printlogo


کد خبر: 228051تاریخ: 1399/9/25 00:00
سخنگوی وزارت بهداشت : ۴ شرکت ایرانی برای تولید واکسن کرونا در حال فعالیت هستند
رایزنی ایران برای خرید واکسن کرونا از ۳ کشور

گروه اجتماعی: با منتفی شدن خرید واکسن فایزر آمریکا، ایران در حال رایزنی با 3 کشور هندوستان، روسیه و چین برای خرید واکسن کروناست. 
به گزارش «وطن ‌امروز»، دانشمندان ایرانی در حال ساخت واکسن کرونا هستند اما با توجه به اینکه با جان مردم سر‌وکار داریم، خرید واکسن کرونا تا زمان ساخت آن اجتناب‌‌ناپذیر است. سیماسادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینکه 4 شرکت داخلی در حال تولید واکسن کرونا هستند، گفت: علاوه بر این رایزنی برای خرید واکسن خارجی نیز ادامه دارد اما به دلیل تحریم‌ها مبادلات ارزی برای خرید به تأخیر افتاده است. 
وی با تاکید بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی در شرایط کنونی اظهار داشت: رعایت این پروتکل‌ها در شرایطی که هنوز واکسن داخلی یا خرید خارجی به نتیجه نرسیده است، بیش از پیش الزامی به نظر می‌رسد. 
لاری با عنوان اینکه در صورت خرید واکسن یا تولید داخلی، در مرحله اول روی ۲۰ درصد جمعیت تزریق انجام می‌شود، گروه‌های پرخطر و افرادی که دارای خطر بالایی از نظر ابتلا به بیماری هستند را جزو اولویت‌های واکسن کرونا بیان کرد. 
سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینکه در روزهای اخیر گزارش‌های امیدوار‌کننده‌ای برای به نتیجه رسیدن رایزنی‌ها جهت خرید واکسن کرونا داشتیم، تصریح کرد: به‌رغم مشکلات پیش رو و مبادلات ارزی، تلاش‌ها و هماهنگی‌ها در این بخش ادامه دارد. 
لاری با اشاره به اینکه دولت در حال رایزنی برای خرید واکسن کرونا است، ادامه داد: تاکنون با کشورهایی نظیر چین، هندوستان و روسیه برای خرید رایزنی‌هایی صورت گرفته است اما به دلیل تحریم، مبادلات ارزی خرید این واکسن و به رغم واریز حق مشارکت ایران در کواکس با مشکلاتی روبه‌رو شده است. 
سخنگوی وزارت بهداشت یادآور شد برای دریافت واکسن از ۱۸۶ کشور عضو کواکس و ۳ کشور دیگر چین، هندوستان و روسیه در حال رایزنی هستیم. 
وی با بیان اینکه ۴ شرکت داخلی نیز برای تولید واکسن ایرانی در حال فعالیت هستند، افزود: تولیدات یک شرکت مرحله آزمایش بالینی را اوایل دی‌ماه شروع می‌کند و با مثبت بودن تست و نتیجه آزمایش، از اوایل تیرماه و تابستان روی افراد دارای ریسک بالا استفاده خواهد شد. 
 
* ایران کدام نوع واکسن کرونا را می‌خرد؟
متخصص بیماری‌های عفونی درباره شایعات مطرح‌شده در فضای مجازی درباره واکسن کرونا توضیحاتی ارائه داد. 
محسن ابراهیم‌زاده درباره شایعاتی که درباره تزریق واکسن و عوارض آن وجود دارد، گفت: این گفته‌ها همه کذب محض است؛ در این باره باید توضیح بدهم واکسنی که در زمانی بالای 10 سال آماده می‌شد با تلاش محققان و دانشمندان ظرف کمتر از 10 ماه آماده شده است. یکی از این واکسن‌ها واکسن جدیدی است که با مکانیسمی جدید از ژنتیک خود ویروس استفاده کرده؛ یک قسمتی از ژنتیک خود ویروس را برداشته و بعد از تغییراتی که پیدا کرده کد ژنتیکی را وارد بدن کرده و دستوراتی آنجا صادر می‌کند که ضد ویروس است و از پایه با ویروس مقابله می‌کند. واکسنی که در حال حاضر تزریق آن در آمریکا و برخی کشورهای اروپایی کلید خورده، همین واکسنی است که از ژن تولید شده است.  
وی ادامه داد: این روش قرار است در آینده در ساخت داروها و واکسن‌های دیگر هم استفاده شود، چون قادر خواهد بود در بدن فرمان دهد که مثلا پروتئینی ساخته شود یا نشود؛ این یک پیشرفت جدیدی است که از آن بیشتر از ۲ سال نمی‌گذرد و قبل از شیوع ویروس کرونا نیز روی این روش کار می‌شد اما حرف و حدیث‌هایی که در این باره وجود دارد این است که همان‌طور که این واکسن می‌تواند دستور ساخت پروتئین‌هایی علیه کرونا را بدهد، می‌تواند دستور ساخت پروتئین‌های دیگری را هم بدهد که آنها شاید برای بدن ما مضر باشد ولی این اتفاق نمی‌افتد، چرا که این واکسن‌ها از آزمایش‌های بالینی شدیدی گذشتند و از این مراحل عبور کردند. 
ابراهیم‌زاده همچنین عنوان کرد: در حال حاضر اصلا قرار نیست ما واکسن فایزر را که بر اساس کد ژنتیکی است بخریم تا در این باره نگرانی وجود داشته باشد، چون شرایط نگهداری آن را نداریم. واکسنی که در ایران مورد استفاده قرار خواهد گرفت عموما واکسن تولید شده بر اساس ویروس کشته شده است، در واقع در حال حاضر بیشتر دغدغه ما این است که این واکسن چه زمان در کشور ما در دسترس خواهد بود. وی با اشاره به اینکه اتفاقاتی که در ویروس کرونا طی ماه‌های اخیر افتاده این است که ممکن است این ویروس طی ۲ مرحله در بدن ما خودش را نشان دهد، تصریح کرد: یکی که همان مرحله اول است، همراه با سردرد، تب، سرفه و کسالت است که چند روز بیمار را درگیر می‌کند و حتی بیمار خوب می‌شود اما از روز چهاردهم تازه حال بیمار بدتر می‌شود؛ در اوایل کرونا اینطور بود و به‌ راحتی این ۲ فاز قابل تفکیک نبود، در واقع فاز ویروسی و التهابی همزمان با هم اتفاق می‌افتاد اما در حال حاضر بیماران پس از فاز ویروسی و بهبودی دوباره مراجعه می‌کنند که در این شرایط وارد فاز التهابی شده‌اند و دستگاه‌های تنفسی درگیر شده است.

Page Generated in 0/0142 sec