printlogo


کد خبر: 227724تاریخ: 1399/9/17 00:00
میان سیل‌غم‌ها
یک هفته پس از وقوع سیل در خوزستان موج سیلاب و آبگرفتگی به استان‌های بوشهر و فارس رسید و خسارات زیادی بر جا گذاشت

گروه اجتماعی: سیل و آبگرفتگی در استان‌های بوشهر، خوزستان و فارس خسارات زیادی به مردم این مناطق وارد کرده و سیل‌زدگان منتظر کمک و یاری ملت و دولت هستند. 
به گزارش «وطن ‌امروز»، سیل در خوزستان به خبر هر ساله این استان تبدیل شده است و با نخستین بارندگی‌ها، همه منتظر شنیدن اخبار سیل در مناطق مختلف خوزستان هستند اما وقوع آبگرفتگی گسترده در برازجان موجب غافلگیری مردم این منطقه شد. بارش‌های شدید در برازجان و دشت آزادگان استان بوشهر از شنبه‌شب موجب بروز سیل و آبگرفتگی در این مناطق شد. طبق اعلام هواشناسی بوشهر، دشت آزادگان بیشترین میزان بارش‌های این استان را دارد. 
جهانگیر دهقانی، مدیرکل مدیریت بحران استانداری بوشهر درباره آخرین وضعیت سیل در این استان گفت: سیلاب در دشتستان باعث جان‌ باختن یک خانم 35 ساله برازجانی شد که در مسیر رودخانه فصلی بوده است.  مدیرکل مدیریت بحران استانداری بوشهر در رابطه ‌با وضعیت محورهای مواصلاتی استان بوشهر هم گفت: با تلاش نیروهای امدادی محور کنارتخته ـ دالکی و برازجان ـ گناوه باز شده اما به دلیل بالا آمدن آب، مسیرهای دیلم ـ بهبهان و مسیر ساحلی بوشهر- شیف- گناوه مسدود شده است. 
وی افزود: توفان و بارندگی شدید ۵۰ پایه برق را در بخشی از روستاهای بخش مرکزی شهرستان گناوه دچار آسیب جدی و تخریب کرد.  دهقانی همچنین با هشدار به ساکنان مناطق نزدیک به سد دالکی دشتستان گفت: با توجه ‌به بالا آمدن آب در شهرهای بالادستی استان فارس و سرازیر شدن به سمت بوشهر، مردم از رفت‌وآمد در کنار سد دالکی خودداری کنند. 
صبح دیروز مرکز مدیریت اطلاعات راه‌ها و حمل‌ونقل جاده‌ای استان بوشهر طی اطلاعیه‌هایی از انسداد محور برازجان- گناوه (محدوده روستای بویری به شبانکاره) به دلیل آبگرفتگی و سیلاب مسیر رفت و برگشت، محور برازجان- کازرون به علت سیلاب و ریزش کوه، و محور ساحلی شیف- گناوه به دلیل آبگرفتگی و سیلاب خبر داد. 
این مسیرها تا اطلاع ثانوی مسدود بوده و مسیر گناوه- محور ساحلی بندر ریگ- شیف- بوشهر به عنوان مسیر جایگزین محور برازجان- گناوه (محدوده روستای بویری به شبانکاره) برای تردد پیشنهاد شده است. گفتنی است عوامل راهداری و امدادی در محل حاضر بوده و در صورت بروز مشکل احتمالی امدادرسانی خواهند کرد. مدیرکل راهداری و حمل‌و‌نقل جاده‌ای استان بوشهر هم در گفت‌وگو با ایسنا عنوان کرد: با توجه به حجم زیاد بارش‌ها و اینکه بارندگی شدید پیش‌بینی شده بود، از ۲۴ ساعت قبل نیروهای راهداری را در نقاطی که احتمال ریزش کوه و طغیان رودخانه‌ها وجود داشت مستقر کردیم. بارندگی‌ها از صبح امروز (دیروز) شدت بیشتری یافته و در حال حاضر ۶ مسیر ارتباطی دچار مشکل شده و مسدود است.  سیدحمیدرضا علم در ادامه افزود: نیروهای راهداری در حال ریزش‌برداری محور کنارتخته- دالکی هستند. همچنین محور ساحلی گناوه- بوشهر، محور برازجان- گناوه، محور دیلم- هندیجان و محور دیلم- بهبهان دچار انسداد شده است و همکاران راهداری نیز در تمام جاده‌ها مستقر هستند. 
وی اظهار کرد: میزان بارش‌ها در بالادست و جنوب استان فارس بسیار زیاد است و با توجه به اینکه تا ساعات آینده حجم خروجی آب از رودخانه‌هایی همچون رودخانه کلل یا جنوب کهگیلویه‌و‌بویراحمد بیشتر می‌شود، نیاز به مراقبت و احتیاط بیشتر است. 
 
