۳ شرط دریافت بسته جدید معیشتی و وام یک میلیونی کرونایی
در حالی قرار است طی هفتههای آتی وام یکمیلیونی به متقاضیان پرداخت شود که وزارت رفاه ۳ شرط را برای دریافت این تسهیلات به خانوادهها اعلام کرده است. نخست اینکه این بسته به افرادی که درآمد ثابت نداشته باشند، پرداخت میشود؛ دوم این افراد باید متقاضی وام یک میلیون تومانی کرونایی در مرحله اول باشند و سوم دریافتکننده بسته معیشتی فعلی باشند. همچنین کمک بلاعوض (ماهانه مبلغ صد هزار تومان به ازای هر یک از اعضای خانوار) از آذرماه تا پایان سال جاری به مدت ۴ ماه، به سرپرست خانوار پرداخت میشود؛ علاوه بر اینکه وام یک میلیون تومانی به صورت تسهیلات قرضالحسنه یک میلیون تومانی با نرخ کارمزد 4 درصد از محل باقی مانده منابع بسته جبرانی مصوب جلسه دوازدهم ستاد ملی مدیریت کرونا، با اقساط 30 ماهه و از منابع یارانه معیشتی ماهانه خانوار پرداخت خواهد شد.
بنا بر اعلام وزارت رفاه، ثبتنام از متقاضیان با ارسال کد ملی سرپرستان خانوار از طریق تلفن همراه ثبت شده به نام وی به سرشماره 6369 از روز سهشنبه 4 آذر آغاز شده و روز سهشنبه 11 آذر به پایان خواهد رسید. همچنین پس از پایان مهلت ارسال پیامک توسط سرپرست خانوارها، یک هفته از 12 آذر تا 19 آذر، دادههای اطلاعاتی پایش خواهد شد و در نهایت در هفته سوم از 20 آذر تا 27 آذر به پیامکهای دریافتی مشمول با سرشماره v.refah پاسخ داده میشود.
***
تخلف ۱۰۰ واردکننده در توزیع نهادههای دامی
گمرک به سامانه بازارگاه متصل نشده است
عضو هیأترئیسه کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیطزیست مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خانه ملت، درباره واردات و توزیع نهادههای دامی وارداتی، گفت: مقرر شده بود نظارت میدانی بر بنادر و نحوه واردات نهادههای دامی کشور داشته باشیم اما به دلیل شیوع ویروس کرونا و محدودیتهای اعمال شده، این نظارت به صورت مجازی انجام میشود. احد آزادیخواه با اشاره به اینکه در حوزه تامین نهاده در کشور هیچگونه مشکلی وجود ندارد و در حال حاضر نیاز 3 ماه آینده به نهادههای دامی در انبارها دپو شده است، افزود: مشکل اصلی حوزه نهادههای دامی در زمینه توزیع است و چندین خلأ در این زمینه وجود دارد. نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه گزارش کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیطزیست مجلس شورای اسلامی درباره واردات و توزیع نهادههای دامی هفته آینده در صحن مجلس شورای اسلامی ارائه میشود، عنوان کرد: 100 واردکننده نهادههای دامی داریم که بعضا تا 45 درصد از نهادههای وارداتی را خارج از سامانه بازارگاه توزیع میکنند. وی با بیان اینکه مسدودسازی راه عرضه نهادههای دامی در بازار سیاه و آزاد مهمترین چالش است، گفت: اولویت اصلی کشور در زمینه تخصیص ارز، واردات کالاهای اساسی است و تمام نهادههای دامی موجود در داخل کشور با استفاده از ارز دولتی وارد شده اما اخیرا بانک مرکزی زمان تخصیص ارز را طولانی کرده که باید این موضوع حل شود. عضو هیأترئیسه کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیطزیست مجلس شورای اسلامی در پایان با تاکید بر اینکه متاسفانه گمرک کماکان به سامانه بازارگاه متصل نشده است و در این زمینه پاسخ قانع کنندهای دریافت نکردهایم، خاطرنشان کرد: تا زمانی که گمرک به سامانه بازارگاه متصل نشود، شاهد شکلگیری بازار سیاه نهادههای دامی هستیم.
***
جزئیات عرضه صندوقهای داراسوم در بورس
معاون امور بیمه و بانک وزارت امور اقتصادی و دارایی در گفتوگو با فارس، در پاسخ به این پرسش که چه زمانی صندوق داراسوم در بورس عرضه میشود، گفت: صندوق داراسوم که مرکب از باقیمانده سهام دولت در ۳ بانک صادرات، ملت و تجارت است، آماده شده و هر وقت کارهای ثبتی آن انجام شود و شرایط بازار بورس برای عرضه واحدهای سرمایهگذاری مناسب باشد، تا سقف 5 میلیون تومان برای هر کدملی ارائه میشود. عباس معمارنژاد افزود: واحدهای صندوق سرمایهگذاری داراسوم برای هر کد ملی تا سقف 5 میلیون تومان و با تخفیف جدید 20 درصد ارائه میشود، یعنی اگر فردی قبلا از تخفیف استفاده کرده باشد، در صندوق داراسوم هم تا سقف 5 میلیون تومان با تخفیف 20درصدی میتواند واحدهای سرمایهگذاری را خریداری کند. وی درباره ارزش صندوق داراسوم گفت: ارزش این صندوق به قیمتهای امروز بورس، حدود 21 هزار میلیارد تومان است که قرار است این سهام به مردم عرضه شود.