اتفاقات ۴ سال گذشته اسکی باز هم در حال وقوع است و برخی مسؤولان فدراسیون برای چینش مجمع به نفع کاندیدایی خاص در تلاشند که پیش از این نیز اقدامات مشابهی را انجام داده بودند.
مجمع انتخابات فدراسیون اسکی در شرایطی روز ۱۷ دیماه برگزار خواهد شد که با وجود تاکید وزارت ورزش بر بیطرفی باز هم برخی افراد در تلاشند با حمایت از گزینهای خاص و منتسب کردن او به وزارت ورزش، معادلات را بر هم بزنند.
فراموش نکردهایم ۴ سال قبل در آستانه انتخابات فدراسیون اسکی چینش و مهندسی مجمع تا جایی پیش رفت که پیشبینی رئیس آینده فدراسیون کار دشواری نبود، چرا که دبیر مجمع شرایط را برای رای آوردن گزینه مورد نظر بیش از آنکه تصور شود هموار کرده بود. حالا هم بعد از گذشت ۴ سال داستان همان ماجرای تکراری است و کارگردان همان فرد، فقط نام افراد دستخوش تغییر میشود.
این بار هم فدراسیون اسکی که باید حداقل در ظاهر نسبت به انتخابات بیتفاوت باشد و تبلیغاتی در کار نباشد، خود تبدیل به ستاد انتخاباتی شده است؛ یا فردی که مسؤولیت اداره اجرایی مجمع و ارسال لیست به وزارتخانه را دارد، خود در کانال تبلیغاتی یکی از کاندیداها عضو میشود و اندکی بعد مجبور به ترک ظاهری آن میشود، یا رئیس یک کمیته فدراسیون آشکارا در حمایت از یک کاندیدا بیانیه به هیاتهای استانی ارسال میکند و... پیشبینی درباره حمایت مدیریت سابق از گزینه خاص هم که چندان دشوار نیست.
شرایط کاندیداهای اسکی امسال قدری متفاوت است. انتخاب حتی شاید سادهتر هم باشد، چرا که برخی کاندیداها حتی تفاوت مادههای مختلف اسکی را هم نمیدانند و قطعا اگر همین حالا از آنها بپرسید ۲ ورزشکار برتر هر رشته را نام ببرند، نیاز به یک جستوجوی اینترنتی داشته باشند؛ پس علت حضور آنها در رشتهای که برایشان بیگانه است چیست؟
هر قدر هم برخی تلاش کنند اسکی را رشتهای مهجور و بیپول نشان دهند، آمارها و پرداختیهای فدراسیون جهانی اسکی نشان میدهد اسکی اگرچه هرگز آبی برای ورزشکارانش نداشته است اما چندان هم آن طور که عدهای در تلاشند نشان دهند، بدون نان نیست. سفرهای پرزرق و برق به کشورهای خارجی و حضور در رویدادهای مهم جهانی، آسیایی و المپیک، از اسکی، رشتهای ساخته است که حتی آنها که تخصصی هم ندارند و یک بار هم قدم در پیست اسکی نگذاشتهاند، علاقهمند به نشستن بر صندلی ریاست آن شوند.
۴ کاندیدا در مجمع انتخاباتی فدراسیون اسکی شرکت کردهاند. جواد شهلاییباقری، امیر غفرانی، احسان میرزاده و عباس نظریانمادوانی ۴ نامزد کسب کرسی ریاست فدراسیون اسکی هستند. شهلایی از پیشکسوتان و دبیر سابق فدراسیون اسکی است که نسبت به این رشته شناخت نسبتا کاملی دارد. وی در دوره قبلی انتخابات نیز در مجمع شرکت کرده بود.
امیر غفرانی از کارشناسان ورزشی است که سابقه حضور به عنوان نایبرئیس در فدراسیون کشتی را داشته است و پیش از این مدیر کل اداره ورزش و جوانان استان البرز بود. غفرانی به واسطه حضور در استان البرز از نزدیک با بزرگترین پیست بینالمللی کشور [دیزین] در ارتباط بود و با فضای اسکی آشناست.
عباس نظریانمادوانی چهرهای بیگانه با ورزش اسکی است که سال گذشته به عنوان رئیس مرکز مشارکتهای اقتصادی و سرمایهگذاری وزارت ورزش و جوانان منصوب شد و حضور وی در مجمع انتخاباتی فدراسیون تخصصی اسکی کمی عجیب بود.
احسان میرزاده دیگر چهرهای است که البته وی نیز از دل خانواده اسکی نیست اما مدتی است به عنوان عضو هیاترئیسه در فدراسیون حضور دارد و بعید نیست حضورش در انتخابات برای حمایت از کاندیدایی دیگر باشد.
اسکی ایران در نقطه حساس تاریخ خود قرار دارد و اعضای مجمع بخوبی میدانند شرایط از اینکه هست بدتر نمیشود؛ بدترین نتایج المپیک و رقابتهای جهانی هم تجربه شد و تعداد نمایندگان ایران در المپیک هم روند نزولی داشت.
جمع زیادی از نخبگان اسکی از قهرمان گرفته تا مربی دور از خانواده اسکی ماندهاند و هیاتها مغفول و محروم از کمکهای فدراسیون جهانی حداقل در تجهیز لوازم خود. وقت آن رسیده اعضای مجمع توصیهپذیری را کنار بگذارند و اگر واقعا دلسوز اسکی هستند، راه را برای منفعت شخصی برخی افراد تکراری در اسکی ببندند. اسکی نیازمند درایت و تدبیر خانواده خود است.
روی سخن با وزارت ورزش و جوانان نیز هست، اگر به بیطرفی در انتخابات تاکید میکنید، این رویکرد در انتخاب دبیر مجمع فدراسیون اسکی نقض شده است. اگر برای تغییر دبیر مجمع هم فرصتی باقی نمانده حداقل انتظار خانواده اسکی این است که در انتخاب لیست اعضای مجمع انصاف و عدالت رعایت شود تا شاهد رقابتی سالم در این رشته زمستانی باشیم.