printlogo


کد خبر: 227572تاریخ: 1399/9/13 00:00
تعداد کل قربانیان 48990 نفر
362
* ایران نارنجی شد

ایران نارنجی شد
گروه اجتماعی: تهران قرمز که روز گذشته به علت آلودگی هوا دودی بود، با اعلام دولت از شنبه نارنجی می‌شود!
به گزارش «وطن ‌امروز»، کاهش آمار مرگ‌ومیرهای کرونایی موجب شد بسیاری از شهرهای با وضعیت قرمز به وضعیت نارنجی تبدیل شوند که پایتخت از جمله این شهرهاست. طبق اعلام مسؤولان، محدودیت‌های کرونایی همچنان ادامه خواهد داشت اما با توجه به جدول مشاغل، بسیاری از اصناف می‌توانند از شنبه در تهران و شهرهایی که به وضعیت نارنجی تغییر یافته‌اند مشغول به کار شوند. همچنین سفر خودروهای غیربومی به تهران و سایر شهرهای نارنجی مجاز خواهد بود و تردد شبانه از ساعت 21 تا 4 صبح مشمول جریمه نمی‌شود.
البته علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد مقابله با کرونا اعلام کرد قرار است درباره محدودیت تردد شبانه در شهرهای نارنجی هم شنبه در جلسه ستاد تصمیم‌گیری شود. اگر طرح منع تردد شبانه در شهرهای نارنجی تصویب شود، بیش از ۱۸۰۰ شهر مشمول آن خواهند شد. 
 
* ادامه محدودیت حضور کارمندان
با وجود اینکه سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا از خروج برخی شهرها از وضعیت قرمز به نارنجی خبر می‌دهد اما فرمانده عملیات مدیریت مقابله با بیماری کرونا در کلانشهر تهران شرایط استان تهران به دلیل شیوع بیماری «کووید-۱۹» را ناپایدار و شکننده عنوان کرده و می‌گوید: باید با متانت حساب شده و با برنامه لایه‌بندی شده برای مقابله با این بیماری حرکت کنیم. 
دکتر علیرضا زالی در پایان جلسه ستاد فرماندهی عملیات مدیریت بیماری کرونا در تهران در جمع خبرنگاران گفت: تقلیل آمار در استان تهران مربوط به اعمال محدودیت‌های طرح هوشمند مدیریت کرونا نیست اما باید از همه مردم تهران که همکاری و تعامل شهروندی بسیار مناسبی در اجرای این طرح داشتند قدردانی کنم. وی افزود: آثار محدودیت‌های اعمال‌شده در ریتم شهری قابل مشاهده است به شکلی که تا حدود ۳۰ درصد تراکم در شهر کاهش پیدا کرده و ۳۰ درصد نیز شاهد کاهش تراکم در حمل‌و‌نقل عمومی هستیم. 
وی تاکید کرد: ۱۴۵ هزار بازدید توسط تیم‌های تلفیقی در حوزه نظارت انجام شده که در پی آن مشخص شده بیش از ۹۰ درصد اصناف همکاری مناسبی را در اعمال محدودیت‌ها داشته‌اند. همچنین ۳۳ هزار خودرو ممنوعیت ورود به تهران برای آنها اعمال شده و ۲۵ هزار خودرو نیز اعمال محدودیت تردد شبانه برای آنها انجام شده است. 
فرمانده عملیات مدیریت مقابله با بیماری کرونا در کلانشهر تهران با تاکید بر اینکه شرایط استان تهران ناپایدار و شکننده است، افزود: باید با متانت حساب شده و با برنامه لایه‌بندی شده حرکت کنیم. تهران از روز شنبه در وضعیت نارنجی است اما برخی محدودیت‌ها همچون جلوگیری از برگزاری مراسم آیینی و محدودیت حضور کارمندان در ادارات و همچنین منع تردد شبانه ادامه خواهد داشت، البته از تعدادی از محدودیت‌ها کاسته خواهد شد. 
وی ادامه داد: بسیاری از مقالات بین‌المللی تاکید دارند تجمعات خانگی یکی از بالاترین موارد سرایت بیماری است. فصل سرما و افزایش شب‌نشینی‌ها را داریم و بی‌تردید این مورد نقش مهمی در وضعیت شهر تهران دارد، لذا از همه شهروندان درخواست می‌کنیم درباره برگزاری دورهمی‌ها و تجمعات شبانه دقت کافی داشته باشند. 
زالی تاکید کرد: وزارت بهداشت با رصد شاخص‌ها، وضعیت هر یک از شهرهای کشور را اعلام خواهد کرد. منتظر اعلام وضعیت تهران نیز هستیم و قطعا از این پس در پایان هر هفته با بررسی وضعیت شهر برای اعمال محدودیت‌های متناسب با وضعیت شهر، اقدام خواهیم کرد اما حتی در صورت قرار گرفتن تهران در وضعیت نارنجی، بخشی از محدودیت‌ها ادامه خواهد داشت.
اظهارات زالی درباره باقی ماندن ممنوعیت تردد شبانه در تهران نارنجی، در حالی است که سخنگوی ستاد مقابله با کرونا گفت: طی ممنوعیت تردد شبانه در شهرهای نارنجی شنبه در دستور کار ستاد مقابله با کرونا خواهد بود و در صورت تصویب اجرا می‌شود.
 
