printlogo


کد خبر: 227861تاریخ: 1399/9/20 00:00
اخبار

دولت بودجه را طبق احکام اصلاح ساختار بودجه تنظیم کند
سخنگوی کمیسیون بودجه مجلس با اشاره به مصوبه مجلس درباره اصلاح ساختار بودجه، گفت: با توجه به اینکه مصوبه مجلس قبل از ارسال لایحه بودجه ١۴٠٠ به دست دولت نرسیده، از این رو عدم اعمال آن از سوی دولت تکلیفی را بر آن مترتب نمی‌کند. محمدمهدی مفتح با بیان اینکه در تمام جلسات کمیسیون برنامه و بودجه در زمان بررسی طرح احکام اصلاح ساختار بودجه کمیته‌ای از دولت حضور داشته و هماهنگی‌های لازم انجام شد است، افزود: ما در مجلس تلاش کرده‌ایم که احکامی را تدوین کنیم تا دولت بتواند اعمال کند. نماینده مردم تویسرکان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: با توجه به هماهنگی‌های صورت گرفته با دولت در زمان بررسی طرح مذکور انتظار داریم مصوبه مجلس درباره لایحه بودجه ١۴٠٠ کل کشور اعمال شود. 
***
بازنگری در سرفصل منابع دولت یکی از ضرورت‌هاست
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: بر اساس لایحه بودجه 1400، عددی که به عنوان منبع درآمدی در بخش فروش نفت دیده شده، غیرواقعی است و با شرایط عملکردی دولت در سال 99 منطبق نیست و عملا شاهدیم باز هم یک بیش‌برآوردی در لایحه بودجه دیده شده که باید نسبت به آن بازنگری لازم انجام شود. محمدرضا پورابراهیمی اظهار داشت: حتی اگر تحریم‌ها و روش‌های ما برای فروش نفت هم تغییر پیدا کند و ما در این حوزه به شرایط قبل بازگردیم، منابع درآمدی آن را در بودجه عمومی کشور نباید بیاوریم اما دولت باز هم اتکا به درآمدهای نفتی را در بودجه 1400 مدنظر قرار داده است. وی با اشاره به مشکلات موجود در لایحه بودجه 1400 گفت: بازنگری در مجموع سرفصل منابع دولت یکی از ضرورت‌های ماست؛ یعنی هم در بحث مربوط به حوزه واگذاری دارایی‌های سرمایه‌ای که همان بحث فروش نفت است یا بازنگری در حوزه واگذاری‌های دارایی‌های مالی که انتشار اوراق بهادار است و تأمین مالی از این بخش. پورابراهیمی ادامه داد: در بخش هزینه‌ای هم گزارشی که دولت ارائه کرده، نشان می‌دهد در بخش هزینه‌های جاری بالاترین رشد را داریم، در بخش هزینه‌ها که پرداخت‌های آن ضروری است در قانون سال جاری حدود 400 هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده که تا الان پیش‌بینی عملکرد بر این است که حدود 416 هزار میلیارد تومان برای این بخش هزینه شود که حدود 16 هزار میلیارد تومان نسبت به بودجه افزایش پرداختی را نشان می‌دهد.
***
واریز مرحله دوم وام یک میلیونی کرونا برای 4/2 میلیون نفر
اداره کل روابط عمومی و ارتباطات مردمی سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها با صدور اطلاعیه‌ای درباره واریز مرحله دوم وام یک‌میلیون تومانی کرونا اعلام کرد این سازمان پس از دریافت لیست افراد شناسایی‌شده واجد شرایط از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ظهر روز سه‌شنبه مورخ 18/9/99، با ویرایش لیست مذکور به منظور تهیه فرمت مورد نظر بانک مرکزی در کوتاه‌ترین زمان، لیست نهایی به تعداد ۲ میلیون و ۴۸۱ هزار و ۲۹۰ سرپرست خانوار را ساعت ۱۰ صبح چهارشنبه مورخ 19/9/99 جهت واریز وام به بانک مرکزی ارسال کرد. گفتنی است در مرحله اول ۴ میلیون و ۵۱۵ هزار و ۶۵۱ سرپرست خانوار توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مشمول دریافت این وام شده بودند که هفته قبل مبلغ تسهیلات یک میلیون تومانی توسط بانک مرکزی به حساب آنان واریز شده بود. 
***
پایین بودن سهم بخش تولید از اوراق بدهی
معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: سال  ۹۸ از مجموع ۱۰۰ هزار میلیارد تومان اوراق بدهی منتشرشده در بازار سرمایه، تنها حدود 5/2 درصد سهم بخش صنعت و معدن بوده است که سهم قابل قبولی نیست. سعید زرندی در جلسه کارگروه تامین مالی افزود: در دنیا بخش مهمی از تامین مالی واحدهای تولیدی از انتشار اوراق است اما در سال گذشته تنها حدود ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان انتشار اوراق در بخش صنعت و معدن داشتیم. وی تصریح کرد: ارقام اوراق بدهی منتشر شده برای شرکت‌های تولیدی نشانگر این است که کمتر از یک درصد منابع مالی پرداختی به بخش تولید از شبکه بانکی از محل اوراق تامین شده است که این سهم حتما باید افزایش یابد. اتکای بیش از حد تولید به سیستم بانکی و محدودیت‌های مالی بانک‌ها برای این بخش، دچار اشکال است که باید برای آن چاره‌اندیشی عملیاتی شود. 

Page Generated in 0/0066 sec