printlogo


کد خبر: 228367تاریخ: 1399/10/2 00:00
شیوع کرونای جهش‌یافته انگلیسی و احتمال مقاومت آن در مقابل واکسن کرونا نگرانی مردم دنیا از این ویروس منحوس را بیشتر کرد
درست ‌بشو‌ هست؟!
کشورهای عضو اتحادیه اروپا و برخی دیگر ازکشورها مرزهای‌خود را به روی انگلیس بستند

گروه بین‌الملل: کرونا در اروپا اگر چه موضوع جدیدی نیست اما کشف گونه جهش‌یافته‌ای از این ویروس در انگلیس آن هم درست زمانی که با کشف واکسن این بیماری امید به بهبود آن افزایش یافته بود، سبب نگرانی دنیا شد. برخلاف شیوع ویروس اولیه کرونا که رسانه‌های انگلیسی به نوعی پیشتاز فضای اطلاع‌رسانی در این باره بودند، این رسانه‌ها درباره ویروس انگلیسی کرونا ورود چندانی نداشته‌اند و به عنوان مثال بی‌بی‌سی فارسی که پروازهای ماهان را عامل انتشار ویروس کرونا در اروپا عنوان می‌کرد، تلاش می‌کند به کوچک‌نمایی نسخه انگلیسی کرونا بپردازد. 
 
* قصه از کجا شروع شد؟
بوریس جانسون، نخست‌وزیر انگلیس غروب شنبه به وقت انگلیس از کشف گونه جدید ویروس کرونا و پخش سریع‌تر این ویروس خبر داد و اعلام کرد از یکشنبه لندن و مناطق جنوب شرقی این کشور به علت تشدید شیوع ویروس کرونا در سطح ۴ هشدار و قرنطینه قرار می‌گیرد. جانسون در این باره گفت: گونه جدید ویروس کرونا ۷۰ درصد سریع‌تر از نوع قبلی پخش می‌شود. تا قبل از اظهارات جانسون، هشدار در برابر کرونا در سطح ۳ قرار داشت اما اکنون در انگلیس در سطح ۴ هشدار، بر ماندن در خانه‌ها تاکید و فروشگاه‌های غیرضروری تعطیل شده است. 
 
* ویروس انگلیسی چیست؟
به دلیل پنهانکاری انگلیسی‌ها درباره ورژن جدید کرونا، هنوز جزئیات دقیقی از ماهیت ویروس انگلیسی یا ابعاد و خطرات آن منتشر نشده است. با این حال، آنچه فعلا می‌دانیم اینکه درصد احتمال انتقال ویروس انگلیسی از فردی به فرد دیگر به‌مراتب بیشتر از ویروس کرونایی است که در یک سال گذشته دنیا درگیر آن بوده است. بر اساس آنچه تاکنون منتشر شده، ویروس انگلیسی نسبت به ویروس قبلی 70 درصد سریع‌تر منتقل می‌شود. سازمان جهانی بهداشت هم اعلام کرد در این رابطه با انگلیسی‌ها در ارتباط است. هر چه هست انگلیسی‌ها وارد قرنطینه‌ای به مراتب سخت‌تر از قرنطینه‌های قبلی شده‌اند. نگرانی امروز جهان نه فقط کرونا، بلکه نسخه جدید کرونایی است که حالا در انگلیس شیوع یافته و نگرانی دنیا را افزایش داده است. بسیاری از کشورهای دنیا سفر به انگلیس یا ورود پروازها از مبدا انگلیس به کشورشان را ممنوع کرده‌اند. در حقیقت دنیا در حال قرنطینه انگلیس است. 
 
* از ویروس انگلیسی کرونا چه می‌دانیم؟
تا عصر دیروز اطلاعات کمی از نسخه انگلیسی کرونا منتشر شده است اما تنها فاکتورهایی که درباره آن قطعیت وجود دارد به شرح زیر است: 
1- سرعت انتقال ویروس انگلیسی کرونا از فردی به فرد دیگر چندبرابر ویروس معمولی کروناست. 
2- از دیدگاه آزمایشگاه‌های علمی، بخش‌های مهمی از ژنتیک ویروس کرونا در کرونای مدل انگلیسی جهش یافته که از نگاه دانشمندان موضوع مهمی است. 
3- بررسی‌های اولیه نشان می‌دهد ویروس جدید کرونا ۱۷ تحول و دگرگونی را به ثبت رسانده است. یکی از این دگرگونی‌ها مربوط به پروتئین کلیدی این ویروس است که با نفوذ به سلول‌های بدن انسان، زمینه را برای انتشار کرونا در بدن فراهم می‌کند. 
 
