printlogo


کد خبر: 228229تاریخ: 1399/9/30 00:00
آتش‌سوزی در پالایشگاه‌ نفتی بندر حیفا بار دیگر اضطراب و نگرانی را در سرزمین‌های اشغالی تشدید کرد
پالایشگاه حیفا در آتش

گروه بین‌الملل: وضعیت شکننده امنیتی سرزمین‌های اشغالی همچنان پابرجاست. معضلات امنیتی این رژیم علاوه بر بروز در داخل سرزمین‌‌های اشغالی و مرزهای‌ آن، در فضای سایبری نیز تشدید شده است. در هفته‌های اخیر اخبار متعددی از حملات سایبری علیه زیرساخت‌های این رژیم مخابره شده است اما روز گذشته خبر مربوط به وقوع آتش‌سوزی در پالایشگاه حیفا که با پوشش محدود رسانه‌های این رژیم همراه شد، گمانه‌زنی‌ها درباره اینکه این آتش‌سوزی ناشی از حمله سایبری بوده را تشدید کرده است. 
 
* سانسور رسانه‌ای صهیونیست‌ها از آتش‌سوزی پالایشگاه حیفا
بامداد دیروز انتشار ویدیویی از وقوع آتش‌سوزی حداقل در یک پالایشگاه‌ نفت رژیم صهیونیستی در بندر حیفا بار دیگر اضطراب و نگرانی را در سرزمین‌های اشغالی تشدید کرد. در این بین واکنش قابل تامل رسانه‌های رسمی این رژیم در پوشش محدود و از راه دور این خبر افکار عمومی را درباره منشأ این آتش‌سوزی دچار تردید کرده است. در همین رابطه روزنامه اورشلیم پست به نقل از اتحادیه حفاظت از محیط‌زیست در فلسطین اشغالی بامداد شنبه در گزارشی مدعی شد این آتش‌سوزی به دنبال نقص غیرعادی در پالایشگاه حیفا رخ داده و ۲ شعله بزرگ آتش و مقادیر زیادی دود از عصر جمعه در این پالایشگاه و محیط پیرامونی آن مشاهده شده است. این رسانه به نقل از اتحادیه مذکور مدعی شد آتش‌سوزی در پالایشگاه حیفا بر اثر افتادن کمپرسور در یکی از تأسیسات مربوط به تولید بنزین در این مجتمع اتفاق افتاده است. شبکه «کان» رژیم صهیونیستی نیز با انتشار فیلمی که قبلا در شبکه‌های اجتماعی پخش شده بود، تصاویری از شعله‌های مشتعل در مجتمع پالایشگاه‌های نفتی بندر حیفا منتشر کرد. این شبکه تلویزیونی گزارش داد بر اثر مشکل فنی در تأسیسات گازی حیفا گاز زیادی نشت کرده و همین مساله باعث آتش‌سوزی در این مجتمع شده است. این رسانه صهیونیستی البته مدعی شد آتش‌سوزی کنترل شده است. رسانه‌های رژیم صهیونیستی در حالی به انتشار این خبر و دلایل وقوع آتش‌سوزی پرداخته‌اند که پوشش تصویری قابل توجهی از این حادثه ارائه نشده و تنها ویدئوهای آماتوری که از راه دور از آتش‌سوزی پالایشگاه گرفته شده و در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است، منبع خبر این رسانه‌هاست. از این رو نمی‌توان به ادعای این رسانه‌ها مبنی بر تصادفی یا حادثه بودن این آتش‌سوزی استناد قطعی کرد. در کنار این مورد معضلات امنیتی یک ماه اخیر در سرزمین‌های اشغالی که در عرصه سایبری و همین‌طور تقابل نظامی در مرزها به وجود آمده، ضمن شکننده کردن وضعیت امنیت این مناطق، منجر به ملاحظات سیاسی- امنیتی رژیم صهیونیستی در پوشش رسانه‌ای این تحولات شده است. 
 
