ستاد ملی مقابله با کرونا اعلام کرد اکثر مناطق کشور به وضعیت نارنجی و زرد درآمدهاند و فقط ۱۲ شهر کشور قرمز است
تمدید محدودیتهای تردد شبانه و سفرهای بین شهری برای مناطق قرمز و نارنجی احتمال تصویب محدودیت شبانه از ساعت ۱۸ در شب یلدا
گروه اجتماعی: بررسیهای وزارت بهداشت و اظهارات مسؤولان نشان میدهد نتیجه محدودیتهای شدید و تعطیلیهای نصفهونیمه، آشکار شده و فقط 12 شهر قرمز کرونایی در کشور باقی مانده است؛ این در حالی است که محدودیتهای کرونایی در کشور تا یک هفته دیگر تمدید شد.
به گزارش «وطن امروز»، در جلسه دیروز ستاد ملی کرونا تصمیم خاصی گرفته نشد و فقط اعلام شد تعداد شهرهای قرمز کرونایی به 12 شهر کاهش یافته است. قبل از برگزاری جلسه دیروز، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا از تمدید محدودیتهای کرونایی در شهرهای قرمز و نارنجی خبر داده بود. این بدان معناست که حضور۵۰ درصدی کارکنان ادارات و ممنوعیت تردد از ساعت ۲۱ تا ۴ صبح در تمام شهرهای قرمز و نارنجی ادامه خواهد یافت و فقط مشاغل گروه یک و ۲ اجازه فعالیت دارند و گروههای شغلی ۳ و ۴ در هفته آتی مجاز به فعالیت نخواهند بود. در حالی که روند مرگومیرهای کرونایی همچنان کاهشی است و در شرایطی که بسیاری تصور میکردند با رسیدن مرگومیرها به زیر 300 نفر در روز و تغییر رنگ وضعیت، محدودیتها هم پایان مییابد اما گویا دولت برای اینکه بار دیگر دورهمیها شکل نگیرد همچنان با ترددهای شبانه برخورد میکند. حسن روحانی دیروز در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: امروز شاهد این هستیم که روند بیماری کرونا در کل کشور رو به بهبود است و فقط در ۱۲ شهرستان در کل کشور شرایط قرمز است و مابقی نارنجی یا زرد هستند. در کنار مردم، اقدامات بهموقع قرارگاه عملیاتی و نیروهای ناجا، هلالاحمر، موسسات مردمنهاد و بسیج هم تاثیر فراوانی داشته است و امیدواریم با تلاش مردم و مسؤولان رقم فعلی مرگومیر باز هم کاهشی باشد. رئیسجمهور با تاکید بر اینکه هر زمان ما حس کنیم دیگر مساله کرونا حل شده است و عادیانگاری شود مشکلات بیشتر میشود، گفت: این بیماری، بیماریای است که تنها بحث پزشکی درباره آن مطرح نیست؛ بحثهای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی را هم دربر میگیرد و در سطح جهان هم به همین شکل صدماتی را وارد کرده است.
وی در ادامه افزود: البته سلامت اول است اما فقط این نیست، اقتصاد و زندگی مردم هم هست و باید همه این موارد را رعایت کنیم و در نظر داشته باشیم.
* اسامی ۱۲ شهر قرمز کرونایی در کشور
تعداد شهرهای قرمز به عدد 12 رسیده و این بدان معناست که در 12 نقطه از کشور، همچنان روند مرگومیر و ابتلا و بستری بیماران مبتلا به کرونا بالاست.
علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا درباره آخرین وضعیت شیوع «کووید-۱۹» در شهرهای کشور گفت: اکنون در سطح کشور ۱۲ شهر در وضعیت قرمز، ۲۳۱ شهر در وضعیت نارنجی و ۲۰۵ شهر در وضعیت زرد این بیماری قرار دارند.
وی با بیان اینکه هفته گذشته ۳۴ شهر کشور و ۴ استان اردبیل، گلستان، گیلان و مازندران قرمز بودند، افزود: این در حالی است که امروز بر اساس آخرین اطلاعات، تنها استانهای گیلان و مازندران در وضعیت قرمز قرار دارند. در همین راستا از ۳۴ شهر قرمز، در حال حاضر فقط ۱۲ شهر قرمز هستند.
رئیسی درباره این ۱۲ شهر قرمز گفت: از فردا (امروز) شهرهایی که جزو این لیست ۱۲تایی نیستند، از وضعیت قرمز خارج خواهند شد. در گیلان ۴ شهر آستارا، بندر انزلی، رودسر و تالش قرمز هستند. در مازندران نیز 5 شهر آمل، بهشهر، رامسر، گلوگاه و نکا قرمز هستند. در عین حال شهر زریندشت در فارس، بافت در کرمان و گمیشان در گلستان نیز در وضعیت قرمز به سر میبرند که هنوز روند نزولی ندارند و مردم و مسؤولان این شهرها باید بیشترین دقت را داشته باشند.
