نخستین تزریق تست انسانی واکسن کرونا هفته اول دیماه انجام میشود. به گزارش «وطن امروز»، رئیس ستاد اجرایی فرمان امام(ره) با اعلام این خبر گفت: بنده و همه همکارانم در ستاد اجرایی فرمان امام(ره) آمادگی تزریق این واکسن را داریم و ما این واکسن را تزریق خواهیم کرد. رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام خمینی(ره) گفت: اقدامات خوبی در رابطه با تولید واکسن کرونا در کشور صورت گرفته است و ما بهترین و مطمئنترین واکسن را در کشور تولید خواهیم کرد. وی با بیان اینکه خط تولید واکسن آماده است و مشکلی در تولید واکسن و تزریق سرم نخواهیم داشت، گفت: با توجه به اجازه وزارت بهداشت، آزمایش انسانی واکسن کرونا هفته اول دیماه انجام میشود؛ این واکسن با کمترین تبعات تولید و از ویروس ضعیف شده استفاده شده است. مخبر بیان کرد: آزمایش انسانی واکسن کرونا در ۳ مرحله صورت میگیرد به این صورت که در مرحله اول به ۵۶ نفر با جنسیت و سن متفاوت تزریق انجام میشود و بعد از ۲۸ روز و مشخص شدن نتایج بررسی، مرحله دوم با تزریق به ۵۰۰ نفر آغاز میشود و بعد از ۲۸ روز از تزریق دوم و بررسی نتایج، مرحله سوم بدون محدودیت با تولید انبوه و عرضه گسترده آغاز میشود. وی ادامه داد: مردم کشورمان از واکسن ایرانی اطمینان دارند و ما برای تزریق واکسن با متقاضیان زیادی روبهرو شدهایم. رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام خمینی(ره) گفت: ٣ تا ۴ ماه بعد از آزمایش انسانی، ما به نقطهای خواهیم رسید که کشور از واردات این واکسن بینیاز شود. نخستین واکسن کرونای تولید محققان ایرانی که موفق به دریافت کد اخلاق و کارآزمایی انسانی از وزارت بهداشت شد، در شرکت شفا فارمد وابسته به بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان امام(ره) تولید شده است. به گفته مسؤولان، ۳ واکسن کرونای دیگر محققان شرکتهای ایرانی هم در مرحله دریافت مجوز کارآزمایی بالینی قرار دارد.
* پشت پرده تأخیر در ساخت واکسن
در حالی که نهادهایی مانند ستاد اجرایی فرمان امام (ره) در حال ساخت واکسن هستند اما طرحهای ساخت واکسن توسط زیرمجموعههای دولت به کندی پیش میرود. از طرفی با توجه به اینکه کرونا مستقیما جان مردم را درگیر کرده همزمان با اجرای طرحهای ساخت واکسن باید به فکر واردات واکسن هم بود اما چرا چنین اتفاقی رخ نمیدهد؟ رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در این ارتباط گفت: برای تهیه واکسن کرونا نباید چشمانتظار خارجیها باشیم، چرا که آنها حتی در فروش واکسن آنفلوآنزا ما را همراهی نکردند. باید تمام تلاش و انرژی خود را برای داخلیسازی واکسن کرونا به کار ببریم، از طرفی دانشمندان ایرانی همپای سازندگان واکسن کرونا در دنیا در حال ساخت این نوع واکسن هستند، کما اینکه استعداد، تخصص و تبحر ایرانیها در ساخت واکسن کرونا بیشتر از دانشمندان خارجی است.
دکتر حسینعلی شهریاری در گفتوگو با «وطن امروز» به پیشرفت قابل توجه شرکتهای ایرانی سازنده واکسن کرونا اشاره کرد و اظهار داشت: علاوه بر خبرهای بسیار امیدوارکننده ستاد اجرایی فرمان حضرت امام در فرآیند ساخت واکسن کرونا، شرکت انستیتوی رازی اعلام کرده است چنانچه نیازهای مالی تولید واکسن کرونا از سوی دولت تامین شود تا قبل از سال 2میلیون دوز واکسن کرونا در این مجموعه تولید و به بازار مصرف عرضه میشود.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دولت باید به هر شکل ممکن نیازهای مالی شرکتهای تولیدکننده داخلی واکسن کرونا را تامین کند، افزود: بحث سلامت این روزها باید اولویت اصلی دولت و مسؤولان باشد و آنها نباید در تامین منابع مالی مورد نیاز شرکتهای سازنده واکسن کرونا تعلل کنند.
وی اضافه کرد: هم مردم و هم مسؤولان دولتی نباید فکر کنند که با کاهش آمار مرگومیر و بستری شدگان کرونایی در کشور طی ۲ هفته اخیر، کرونا ضعیف شده و در حال از بین رفتن است؛ کرونا ویروسی است که به این زودیها از بین نمیرود، بنابراین هزینه برای تهیه و ساخت واکسن کرونا ضرورتی اجتنابناپذیر است.
شهریاری با تاکید بر اینکه بنا به اظهارات سازندگان واکسن کرونا در خارج از کشور، این نوع واکسنها فقط توان ایجاد ایمنی 3 ماهه را در بدن افرادی که واکسن کرونا را تزریق میکنند دارند، گفت: با این وجود نباید چشم به راه خارجیها برای خرید واکسن کرونا بود، چرا که دانشمندان ایرانی اگر بخوبی حمایت شوند بزودی میتوانند این واکسن را بسازند و بهراحتی در اختیار مردم قرار دهند. دولت برای واردات واکسن کرونا باید دیپلماسی را فعال کند اما در چنین شرایطی در این زمینه ناتوان است بنابراین باید تمام انرژی خود را صرف تولید داخل کند.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی درباره فرآیند تولید و مصرف واکسن کرونا در شرکت انستیتوی رازی گفت: قرار است در صورت تولید این نوع واکسن، بیماران 2 بار و در طول 6 ماه واکسن کرونا را تزریق کنند، البته نحوه مصرف داروی کرونا که قرار است به شکل واکسن به بدن بیماران تزریق شود، برای آزمایش از طریق استنشاق به بیماران کرونایی داده شده و اثر خوبی به جای گذاشته است.
شهریاری افزود: در جلسه یکشنبه با مدیران دولتی و مسؤولان وزارت بهداشت که قرار است در کمیسیون بهداشت مجلس برگزار شود، بر تامین نیازهای مالی شرکتهای سازنده واکسن کرونا تاکید میشود تا خط تولید این نوع واکسن در کشور ایجاد شود.