printlogo


کد خبر: 228723تاریخ: 1399/10/10 00:00
فاز یک مطالعات بالینی واکسن ایرانی کرونا با تست روی «طیبه مخبر» فرزند رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام آغاز شد
اعتماد امن

گروه اجتماعی: نخستین فاز تست انسانی واکسن ایرانی کرونا دیروز نهم دی‌ماه با موفقیت انجام شد و قرار است برای تایید نهایی و تولید انبوه، هزاران دوز واکسن دیگر در روزهای آینده آزمایش شود. 
به گزارش «وطن ‌امروز»، شرکت برکت یکی از زیرمجموعه‌های ستاد اجرایی فرمان حضرت امام، مجری تهیه واکسن ایرانی کروناست و طیبه مخبر، دختر رئیس ستاد اجرایی فرمان امام نخستین نفری بود که واکسن ایرانی را آزمایش کرد و دومین واکسن کرونا به دکتر عسکری، معاون اجتماعی ستاد اجرایی فرمان امام تزریق شد. حمیدرضا خلیلی، مدیرعامل شرکت نفت پارس یکی از شرکت‌های وابسته به ستاد اجرایی نیز سومین فرد داوطلب بود که واکسن ایرانی کرونا را دریافت کرد. تزریق نخستین دوزهای واکسن ایرانی کرونا واکنش رسانه‌های جهان را در پی داشت و حتی برخی رسانه‌ها این دستاورد ایران در شرایط تحریم را «شگفت‌انگیز» دانستند. قطعا در صورت موفقیت دانشمندان ایرانی، می‌توان گفت واکسن «ما می‌توانیم» کشف و موجب افتخار ایران و ایرانیان شده است. تاکنون ۶۶ هزار داوطلب برای تست واکسن ایرانی ثبت‌نام کرده‌اند و قرار است این واکسن روی بیش از ۵۰ هزار نفر آزمایش شود.
محمد مخبر، رئیس ستاد اجرایی فرمان امام نیز بعد از اولین تست واکسن گفت: همه امکانات و توان علمی و مالی ستاد باید در خدمت این حوزه باشد؛ به‌روزترین امکانات را در ستاد اجرایی داریم. 
وی افزود: روزهای اول، ماسک و مسائل دارویی را به سختی ساختیم. هر دارویی در دنیا که احتمال اثر داشت در ستاد اجرایی ساخته شد. غیر از آن چیزی که امروز اتفاق افتاد ۳ مسیر دیگر تولید واکسن در حال انجام است. این اتفاق یک کار گروهی بود و از یک دستگاه اجرایی چنین چیزی امکان نداشت. 
 رئیس ستاد اجرایی فرمان امام تاکید کرد: ملت را خاطرجمع می‌کنم که در بحث واکسن با تلاش مسؤولان از این لحاظ مشکل نخواهیم داشت. 
وی گفت: ظرف ٢ هفته آینده آمادگی تولید ۵/۱ میلیون دوز واکسن را داریم و تولید ١٢میلیون دوز تا ۶ ماه آینده در دستور کار است. 
 
* ساخت واکسن با توان ملی
سعید نمکی، وزیر بهداشت و سورنا ستاری، معاون علمی رئیس‌جمهور روز گذشته در مراسم نخستین فاز مطالعاتی و تزریق واکسن ایرانی حضور داشتند. نمکی در این مراسم گفت: خوشبختانه با تلاش محققان توانستیم پس از تست واکسن کرونای ایرانی روی مدل‌های حیوانی، مرحله انسانی آن را انجام دهیم. 
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه نخستین داوطلب تست انسانی واکسن کرونای ایرانی طیبه مخبر، دختر رئیس ستاد اجرایی فرمان امام بود، گفت: واکسن کرونا هر عارضه‌ای داشته باشد، ما خودمان با جان و دل خریداریم. 
نمکی تصریح کرد: این حرکت از روز نخست با توان ملی آغاز شد. در این نشست به عنوان مسؤول بهداشت عرض می‌کنم که چگونه در ٣٠ سال گذشته برای تولید واکسن تلاش کردیم. ما سال ١٣٠٣ انستیتو رازی را داشتیم و همه ما با واکسن‌های ایرانی واکسینه شدیم. 
وی با بیان اینکه ما به خیلی از کشور‌های منطقه واکسن صادر کردیم، گفت: در صدد هستیم با کمک معاونت علمی و سایر شرکت‌ها، واکسن‌های نوینی را به دنیا عرضه کنیم. ما در کشور فرم‌های مختلف را آغاز کردیم، به دلیل اینکه از دنیا عقب نمانیم همه راه‌ها را رفتیم و در انستیتو رازی مجوز دریافت خواهیم کرد. 
نمکی در پایان ضمن تشکر از دکتر مینو محرز و همه افرادی که در این راه، این کار علمی را هدایت می‌کنند، گفت: ان‌شاءالله بزودی شاهد اجرای فاز دوم تست واکسن کرونا خواهیم بود.
 
