printlogo


کد خبر: 227530تاریخ: 1399/9/13 00:00
کاملا هریس: در سراسر آمریکا، از هر 6 بزرگسال دارای کودک یکی از آنها می‌گوید خانواده‌شان گرسنه هستند و از هر 3 بزرگسال یک نفر در پرداخت مخارج زندگی مشکل دارد
سرزمین گرسنگان

گروه بین‌الملل: «کاملا هریس» معاون رئیس‌جمهور منتخب آمریکا در تازه‌ترین اظهار نظر خود با اشاره به وضعیت بغرنج اقتصادی و معیشتی مردم آمریکا به وجود بحران گرسنگی در این کشور اذعان کرد. این اظهارنظر در کنار انتشار آمارهای وحشتناک از تعداد خانواده‌هایی که با ناامنی غذایی دست و پنجه نرم می‌کنند و کودکانی که در آمریکا با بحران تغذیه مواجه هستند، در نگاه اول حاکی از این است که دولت بایدن زمین سوخته‌ای را از ترامپ تحویل گرفته است اما نگاهی به آمارهای مربوط به بحران غذا و ناامنی غذایی در دولت اوباما نشان می‌دهد این روند در تاریخ معاصر دولت‌های آمریکا وجود داشته و ترامپ میراث بی‌نقصی را از اوباما تحویل نگرفته بود.
 به گواه آمار و ارقام هیچ‌کدام از ۲ رئیس‌جمهور عزمی جدی برای مقابله با بحران گرسنگی بویژه در ارتباط با اقلیت‌های نژادی این کشور نداشتند. نکته نگران‌کننده برای مردم آمریکا اما اینجاست که معاون بایدن در حالی با اعتماد به نفس از بهبود اوضاع در آینده صحبت می‌کند که تیم اقتصادی بایدن با تغییرات اندک همان تصمیم‌گیرندگان اقتصادی در دولت اوباما هستند از این رو به نظر نمی‌رسد در دولت بایدن هم تغییر شگرفی در راستای بهبود وضعیت گرسنگان آمریکایی رخ دهد. 
 
* اذعان معاون بایدن به بحران گرسنگی در آمریکا
به گزارش «وطن امروز»، کاملا هریس، معاون رئیس‌جمهور منتخب آمریکا در سخنانی ضمن اذعان به وجود «بحران گرسنگی» در آمریکا از فاجعه‌بار بودن وضعیت در این کشور انتقاد کرد.  هریس در جلسه اعلام نامزدهای دولت انتقالی این کشور برای مناصب مهم اقتصادی از قبیل وزارت خزانه‌داری، درباره مشکلات اقتصادی گفت: «شمار موارد ابتلا به «کووید-۱۹» در حال افزایش است و وضعیت فاجعه‌بار از دست رفتن جان‌ها خارج از تصور است و آثار رکود اقتصادی هم در کشور همچنان ادامه دارد». کاملا هریس با اذعان به وجود بحران گرسنگی در آمریکا ادامه داد: «در سراسر آمریکا از هر 6 بزرگسال دارای کودک، یکی از آنها می‌گوید خانواده‌شان گرسنه هستند. از هر ۳ بزرگسال یک نفر در پرداخت مخارج زندگی مشکل دارد و تعداد واحدهای تجاری کوچک به خاطر این همه‌گیری به میزان ۳۰ درصد کاهش یافته است». اذعان هریس به بحران گرسنگی در آمریکا در حالی است که پیش از این هم برخی سیاستمداران این کشور درباره گرسنه بودن شهروندان آمریکایی هشدار داده بودند. «برنی سندرز» سناتور ایالت ورمونت پیش‌تر در توئیتر به اوضاع معیشتی شهروندان آمریکایی در دوران همه‌گیری کرونا و مشغول بودن رئیس‌جمهور آمریکا به بازی گلف اشاره کرد و نوشت: «ممکن است ترامپ این را نداند زمانی ‌که در حال بازی گلف با دوستان میلیاردر خود است، میلیون‌ها بیکار آمریکایی در حال حرکت به سوی گرسنگی و بی‌خانمان شدن هستند». 
 
* تأکید سازمان ملل بر «ناامنی غذایی» در آمریکا
آمارهایی که این روزها از افزایش میزان گرسنگی در آمریکا در رسانه‌های این کشور منتشر می‌شود، شاید به دلیل تصورات ناشی از تبلیغات رسانه‌ای و فیلم‌هایی که از جامعه رویایی آمریکا به نمایش درمی‌آید، برای خیلی‌ها چندان باورپذیر نباشد اما فیلم‌ها و تصاویری که در فضای مجازی منتشر شده‌ است، صف‌های طولانی مردمی را نشان می‌دهد که برای دریافت غذا ممکن است مجبور باشند ساعت‌ها سر پا بایستند. آمار گرسنه‌ها در آمریکا مساله‌ای نیست که مربوط به این روزها باشد. مثلا «فیلیپ آلستون» گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور فقر و حقوق بشر سال 2018 با انتشار گزارشی درباره شمار گرسنه‌های آمریکا، اعلام کرد دست‌کم 40 میلیون نفر در این کشور «ناامنی غذایی» دارند، یعنی از اینکه بتوانند به صورت مستمر به غذای کافی و مناسب دسترسی داشته باشند اطمینان ندارند. 
 
