printlogo


کد خبر: 227316تاریخ: 1399/9/8 00:00
گزارش اختصاصی «وطن‌امروز» از اجرای عملیات‌های تروریستی علیه دانشمندان کشور
عامل ترور کیست؟

سال 97 منابع اسرائیلی اعلام کردند «موساد» سازمان جاسوسی اسرائیل تلاش کرده یک دانشمند هسته‌ای ایران را ترور کند اما این عملیات موفق نبوده است. در این باره وبگاه «واللا نیوز» گزارش داده بود عوامل موساد پیش‌تر تلاش کرده‌اند یک دانشمند هسته‌ای ایرانی به نام «محسن فخری‌زاده‌مهابادی» را که مسؤول رآکتور اتمی تهران است ترور کنند. این وبگاه اذعان کرده بود تمام دانشمندان هسته‌ای ایرانی که پیش‌تر ترور شدند یا سوء‌قصدی علیه جان آنها انجام گرفته، عملیات آن توسط عاملان موساد اجرا شده است. مقامات اطلاعاتی خارجی موساد به «واللا» گفته بودند فخری‌زاده در لیست ترور موساد قرار داشت. محسن فخری‌زاده تنها دانشمند هسته‌ای ایرانی است که بنیامین نتانیاهو نام او را مستقیما در سال ۲۰۱۸ به زبان آورده و ادعا کرده بود روی برنامه تسلیحاتی اتمی کار می‌کرده است. 
علاوه بر این، سبک ترور نیز بیانگر آن است که این اقدام از سوی موساد برنامه‌ریزی و اجرا شده است. سابقه موساد در ترور دانشمندان هسته‌ای نیز این گزاره را بیش از پیش تقویت می‌کند. در همین راستا محمدجواد ظریف روز گذشته در توئیتی نوشت: تروریست‌ها امروز یک دانشمند برجسته ایرانی را به قتل رساندند. این عمل بزدلانه- با نشانه‌های آشکار از دخالت اسرائیل در آن- جنگ‌طلبی ناامیدانه‌ عاملان این امر را نشان می‌دهد. ایران از جامعه بین‌المللی- بویژه اتحادیه اروپایی- می‌خواهد به استاندارد دوگانه‌‌ شرم‌‌آور خود پایان دهند و این عمل تروریستی دولتی را محکوم کنند. 
ترور دانشمندان هسته‌ای هر چند با عاملیت موساد اتفاق افتاده است اما پروژه‌ای است که ۲ ضلع دیگر هم دارد؛ اول آمریکا که سیاست‌های رژیم صهیونیستی در قبال ایران تابعی از سیاست‌های آمریکا در مواجهه با ایران است. مطمئنا درباره این ترور هماهنگی‌های لازم میان مقامات رژیم صهیونیستی و آمریکا شکل گرفته است؛ همان‌گونه که در ترورهای پیشین دانشمندان هسته‌ای نیز مقامات آمریکایی به صورت مستقیم در جریان این ترورها بودند. پروژه ترور دانشمندان هسته‌ای ایران پس از فتنه 88 و در دولت اوباما آغاز شد.
سال 1390 «دیوید سنجر» روزنامه‌نگار روزنامه نیویورک‌تایمز در واشنگتن که ارتباط نزدیکی با محافل اطلاعاتی و مقامات کاخ سفید دارد، در کتاب خود به نام «مواجهه و اختفا» از برنامه‌های مشترک کاخ سفید و تل‌آویو برای حمله سایبری و انجام ترورهای گوناگون در ایران خبر داد. یکی از مهم‌ترین حقایقی که در این کتاب به آن پرداخته شده، جلسات منظم کاخ سفید و تل‌آویو برای پیگیری ماجرای ترور دانشمندان هسته‌ای ایران است؛ مسأله‌ای که در کتاب 2 تن دیگر از روزنامه‌نگاران نزدیک به محافل صهیونیستی و کاخ سفید نیز بیان شده است. سال‌هاست موساد و آژانس‌های اطلاعاتی غرب دانشمندانی را