printlogo


کد خبر: 227826تاریخ: 1399/9/20 00:00
دور دنیا

مکرون: توان هسته‌ای رکن خودمختاری راهبردی است
رئیس‌جمهوری فرانسه گفت توان هسته‌ای به عنوان یکی از مهم‌ترین بخش‌های تامین انرژی در این کشور باقی می‌ماند. امانوئل مکرون در جریان بازدید از شرکت «فارم اتم» که تولیدکننده قطعات تجهیزات هسته‌ای است، گفت: مطالعات مقدماتی درباره ساخت رآکتورهای جدید یک مساله کلیدی بوده و می‌خواهم این روند ادامه یابد و در ماه‌های آینده به نتیجه برسد. مکرون هر چند از لزوم حرکت به سمت انرژی‌های تجدیدپذیر سخن گفت اما در حمایت از صنعت هسته‌ای اظهار داشت: صنعت هسته‌ای یکی از ارکان خودمختاری راهبردی باقی خواهد ماند. وی همچنین گفت نسل بعدی ناو هواپیمابر فرانسه مبتنی بر نیروی هسته‌ای خواهد بود. برخی فعالان محیط‌زیست با سیاست‌های هسته‌ای فرانسه مخالف هستند و آن را «راه‌حلی اشتباه» می‌دانند.
***
معرفی وزیر دفاع کابینه بایدن
جو بایدن، رئیس‌جمهور احتمالی بعدی آمریکا در بیانیه‌ای به طور رسمی ژنرال لوید اوستین را به عنوان نامزد تصدی پست وزارت دفاع معرفی کرد. اوستین ۶۷ سال سن دارد و از ۳۱ ژانویه سال ۲۰۱۲ تا ۸ مارس ۲۰۱۳ معاون رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح آمریکا بود و بعد از آن به سمت فرماندهی نیروهای تروریست آمریکایی در منطقه غرب آسیا منصوب شد و تا سال ۲۰۱۶ در این سمت باقی ماند.  دوران حضور اوستین در دولت باراک اوباما، رئیس‌جمهوری سابق آمریکا، با ظهور داعش در سوریه و عراق مصادف شد. او سال ۲۰۱۵ در یک جلسه استماع در کنگره اعتراف کرد که آمریکا در قالب برنامه ادعایی‌اش برای تربیت و تجهیز گروهی جهت مبارزه با داعش، ظرف ۵ ماه تنها ۵ نیرو را برای این مأموریت تربیت کرده بود. اوستین آوریل سال ۲۰۱۶ از ارتش آمریکا بازنشسته شد و با توجه به اینکه کمتر از ۷ سال از زمان حضورش در ارتش می‌گذرد، باید ابتدا هر ۲ مجلس کنگره با رأی‌گیری منع قانونی ریاست او بر پنتاگون را رفع کنند. طبق قوانین آمریکا ژنرال‌های بازنشسته ارتش برای اینکه بتوانند ریاست پنتاگون را بر عهده بگیرند باید دست‌کم ۷ سال از تاریخ خدمت‌شان در ارتش گذشته باشد. در صورت تأیید اوستین، او نخستین وزیر دفاع سیاه‌پوست آمریکا خواهد بود.  
***
رد شکایت ستاد ترامپ در نوادا
در ادامه شکست‌های ستاد انتخاباتی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا برای لغو نتایج رأی‌گیری انتخابات ریاست‌جمهوری در ایالت‌های کلیدی، این بار دادگاه عالی نوادا با شکایت آنها مخالفت کرد. دادگاه عالی نوادا دیروز با رد شکایت ستاد ترامپ، پیروزی جو بایدن، رقیب دموکرات وی در انتخابات ریاست‌جمهوری در این ایالت را مجددا تایید کرد.  هفته قبل بود که یکی از دادگاه‌های منطقه‌ای نوادا طی حکمی اعلام کرد ستاد انتخاباتی ترامپ ادعای خود مبنی بر معیوب بودن دستگاه‌های رأی‌گیری و دستکاری آرا به نفع بایدن را اثبات نکرده است. دادگاه عالی نوادا با ارجاع به حکم دادگاه منطقه‌ای، تصریح کرد: «ما قانع نشدیم که دادگاه منطقه‌ای در نظر خود درباره عدم ارائه مدارک و ادله کافی برای پشتیبانی از ادعای ستاد ترامپ اشتباه کرده است». به نوشته رویترز، دفتر حزب جمهوری‌خواه در ایالت نوادا نیز در واکنش به این موضوع گفت حکم دادگاه عالی شدیدا ناامیدکننده است. 
***
انفجار و آتش‌سوزی در کارخانه مواد شیمیایی در ویرجینیای غربی
دستکم ۲ نفر در پی وقوع انفجار در کارخانه مواد شیمیایی در ویرجینیای غربی مجروح شدند. در پی وقوع این حادثه، مقامات محلی به ساکنان منطقه در شعاع 2/3 کیلومتری محل حادثه دستور دادند از خانه‌های خود خارج نشوند. به گفته مقامات، مواد شیمیایی که در این انفجار دخیل بودند شامل سفیدکننده خشک کلردار و متانول است. ساکنان منطقه از لرزش خانه‌های خود هنگام وقوع انفجار خبر دادند. به گزارش «الجزیره»، انفجار حدود ساعت ۱۰ شب سه‌شنبه به وقت محلی در کارخانه Chemours در شهر کاناوا رخ داد. رسانه‌‌های محلی گزارش دادند یکی از مجروحان حادثه به بیمارستان منتقل شده و فرد دیگری هم بر اثر ریزش خرابه‌های ناشی از انفجار مجروح شده است. کنت کارپر، بخشدار کاناوا گفت: یک انفجار بسیار جدی داشتیم و آتش‌سوزی در کارخانه همچنان ادامه دارد. فکر می‌کنیم انفجار احتمالا بر اثر یک شناور در بخش رودخانه کارخانه رخ داده است. 
***
پارلمان کویت نرسیده با دولت درگیر شد
تعدادی از نمایندگان پارلمان کویت که تنها چند روز است وارد پارلمان شده‌اند، رسما وارد نبرد سیاسی با دولت در دست تشکیل این کشور شده و مشخصا وزیر کشور را مورد انتقاد قرار دادند؛ این در حالی است که هنوز مشخص نیست وی به ساختار دولتی جدید باز خواهد گشت یا نه. تعدادی از نمایندگان، انس الصالح، وزیر کشور را مورد هجمه قرار داده‌اند. الصالح یک سال قبل تصدی این وزارتخانه را برعهده گرفت تا نخستین وزیر از خارج از خاندان حاکم باشد که این وزارت حاکمیتی را عهده‌دار می‌شود. از زمان تاسیس وزارت کشور در سال ۱۹۶۲ در کویت، این وزارتخانه حاکمیتی در اختیار آل‌صباح بود. این هجمه بعد از آن صورت گرفت که شیخ نواف الاحمد، امیر کویت شیخ صباح الخالد را به عنوان نخست‌وزیر جدید انتخاب و او را مامور معرفی وزیران جدید کرد.

Page Generated in 0/0062 sec