* ذوالفقاری: محدودیت‌ها تا پایان سال ادامه دارد
رئیس کمیته امنیتی- اجتماعی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: طرح‌های جامع هوشمند محدودیت‌های کرونایی تا پایان سال تداوم دارد و اگر می‌خواهیم این محدودیت‌ها کم شود، باید رعایت کنیم. حسین ذوالفقاری اظهار کرد: مشکل ما این است که پروتکل‌های بهداشتی به صورت جدی مورد توجه همه اقشار قرار نگرفته است. وی افزود: بر اساس طرح جامع هوشمند محدودیت‌های کرونایی، هر هفته وضعیت استان‌ها بررسی می‌شود، یعنی اگر استانی این هفته وضعیتش از قرمز به نارنجی تقلیل پیدا کرده بود، محدودیت‌ها کم می‌شود اما اگر در هفته آینده وضعیت به حالت قرمز بازگردد، محدودیت‌ها بیشتر می‌شود. ذوالفقاری با اشاره به تشریح وضعیت قرمز، نارنجی و زرد در استان‌ها، گفت: اگر به ازای هر 100 نفر ۱۰ نفر بستری باشند وضعیت شهر قرمز است، اگر بستری‌ها زیر عدد ۶ باشد یعنی بین ۶ تا ۴ باشد وضعیت نارنجی است و اگر زیر عدد ۴ باشد وضعیت زرد است. وی افزود: طرح‌های جامع هوشمند محدودیت‌های کرونایی تا پایان سال تداوم دارد و اگر می‌خواهیم این محدودیت‌ها کم شود باید رعایت کنیم. رئیس کمیته امنیتی- اجتماعی ستاد ملی مقابله با کرونا تصریح کرد: اعمال محدودیت‌ها، مشارکت مردم، اجرای طرح قرارگاه شهید قاسم سلیمانی، اجرای تست‌های گسترده کرونا، آموزش و رعایت پروتکل‌ها تنها بخشی از کار است و طرح‌های گسترده‌ای برای کاهش شیوع کرونا در کشور داریم. وی اعلام کرد: ما از وزارت بهداشت درخواست کرده‌ایم طبق بررسی‌های‌شان به ما بگویند کدام برنامه تداوم بهتری در کشور دارد تا بتوانیم تمرکزمان را بر آن بگذاریم.  
 
