمهوری آذربایجان واگذار شده است. روسیه نیز نیرو‌های حافظ صلح خود را در منطقه قره‌باغ کوهستانی و در امتداد خطوط تماس مستقر کرده و طبق گزارش‌هایی، آتش‌بس در این منطقه همچنان برقرار است.

Page Generated in 0/0062 sec