* تداوم وضعیت امنیت ناپایدار در سرزمین‌های اشغالی
طی یک هفته گذشته و پس از انتشار خبر حمله گسترده سایبری علیه نهادهای مهم فدرال و خصوصی در ایالات متحده که از آن به بزرگ‌ترین عملیات سایبری علیه آمریکا یاد می‌شود، در سرزمین‌های اشغالی نیز نگرانی‌های جدی از تبعات امنیتی این هک علیه زیرساخت‌ها و مراکز حساس این رژیم ابراز شده است. چه اینکه روز گذشته شرکت مایکروسافت اعلام کرد بر اثر حمله سایبری ۴۰ مشتری این غول تکنولوژی و نرم‌افزاری، هدف حمله واقع شده و در معرض خطر قرار گرفتند. بر این اساس، ‌۸۰درصد از مجموعه‌های مزبور در آمریکا قرار دارند که آژانس‌های مربوط به انبار تسلیحات هسته‌ای آمریکا را هم شامل می‌شود. باقی مراکز و شرکت‌ها نیز در کشورهای دیگر قرار دارند. این کشورها شامل کانادا، مکزیک، بلژیک، اسپانیا، انگلیس، امارات و همچنین سرزمین‌های اشغالی می‌شود. در کنار این مورد حملات سایبری هفته گذشته به زیرساخت‌های انرژی و بانکی رژیم صهیونیستی منجر به اعلام حالت آماده‌باش در نهاهای مالی این رژیم شده بود. بر این اساس نگرانی جدی در رابطه با تشدید حملات سایبری و همچنین خطرات گسترده آن در سرزمین‌های اشغالی وجود دارد. نکته جالب توجه اینکه این رژیم با وجود سرمایه‌گذاری کلان در بخش‌های سایبری، صدمات زیادی را بر اثر حملات سایبری متحمل شده است. علاوه بر تهدیدات سایبری، افزایش قدرت رزمی نیروهای مقاومت در غزه و لبنان سبب شده مرزهای این رژیم هم با مخاطرات جدی مواجه باشد، به نحوی که در 6 ماه گذشته این رژیم در مرز با لبنان وضعیت آماده‌باش برقرار کرده است. 
 
* آشفتگی سیاسی و بحران کابینه
در کنار بحران‌های امنیتی خارجی، مساله سرنوشت کابینه و اختلافات پابرجا در مسیر آینده سیاسی رژیم صهیونیستی هم به یک بحران و چالش جدی در بین تصمیم‌گیران و جریان‌های سیاسی این رژیم تبدیل شده است. در حال حاضر کنست منتظر دور دوم رای‌گیری درباره انحلال است. ۲ هفته قبل در پی تشدید اختلافات بین حزب لیکود (حزب حامی نتانیاهو نخست‌وزیر) و ائتلاف آبی و سفید (جریان سیاسی حامی بنی‌‌گانتس، وزیر جنگ) بر سر تصویب بودجه، در نهایت نتانیاهو بالاجبار درخواست انحلال پارلمان را صادر کرد. طی یک سال اخیر پارلمان 3 بار منحل و انتخابات برگزار شده است. با توجه به وضعیت جاری و رای اولیه احزاب مبنی بر انحلال پارلمان، احتمال تداوم بحران سیاسی و حرکت در مسیر انتخابات چهارم چندان کم نیست؛ انتخاباتی که اگرچه حزب لیکود در آن شانس بیشتری نسبت به حزب آبی و سفید دارد اما گویا اوضاع پساانتخابات برای نتانیاهو مناسب نیست. گسترش دامنه تظاهرات داخلی علیه پرونده‌های فساد او و همچنین ضعف در مدیریت و مقابله با کرونا سبب شده مقامات حزب لیکود نتانیاهو را مهره ناکارآمد و باعث شکاف بدانند. 

Page Generated in 0/0074 sec