***
[سردرگمی مردم در پی اخبار ناهماهنگ]
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: ناهماهنگی‌ها بین وزارت بهداشت، وزارت کشور و ستاد ملی مقابله با کرونا درباره چگونگی اعلام وضعیت این بیماری در کشور و اعمال محدودیت‌ها باعث سردرگمی مردم می‌شود بنابراین بهتر است اخبار و گزارش‌ها همچنان از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا و فقط توسط سخنگوی این ستاد اعلام شود. 
همایون سامه‌یح‌بخت‌آبادی در گفت‌وگو با «وطن امروز» با بیان اینکه درباره وضعیت کرونا باید ستاد ملی مقابله با حرف آخر را بگوید، گفت: هر کدام از دستگاه‌ها، وزارتخانه‌ها، نهادهای دولتی و غیردولتی، مجلس و... نماینده‌ای را در ستاد ملی مقابله با کرونا دارند، در چنین شرایطی اعلام اخبار از سوی نماینده هر دستگاهی ناهماهنگی بین‌دستگاهی را نشان می‌دهد که این موضوع نشان از ضعف دولت در اطلاع‌رسانی واحد دارد، چرا که ناهماهنگی‌ها در اعلام اخبار مردم را سردرگم می‌کند. 
وی خاطرنشان کرد: نظرات مختلف ارگانی درباره اخبار کرونایی نباید به اشکال مختلف به مردم منتقل شود. اکنون رئیس کمیته امنیتی- اجتماعی ستاد ملی مقابله با کرونا اعلام کرده است محدودیت‌های کرونایی تا پایان سال ادامه دارد و از طرفی سخنگوی ستاد مقابله با کرونا از تغییر وضعیت برخی شهر‌ها از قرمز به نارنجی سخن می‌گوید، این اخبار علاوه بر ناهماهنگی‌های بین‌دستگاهی در ارائه گزارش‌ها ابهاماتی را در اذهان عمومی ایجاد می‌کند که این ابهامات آثار منفی چون سهل‌انگاری برخی‌ها نسبت به رعایت اصول بهداشتی و فاصله‌گذاری‌ اجتماعی را در پی دارد.  
 

***

362

با آنکه خیلی از شهرها از حالت وضعیت قرمز کرونایی به وضعیت نارنجی و زرد رسیده‌اند اما کارشناسان بهداشتی تاکید می‌کنند کاهش آمار مرگ‌و‌‌میر، دلیلی بر ضعیف شدن ویروس کرونا نیست. به گزارش «وطن امروز»، هرچند آمار جان‌باختگان ناشی از بیماری «کووید-19» طی هفته اخیر سیر نزولی داشت اما کرونا همچنان در کمین افرادی است که پروتکل‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری‌های اجتماعی را رعایت نمی‌کنند. سخنگوی وزارت بهداشت دیروز آخرین موارد شناسایی و فوتی ناشی از «کووید-19» را در کشور طی ۲۴ ساعت (ظهر شنبه تا ظهر چهارشنبه) اعلام کرد و گفت: ۵۸۲۸ نفر در مراکز درمانی و در وضعیت شدید این بیماری به سر می‌برند. سیماسادات لاری گفت: بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۳ هزار و ۶۲۱ بیمار جدید مبتلا به «کووید-19» طی ظهر سه‌شنبه تا ظهر چهارشنبه در کشور شناسایی شدند که ۲ هزار و ۲۴۶ نفر از آنها بستری شدند. وی ادامه داد: مجموع بیماران «کووید-19» در کشور به ۹۸۹ هزار و ۵۷۲ نفر رسید. وی گفت: متاسفانه در طول این مدت زمان، ۳۶۲ بیمار «کووید-19» جان خود را از دست دادند و مجموع جان‌باختگان این بیماری به ۴۸ هزار و ۹۹۰ نفر رسید.  لاری ادامه داد: خوشبختانه تاکنون ۶۸۸ هزار و ۵۴ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. به گفته وی، همچنین ۵۸۲۸ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-19» در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند. بنا بر اعلام سخنگوی وزارت بهداشت، تاکنون ۶ میلیون و ۲۱۲ هزار و ۶۹۴ آزمایش تشخیص «کووید-19» در کشور انجام شده است. وی همچنین گفت: در حال حاضر ۶۴ شهرستان در وضعیت قرمز، ۲۷۸ شهرستان نارنجی و ۱۰۶ شهرستان در وضعیت زرد قرار دارند.
 

Page Generated in 0/0149 sec