printlogo


کد خبر: 228436تاریخ: 1399/10/4 00:00
دولت نجات ملی یمن با اشاره به قدرت مقاومت، به ریاض و ابوظبی هشدار داد اگر محاصره الحدیده ادامه یابد، بندرگاه‌های دشمنان در امان نخواهد بود
بنادر سعودی هدف موشک‌های مقاومت

گروه‌ بین‌الملل: در پی شکست‌های مکرر ائتلاف عربی در مناطق شمالی و مرکزی یمن از نیروهای مقاومت، اکنون متجاوزان و مزدوران تحت امر آنها با افزایش تحرکات در مناطق جنوبی سعی دارند سرپوشی بر این شکست‌ها بگذارند. با وجود اینکه استان الحدیده جزو مناطق آتش‌بس بود، طی هفته‌های گذشته عربستان و امارات با تشدید محاصره بندر الحدیده و همچنین بمباران مناطق مسکونی این استان بدون هیچ مانعی از سوی مجامع بین‌المللی در مسیر اعمال جنایات جنگی و اقدامات مغایر با حقوق بشرگام برداشته‌اند. از این رو مقاومت یمن ضمن هشدار نسبت به تداوم این محاصره، این اقدام را به منزله مجوزی برای هدف‌گیری بنادر مهم امارات و عربستان عنوان کرد. 
 
* هشدار جدید صنعا به عربستان و امارات
به گزارش «وطن امروز»، «هشام شرف عبد‌الله» وزیر خارجه دولت نجات ملی یمن در سخنانی با اشاره به قدرت مقاومت در برابر متجاوزان و محاصره‌کنندگان یمن، به ریاض و ابوظبی هشدار داد صنعا در برابر این سیاست (محاصره یمن) دست‌بسته نخواهد ماند و اگر محاصره ادامه یابد، بندرگاه‌های دشمنان یمن در امان نخواهد بود. وزیر خارجه یمن ضمن انتقاد از توقیف کشتی‌های یمنی حامل فرآورده‌های نفتی توسط ائتلاف متجاوز اماراتی- سعودی گفت: مارتین گریفیتس، فرستاده ویژه سازمان ملل در یمن و سفرای کشورهای ناظر بر فرآیند صلح در یمن، باید برای آزادسازی فوری این کشتی‌ها وارد عمل شوند. وی تصریح کرد: تداوم سیاست محاصره ملت یمن و جلوگیری از ورود کشتی‌های حامل فرآورده‌های نفتی، به هیچ عنوان باعث پیشرفت در اقدامات مربوط به حل‌وفصل سیاسی جنگ علیه یمن نخواهد شد. وزیر خارجه یمن خاطرنشان کرد، با وجود اینکه کشورهای عربستان و امارات مدعی حمایت از اقدامات انسان‌دوستانه در یمن هستند ولی همچنان به سیاست قحطی‌سازی و جلوگیری از ورود کشتی‌های نفتی ادامه می‌دهند. عبدالله با بیان اینکه ابوظبی و ریاض گاهی به برخی کشتی‌ها به صورت محدود اجازه می‌دهند در بندرگاه «الحدیده» تخلیه بار انجام دهند، تأکید کرد: هدف آنها گمراه کردن جامعه بین‌الملل است، زیرا تجاوز نظامی و محاصره همه‌جانبه ادامه دارد. 
 
