printlogo


کد خبر: 228304تاریخ: 1399/10/1 00:00
گزارش «وطن امروز» از عوامل افزایش قیمت کره
باز هم کره گران شد!
عضو انجمن صنایع فرآورده‌های لبنی در گفت‌وگو با «وطن امروز»: حذف ارز ترجیحی و افزایش هزینه‌های تولید ۲ علت عمده گرانی کره است

گروه اقتصادی: در روزهای اخیر قیمت کره پاستوریزه حیوانی 100 گرمی از 8 هزار تومان به 10 هزار تومان و قیمت کره پاستوریزه حیوانی 50 گرمی از 4100 تومان به 5 هزار و 100 تومان افزایش یافته است. تغییر ارز واردات کره از ارز 4200 تومانی به ارز نیمایی و افزایش هزینه‌های تولید، از مهم‌ترین علل گرانی این محصول در ماه‌های گذشته و روزهای اخیر است. دولتمردان که فراوانی کره را یکی از دستاوردهای مهم دولت می‌دانستند، با افزایش بیش از 120 درصدی قیمت کره در 3 ماه گذشته، کار را به جایی رساندند که با توجه به کاهش شدید قدرت خرید مردم، دیگر فراوانی و کمبود آن، تفاوت چندانی برای آنها ندارد. 
به گزارش «وطن امروز»، بررسی قیمت کره پاستوریزه در بازار نشان می‌دهد در روزهای اخیر، قیمت این کالا افزایش یافته است به طوری که قیمت کره پاستوریزه حیوانی 100 گرمی از 8 هزار تومان به 10 هزار تومان و قیمت کره پاستوریزه حیوانی 50 گرمی از 4100 تومان به 5 هزار و 100 تومان افزایش یافته است. این افزایش قیمت در حالی است که ۳ ماه پیش و در 24 شهریورماه 99 ستاد تنظیم بازار کشور افزایش قیمت مصوب کره خوراکی را اعلام کرد و بر اساس مصوبه ستاد تنظیم بازار قیمت کره پاستوریزه حیوانی 100 گرمی از 4500 تومان به 8 هزار تومان و کره پاستوریزه حیوانی 50 گرمی از 2300 تومان به 4100 تومان افزایش یافت. بر این اساس، قیمت کره پاستوریزه حیوانی در ۳ ماه گذشته بیش از 120 درصد افزایش داشته است. 
محمدرضا کلامی، سرپرست وقت معاونت بازرگانی داخلی وزارت صمت در مصاحبه‌ای در شهریور ماه سال جاری دلیل افزایش قیمت کره را تغییر ارز واردات کره از ارز 4200 تومانی به ارز نیمایی در سال 98 و اتمام موجودی کره با ارز 4200 تومانی اعلام کرده بود. دولتمردان که در ادبیات خود، با انتقاد از کمبود کره در دولت‌های گذشته، وفور کره را به عنوان یکی از دستاوردهای مهم خود عنوان می‌کردند، اکنون قیمت این محصول را به جایی رسانده‌اند که با توجه به کاهش قدرت خرید مردم، فراوانی و کمبود آن دیگر تفاوت چندانی برای آنها ندارد. 
 
* افزایش هزینه‌های تولید؛ مهم‌ترین علت گران شدن کره
در همین حال مدیر روابط عمومی انجمن صنایع فرآورده‌‌های لبنی ایران درباره علل گرانی کره به «وطن امروز» گفت: یکی از علل افزایش قیمت کره از شهریورماه تا کنون، تغییر نرخ ارز رسمی (4200 تومانی) برای واردات کره از گروه یک به گروه ۲ (ارز نیمایی) بود. پس از این افزایش قیمت، اکنون کره‌های موجود در بازار، با چربی‌های داخلی تولید می‌شوند و واردات آن به صفر رسیده است. دولت از سال 98 تا انتهای تابستان امسال، 45 هزار تن کره را با ارز رسمی 4200 تومان وارد کرد و با نظارت خوبی موجب شد این محصول با همان قیمت ارز رسمی به دست مصرف‌کننده برسد اما این کره‌های وارداتی، در انتهای تابستان به طور کامل عرضه و تمام شد. سیدمحمدرضا بنی‌طبا افزود: در حال حاضر قیمت کره تولید داخل، ارزان‌تر از قیمت جهانی کره است اما با توجه به قیمت قبلی کره که سوبسید به آن تعلق می‌گرفت، قیمت‌های کنونی برای مردم گران است. وی با اشاره به افزایش مجدد قیمت کره در چند روز گذشته بیان کرد: مهم‌ترین عامل این افزایش قیمت، افزایش هزینه‌های تولید است. قیمت چربی که ماده اولیه تولید کره است، بر اساس نرخ مصوب ستاد تنظیم بازار 60 هزار تومان به ازای هر کیلو تعیین شده اما این قیمت در بازار تا 80 هزار تومان هم بالا رفت و پس از تغییر گروه واردات این محصول از یک به ۲، با توجه به ایجاد رقابت در تولید داخلی این محصول، کمی کاهش پیدا کرد و به 70 هزار تومان رسید. در صورتی که این رقابت ایجاد نمی‌شد، قیمت کره می‌توانست تا 13 هزار تومان هم رشد کند اما افزایش رقابت، موجب افزایش تولید و کاهش قیمت این محصول شد. 
بنی‌طبا درباره احتمال کاهش قیمت کره در روزهای آینده گفت: با توجه به رقابت موجود در میان تولید‌کنندگان کره و آمار ظرفیت تولید داخلی کره که بیش از 5 برابر نیاز داخل کشور است، قیمت کره بر اساس منطق بازار و نظام عرضه و تقاضا در روزهای آتی متعادل خواهد شد.

Page Generated in 0/0060 sec