printlogo


کد خبر: 228159تاریخ: 1399/9/27 00:00
اخبار

گزارش تفریغ بودجه سال 98 آماده شد
رئیس دیوان محاسبات شب گذشته در پیامی توئیتری از پایان تدوین گزارش تفریغ بودجه سال 98 و تقدیم آن به مجلس در آینده‌ای نزدیک خبر داد. مهرداد بذرپاش اعلام کرد: با فعالیت جهادی همکارانم در دیوان محاسبات -آن هم در شرایط کرونایی‌- برای نخستین‌بار گزارش تفریغ بودجه قبل از دی‌ماه و پیش از تشکیل کمیسیون تلفیق به پایان رسید و تقدیم مجلس محترم می‌شود. این اتفاق قطعا در سرنوشت بودجه ۱۴۰۰ تاثیر جدی خواهد داشت. جزئیات بزودی رسانه‌ای می‌شود.
***
مجلس یازدهم به دنبال ۳ جراحی بزرگ در بودجه 1400
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: مجلس یازدهم به دنبال ۳ جراحی بزرگ در بودجه 1400 است. یک؛ حذف ارز ترجیحی و تک‌نرخی کردن ارز. دو؛ افزایش واگذاری شرکت‎های دولتی و اموال منقول و غیرمنقول دولت که از نقاط قوت بودجه امسال است؛ مشکل این است که این واگذاری‌ها کم است و باید سهم بیشتری از شرکت‌های دولتی فروخته شود تا بورس هم رونق بگیرد و سه؛ کمیسیون اقتصاد در زمینه مالیات بر عایدی و... طرح خوبی در دست دارد ولی دولت هم می‌تواند معافیت‌های مالیاتی گذشته را که بر اساس مصلحت‌های سیاسی گذاشته؛ از قبیل معافیت مالیاتی پزشکان، معافیت مالیاتی بر خانه‌ها و ماشین‎های لوکس، معافیت مالیاتی خانه‌های خالی و... بردارد تا منابع درآمدی دولت اصلاح شود.
 محسن زنگنه افزود: بودجه فعلی در 3 حوزه دقیقا عکس محورهای اقتصاد مقاومتی است؛ اول اینکه مالیات افزایش خیلی کمی داشته و از 204 هزار میلیارد تومان سال گذشته به 247 میلیارد تومان افزایش یافته است. این در حالی است که همین الان 137 درصد آن تحقق یافته است. 
دوم در حوزه اوراق است؛ دولت قصد فروش 125 هزار میلیارد تومان اوراق را دارد که 70 هزار میلیارد تومان آن اوراق نفتی است که با ادامه این روند دولت بدهکارتر می‎شود و پایه پولی هم افزایش می‌یابد. سوم هم واگذاری شرکت‌های دولتی است؛ با اینکه از نقاط قوت بودجه 1400 است ولی کم بوده و باید بیش از این افزایش پیدا کند؛ چرا که رهبر معظم انقلاب هم روی این مساله تاکید ویژه دارند. 
***
اصلاح نظام مالیاتی تنها راهکار  جبران کسری بودجه بدون ایجاد تورم
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس درباره اقدامات مجلس برای اصلاح نظام مالیاتی اظهار داشت: «مجموعه‌ای از اصلاحات نظام مالیاتی در مجلس دنبال می‌شود که یکی از آنها مالیات بر عایدی سرمایه است که از تصویب کمیسیون گذشته و در نوبت طرح در صحن مجلس قرار گرفته است. در بحث اصلاح نظام مالیاتی توافق ما با دولت و وزیر اقتصاد است که در مجلس موضوع را پیش‌ ببریم، اگر چه هنوز لایحه به مجلس نیامده است. 
مهدی طغیانی درباره میزان کسری بودجه و تبعات تورمی آن اظهار داشت: «مشکل تورم ما که بسیار آزاردهنده است، یکی از ریشه‌هایش به کسری بودجه دولت مربوط می‌شود که دولت مجبور است با خلق پول آن را جبران کند.  هر راهی که دولت سراغ آن برود و برای جبران کسری بودجه پیش‌بینی کند، آثار تورمی خود را خواهد داشت و اگر بخواهیم این اتفاق نیفتد باید زیرساخت مالیاتی را که منبع سالم و پایدار درآمدهای دولتی است اصلاح کنیم».
***
گردش پول در ایران باید شفاف شود
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: یکی از موضوعات مهم، طرح «حکمرانی ریال» است؛ مفهوم ساده آن این است که حاکمیت باید بداند گردش پول از کجا آغاز شده و به کجا ختم می‌شود. نمی‌شود ما ۲ میلیون کارتخوان داشته باشیم که هویت‌شان مشخص نباشد، در این صورت چطور می‌توان با فساد مبارزه کرد؟ چطور می‌توان منابع پایدار یا اقتصاد مقاومتی ایجاد کرد؟ دستگاه کارتخوان رفته به منطقه آزاد تا از ویژگی‌های آنجا استفاده کند اما آمده در منطقه غیرآزاد و دارد از همان مزایای استفاده می‌کند؛ اگر در کشور اشراف کامل بر اطلاعات و گردش ریال نباشد، نمی‌توانید اقتصاد را کنترل کنید، لذا باید همه اطلاعات افراد و خانوارها شفاف شود؛ کسی نمی‌تواند در حسابش میلیاردها تومان گردش داشته باشد بعد مشخص شود تحت پوشش یکی از نهادهای حمایتی بوده است.
 محمدرضا پورابراهیمی در ادامه اظهار کرد: لذا قانونی دارد نوشته می‌شود که دولت را مکلف می‌کند تمام نظارت‌ها را عملیاتی کند که در این صورت هیچ فسادی امکان‌پذیر نیست. در واقع در حوزه شفافیت ما همه تمرکزمان را گذاشته‌ایم بر شفافیت نظام اقتصادی؛ به شکلی که شما کد ملی هر فردی را بزنید، تمام اطلاعات حساب‌ها و گردش مالی‌اش مشخص می‌شود. با این کار هم زیرساخت‌های لازم برای شفافیت‌های مالی و اطلاعاتی ایجاد می‌شود و هم شفافیت در عملکرد خود نمایندگان. الان شفافیت رأی نمایندگان در دستور کار کمیسیون آیین‌نامه داخلی است، در واقع مجلس این کار را از خودش شروع کرده و حتی درباره دارایی‌های نمایندگان نیز این طرح آغاز شده است. 

Page Generated in 0/0209 sec