* اهمیت بندر الحدیده برای یمنی‌ها
بندر الحدیده در ۱۵۰ کیلومتری جنوب غرب شهر صنعا، پایتخت یمن واقع شده ‌است. حدیده چهارمین شهر بزرگ یمن و بندر اصلی این کشور در دریای سرخ است. جمعیت این شهر بین ۴۰۰ تا ۶۰۰ هزار نفر برآورد شده‌ است. این بندر به واسطه دسترسی به دریای سرخ، مواد غذایی و کمک‌های انسان‌دوستانه میلیون‌ها نفر را در یمن تأمین می‌کند. در پی تجاوز ائتلاف سعودی به یمن، خردادماه ۱۳۹۷ مزدوران و متجاوزان سعودی به این بندر حمله کردند. این نبرد که از سوی امارات عربی متحده با اسم رمز پیروزی طلایی نامگذاری شد، به عنوان بزرگ‌ترین نبرد از زمان آغاز مداخله نظامی در یمن به رهبری عربستان سعودی در سال ۲۰۱۵ توصیف شده ‌است. این حمله با وجود هشدارهای چندین سازمان بشردوستانه پیرامون وقایع فاجعه‌بار انسانی ناشی از آن انجام شد. یونیسف آن زمان هشدار داد این حمله می‌تواند جان ۳۰۰ هزار کودک را در این منطقه پرجمعیت تهدید و از رسیدن مواد غذایی به میلیون‌ها نفر جلوگیری کند. در پی این حملات شدیدترین حمله هوایی ائتلاف سعودی به شهر حدیده از جمله بیمارستان ثوره انجام شد. وزارت بهداشت یمن این حمله را «جنایات جنگی تمام عیار» و «نادیده گرفتن همه قوانین و مقررات بین‌المللی که به ممنوعیت هدف قرار دادن مراکز بهداشتی و واحدهای اورژانس اشاره دارد» خواند. 
 
* فیلم سرنگون کردن پهپاد سعودی به دست ارتش یمن
در همین ارتباط  مرکز «الاعلام الحربی الیمنی» فیلم سرنگون شدن پهپاد 4-CH نیروی هوایی عربستان سعودی در ناحیه مدغل استان «مأرب» را منتشر کرد. این فیلم پس از آن منتشر شد که سرتیپ «یحیی سریع» سخنگوی نیروهای مسلح یمن از انهدام یک پهپاد شناسایی متعلق به عربستان سعودی خبر داد. شبکه «المسیره» در این ارتباط گزارش داد پهپاد سعودی با یک «موشک مناسب» که هنوز از آن رونمایی نشده، سرنگون شده است. طول بال‌های این پهپاد ۱۸ متر بوده و قادر است ۵۰۰۰ کیلومتر در ارتفاع ۵۰۰۰ تا ۷۰۰۰ متری پرواز کند. وظیفه این پهپاد، زیر نظر گرفتن میدان نبرد، جمع‌آوری اطلاعات از دشمن، اجرای عملیات‌های نظامی و حملات دقیق به اهداف ثابت و متحرک عنوان شده است. ارتش یمن پیش‌تر موفق شده بود ۳ بار این نوع پهپاد را ساقط کند؛ ۲ بار در سال 2018 در حریم گذرگاه «الطوال» و حریم هوایی استان صعده و یک بار نیز در سال 2020 در حریم هوایی استان الجوف این نوع پهپاد را ساقط کرده بود. 
 