* سیر صعودی بحران گرسنگی در دولت اوباما
اعتماد به نفس هریس در صحبت کردن از توان و صلاحیت گزینه‌های انتخابی دولت بعدی (بایدن) برای مقابله با مشکلات اقتصای و بحران گرسنگی در حالی است که اکثر گزینه‌های انتخابی جو بایدن و دولت آتی آمریکا برای مناصب مهم اقتصادی از چهره‌های شناخته‌شده دولت باراک اوباما هستند. از جمله این افراد می‌توان به «جنت یلن» گزینه پیشنهادی برای وزارت خزانه‌داری اشاره کرد که در دولت اوباما سال‌ها مدیر فدرال رزرو (بانک مرکزی آمریکا) بود. این اعتماد به نفس زمانی با شک همراه می‌شود که به آمار گرسنگی در زمان دولت اوباما مراجعه کنیم. سال 2009 روزنامه دموکرات نیوریورک‌تایمز با انتشار یک گزارش فدرال شمار افرادی را که در خانوارهای آمریکایی به تغذیه کافی دسترسی ندارند 49میلیون نفر عنوان کرد که این عدد 13 میلیون نفر بیش از سال 2007 بود. این مقدار گرسنگی در آمریکا، از 14 سال پیش، زمان آغاز ثبت آمارهای مربوط در این زمینه در این کشور، بی‌سابقه بوده است. از این رو با توجه به بدتر شدن اوضاع نسبت به سال‌های قبل و همچنین حضور تیم اقتصادی اوباما در کابینه بایدن، به نظر می‌رسد آنها هم توفیق چندانی در حل معضلات نخواهند داشت. 
 
* مقابله سناتورها با کمک به نیازمندان آمریکایی
همزمان با افزایش شمار گرسنگان از یک سو و صعودی ماندن آمار مبتلایان به کرونا و تلفات ناشی از آن در آمریکا از سوی دیگر، معترضان خشمگین به افزایش شمار جان‌باختگان کرونا در آمریکا با تصویب نشدن بسته کمکی دوم و بن‌بست مذاکرات در این باره در کنگره آمریکا، ده‌ها کیسه جسد را که حاوی اجساد ساختگی بود، مقابل خانه‌های سناتورهای جمهوری‌خواه قرار دادند. فعالان در حرکتی نمادین کیسه‌های اجساد را در واشنگتن مقابل خانه‌ «میچ مک‌کانل» رهبر اکثریت جمهوری‌خواه سنا و سناتورهای جمهوری‌خواه دیگر از جمله «سوزان کالینز»، «جیمز اینهوف» و «لیندسی گراهام» رئیس کمیته قضایی سنا قرار دادند. روی بسیاری از این کیسه‌ها به نشانه بیش از ۲۷۰ هزار آمریکایی که قربانی همه‌گیری مرگبار کرونا در این کشور شده‌اند، علامتی سفید قرار داشت که روی آن نوشته شده بود: «مرگ‌ومیر کووید ترامپ». گروه SPACEs In Action در پیامی توئیتری نوشت: «سناتورهای جمهوری‌خواه به رهبری میچ مک‌کانل، رهبر اکثریت سنا بسته کمکی کووید را که در مجلس تصویب شده، ماه‌هاست مسدود کرده‌اند. امروز ما اجساد را به در خانه‌های آنها آوردیم». آمریکا همچنان بیشترین آمار ابتلا و مرگ‌ومیر ناشی از کرونا در جهان را دارد و طبق جدیدترین آمار دانشگاه جان هاپکینز، با مرگ دست‌کم ۲ هزار و 500 مورد جدید در روز گذشته، شمار قربانیان کروناویروس در ایالات متحده به ۲۷۰ هزار و ۵۳۲ نفر افزایش یافت. این آمار و ارقام همچنین نشان می‌دهد مجموع مبتلایان به کروناویروس در ایالات متحده آمریکا به بیش از ۱۳ میلیون و ۷۱۴ هزار نفر رسیده‌ است.
***
[کرونا و افزایش آمار  گرسنگان آمریکا]
به نظر می‌رسد شیوع ویروس کرونا و تبعات اقتصادی ناشی از آن آمارهای مربوط به میزان گرسنگی در آمریکا را که پیش از شیوع این بیماری نیز از وضعیت مناسبی برخوردار نبود، وخیم‌تر کرده است. گزارش‌هایی که در رسانه‌های آمریکا درباره آمار و ارقام مربوط به گرسنگی و ناامنی غذایی منتشر شده، حاکی از وخامت شدید اوضاع است.
 


Page Generated in 0/0067 sec