printlogo


کد خبر: 227827تاریخ: 1399/9/20 00:00
با انتشار نتایج تحقیقات یک سازمان غیردولتی انگلیسی مشخص شد
اروپا و آمریکا تأمین‌کننده تسلیحات داعش

گروه بین‌الملل: نتایج تحقیقات یک سازمان غیردولتی در انگلستان که به طور تخصصی درباره سلاح‌هایی که در درگیری‌های مختلف استفاده می‌شود تمرکز دارد، پرده از یک راز مهم برداشته است. این گزارش به راهکارهای داعش و نقش برخی کشورها در تامین تسلیحاتی این سازمان تروریستی پرداخته و حقایق مهمی را منتشر کرده است. 
 
* داعش چطور مواد منفجره تهیه می‌کرد؟
سازمان غیردولتی انگلیسی «Conflict Armament Research» در جدیدترین گزارش خود که روز سه‌شنبه ۸ دسامبر منتشر شد، جزئیاتی را از اینکه چگونه سرکرده داعش از سراسر جهان برای این گروه تروریستی اسلحه می‌خرید، فاش کرد. به گزارش «وطن امروز»، این سازمان غیردولتی که به طور تخصصی درباره سلاح‌هایی که در درگیری‌های مختلف استفاده می‌شود تحقیق می‌کند، در جدیدترین تحقیق خود با مطرح کردن این پرسش که چگونه داعش توانسته چندین تن مواد منفجره، تجهیزات الکترونیکی و پهپاد خریداری کند بدون اینکه این خرید توجه کسی را جلب کند؟ گزارشی را در این باره تهیه کرده است. بر این اساس «شرکت‌های جعلی، انتقال‌های مخفیانه پول و شرکت‌های خانوادگی سری» پاسخ اصلی این سوال است و شاهد مثال‌های زیادی در این ‌باره وجود دارد. مثلا یک فروشگاه کوچک تلفن، توانسته ۶ تن خمیر آلومینیوم بخرد یا یک توزیع‌کننده کوچک محصولات کشاورزی در ترکیه، نزدیک به ۲۰۰ هزار دلار (۱۶۵ هزار یورو) برای خرید ۷۸ تن پیشرانه مورد استفاده در ساخت بمب پرداخت کرده است. بنا بر این گزارش، بین سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۷، حدود ۱۰۰ صفحه حاوی خمیر آلومینیوم تولید چین در سراسر مناطق تحت کنترل داعش پیدا شده است. داعش به طور خاص در این زمینه به افراد و شرکت‌های خانوادگی که به عنوان واسطه در نزدیکی مکان‌های استقرارش فعالیت داشتند، بویژه در جنوب ترکیه اتکا می‌کرد. در این گزارش آمده است که نمی‌توان ثابت کرد این واسطه‌ها، دانسته به چنین کارهایی دست می‌زدند اما آنچه واضح است این است که آنها نقاط اصلی تماس در زنجیره تامین تسلیحات داعش بودند. شواهد امر از شبکه کشف شده از داعش نشان می‌دهد این گروه تروریستی یک نهاد تشکیل داده بود که آزادانه در چهارگوشه جهان تجارت می‌کرد. 
 
* اروپا و آمریکا شریک و پیمانکار داعش در تأمین تسلیحات
مأموریت این سازمان غیردولتی انگلیسی که سال‌هاست در حال پژوهش روی اصالت سلاح‌هایی که داعش برای عملیات‌های تروریستی خود در عراق و سوریه استفاده می‌کند و نیز مستندسازی فرآیند انتقال سلاح به مناطق درگیری و ردیابی پروسه آن است به درخواست اتحادیه اروپایی صورت گرفته تا مشخص شود از کجا و کدام مسیر تجهیزات نظامی در اختیار تروریست‌های داعش قرار گرفته و می‌گیرد. این سازمان ۳ سال پیش نیز، پس از بررسی ۴۰ هزار قطعه سلاح نظامی که در طول ۳ سال از داعشی‌ها، در عراق و سوریه پس گرفته شده بود، در گزارشی ۲۰۰ صفحه‌ای اعلام کرد اغلب تسلیحات مورد استفاده داعش در عراق و سوریه ساخت کشورهای اروپایی است و یافته‌ها پس از بررسی داده‌های مربوط به انتقال تجهیزات و تسلیحات نظامی و مسیر این انتقال، حاکی از آن است که نه‌تنها داعش که بسیاری از گروه‌های تروریستی دیگر از تسلیحات ساخت کشورهای اروپایی استفاده می‌کنند. 
در گزارش این سازمان آمده بود کشورهایی مانند آمریکا و عربستان سعودی سلاح‌هایی با مبالغ میلیاردی از شرق اتحادیه اروپایی خریداری کرده و به صورت مخفیانه به شبه‌نظامیان سوریه مانند ارتش آزاد سوریه واگذار کرده‌اند و این سلاح‌ها در اختیار داعش هم قرار دارد. بنا بر این گزارش، سلاح‌های در اختیار داعش در کشورهای عضو اتحادیه اروپایی ساخته و تولید شده و در بیشتر موارد آمریکا پس از خریداری آن با زیر پا گذاشتن بندهای قرارداد مربوط به منع انتقال سلاح، آنها را در اختیار گروه‌های تروریستی تکفیری در سوریه قرار داده است. در این میان مدارکی در دست است که نشان می‌دهد آمریکا بارها تسلیحات و مهمات ساخته شده در کشورهای عضو اتحادیه اروپایی را در اختیار مخالفان در سوریه قرار داده و به سرعت حجم زیادی از این تسلیحات به دست داعش افتاده است. در ادامه این گزارش تایید شد که بخشی از تسلیحات داعش مربوط به صادرات سلاح از بلغارستان به عربستان است و می‌توان نتیجه گرفت کمک‌های آمریکا و عربستان به مخالفان سوری به داعش فرصت استفاده از موشک‌های ضدزرهی و 100 تانک را داد. در بخش دیگری از این گزارش اعلام شد کامیون‌های حامل تسلیحات از مناطق درگیری مثل لیبی، یمن و جنوب سودان، از طریق مرزهای ترکیه و اردن به سوریه و عراق وارد شد و به دست داعش رسید. در کل بیش از ۵۰ شرکت در بیش از ۲۰ کشور جهان محصولات مورد نیاز داعش را تولید یا توزیع می‌کردند. تحقیقات صورت گرفته پیشین نشان می‌دهد نیروهای داعش از افراد و شرکت‌های متمرکز در دانمارک، اسپانیا، ترکیه و انگلیس استفاده می‌کنند.

Page Generated in 0/0100 sec