که برای به دست آوردن فناوری و قطعات مورد نیاز ایران برای تکمیل برنامه‌های هسته‌ای خود به غرب سفر کرده‌اند، مورد تعقیب قرار داده‌اند. این نویسنده در ادامه با بیان جزئیات عملیات ترور شهید شهریاری و عملیات ناکام ترور فریدون عباسی، رئیس پیشین سازمان انرژی اتمی، در کتاب خود آورده است: پاییز 2010 دیگر برای اوباما کاملا مشخص شده بود رویارویی مخفیانه با ایران، وارد فاز جدید و البته شدیدتری خواهد شد. یکی از مشاوران ارشد اوباما به این وضعیت می‌گفت «جنگ روزانه با درجه پایین». با وجود اینکه این مسأله تاکنون به صورت علنی مطرح نشده است اما‌ جلسات بررسی استراتژی‌ها در قبال ایران و همچنین بررسی وضعیت ترورها به صورت روزانه در اتاق وضعیت کاخ سفید- همان اتاقی که عملیات نظامی برای کشتن بن‌لادن از آنجا هدایت می‌شد- برگزار می‌شد. گاهی اوقات این جلسات با حضور مقامات رسمی اسرائیل و آمریکا در بالاترین سطح از طریق ویدئو‌کنفرانس‌های محرمانه و امنیتی برگزار می‌شد. «توماس دونیلون» ‌مشاور امنیت ملی اوباما که بعد از دیدار با هیأتی از مقامات اسرائیلی دفترش را ترک می‌کرد،‌ درباره این جلسات گفت: «فکر نمی‌کنم هیچ‌کس تاکنون برگزاری چنین جلساتی را با این میزان هماهنگی در بین سرویس‌های اطلاعاتی و نظامی آن هم در این سطح بالای تصمیم‌گیری، در دولت‌های قبل دیده باشد». اما در هر صورت پایکوبی و خوشحالی عجیبی راجع به این هماهنگی وجود داشت. 
علاوه بر نقش مستقیم آمریکا در این ترور، باید به نقش سازمان تروریست منافقین در انجام اینگونه عملیات‌های تروریستی اشاره کرد. البته سازمان منافقین بیشتر نقش «پادو»ی سرویس‌های جاسوسی را ایفا می‌کند و زمانی که دولت‌ها به دلیل عواقب بین‌المللی نمی‌خواهند به صورت مستقیم به مسأله‌ای اشاره کنند، از پوشش این سازمان استفاده می‌کنند. 
در ماجرای ترور شهید دکتر محسن فخری‌زاده، سازمان منافقین با استفاده از اطلاعات ارائه شده توسط موساد در یک کنفرانس خبری از نقش شهید فخری‌زاده در برنامه هسته‌ای ایران به صورت رسمی پرده برداشت و وی را به صورت غیررسمی به عنوان سوژه ترور مطرح کرد. تقریبا یک ماه قبل بود که منافقین ساکن آلبانی در یک کنفرانس خبری مدعی شدند یک سایت هسته‌ای جدید در سرخه حصار کشف کرده‌اند. منافقین این سایت تازه کشف شده را محلی برای انجام پروژه‌های مخفیانه ایران در زمینه هسته‌ای نامیدند و از شهید محسن فخری‌زاده به عنوان کلیدی‌ترین فرد این تأسیسات نامبرده و تلاش کردند توضیحاتی درباره شخصیت پنهان این دانشمند شهید ارائه کنند.
گفتنی است آژانس بین‌المللی انرژی اتمی پیش‌تر و در ماه آگوست سال جاری از این سایت ادعایی بازدید به عمل آورده بود.
علاوه بر این سازمان‌های جاسوسی از سازمان منافقین برای جمع‌آوری اطلاعات اولیه و انجام اقدامات پرخطری که ممکن است هویت و جان افراد رسمی این سازمان‌ها را به خطر بیندازد استفاده می‌کنند.

Page Generated in 0/0056 sec