printlogo


کد خبر: 227298تاریخ: 1399/9/8 00:00
یک هفته پس از اعمال محدودیت‌های شدید دولت تصمیم به تعطیلی‌های بیشتر گرفت
تعطیلی بیشتر و بیشتر
ادارات دولتی غیر از بانک‌ها و بخش‌های ضروری در هفته جاری تعطیل خواهد بود

گروه اجتماعی: دولت یک هفته بعد از آغاز محدودیت‌های جدید، تصمیم گرفت حلقه‌ تعطیلی‌ها را گسترده‌تر و ادارات دولتی را هم تعطیل کند. 
به گزارش «وطن‌ امروز»، دولت از نیمه آبان‌ماه محدودیت‌های گوناگونی را اعمال کرد اما با افزایش تعداد مرگ‌ومیر و بی‌اثر بودن این محدودیت‌ها، سرانجام تصمیم گرفت محدودیت‌های شدیدی را اعمال کند. طبق این تصمیم از اول آذرماه باید تمام مشاغل غیر از ادارات دولتی و بانک‌ها و مشاغل ضروری و استثنا به تعطیلی اجباری می‌رفتند، با این وجود بسیاری از متخصصان و کارشناسان وزارت بهداشت تعطیلی کامل در کنار کنترل ترددها را موثرترین راه برای قطع زنجیره انتقال کرونا می‌دانستند و می‌دانند. دولت که در محدودیت‌های جدید تردد در سطح شهرهای قرمز کرونایی را از ساعت 21 تا 4 صبح ممنوع کرده، با توجه به روند ثابت مرگ‌و‌میر، این بار تصمیم گرفته کل ادارات را تعطیل کند. 
جمشید انصاری، معاون حسن روحانی و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور اعلام کرد: هفته آینده ادارات تعطیل هستند؛ غیر از آن کسانی که به تشخیص مقامات حضورشان ضروری باشد و این موضوع در جلسه هیأت دولت ابلاغ شد. 
وی که در تلویزیون حاضر شده بود، گفت: از همه می‌خواهم این دستور را به صورت جدی عملی کنند و از مردم می‌خواهم کارهای اداری خود را ۲ هفته به تعویق بیندازند تا زنجیره شیوع قطع شود. مثلا در شهرداری یک بخش خدمات شهری ارائه می‌کند و بخشی دیگر مجوزها را صادر می‌کند و کسانی که سر کار حضور دارند از بخش ارائه خدمات شهری هستند، لذا قسمت‌های اداری غیرضروری نیازی به حضور ندارند. 
معاون رئیس‌جمهوری عنوان کرد: دولت این بخشنامه را ابلاغ کرده و شامل همه کارکنان دولت اعم از رسمی و قراردادی و پیمانی و همچنین شامل قرارداد دستگاه با شرکت‌ها می‌شود و کاهش نیرو باید در تمام عرصه‌ها انجام شود و فرقی بین کارکنان شاغل ادارات نیست. 
انصاری توضیح داد: باید تردد را در سطح شهر کم کرده و ادارات را سبک کنیم و فرقی نمی‌کند نیروی شرکتی یا قراردادی یا رسمی باشد. از روزی که این بیماری در کشور شیوع پیدا کرد، برنامه‌های مختلفی را برای مراقبت از کارکنان دولت تدوین و ابلاغ کردیم و ۱۲ اسفند نخستین بخشنامه ما ابلاغ شد و باید و نباید نحوه حضور را اعلام کردیم و در اکثر دستگاه‌های عمومی، آزمایش‌های لازم تست‌های کرونا انجام شد، ضمن آنکه کارکنان دولت از سیستم بیمه‌ای خوبی برخوردارند و برای آنان جای نگرانی نیست. 
وی گفت: کارکنان دولت که مبتلا شوند، همه هزینه‌ها پرداخت می‌شود و نگرانی‌های اصناف را ندارند. آنان حقوق و مزایای خود را دارند. اصرار مدیران برای حضور کارکنان استثناست. وقتی بخشنامه‌ای صادر می‌شود باید اجرا شود و مدیران باید با حداقل نیرو کار را پیش ببرند.
 