* اعزام تیم‌های هلال‌احمر استان بوشهر برای کمک‌رسانی به سیل‌زدگان
تیم‌های عملیاتی هلال‌احمر استان بوشهر برای کمک‌رسانی به سیل‌زدگان به مناطق سیل‌زده اعزام شدند.  غلامرضا حاجیانی، مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر استان بوشهر صبح یکشنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: ۱۰۰ نفر در قالب تیم‌های نجات و عملیات سیلاب جهت امدادرسانی به متأثرین از سیل و سیلاب امروز در استان بوشهر اعزام شدند. 
وی تصریح کرد: با توجه به بارش شدید باران که از امروز (دیروز یکشنبه ۱۶ آذرماه) در استان شروع ‌شده و تا فردا ادامه خواهد داشت و اینکه نزدیک به ۱۰۰ میلی‌متر در بازه زمانی چندساعته امروز در شهرستان‌های دیلم، گناوه و دشتستان و روستاهای آن شهرستان‌ها باران باریده است، ۲۰ تیم عملیاتی جهت امدادرسانی به شهرستان‌های مذکور اعزام شدند. 
حاجیانی با بیان اینکه متأسفانه این رخداد باعث آبگرفتگی شدید معابر و منازل شهرستان‌ها و روستاهای شمالی استان بوشهر شده، گفت: با توجه به سطح وسیع سیل و آبگرفتگی، خدمات‌رسانی هم‌اکنون در حال انجام است و اقلام امدادی و زیستی توسط تیم‌های عملیاتی در اختیار گرفتاران در سیل قرار می‌گیرد. 
وی تصریح کرد: در روستای گمارون از توابع بخش مرکزی گناوه چند منزل روستایی بر اثر بارش شدید باران تخریب ‌شده که امدادرسانی در آنجا توسط نیروهای هلال‌احمر در جریان است. 
مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر استان بوشهر همچنین از حضور تیم‌های عملیاتی در شهر آبپخش دشتستان خبر داد که به یاری مردم شتافته‌اند و خاطرنشان کرد: امدادرسانی به مناطق یادشده در حال انجام است. 
 
* سیل خوزستان به شادگان رسید
هنوز مشکلات سیل هفته گذشته خوزستان حل نشده که سیل این استان به شهرستان شادگان رسید. حمید حاجی‌زاده، سرپرست شهرداری شادگان روز گذشته در این باره گفت: بارش باران شب گذشته موجب آبگرفتگی برخی معابر در شهر شد که نیروهای خدماتی شهرداری با استفاده از تجهیزات آبکشی و تانکرهای حمل آب اقدام به آبکشی معابر کردند. 
وی افزود: عملیات رفع آبگرفتگی معابر هم‌اکنون توسط نیروهای خدماتی شهرداری شادگان با استفاده از تجهیزات لازم در راستای تسهیل تردد وسایل نقلیه در حال انجام است. 
سرپرست شهرداری شادگان ادامه داد: کار لایروبی کانال‌ها به صورت روزانه و به طور مستمر توسط خدمات شهری در حال انجام است؛ این کار علاوه بر رفع مشکل آبگرفتگی معابر، موجب ارتقای بهداشت زیست‌محیطی نیز می‌شود. 
در پی بروز مشکلات سیل در سربندر، استاندار خوزستان، محمد عبیاوی، شهردار این شهر را تعلیق کرد. رئیس دادگستری خوزستان گفت: اگر قصوری در موضوع آبگرفتگی شهرهای خوزستان مشخص شود، برخورد قاطعی با مقصران و مسببان صورت می‌گیرد. 
محسن بیرانوند، فرماندار بندر ماهشهر در این باره گفت: شهردار بندر امام خمینی(ره) تعلیق شده است؛ طبق قانون استاندار خوزستان به مدت ۳ ماه می‌تواند شهردار را تعلیق کند. ابلاغ تعلیق به شهردار بندر امام خمینی(ره) محمد عبیاوی انجام شده است و طبق قانون شهردار بندر امام خمینی(ره) تعلیق است. 
وی با اشاره به علت این تعلیق گفت: شهردار بندر امام خمینی(ره) از گذشته پرونده‌ای برای رسیدگی در استانداری خوزستان داشته و همچنین پیش‌بینی لازم برای جلوگیری از آبگرفتگی شهر را نکرده بود. 
فرماندار بندر ماهشهر بیان کرد: شورای اسلامی شهر باید سریعا سرپرستی را برای شهرداری بندر امام خمینی(ره) مشخص کند. 
همچنین حجت‌الاسلام والمسلمین صادق مرادی، رئیس کل دادگستری خوزستان در بازدید از مناطق آب‌گرفته در اهواز، بر پیگیری مستمر و با جدیت دستگاه قضایی استان برای حل معضل فاضلاب و آبگرفتگی در اهواز و دیگر شهرهای خوزستان تأکید کرد و گفت: در چند سال اخیر مشکل فاضلاب و آبگرفتگی معابر و خیابان‌های اهواز و دیگر شهرهای استان بعد از بارندگی به یک معضل بزرگ برای مردم تبدیل شده است که دستگاه قضایی خوزستان با جدیت پیگیر حل این معضل است و اگر قصوری در این قضیه صورت گرفته باشد، حتما با مسببان برخورد قاطعی خواهد شد. 
وی افزود: در حال حاضر دغدغه مهم ما کمک به تخلیه آب‌ از سطح منازل مردم و معابر است و همه دستگاه‌های متولی موظف هستند در این زمینه به کمک‌رسانی مردم سرعت دهند و حتما باید برای حل این معضل چاره‌اندیشی کنند. 
 
* فارس هم سیل آمد
بارش‌های جنوب به برخی شهرهای استان فارس هم خسارت وارد کرده است. رحیم آزادی، مدیرکل مدیریت بحران استانداری فارس در این باره گفت: با افزایش بارش‌ها در ساعات صبح روز یکشنبه ۱۶ آذر، شاهد آبگرفتگی نسبی در مناطق و شهرستان‌های مختلف استان فارس بوده‌ایم. 
او افزود: پیش از آغاز بارندگی، نیروهای امدادی، راهداری و خدماتی در حالت آماده‌باش قرار داشتند و اکنون با حضور در معابر و نقاط حادثه‌خیز، نسبت به رفع مشکلات ناشی از بارندگی و آبگرفتگی، اقدامات لازم را اجرایی کرده‌اند. 
مدیرکل مدیریت بحران استانداری فارس عنوان کرد: شدت آبگرفتگی در شهرستان‌های کازرون و نورآباد بیش از سایر نقاط استان فارس گزارش شده است. 

Page Generated in 0/0074 sec