گروه اجتماعی: رفع محدودیتها و بارش باران موجب ترافیک شدید در پایتخت شد.
به گزارش «وطن امروز»، بازگشایی اصناف و پایان دورکاری بخش قابل توجهی از کارمندان موجب شده ساعات ترافیکی پایتخت طولانی شود، به شکلی که در ساعات منتهی به شروع محدودیت تردد، شاهد ترافیک شدید در خیابانهای تهران هستیم. همچنین ازدحام شدید در مترو و اتوبوس، شهروندان را غافلگیر کرده است. با توجه به اینکه ممنوعیت تردد شبانه همزمان با تعطیلیهای پراکنده و محدودیتها وضع شده است، به نظر میرسد دولت باید در ساعت آغاز ممنوعیتها و محدودیتها بازنگری کند. ترافیک شدید خیابانهای تهران از ساعت 19 تا 21 و همچنین ازدحام شدید در مترو و اتوبوسهای شهری بار دیگر متخصصان را نگران کرده و احتمالا بار دیگر موج جدید شیوع کرونا در تهران را از ۲ هفته آینده شاهد خواهیم بود. دولت میتواند با تدوین دستورالعملهای جدید، ساعات کار کارمندان و صنوف را تغییر دهد یا اینکه ساعت آغاز ممنوعیت تردد را یک ساعت عقب بیندازد. به هر حال ترافیک تهران خیلیها را نگران کرده و گویا بار دیگر شاهد عادیسازی شرایط خواهیم بود.
* آخرین آمار کرونا
آمار جانباختگان کرونا طی یک هفته اخیر روند نزولی به خود گرفته است. به گزارش «وطن امروز»، در پی کاهش میزان بستریشدگان و فوتیهای ناشی از بیماری «کووید-19» در چند روز اخیر، کارشناسان تاکید دارند این کاهش آمار به معنی ضعیف شدن کرونا نیست و اگر پروتکلهای بهداشتی توسط مردم رعایت نشود، موج چهارم کرونا کشور را فرامیگیرد. سخنگوی وزارت بهداشت دیروز از شناسایی ۱۰۸۲۷ مورد جدید «کووید-19» در کشور طی ۲۴ ساعت خبر داد. سیماسادات لاری گفت: از ظهر یکشنبه تا ظهر دوشنبه و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۰ هزار و ۸۲۷ بیمار جدید مبتلا به «کووید-19» در کشور شناسایی شدند که یکهزار و ۶۹۱ نفر از آنها بستری شدند. وی افزود: مجموع بیماران «کووید-19» در کشور به یک میلیون و ۵۱ هزار و ۳۷۴ نفر رسید. لاری ادامه داد: متاسفانه طی این مدت، ۲۸۴ بیمار «کووید-19» جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۵۰ هزار و ۵۹۴ نفر رسید. خوشبختانه تاکنون ۷۴۲ هزار و ۹۵۵ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. به گفته وی، ۵۷۹۶ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-19» در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند. همچنین تاکنون ۶ میلیون و ۴۳۲ هزار و ۲۲۸ آزمایش تشخیص «کووید-19» در کشور انجام شده است. بنا بر اعلام سخنگوی وزارت بهداشت، در حال حاضر ۶۴ شهرستان در وضعیت قرمز، ۲۷۸ شهرستان نارنجی و ۱۰۶ شهرستان در وضعیت زرد قرار دارند. سخنگوی وزارت بهداشت در ادامه از صعودی بودن شمار مبتلایان به کرونا در استانهای شمالی خبر داد و گفت: با توجه به سرد شدن هوا و احتمالا بستن در و پنجرهها، تهویه کافی در منازل صورت نگرفته و انتشار و اشاعه ویروس بیش از پیش است.
همچنین معاون درمان ستاد مقابله با کرونا در استان تهران گفت: اگر مردم درباره رعایت دستورالعملهای بهداشتی همراهی لازم را نکنند، اوایل زمستان مجددا وارد پیک کرونا خواهیم شد. نادر توکلی در گفتوگو با فارس در پاسخ به این پرسش که «آیا به نظر شما لغو طرح 2 هفته تعطیلی و اعلام وضعیت نارنجی در استان تهران باعث بیتفاوتی مردم نمیشود؟» اظهار داشت: به نظر میرسد اگر 2 هفته تعطیلی که داشتیم به مدت 2 هفته دیگر نیز تمدید میشد، مطلوب بود و سیر آرامتری از بیماری کرونا را شاهد بودیم؛ البته خوشبختانه در حال حاضر وضعیت بهتر است. وی اضافه کرد: ستاد ملی مقابله با کرونا شاخص را بر اساس تعداد بستری بیماران مبتلا به کرونا گذاشته است و بر اساس تعداد بستریها، اعلام وضعیت قرمز، نارنجی و زرد میکند. توکلی در پاسخ به این سوال که آیا احتمال نمیدهید با توجه به عادی شدن روند فعالیتها و سادهانگاری برخی مردم، شاهد شوک مجدد کرونا در استان تهران باشیم، گفت: نمیتوانیم پیشبینی کنیم اما آن چیزی که همین چند روز شاهد هستیم این است که حجم ترافیک درونشهری نسبت به هفته پیش بشدت افزایش یافته است. وی در پاسخ به این پرسش که «با توجه به شروع جدی سرمای هوا و ماندن افراد در محیطهای بسته، درباره روند شیوع کرونا چه پیشبینیای دارید؟» بیان داشت: فکر میکنم با توجه به ادامه روندی که اکنون داریم، اگر مردم درباره رعایت دستورالعملهای بهداشتی همراهی نکنند؛ یعنی اگر حتی در اواخر این ماه یا اوایل زمستان کنترل و رعایت لازم نشود، مجددا وارد پیک زمستانی کرونا خواهیم شد.