* شناسایی۲۰۰۰ خدمت ضروری در دستگاه‌های استان تهران
تهران یکی از شهرهای قرمز کرونایی محسوب می‌شود که بیشترین تعداد مرگ‌و‌میر کرونایی در آن به ثبت می‌رسد و اوضاع بدی دارد و  تعطیلی ادارات می‌تواند تاثیر زیادی در کاهش آمارهای کرونایی داشته باشد. در این بین دولت اعلام کرده بانک‌ها همچنان باز خواهند بود و کارمندان بانک‌ها به این موضوع اعتراض کرده‌اند. یکی از کارمندان بانک‌های تهران در تماس با «وطن ‌امروز» در اعتراض به عدم تعطیلی بانک‌ها گفت: دولت همه جا را تعطیل کرده؛ غیر از بانک‌ها! کارمندان بانک‌ها بعد از کادر درمانی بیشترین آمار مرگ‌و‌میر را داشته‌اند و اگر همه جا تعطیل باشد قطعا تعداد مراجعه‌کنندگان به بانک‌ها بیشتر می‌شود. 
این کارمند بانک می‌افزاید: در هفته‌ای که گذشت شاهد بودیم بسیاری از مدیران شعب زیر بار تعطیلی کارکنان بانک‌ها نرفتند، در حالی که شورای پول و اعتبار تصویب کرده بود بانک‌ها با نیمی از کارمندان خود کار کنند. قطعا این تصمیم و عدم تعطیلی بانک‌ها موجب شلوغ‌تر شدن شعب و انتقال کرونا می‌شود. اگر بانک‌ها تعطیل نشود یعنی هیچ جا تعطیل نیست. با این وجود دولت اعلام کرده بانک‌ها در هفته جاری تعطیل نخواهند بود.
 رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان تهران درباره روند مراجعه شهروندان به دستگاه‌های دولتی و میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی و طرح جدید محدودیت‌های کرونایی، گفت: باید خدمات دستگاه‌های دولتی را به ۲ دسته عمومی و ضروری تقسیم کنیم تا در شرایطی همچون تشدید شیوع کرونا ویروس، تنها خدمات ضروری ارائه شود، البته باید این خدمات به روشنی مشخص و اعلام شود تا شهروندان نیز در چنین شرایطی تنها انتظار ارائه این خدمات ضروری را داشته باشند. 
وی افزود: بی‌تردید از این طریق می‌توانیم نسبت به مدیریت ارائه خدمات در شرایط خاص همچون کرونا اقدام کنیم و خدمات غیرضرور به تعویق بیفتد و دستگاه‌ها تنها برای خدمات ضروری پاسخگو باشند. خوشبختانه بیش از ۲۰۰۰ خدمت در دستگاه‌های دولتی استان تهران شناسایی شده که می‌توان تمام آنها را به صورت الکترونیک ارائه کرد اما متاسفانه تاکنون حدود ۳۰۰ خدمت به صورت الکترونیک ارائه می‌شود.
وی با بیان اینکه مکرر موضوع توسعه خدمات دولت الکترونیک مورد تاکید قرار گرفته است و ابعاد مختلف آن در دست بررسی است، ادامه داد: قطعا دولت الکترونیک باید به صورت سخت‌افزاری و نرم‌افزاری توسعه یابد اما باید به لحاظ فرهنگی نیز اقدامات لازم انجام شود، چرا که مردم هنوز برای خدماتی که به صورت اینترنتی توسط دستگاه‌ها ارائه می‌شود، مراجعه حضوری به دستگاه‌ها دارند. باید این فرهنگ میان مردم نهادینه شود که دریافت خدمات الکترونیک به‌صرفه‌تر و آسان‌تر از مراجعه حضوری به دستگاه‌هاست. 
وی تاکید کرد: حتی در جایی که زیرساخت‌های خدمات دولت الکترونیک فراهم شده است، مردم ترجیح می‌دهند به دستگاه‌ها مراجعه کنند که این یک مشکل فرهنگی است که باید اصلاح و برطرف شود البته برخی سامانه‌هایی که باید برای ارائه این خدمات ایجاد شود هنوز کامل نشده و مردم در نهایت برای دریافت بخش زیادی از خدمات دولتی ناگزیر باید حضوری به دستگاه‌ها مراجعه کنند. 
 
