آیین اختتامیه چهارمین جشنواره تلویزیونی مستند با حضور رئیس رسانه ملی، معاون سیما، مستندسازان و جمعی از مدیران فرهنگی برگزار شد. به گزارش «وطن امروز»، سهشنبه سالن خورشید مرکز همایشهای بینالمللی صداوسیما پذیرای برگزیدگان چهارمین جشنواره تلویزیونی مستند بود. در این مراسم عبدالعلی علیعسکری، رئیس رسانه ملی در سخنانی خطاب به مستندسازان گفت: «امروز که تغییراتی در آمریکا با رفتن ترامپ در حال رخ دادن است، مستندسازان سیاسی باید پا به میدان بگذارند و بگویند که ما چگونه به عهد خود وفادار ماندیم، اما آنها چه بدعهدیها کردند؛ زیرا گروهی که بعد از ترامپ بر سر کار خواهند آمد بدتر از او هستند و بهواسطه آشنایی با شیوههای جنگ نرم و تأثیرگذاری بر افکار عمومی، ممکن است خطرناکتر هم باشند». دکتر علیعسکری با گرامیداشت یاد شهید فخریزاده، دانشمند هستهای و دفاعی کشورمان گفت: «این شهید بزرگوار عمر خود را برای اعتلا و قدرت ایران در پهنه علم و دانش صرف و جان خود را در این مسیر فدا کرد. آمریکا و صهیونیستها خون پاک او را بر زمین ریختند اما این بزرگان بزرگترین آمالشان شهادت در راه خداست و همکارانش قطعاً راه او را ادامه میدهند». دکتر علیعسکری با بیان اینکه شبکه مستند تلاش دارد مستندسازی در کشور را رشد دهد و اعتلا بخشد، گفت: «شبکه مستند خطالرأس تلاشهای همه بخشهای صداوسیما در این حوزه است؛ سیاست ما این است که مستندهای فاخر نیز حتما در شبکههای اصلی و عمومی پخش شوند».
معاون سیما دیگر میهمان این مراسم بود. او در سخنانی در ارتباط با رشد سینمای مستند در این چند سال اخیر از طریق تلویزیون اظهار کرد: «در چند سال گذشته رنگ آنتن و قاب تلویزیون به برکت زحمات و تلاشها و اقدامات هنرمندانه مستندسازان رنگ و بوی دیگری پیدا کرده است. خوشبختانه ژانر فیلمهای مستند و این گونه از تولیدات تلویزیونی در سالهای اخیر ارتباط خوب و عمیقی با مخاطبان برقرار کرده است. مستند به عنوان یک تلاش برای کشف حقیقت، بازنمایی حقیقت و بیان نزدیک به واقع به مخاطب، توانسته در بین مردم جای ویژهای برای خود باز کند. ما باید روی این ذائقهسازی کارویژهای کنیم و در واقع روی موضوعی که مخاطب ما به آن توجه دارد باید برنامهریزیهای مناسب انجام شود. مستندسازان باید با تکیه بر پژوهش که نیاز جدی برای ساخت یک مستند است، بر مسائل مردم تمرکز و فصل جدیدی در مستندسازی برای مخاطبان ارائه و عرضه کنند».
در این مراسم از برگزیدگان بخشهای مختلف جشنواره تقدیر شد. در بخش اصلی جشنواره جایزه برگ زرین بهترین مستند بلند به عبدالرضا نعمتاللهی برای کارگردانی مستند «مهدی عراقی را بکش»، برای مستند نیمهبلند به حجت طاهری برای کارگردانی مستند «تنها چند متر» و در بخش مستند کوتاه نیز به احسان فرنام برای کارگردانی مستند «جدال» اهدا شد. در بخش مردمی جشنواره نیز، برگ زرین جشنواره و جایزه حمایت از تولید در زمینه تولید مستند بلند به مهدی نورمحمدی و صدیقه خدایی برای مستند «آواز جغد کوچک» و در زمینه تولید مستند نیمهبلند (نگاه مردمی)، به مژده نقدی برای مستند «همسایهها» و در زمینه مستند کوتاه (نگاه مردمی) به حافظ یاوری برای مستند «اول مهر» رسید. در بخش نگاه مردمی (تک عکس) رامیار قریشی جایزه بهترین تک عکس از نگاه مخاطبان را از آن خود کرد. در بخش نگاه مردمی (مجموعه عکس) جایزه بهترین مجموعه عکس از نگاه مخاطبان به کامیار حیدرخطیبی تقدیم شد. مجتبی حیدری هم توانست در بخش عکس با موضوع کرونا جایزه بهترین عکس را به دست بیاورد.