مدیرکل آموزشوپرورش استان خوزستان مطرح کرد
ترک تحصیل ۴۵۰۰ دانشآموز
مدیرکل آموزشوپرورش استان خوزستان درباره ترک تحصیل دانشآموزان این استان گفت: از میان ۹ هزار دانشآموز ترک تحصیلی ۴ هزار و ۵۰۰ نفر به تحصیل بازگشتهاند. کورش مودت در گفتوگو با ایلنا، در پاسخ به این سوال که کمبود ابزارهای آموزشی چقدر موجب تشدید بازماندگی از تحصیل در استان خوزستان شده است؟ گفت: در سنوات قبل در مناطق روستایی، حاشیهای و عشایری بازمانده از تحصیل داشتهایم، به عنوان مثال در سال گذشته تقریبا تعداد ۱۱ هزار دانشآموز بازمانده از تحصیل داشتیم که ۵ هزار و ۳۰۰ نفر آنها شناسایی شدند و از این تعداد بیش از ۲۷۰۰ نفر تحت پوشش قرار گرفتند. مودت درباره آمار دانشآموزان خوزستانی که ترک تحصیل کرده بودند، گفت: از میان ۹ هزار دانشآموز ترک تحصیلی، ۴ هزار و ۵۰۰ نفر به تحصیل بازگشتهاند. بازماندگی از تحصیل و ترک تحصیل عوامل متعددی دارد و همیشه علت آن عدم دسترسی به تجهیزات نیست، به عنوان مثال شرایط فرهنگی، صعبالعبور بودن مسیرها از خانه به مدرسه و... در این باره تاثیرگذار است.
***
نامگذاری ۲ خیابان در پایتخت به نام پیشکسوتان استقلال و پرسپولیس
رئیس کمیته ورزش شورای اسلامی شهر تهران از نامگذاری ۲ خیابان در پایتخت به نام ۲ تن از پیشکسوتان تیمهای فوتبال پرسپولیس و استقلال خبر داد. به گزارش مهر، حجت نظری در حاشیه جلسه شورای شهر تهران در این باره گفت: با تصویب اعضای شورای شهر تهران، خیابان روشنایی در منطقه یک شهرداری تهران که در مجاورت منزل زندهیاد منصور پورحیدری، از بزرگان ملیپوش و پیشکسوت باشگاه استقلال قرار دارد، تغییر نام یافت. وی ادامه داد: همچنین اعضای شورای شهر، با تغییر نام بلوار گلستان در منطقه 8 شهرداری تهران، به نام زندهیاد جعفر کاشانی دیگر ملیپوش خوشنام و از پیشکسوتان باشگاه پرسپولیس نیز موافقت کردند. دلیل این نامگذاری قرار گرفتن باشگاه شاهین در این خیابان است که مرحوم کاشانی زحمت زیادی برای آن متحمل شد. نظری از نصب تندیس این ۲ پیشکسوت نیز خبر داد.
***
حمل و نقل عمومی تهران در آستانه تعطیلی
معاون حملونقل و ترافیک شهرداری تهران با انتقاد از عدم توجه دولتها به حملونقل عمومی در کلانشهرها بویژه کلانشهر تهران طی ١٠ سال اخیر، گفت: در حوزه عمرانی مترو در لایحه بودجه سال آینده ٦٢ میلیارد تومان لحاظ شده که تنها برای ساخت ۴۸ متر مترو کافی است. سیدمناف هاشمی همچنین با اشاره به مصوبه اعطای ۵۰۰۰ دستگاه اتوبوس که توسط رئیسجمهور در ستاد ملی کرونا اعلام شده است، گفت: انتظار میرود با توجه به فرسودگی ناوگان حملونقل عمومی در تهران، ٥٠ درصد از این تعداد اتوبوس سهم شهر تهران شود. وی تصریح کرد: در حال حاضر از مجموع نزدیک به ٥٦٠٠ دستگاه اتوبوس شهر تهران، تعداد٣٤٠٠ دستگاه آن یعنی رقمی حدود ۶۱ درصد از کل ناوگان شهر تهران عمری بالای ١٢ سال داشته و فرسوده است که در صورت عدم نوسازی و توسعه ناوگان موجود، افزایش بیش از پیش سن ناوگان حملونقل عمومی و در نتیجه کاهش بهرهوری و افزایش هزینههای جاری و در نهایت از رده خارج شدن اتوبوسها را شاهد خواهیم بود. شهر تهران بر اساس اسناد بالادستی به حداقل۹۰۰۰ دستگاه اتوبوس نیاز دارد. برای دستیابی به این هدف لازم است در یک برنامه میانمدت حدود ۶۰۰۰ دستگاه اتوبوس نوسازی و حداقل ۳۰۰۰ دستگاه اتوبوس جدید نیز به ناوگان اتوبوسرانی شهر تهران افزوده شود که البته با توجه به فرسودگی شدید ناوگان، نوسازی ۳۰۰۰ دستگاه تا پایان سال ١٤٠٠ امری اجتنابناپذیراست. وی در ادامه با بیان اینکه تهران به ۲۵۰ کیلومتر دیگر مترو نیاز دارد، گفت: ساخت ۲۵۰ کیلومتر مترو و تامین ۱۵۰۰ واگن برای خطوط متروی تهران ۲۵۰ هزار میلیاردتومان اعتبار نیاز دارد و نکته اینجاست که چنانچه به مترو توجه نشود در آیندهای نهچندان دور، مترو را نیز مانند اتوبوسرانی باید تعطیل کرد.
***
ابتلای بیش از ۴۵ هزار پرستار به کرونا
معاون پرستاری وزارت بهداشت درباره آمار پرستاران مبتلا به کرونا و تعداد شهدای سلامت در این حوزه اظهار کرد: در طول مدت شیوع بیماری کرونا در کشورمان بیش از ۴۵ هزار پرستار به کرونا مبتلا شده و به مرخصی استعلاجی رفتهاند و در حال حاضر به سر کار برگشتهاند. اکنون ۴۰ پرستار در قرنطینه هستند و ۲۱ پرستار نیز مرخصی استعلاجی دارند. در این دوره شیوع بیماری ۲۰۰ هزار پرستار پای کار بودند و شاید ۳ تا ۴ نفر ترک خدمت کردند. درباره آمار شهدای مدافع سلامت باید گفت به دستور وزیر بهداشت کمیتهای تشکیل شد که این کمیته زیر نظر معاونت توسعه فعالیت میکند و آنها باید آمار را ارائه دهند. مریم حضرتی درباره وضعیت استخدام پرستاران نیز گفت: امروز مهمترین معضل جامعه پرستاری کمبود نیرو است و مشکلات زیادی در این زمینه داریم. اگر برخی قوانین را نمیتوانیم درست اجرا کنیم، به دلیل کمبود نیرو است. اگر قانون ارتقای بهرهوری را نمیتوانیم به طور صحیح اجرا کنیم، به دلیل کمبود نیرو است اما خوشبختانه از سال ۹۸ تا ۹۹ حدود ۱۰ هزار نیرو جذب کردهایم؛ تلاش مستمر و پیگیریهای وزارت بهداشت و نظام پرستاری موجب شد بتوانیم این ۱۰ هزار نیرو را جذب کنیم که البته این میزان نمیتواند کمبود ما را جبران کند. بر همین اساس مجوز استخدام ۳۰ هزار نیرو گرفته شد که توسط معاونت توسعه روند جذب انجام میشود.