* چرا دیر؟
قطعا گسترده شدن روند تعطیلی در کنار کنترل ترددها می‌تواند به کاهش آمار مرگ‌و‌میر کمک بسیاری کند اما سوال مهم این است چرا دولت دیر به این نتیجه رسید که باید ادارات را تعطیل کند. گزارش‌های میدانی نشان می‌دهد حتی با وجود محدودیت‌های شدید، ناوگان حمل و نقل عمومی (مترو و اتوبوس) مملو از مسافر است و این محدودیت‌ها نتوانسته از ازدحام وسایل نقلیه عمومی بکاهد. به همین خاطر روحانی اواخر هفته گذشته اعلام کرد مدیران می‌توانند تعداد کارمندان را کمتر از یک‌سوم کنند و حالا معاون وی از ابلاغ تعطیلی همه ادارات خبر می‌دهد. معلوم نیست این خبر را چرا رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور اعلام می‌کند، چون علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد مقابله با کرونا خبرهای اینچنینی را اعلام می‌کرد! و گویا باید هزاران نفر کشته می‌شدند تا دولت به این نتیجه برسد که باید تعطیلی‌ها را گسترده‌تر کند! عقب‌نشینی تلویحی دولت درباره تعطیلی‌ها نشان می‌دهد اوضاع بدتر از پیش‌بینی‌های دولت است. به نظر می‌رسد اگر آمار مرگ‌ومیرها ادامه داشته باشد باید شاهد تصمیمات جدیدتری باشیم؛ شاید تعطیلی‌های فراگیر که دولت ماه‌هاست زیر بار آن نمی‌رود.

***

[چرا دولت دیر به فکر تعطیلی ادارات افتاد؟]
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: اعمال محدودیت‌های جدید برای مقابله با کرونا اگر چه تاثیر خود را بر کاهش انتقال ویروس می‌گذارد اما چنین اقداماتی باید در ماه‌های گذشته انجام می‌شد تا اکنون شاهد مرگ بالای 450 نفر در یک شبانه‌روز نبودیم. دکتر اقبال شاکری در گفت‌وگو با «وطن امروز» گفت: اقدامات اخیر ستاد ملی مقابله با کرونا برای مهار بیماری «کووید-19»حرکتی رو به جلو است و نتیجه آن هفته‌های آینده مشخص می‌شود. از آنجایی که این دور از محدودیت‌ها با فشار بیشتری در حال اجراست بی‌تردید ثمراتی دارد که البته این اقدامات نباید در 2 تا 3 هفته خلاصه شود. 
وی به شرایط نامناسب بیمارستان‌ها به دلیل ازدحام کرونایی‌ها و خستگی کادر پزشکی در این روزها اشاره کرد و افزود: دولت طی ماه‌های گذشته در اعمال محدودیت‌های سفت و سخت برای مقابله با کرونا ضعیف عمل ‌کرد و تصمیم قاطع و محکمی برای مهار این بیماری اتخاذ نمی‌شد. از طرفی انسجام لازم نیز بین اعضای ستاد وجود نداشت اما اکنون تصمیمات و سیاست‌گذاری‌ها برای قطع تدریجی زنجیره انتقال ویروس کرونا نسبت به گذشته بهتر شده است و درصورت تداوم سیاست ایجاد محدودیت‌های شدید‌تر، شاهد کاهش میزان آمار بستری‌شدگان و فوتی‌های ناشی از کرونا خواهیم بود. 
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: نظر نمایندگان مجلس، کارشناسان بهداشت و جامعه پزشکی بر تعطیلی قطعی تهران و شهرهای پرخطر کرونایی بود اما دولت حاضر به قرنطینه کامل نیست و با اقدامات اینچنینی چون جریمه تردد خودروهایی که به استان‌های دیگر می‌روند همچنین جریمه صنوفی که پس از ساعت 21 فعالیت می‌کنند روی آورده است که این رویکرد هیچ وقت نمی‌تواند در مهار شیوع ویروس کرونا جای قرنطینه را بگیرد. شاکری با بیان اینکه چرا دولت دیر به فکر تعطیلی ادارات افتاده است؟ اضافه کرد: اقدامات ستاد ملی مقابله با کرونا در یکی، دو هفته اخیر هر چند قابل توجه است اما اطلاع‌رسانی درباره چگونگی اعمال قانون در این دوره ضعیف به نظر می‌رسد. از طرفی نیز این روزها کرونا خیلی از افراد آسیب‌پذیر را خانه‌نشین کسب‌وکار برخی‌ها را دچار مشکل جدی کرده است که این افراد باید مورد حمایت قرار گیرند. وی به عضویت یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ستاد ملی مقابله با کرونا اشاره کرد و اظهارداشت: پس از پیگیری‌های متعدد بالاخره یکی از نمایندگان مجلس عضو ستاد ملی مقابله با کرونا شد. نظر نمایندگان مجلس این است که حضور قاضی‌زاده‌هاشمی در ستاد ملی مقابله با کرونا کمک می‌کند تا نظرات مجلس در باره این بیماری از طریق وی در ستاد مطرح شود و حتی در جریان اتخاذ تصمیمات ستاد ملی مقابله با کرونا برخی تصمیمات با تایید مجلس انجام شود.

Page Generated in 0/0079 sec