وزیر خارجه جمهوری آذربایجان که به تهران سفر کرده است، روز گذشته با علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی دیدار و پیرامون مسائل دوجانبه و آخرین تحولات منطقهای و بینالمللی با او گفتوگو کرد.
به گزارش باشگاه خبرنگاران، شمخانی با بیان اینکه روابط تهران- باکو باید به بالاترین سطح ممکن ارتقا یابد، تصریح کرد: اتمام پروژههای مشترک و اجرای توافقات فیمابین و شروع همکاریهای جدید در حوزههای گوناگون نیازمند اهتمام جدیتر است.
وی همچنین علاقهمندی کشورمان برای مشارکت در بازسازی مناطق آزاد شده و آسیبدیده از جنگ را با توجه به تجارب و توانمندیهای فنی و مهندسی اعلام کرد.
دبیر شورای عالی امنیت ملی در بخش دیگری از سخنان خود با تبیین اقدامات شرارتآمیز مثلث جنگافروز و تروریستی آمریکایی - صهیونیستی - داعشی، حضور آنان در هر نقطهای از جهان بویژه منطقه غرب آسیا را خسارتبار و بحرانآفرین و خروج آنان از منطقه را موجب ثبات و آرامش عنوان کرد و افزود: کشورهای منطقه باید با حسن همجواری و اشتراک مساعی از ایجاد کانونهای جدید ناامنساز و نگرانکننده جلوگیری کنند.
شمخانی با اشاره به برخی فضاسازیهایی که از سوی رسانههای مشکوک با هدف بدبین کردن شهروندان ۲ کشور نسبت به یکدیگر صورت میپذیرد، خاطرنشان کرد: لازم است اینگونه اقدامات غیرسازنده و تفرقهآفرین با جدیت و حساسیت بیشتری مورد توجه قرار گرفته و متوقف شود.
در این دیدار جیحون بایراماف، وزیر خارجه جمهوری آذربایجان با تشکر از سیاست اصولی جمهوری اسلامی ایران در قبال بحران قرهباغ از مواضع حکیمانه حضرت آیتالله خامنهای در حمایت از پایان اشغالگری و بحران قدردانی کرد.
همچنین رئیسجمهور روز چهارشنبه در دیدار وزیر خارجه جمهوری آذربایجان از پایان جنگ و آزاد شدن مناطق اشغالی آذربایجان و برقراری آتشبس ابراز خشنودی کرد. به گزارش پایگاه اطلاعرسانی ریاستجمهوری، حسن روحانی با اشاره به توافقات قبلی ۲ کشور از جمله پروژه راهآهن رشت- آستارا بر تسریع در اجرایی و عملیاتی شدن توافقات تاکید کرد و گفت: شرایط برای اجرای پروژههای مشترک همکاری توافق شده بین ۲ کشور از جمله سد خداآفرین و احداث نیروگاه فراهم است و ۲ کشور میتوانند همکاریهای خود را در حوزههای صنعتی، علمی، داروسازی و دیگر بخشها بیش از پیش توسعه دهند. وزیر خارجه جمهوری آذربایجان نیز با اشاره به آزادسازی مناطق اشغالی این کشور و احیای 132 کیلومتر مرز مشترک با ایران، خاطرنشان کرد: مرزهای آذربایجان با ایران، مرز دوستی و توسعه است و بر این باور هستیم که احیای این مرزها میتواند پروژههای همکاری جدیدی برای ۲ کشور ایجاد کند.