نصب تندیس شهید سپهبد قاسم سلیمانی در میدان رسالت
معاون شهردار منطقه 4 تهران از نصب تندیس شهید سپهبد قاسم سلیمانی همزمان با آغاز دهه فجر در میدان رسالت خبر داد. حمیدرضا فرخی در گفتوگو با فارس درباره ساخت تندیس شهید سپهبد حاجقاسم سلیمانی اظهار داشت: بزرگراه سپهبد حاجقاسم سلیمانی در این منطقه قرار دارد و به منظور زنده نگاه داشتن دلاوری و رشادتهای سپهبد شهید حاجقاسم سلیمانی و با پیگیریهای این منطقه از سازمان زیباسازی، ساخت و نصب المان یادبویی از ایشان در میدان رسالت، در دستور کار قرار گرفت. وی افزود: در حال حاضر مراحل مقدماتی انتخاب اثر صورت گرفته و پس از اتمام ساخت تندیس، همزمان با سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در ایام مبارک دهه فجر و با حضور خانواده محترم ایشان، پردهبرداری و نصب خواهد شد. معاون شهردار منطقه 4 تهران در ادامه به اجرای نقاشی دیواری سردار شهید حاجقاسم سلیمانی اشاره کرد و گفت: با مشارکت سازمان زیباسازی تهران و نظارت خانواده محترم شهید سلیمانی، نقاشی دیواری ایشان بر روی جدارههای بزرگراه سردار سلیمانی، تقاطع بزرگراه شهید باقری اجرا خواهد شد.
***
تمدید اعتبار دفترچههای بیمه سلامت تا فروردین ۱۴۰۰
مدیرکل نظارت بر خدمات سازمان بیمه سلامت با اشاره به مدت زمان تمدید اعتبار دفترچههای بیمه سلامت، توضیحاتی درباره حذف نسخ کاغذی ارائه کرد. دکتر مهدی قنادی در گفتوگو با ایسنا گفت: طبق آخرین تصمیم، اعتبار دفترچههای بیمه سلامت تا تاریخ ۳۰ فروردینماه سال ۱۴۰۰ برای بیمهشدگان دارای متولی پرداخت حق بیمه، تمدید شد. وی افزود: بیمهشدگان میتوانند برای کسب اطلاع درباره تمدید یا عدم تمدید اعتبار دفترچه بیمه خود با شمارهگیری ستاره ۱۶۶۶ مربع (#۱۶۶۶*) استعلام برخط بگیرند. به موسسات هم ابلاغ کردهایم اگر با دفترچهای مواجه شدند که تاریخ اعتبار برگههای دفترچه تمدید نشده بود، بیمار را پذیرش کنند و بر اساس سامانههای موجود نسخهنویسی و نسخهپیچی الکترونیک از تمدید اعتبار آگاه شده و دارو و خدمت مورد نظر را ارائه دهند. قنادی درباره زمان حذف دفترچه بیمه کاغذی اظهار کرد: تا آخر سال جاری که در تمام مراکز طرف قرارداد این امکانات فراهم شود، اعلام میکنیم دیگر ضرورتی برای اینکه نسخه در دفترچه کاغذی نوشته شود وجود ندارد و به مرور استفاده از دفترچه کاهش مییابد.
***
۶۰۰ هزار دوز واکسن آنفلوآنزا در داروخانهها توزیع شد
سخنگوی سازمان غذا و دارو گفت: علاوه بر واکسنهای توزیعشده در شبکه بهداشتی کشور برای گروههای پرخطر، ۶۰۰ هزار دوز واکسن آنفلوآنزای وارداتی با ارز نیمایی در شبکه داروخانههای کشور توزیع شد. کیانوش جهانپور در گفتوگو با ایرنا افزود: از اوایل مهرماه در چند مرحله حدود 5/2 میلیون دوز واکسن آنفلوآنزا به کشور وارد شد و در شبکه بهداشتی کشور برای گروههای پرخطر شامل کادر بهداشت و درمان، زنان باردار، بیماران خاص و صعبالعلاج مانند افراد مبتلا به بیماریهای کلیوی به صورت رایگان تزریق شد. وی گفت: واردات این واکسنها با شرایط سختی انجام شد و بقیه سفارشهای ایران برای خرید واکسن آنفلوآنزا چندین بار به بنبست تبادلات بانکی ناشی از تحریمها برخورد کرد و در نهایت امکانپذیر نشد.
***
گروگانگیری در قم
یک گروگانگیر با سابقه ارتکاب قتل که ۶ شهروند قمی را در یک اتوبوس گروگان گرفته بود با اقدام مناسب پلیس بازداشت شد. معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان قم با اشاره به گروگانگیری در قم گفت: فردی متهم به قتل که تحت تعقیب پلیس بوده در یک اتوبوس شهری اقدام به گروگانگیری کرد. سرهنگ مهرداد حاجیزاده گفت: فردی که تحت تعقیب پلیس بود در داخل یک اتوبوس شناسایی شد و پس از اینکه متوجه تحرکات پلیس شد با گروگان گرفتن تعدادی از افراد که داخل اتوبوس بودند خود را به پلیس تسلیم نکرد اما پلیس پس از محاصره محل، اقدام به مذاکره با این فرد کرده و سرانجام موفق به پایان دادن به ماجرای گروگانگیری و دستگیری گروگانگیر شد.
***
سلامت روان شهروندان در دوران کرونا باید جدی گرفته شود
روانشناس و مشاور گفت: شهروندان در شرایط بحرانی همچون وضعیت اپیدمیک،تنها به مراقبتهای بهداشتی احتیاج ندارند، بلکه تجربه شیوع بیماریهای اپیدمیک که بشر تا پیش از این داشته، نشان میدهد سلامت روان شهروندان نیز در شرایط اضطراری و پراسترس، باید جدی گرفته شود. دکتر شقایق درویشی گفت: این روزها در هنگامه شیوع کرونا میزان اختلاف، بگومگوها و درخواست طلاق زن و شوهرها بالا گرفته و البته برخی زوجین بیشتر مستعد بگومگوهای خانوادگی هستند، این در حالی است که همسران با توجه به مهارتها و آموزشهایی که از روانشناسان و مشاوران خانواده دریافت کنند، میتوانند از فرصت قرنطینه نهایت بهره را برده و آن را نهتنها تهدیدی برای زندگی زناشویی خود محسوب نکنند، بلکه فرصتی برای تحکیم رابطه زناشویی بدانند. وی گفت: طبیعی است وقتی زن و شوهر باید در خانه بمانند آن وقت تفاوتهایشان بر سر امور زندگی مشترک بیشتر نمود پیدا میکند و چنانچه نتوانند با اختلاف سلایق خود و دنیاهای متفاوتشان کنار بیایند احتمال تنش بین آنها و طلاق بالا خواهد رفت. این روانشناس و عضو انجمن روانشناسی آمریکا افزود: در گام نخست باید زوجینی که دچار اختلاف هستند به هم فرصت دهند و با افزایش تنش و مشاجره، مسائل را بدتر نکنند. پیشنهاد میشود در این شرایط تنها به سلامت خود و خانواده فکر کنند و برای این کار لیستی از همه کارهایی را که قرار است انجام دهند مشترکا تهیه کنند و در سرلیست آن مساله سلامت خود و خانواده را در نظر بگیرند.