* پنهانکاری 4 ماهه انگلیسی‌ها
مت هنکاک، وزیر بهداشت انگلیس اعلام کرد: ویروس جهش‌یافته جدید کرونا از کنترل خارج است و محدودیت‌های جدیدی برای میلیون‌ها نفر در بخش‌هایی از انگلیس و ولز اعمال می‌شود. از سویی تا روز شنبه همین هفته که جانسون از کشنده‌تر بودن ویروس انگلیسی کرونا سخن گفت اطلاعات چندانی از این ویروس در دنیا نبود اما حالا مشخص شده انگلیسی‌ها از شهریورماه یعنی 4 ماه پیش به کشنده‌تر بودن ویروس انگلیسی آگاه بوده‌اند اما نه فقط به دنیا اطلاعاتی درباره آن ندادند، بلکه حتی در انگلیس هم تا افشا شدن ابعاد آن قرنطینه سفت و سختی را برقرار نکردند. 
به گزارش خبرگزاری تاس به نقل از رسانه‌های انگلیسی، کرونای انگلیسی نخستین بار شهریورماه شناسایی شد و تا ماه نوامبر یعنی آبان‌ماه یک چهارم افرادی که بتازگی به ویروس کرونا مبتلا می‌شدند، حامل گونه جدید آن بودند اما تا اواسط ماه دسامبر یعنی یک هفته قبل این رقم به دو‌سوم کل مبتلایان به کرونا در انگلیس افزایش یافت. همان‌طور که گفته شد بررسی‌ها نشان می‌دهد سرعت انتشار گونه جدید ویروس کرونا در انگلیس ۷۰ درصد بیشتر از گونه‌های قبلی است. به گفته پروفسور جاناتان بال، ویروس‌شناس دانشگاه ناتینگهام هنوز عموم مردم از خطرات و توان بالای ویروس کرونای جدید مطلع نیستند و باید اطلاع‌رسانی عمومی در این زمینه بیشتر شود. در حال حاضر جز ایرلند شمالی، این ویروس در کل انگلیس پخش شده ولی میزان آلودگی به آن در لندن و شرق انگلیس بیشتر است. همچنین گونه مذکور از انگلیس به دانمارک، استرالیا و هلند منتقل شده و لذا نگرانی‌ها درباره تبدیل انگلیس به کانون انتشار گونه جهش‌یافته کرونا افزایش یافته است. 
 
* راه چاره چیست؟
برخی دانشمندان بزرگ علم ویروس‌شناسی صراحتا گفته‌اند بررسی ویروس جدید انگلیسی ممکن است ماه‌ها طول بکشد. تنها راهی که به ذهن دانشمندان رسیده اعمال سیاست‌های قرنطینه‌ای شدیدتر است که آن هم در انگلیسی که دولتمردانش از ابتدا قائل به ایمنی گله‌ای بودند و با تاخیر چند ماهه حاضر به اعمال سختگیری‌ها شدند داستان جالبی نیست. نمونه آن هم اتفاقی است که عصر شنبه به وقت انگلیس رخ داد و در آن رسانه‌ها تصاویر و فیلم‌هایی از تلاش دقیقه نودی هزاران نفر از ساکنان لندن برای متواری شدن پیش از قرنطینه پایتخت انگلیس که از یکشنبه آغاز شد، منتشر کردند. 
 
* واکسن کرونا با ویروس جدید چه می‌کند؟
رسانه‌های انگلیسی مدعی هستند واکسن‌های جدید کرونا می‌تواند ویروس انگلیسی کرونا را هم شکست بدهد اما واقعیت این است که در این باره حتی یک مورد اظهارنظر قطعی از سوی دانشمندان وجود ندارد. تنها اظهارنظر در این باره را پروفسور «راوی گوپتا» از دانشگاه کمبریج داشته که گفته است: ویروس کرونا به طور بالقوه در مسیر فرار از تأثیرگذاری واکسن‌هاست و چند گام اولیه را در این زمینه برداشته است، بنابراین ممکن است در آینده با جهش‌های بیشتر ویروس کرونا واکسن‌های فعلی قادر به نابودی آن نباشند، لذا احتمالا واکسن‌های کرونا هم باید طی ماه‌های آینده مانند واکسن آنفلوآنزا بروز شوند تا تأثیرگذاری خود را روی این ویروس حفظ کنند. 
همین موضوع باعث شده نگرانی‌های دنیا نسبت به ویروس کرونای انگلیسی بیشتر شود. در حالی ‌که اخبار مربوط به توزیع واکسن کرونا تا حدودی به مردم دنیا نسبت به ریشه‌کنی و مهار ویروس کرونا، امید داده بود، حالا ویروس انگلیسی کرونا بار دیگر امیدها را به چالش کشیده و این بار موج ناامیدی شایع شده است. 
هر چه هست هنوز مشخص نیست آیا جهش تازه، ویروس کرونا را مرگبارتر کرده یا خیر اما افزایش توان گسترش و بیماری‌زایی گونه جدید کرونا قطعی است و همین امر باعث خواهد شد بیمارستان‌ها با مشکلات تازه‌ای مواجه شوند. وقتی افراد بیشتری به سرعت کرونا بگیرند، نیاز به تخت‌های بیمارستانی برای بستری کردن آنها افزایش می‌یابد و ممکن است فضای کافی برای همه مبتلایان به کرونا وجود نداشته باشد. 
 