* فراخوان مقام یمنی به حمایت از مسجدالاقصی
«محمدعلی الحوثی» رئیس کمیته عالی انقلاب یمن و عضو ارشد انصارالله در صفحه توئیتر خود خواستار تحرک فوری در اعلام مخالفت با ادامه حفاری‌‌های صهیونیستی زیر مسجدالاقصی شد. وی گفت: ادامه حفاری زیر مسجدالاقصی، تخریب عمدی اماکن مقدس اسلامی در فلسطین است و مسلمانان در رد این موضوع با تمام ابزارها مسؤول هستند. وی از امت اسلام خواست به هیچ‌وجه فریب تبلیغات دشمن و مزدوران آن را که با هدف منحرف کردن اذهان از مسأله اول جهان اسلام یعنی فلسطین صورت می‌گیرد، نخورند، زیرا مسجدالاقصی در خطر است. حفاری‌های رژیم صهیونیستی در قدس اشغالی بویژه در مناطق نزدیک به مسجدالاقصی منجر به ایجاد شکاف‌های گسترده در منازل فلسطینی‌ها شده است و بسیاری از آنها به همین خاطر حکم تخلیه گرفته‌اند. چندی پیش اعلام شد رژیم صهیونیستی از مواد شیمیایی برای حفاری‌های زیر مسجدالاقصی استفاده می‌کندکه هدف از این کار تسریع روند فرسایش طبقه سنگی محیط اطراف مسجدالاقصی و ستون‌های سنگی آن است. نکته قابل توجه اینکه اخبار غیررسمی حاکی از حضور عناصر رژیم صهیونیستی در استان عدن و جزیره سقطری با همکاری مزدوران تحت حمایت امارات است و آنها به دنبال ایجاد تغییراتی در ساختار جمعیتی منطقه و همچنین تسلط بر مناطق استراتژیکی نظیر بندر بلحاف و سقطری هستند. 
***
[شورشیان متحد امارات در جنوب یمن حاضر به ترک مواضع خود نشدند]
منابع یمنی در جنوب یمن می‌گویند نظامیان موسوم به شورای انتقالی جنوب این کشور حاضر به اجرای توافق ریاض حتی بعد از تشکیل کابینه ائتلافی نیستند. شبکه الجزیره قطر به نقل از این منابع نوشت عناصر مسلح این گروه شبه‌نظامی مورد حمایت امارات عربی متحده مخالف ترک پادگان‌‌ها و مراکز نظامی خود در استان «ابین» به منظور اجرای توافق مذکور هستند. این عناصر نه‌تنها از این مراکز خارج نشده‌اند، بلکه اقدام به ایجاد مراکز ایست‌و‌بازرسی امنیتی بین استان‌های عدن و ابین کرده‌‌اند. تمرد شبه‌نظامیان یمنی مورد حمایت امارات در جنوب در حالی اتفاق می‌افتد که سفیر ریاض در یمن در واکنش به تشکیل دولت ائتلافی گفته بود این دولت بزودی در شهر عدن مستقر خواهد شد. 

***

سعودی‌ها به دنبال فرار آبرومندانه از یمن هستند
حسن هانی‌زاده*: بعد از 6 سالی که از حملات غیرانسانی و ناجوانمردانه ائتلاف سعودی می‌گذرد، کفه تحولات میدانی به سود مقاومت یمن سنگین شده است. سعودی‌های  با هزینه‌کرد بیش از 350 میلیارد دلار در این مدت که با هدف حذف مقاومت از معادلات یمن بود، نتیجه‌ای جز شکست و سرافکندگی از نبرد به دست نیاوردند. اکنون بن‌سلمان ائتلافی را که با هدف قهرمان‌سازی از خود در جهان عرب تشکیل داده بود از هم گسسته می‌بیند و علاوه بر جدایی همپیمانان سابق از ائتلاف، شاهد قدرت‌نمایی امارات در برابر خود است. از این رو است که می‌توان با قاطعیت گفت بازنده اصلی نبرد یمن، در وهله اول بن‌سلمان و بعد از آن حکومت آل‌سعود است. در حال حاضر اماراتی‌ها در صدد تسلط و اشغال جزیره سقطری هستند. آنها قصد دارند با همکاری رژیم صهیونیستی بر باب‌المندب مسلط شوند؛ منطقه‌ای که به لحاظ تجارت دریایی و امنیت انرژی جایگاه ویژه‌ای دارد. همین رویکرد هم سبب شده سعودی‌ها نگران نفوذ خود در دریای سرخ هم باشند. از این جهت آنها در اقدامی تدافعی و با رویاپردازی درباره توان خود به تشکیل دولت ائتلافی با مدیریت عبد ربه منصورهادی اقدام کرده‌اند؛ ائتلافی که در ظاهر متشکل از همپیمانان سعودی و اماراتی است اما در واقع، ماحصلی برای عربستان نخواهد داشت. چه اینکه در حال حاضر هم شاهد این هستیم مزدوران مسلح تحت حمایت امارات در یمن (شورای انتقالی جنوب) بارها از مخالفت خود با تشکیل دولت اینچنینی گفته‌اند. آنچه مسلم است عربستان با توجه به تحولات جاری منطقه و نظام بین‌الملل به دنبال خروج از یمن است و تشکیل دولت ائتلافی هم تنها تیری در تاریکی است. در این بین به نظر می‌رسد آینده نبرد در یمن در معادله نبرد مقاومت با مزدوران اماراتی در جنوب طی ماه‌های آینده مشخص خواهد شد. 
* کارشناس مسائل یمن

Page Generated in 0/0066 sec