وی همچنین گفت: در عین حال در بین این ۱۲ شهر، 5شهر وضعیت بحرانی دارند؛ این شهرها در گیلان شامل ۲ شهر آستارا و تالش و در مازندران آمل، گلوگاه و نور هستند. به دنبال اقدامات انجام شده در هفتههای اخیر، آخرین وضعیت کشور به این صورت است که در سطح کشور ۱۲ شهر در وضعیت قرمز، ۲۳۱ شهر نارنجی و ۲۰۵ شهر در وضعیت زرد بیماری کرونا قرار دارند. این خبر خوبی است و نشاندهنده روند رو به کاهش بیماری در کشور است. اما لازم است هشدار و تذکر بسیار جدی نیز داشته باشم؛ ویروس نشان داده که غفلت از آن باعث میشود بیماری سریعا بازگردد، شعلهور شود و بتدریج شهرها، استانها و در نهایت سطح کشور را قرمز کند و کشور را در معرض میزان بالای ابتلا و مرگومیر قرار دهد. بنابراین به هیچوجه نباید از این بیماری غفلت کرد. رئیسی تاکید کرد: اگر اکنون تغییر رنگی در وضعیت شهرها صورت گرفته به دلیل رعایت پروتکلها، زحمات مردم و مسؤولان و تعطیلی مشاغلی است که البته فشار زیادی هم به لحاظ اقتصادی به آنها وارد شد. این روند کاهشی نتیجه همه این زحمت است.
معاون وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه ۵۱ درصد ابتلا در موارد بیمارستانی و بستری ناشی از دورهمیهای خانوادگی است، گفت: خواهشم آن است که مردم خیلی این موضوع را جدی بگیرند بویژه در شبهای منتهی به شب یلدا لازم است به این موضوع بسیار توجه شود. اگر غفلتی صورت گیرد تمام دستاوردها را از بین میبرد.
وی تاکید کرد: دورهمیها به هیچوجه نباید انجام شود و مردم میتوانند به شکلهای دیگر آن را انجام داده و با اقوام به صورت مجازی در ارتباط باشند. سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا در ادامه صحبتهایش در زمینه محدودیتها گفت: در این مدت تردد خودروها در جادههای بینشهری به میزان ۳۱درصد کاهش پیدا کرده که بسیار قابل توجه است و بر همین اساس هم تصادفات خسارتی ۴۶ درصد، تصادفات جرحی ۳۰ درصد و تصادفات فوتی ۴۲ درصد کاهش یافته است.
رئیسی درباره جریمههایی که به دلیل نقض ممنوعیت تردد از ساعت 21 تا ۴ صبح اعمال شده است، گفت: تاکنون ۶۰۰ هزار جریمه در این زمینه اعمال شده است. در بحث تردد خودروها در شهرهای قرمز ۶۰ هزار جریمه و شهرهای نارنجی ۵۲ هزار جریمه انجام شده است. در زمینه خودروها و مسافرتهای بینجادهای ۷۷۲ هزار خودرو برگشت داده شده است. این خودروها میخواستند وارد شهر دیگری شوند که بازگردانده شدند. ۲ میلیون تذکر نیز به خودروها داده شده است.
وی افزود: در زمینه تخلفات اصناف تاکنون ۲۳ هزار پلمب انجام شده است. در نهایت وضعیت کلی کشور خوب است اما یادمان باشد کوچکترین غفلت از کرونا میتواند بیماری را بازگرداند و همه را گرفتار کند. امیدواریم در آینده بتوانیم این روند کاهشی را ادامه دهیم تا به کمترین میزان ابتلا و مرگ در سطح کشور برسیم.
***
[احتمال منع تردد شبانه از ساعت ۱۸ در شب یلدا]
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا، از احتمال منع تردد شبانه از ساعت ۱۸ در شب یلدا خبر داد. به گزارش مهر، علیرضا رئیسی گفت: پیشنهاد دادیم شب یلدا منع تردد از ساعت ۱۸ آغاز شود و همه کسبوکارها در آن روز تعطیل باشند. وی ادامه داد: احتمال تعطیلی یک روزه اصناف و اعمال محدودیت تردد از ساعت ۱۸ در شب یلدا وجود دارد. رئیسی افزود: همچنین پیشنهاداتی هم برای وزارت ارتباطات مطرح است تا طرحهایی مانند اینترنت رایگان را در شب یلدا ارائه کنند. به گفته سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا، این موارد در حد پیشنهاد است و باید به تصویب ستاد ملی مقابله با کرونا برسد.
همچنین حسن روحانی دیروز درباره مراسم شب یلدا گفت: قرار شد هم قرارگاه عملیاتی ما برای این شب فکر کند و هم صداوسیما برای شب یلدا برنامههای خوبی را آماده کند؛ این موضوع مراقبت میکند. از مردم خواهش میکنم این شب یلدا مجازی و الکترونیکی برقرار شود و از طریق مجازی به یاد هم باشیم و حال هم را بپرسیم. رئیسجمهور در ادامه با اشاره به پیشرو بودن ایام فاطمیه و همچنین جشنهای رجب و شعبان، گفت: همه جا باید دستورالعملها را رعایت کنیم تا به واکسن و شرایط مطمئن برسیم. وی با بیان اینکه همه اقدامات لازم برای ساخت واکسن در داخل و واردات خارجی انجام شده و انجام خواهد شد، گفت: دولت آماده است هر اقدام و کمکی که لازم باشد به شرکتهای دانشبنیان بکند و برای خرید واکسن با توجه به اینکه هنوز سازمان جهانی بهداشت واکسنی را تایید نکرده است اما دستور دادیم هر واکسنی که وزارت بهداشت موثر بداند، خریداری شود و بانک مرکزی هم هماهنگ است و مشکلی در این زمینه نداریم. روحانی اظهار کرد: این واکسنها را وارد میکنیم تا کادر درمان که پرریسک هستند، از این واکسنها استفاده کنند تا شرایط بهتری فراهم شود و واکسنهای بیشتری در اختیار قرار بگیرد.