* ایجاد محدودیت‌های پروازی برای انگلیس
کرونای انگلیسی تا حالا در دانمارک، هلند و استرالیا نیز مشاهده شده است. به گزارش فرانس۲۴، چند کشور پروازهای خود به انگلیس را متوقف کرده‌اند. در حال حاضر آلمان، بلژیک، هلند، اتریش، ایتالیا، رومانی، بلغارستان، فرانسه، سوئد، ترکیه، هنگ‌کنگ، کانادا، عربستان، السالوادور، ایرلند، چک، کلمبیا، مراکش، شیلی، فنلاند، آرژانتین و نروژ محدودیت پرواز برای انگلیس اعلام کرده‌اند. البته مدت محدودیت سفر به انگلیس در کشورها مختلف است. به عنوان مثال بلغارستان پرواز بین ۲ کشور را تا پایان ژانویه محدود کرده است اما بلژیک ممنوعیت یک روزه بر پروازها وضع کرده است. هلند نیز پروازها به این کشور را تا یکم ژانویه لغو کرده است. پروازهای از مبدا ایران به انگلیس و بالعکس هم تا 2 هفته لغو شده است. 
شبکه تلویزیونی سی‌ان‌ان هم گزارش داد: ارتباط انگلیس با دیگر کشور‌های جهان به صورت فزاینده‌ای قطع می‌شود و کشور‌ها یکی پس از دیگری مرز‌های خود را به روی انگلیس می‌بندند. همچنین به گزارش شبکه تلویزیونی بی‌بی‌سی، پس از تصمیم قاطع کشور‌های اروپایی، ترکیه، عربستان، کویت، کانادا و رژیم صهیونیستی نیز در مقابل گونه‌ جدید ویروس کرونا در انگلیس موضع گرفته‌اند. 
 
* آلمان: اروپا مرزهایش را روی انگلیس ببندد
مقامات آلمانی با شیوع ویروس جدید کرونا در انگلیس، خواهان بسته شدن مرزهای همه کشورهای اروپایی به روی لندن شدند. وزارت بهداشت آلمان درباره شیوع نوع جدیدی از ویروس کرونا که بسیار قدرت سرایت بالاتری دارد ابراز نگرانی کرد و ارتباط هوایی خود را با انگلیس و آفریقای جنوبی به حال تعلیق درآورد. اکنون خبرها حاکی از این است که «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان نیز برای بسته شدن مرز‌ها بین اتحادیه اروپایی و انگلیس تلاش می‌کند. همچنین بر اساس اعلام نشریه آلمانی بیلد، بسته شدن مرز‌های اروپا به روی افراد از مبدا انگلیس پیشنهاد خواهد شد. نشریه بیلد افزود: مرکل همچنین قصد دارد با امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه درباره واکنش هماهنگ اروپا به تحولات مربوط به کرونا در انگلیس گفت‌وگو کند. فرانسه نیز تدابیر مشابهی درباره افراد و بار از مبدا انگلیس اتخاذ کرده است. «مادریو یز» اعلام کرد از بروکسل خواسته پاسخ هماهنگی از سوی اتحادیه اروپایی درباره لغو پرواز‌ها از مبدا انگلیس داده شود.
 
* حزب کارگر انگلیس: دولت روراست باشد
«کر استارمر» رهبر حزب کارگر انگلیس از دولت خواست پاسخی قدرتمند به بحران شیوع نوع جدید ویروس کرونا بدهد. استارمر با هشدار درباره شیوع نوع جدیدی از ویروس کرونا در انگلیس گفت: این ویروس از کنترل خارج شده است. پروازهای ملی ممنوع و مرزهای ملی بسته شده‌اند. وی افزود: ما به یک رهبری قدرتمند، شفاف و قاطع نیاز داریم. نخست‌وزیر باید با مردم درباره اینکه دقیقا چه اتفاقی در حال وقوع است و اینکه او قرار است در برابر آن چه اقدامی داشته باشد، روراست باشد.
 
* وحشت از کمبود مواد غذایی
در میان همه اخباری که از نسخه انگلیسی کرونا به دنیا مخابره شد، بوریس جانسون در نشست اضطراری با اعضای کابینه و دیگر مقامات دولتی، خواستار بررسی تأثیر فوری کمبود اقلام غذایی در انگلیس و کاستن از تاثیرات ناشی از آن شد. 
 
* سقوط شدید ارزش پوند انگلیس
پوند انگلیس در معاملات روز دوشنبه تحت سایه سنگین کشف گونه جدیدی از ویروس کرونا و همچنین نامشخص بودن آینده مذاکرات برگزیت، بشدت سقوط کرد. تا عصر دیروز به وقت تهران نرخ برابری پوند با دلار آمریکا 06/2 درصد سقوط کرد و به 3241/1 واحد رسید. نرخ برابری پوند با یورو هم 58/1 درصد سقوط کرد و به 9212/0 واحد رسید. سهام شرکت هواپیمایی ایرفرانس - کی ال‌ام هم 2/10 درصد سقوط کرد. 
 

Page Generated in 0/0066 sec