printlogo


کد خبر: 228659تاریخ: 1399/10/9 00:00
۵۹۰۸ بیمار جدید در یک شبانه روز شناسایی شدند
احتمال وقوع پیک چهارم در صورت لغو ناگهانی محدودیت‌ها

سیر نزولی آمار مبتلایان و فوتی‌های کرونایی کشور در حالی ادامه دارد که کارشناسان بهداشت و جامعه پزشکی بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری‌های اجتماعی تا قطع زنجیره این ویروس و انجام واکسیناسیون عمومی تاکید دارند. به گزارش«وطن امروز»، سخنگوی وزارت بهداشت دیروز با بیان اینکه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۲۱ بیمار «کووید-۱۹» جان خود را از دست دادند، گفت: بر این اساس مجموع جان‌باختگان این بیماری به ۵۴ هزار و ۸۱۴ نفر رسید. 
سیماسادات لاری افزود: از ظهر روز یکشنبه تا ظهر دوشنبه بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۵ هزار و ۹۰۸ بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی شد که ۷۹۸ نفر از آنها بستری شدند. بر این اساس مجموع بیماران «کووید-۱۹» در کشور به یک میلیون و ۲۰۶ هزار و ۳۷۳ نفر رسید. وی افزود: متاسفانه در این مدت زمان، ۱۲۱ بیمار جان خود را از دست دادند و مجموع جان‌باختگان این بیماری به ۵۴ هزار و ۸۱۴ نفر رسید. به گفته لاری، خوشبختانه تاکنون ۹۶۰ هزار و ۷۵۱ نفر از بیماران کرونایی نیز بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. وی همچنین با بیان اینکه ۵۱۷۴ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند، گفت: تاکنون ۷ میلیون و ۴۶۰ هزار و ۴۲۲ آزمایش تشخیص «کووید-۱۹» در کشور انجام شده است. 
سخنگوی وزارت بهداشت در پایان اعلام کرد در حال حاضر و بر اساس آخرین تحلیل‌ها، ۱۰۸ شهرستان در وضعیت نارنجی و ۳۴۰ شهرستان در وضعیت زرد این بیماری قرار دارند.
 
* احتمال وقوع پیک چهارم
رئیس بیمارستان شهدای تجریش از کاهش ۵۰درصدی ورودی به بیمارستان‌ها به دنبال اعمال محدودیت‌های کرونایی خبر داد و گفت: اگر مجددا دورهم‌نشینی‌ها و عدم رعایت پروتکل‌ها شروع و محدودیت‌ها لغو شود، قطعا با پیک چهارم اپیدمی روبه‌رو می‌شویم. دکتر رضا جلیلی‌خشنود در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه به دنبال اعمال محدودیت‌ها و افزایش سطح رعایت پروتکل‌های بهداشتی از سوی مردم، ورودی‌ بیمارستان‌ها تا۵۰ درصد کاهش یافته است، گفت: البته تاثیر این محدودیت‌ها بر کاهش مرگ‌و‌میرهای ناشی از کرونا به صورت تدریجی بوده و تقریبا ۳۰ درصد کمتر شده است. وی ادامه این روند نزولی و دستیابی به شرایط مطلوب را مستلزم تداوم محدودیت‌ها و رعایت پروتکل‌های بهداشتی از سوی مردم دانست و گفت: پرهیز از دورهم‌نشینی‌های خانگی و سفرهای درون‌شهری و برون‌شهری و همچنین عدم حضور در تجمعات غیرضرور، به ادامه این روند نزولی و قطع زنجیره انتقال بیماری کمک زیادی می‌کند. وی با بیان اینکه به دنبال رعایت اصول بهداشتی، آمار آنفلوآنزای معمولی نیز سال جاری بسیار پایین بوده است، گفت: این کاهش آمار کاملا در بیمارستان‌ها مشهود است. خشنود با تاکید بر اینکه شرایط فعلی اپیدمی کرونا بسیار متزلزل و شکننده است، گفت: عادی‌انگاری شرایط موجود و عدم رعایت پروتکل‌ها یا لغو ناگهانی محدودیت‌ها مطمئنا به بازگشت شرایط سخت اپیدمی و شیوع بالای بیماری در سطح جامعه منجر خواهد شد. عضو ستاد کرونای استان تهران با اشاره به وضعیت سخت بیماری در فصول سرد سال و احتمال تداخل آن با سایر بیماری‌های ریوی و تنفسی این فصل، اظهار کرد: اگر مجددا دورهم‌نشینی‌ها و عدم رعایت پروتکل‌ها شروع و محدودیت‌ها لغو شود، قطعا با پیک چهارم اپیدمی روبه‌رو می‌شویم. خشنود همچنین هشدار داد: مردم در ۲ مورد باید آگاه باشند؛ اول اینکه یک بار ابتلا به این بیماری به معنای مصونیت و ایمنی دائم نبوده و احتمال ابتلای مجدد و گاه سخت‌تر از مرتبه اول وجود دارد، لذا بهبودیافتگان نیز باید تمام اصول بهداشتی و پروتکل‌ها را همچون گذشته رعایت کنند. دوم اینکه فکر نکنیم درصد زیادی از مردم کشور مبتلا شده و دچار یک ایمنی دسته‌جمعی شده‌ایم، هنوز درصد مبتلایان به آن نقطه نرسیده و در اصل ایجاد ایمنی دسته‌جمعی در اپیدمی کرونا امکان‌پذیر نیست.
 

Page Generated in 0/0153 sec