printlogo


کد خبر: 2280تاریخ: 1392/12/28 00:00
تقویم امروز

اجتماع جمعیت زیادی از مردم تهران در مخالفت با جمهوری «رضاخانی» (1302ش)
پس از سفر احمدشاه قاجار به اروپا و به دست گرفتن قدرت توسط رضاخان، کم‏کم زمزمه‏های جمهوری توسط طرفداران وی بلند شد و آنان با تبلیغات خود مردم را به حمایت از جمهوری تشویق می‏کردند. در اثر این القائات، روز 28 اسفند 1302، عده‏ای از مردم تهران به جانبداری از رضاخان برخاسته و خواستار جمهوری شدند. این اجتماع در حالی بود که مردم طرفدار سیدحسن مدرس به‌دلیل اهانتی که روز قبل به وی شده بود در مسجد شاه تهران تجمع کردند و علیه جمهوری دست به تظاهرات زدند. در این میان بر اثر برخوردی که بین مردم و سردار سپه روی داد، به دستور رضاخان عده‏ای از مردم توسط قوای قزاق به گلوله بسته شدند و اوضاع دگرگون شد. این عمل رضاخان عکس‌العمل شدید برخی نمایندگان مجلس و مردم را برانگیخت و در نهایت سردار سپه از جمهوری ساختگی‏اش، صرف‏نظر کرد.
تولد امام محمد غزالی، دانشمند شهیر و فیلسوف نامی ایران(450 ق)
ابوحامد امام محمد غزالی در سال 450 هجری قمری در طوس به دنیا آمد. در مدت کمی بر اثر ذکاوت فطری، مقدمات را فرا گرفت و سپس عازم نیشابور شد و در حوزه درس امام الحَرَمین جُوِینی مراتب کمال را پیمود. ابوحامد در سال 480 ق و در 30 سالگی به مدرسه نظامیه بغداد که از پراهمیت‏ترین حوزه‏های درسی آن زمان بود، رفت و به صدها تن از افاضل درس گفت. پس از مدتی که آوازه‏اش همه‌جا را فرا گرفته بود، بر اثر تحول عظیم روحی درس و بحث و مقام را رها کرد و عُزلت گزید و پس از مدتی از بغداد هجرت کرد. امام محمد غزالی سپس راهی حجاز، شام و بیت‌المقدس گردید و دیگر به بغداد نرفت. وی سرانجام به طوس رفت و در آنجا به تدریس پرداخت و طریقت صوفیه را برگزید. امام محمد غزالی دارای تالیفات فراوانی می‏باشد از جمله: احیاء علوم‌الدین، کیمیای سعادت، تفسیر القرآن، الاقتصاد و المستصغی. غزالی سرانجام در سال 505 ق در 55 سالگی در طوس درگذشت.
مرگ «آرتور بالفور» یکی از بانیان انگلیسی رژیم غاصب صهیونیستی (1930م)
آرتورجیمز بالفور سیاستمدار معروف انگلیسی و یکی از بانیان تأسیس رژیم صهیونیستی در 25 ژوئیه 1848م در لندن به دنیا آمد. وی پس از پایان تحصیلات، وارد فعالیت‏های سیاسی شد و توانست به مدت 50 سال، قدرت و موقعیت ممتازی را در حزب محافظه‌کار انگلیس کسب کند. بالفور به خاطر نقش موثری که در پیشبرد اهداف سیاسی استعمار بریتانیا در آفریقای جنوبی بویژه در جنگ‏های استعماری با بومیان آن کشور داشت، در پایان این جنگ‏ها در سال 1902م به نخست‌وزیری انگلستان رسید و 3 سال در این مقام بود. وی پس از آن از سال 1916 تا 1919م، وزیر خارجه انگلیس نیز بود و به عنوان مؤثرترین عامل برای پیشبرد سیاست خارجی انگلیس در سال‌های قبل و بعد از جنگ جهانی اول عمل می‏کرد. بالفور در سال‌های بعد نیز در هرم قدرت انگلستان حضور داشت و طراح اصلی سیاست‏های دولت استعمارگر انگلیس در جهان به‌شمار می‏رفت. مشخص‏ترین نقطه در زندگی بالفور، تلاشی بود که وی با صدور اعلامیه معروف خود برای تشکیل دولت صهیونیستی در سرزمین اسلامی فلسطین به عمل آورد. در این اعلامیه که در دوم نوامبر 1917م انتشار یافت، بالفور به ضرورت تشکیل دولت یهود در فلسطین و حمایت دولت انگلستان از این دولت غصبی تأکید کرده بود. 7 ماه پس از صدور این اعلامیه، سرزمین فلسطین طی نبرد نیروهای انگلیسی و عثمانی به تصرف بریتانیا درآمد. این عملیات نظامی در فلسطین، در چارچوب اجرای اعلامیه بالفور به وقوع پیوست و عملا حکومت نظامی انگلیس بر سرزمین فلسطین حکمفرما گردید. این رویداد زمینه‏ساز انتقال تدریجی یهودیان جهان، با کمک و مساعدت انگلیسی‏ها و سرمایه‏داران یهودی، به فلسطین تحت اشغال بریتانیا شد. اعلامیه بالفور در سال 1924م با حذف ماده ایجاد دولت یهود، در جامعه ملل به تصویب رسید. از این پس تمام کوشش صهیونیست‏ها، مصروف جذب و جلب مهاجران یهود از اقصی نقاط جهان به فلسطین گردید. با این حال، آرتور جِیمز بالفور تشکیل دولت غاصب صهیونیستی را به چشم خود ندید و سرانجام در 19 مارس 1930م و در بحبوحه انتقال یهودیان جهان به فلسطین اشغالی، در 82 سالگی جان سپرد.


Page Generated in 0/0062 sec