* جزئیات تست انسانی واکسن کرونا
عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا در حاشیه نخستین ترزیق واکسن کرونای ایرانی در فاز انسانی اظهار کرد: طبق قانون 56 نفر برای سری اول انتخاب شدند تا واکسن کرونا روی آنها تزریق شود، این افراد کاملا سالم هستند و پیش از این مبتلا به ویروس کرونا نبودند. 
مینو محرز افزود: این افراد هر روز چک می‌شوند، بنابراین اثربخشی واکسن را هم اندازه‌گیری می‌کنیم، سپس نتیجه را برای مرحله دوم ارائه می‌دهیم. 
عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا درباره واکسن کرونای ایرانی گفت: این واکسن، ویروس کشته شده است. 
وی بیان کرد: اینکه در چه تاریخی این واکسن برای همه افراد عرضه شود مشخص نیست، زیرا انجام این مراحل زمان می‌برد. 
محرز در ادامه تصریح کرد: اینکه به عنوان نخستین نفر دختر آقای مخبر این واکسن را تزریق کرده، نشان می‌دهد این واکسن کاملا موثر بوده و پیش از این تمام مراحل حیوانی‌اش را بخوبی گذرانده است و امیدواریم فاز انسانی آن نیز بخوبی طی شود. وی در گفت‌وگو با «وطن امروز» با بیان اینکه ایران قدمت دیرینه‌ای در ساخت واکسن دارد، افزود: توانایی دانشمندان ایرانی در ساخت واکسن کرونا بی‌تردید از استانداردهای بالایی برخوردار است. 
 
* در حوزه تولید واکسن جدی‌تر ورود می‌کنیم
معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور و رئیس بنیاد ملی نخبگان در حاشیه تزریق نخستین واکسن کرونای ایرانی اظهار کرد: خوشحالم که اینجا هستم و شرکت‌های زیادی از همکاران دانش‌بنیان مشغول تحقیقات هستند. سورنا ستاری افزود: ۶ شرکت دیگر زیر نظر ستاد کرونا و آقای نمکی در حال تولید واکسن هستند. 
معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور و رئیس بنیاد ملی نخبگان گفت: تقریبا هیچ چیزی مثل تجهیزات ساده از جمله کیت‌های تشخیص را وارد نمی‌کنیم. 
ستاری تصریح کرد: امیدواریم در حوزه واکسن نیز به همین شکل باشد و در آینده در حوزه تولید واکسن جدی‌تر ورود می‌کنیم. 
 
*  جمشیدی: تزریق واکسن کرونای ایرانی به سومین داوطلب هم انجام شد
دبیر ستاد ملی مقابله با کرونا هم در نشست مجریان مرحله اول تزریق واکسن ایرانی کرونا اظهار کرد: امروز تست تزریق واکسن ایرانی کرونا را آغاز کردیم. برای فرموله کردن پروسه زیادی طی شد که به هر حال کار به نتیجه رسید. حمیدرضا جمشیدی در ادامه افزود: همه تست‌ها آزمایش شد. دیروز مجوز تزریق انسانی را از سازمان غذا و دارو دریافت کردیم.  وی گفت: امروز نخستین، دومین  و سومین تزریق واکسن کرونای ایرانی انجام شد.
 
* آغاز مطالعه انسانی به معنای رونمایی از واکسن نیست
سخنگوی سازمان غذا و دارو گفت: واکسن کرونای ایرانی هنوز تولید نهایی نشده است و مراحل کارآزمایی بالینی را طی می‌کند و امروز (سه‌شنبه نهم دی‌ماه ۹۹) فاز اول مطالعه انسانی آن عملا آغاز شد. این به معنای رونمایی از واکسن کرونا نیست، بلکه شروع فاز اول مطالعه انسانی است. این واکسن از نوع ویروس غیرفعال شده کرونا یا Inactivated coronavirus است که ترکیبات آلومینیوم هم دارد. 
دکتر کیانوش جهانپور افزود: این واکسن اکنون فاز یک بالینی آن آغاز شده و نخستین داوطلب تزریق آن هم خانم طیبه مخبر بودند. هر وقت این واکسن تایید نهایی شود، ظرفیت تولید انبوه آن هم آماده است. مهم تایید مراحل کارآزمایی بالینی است و اگر تایید نهایی انجام شود سال ۱۴۰۰ قابلیت تولید حداقل ۸۰ تا ۱۰۰ میلیون دوز واکسن را تا آخر سال خواهیم داشت ولی قبل از آن باید همه مراحل کارآزمایی بالینی به تایید سازمان غذا و دارو رسیده باشد.  
سخنگوی سازمان غذا و دارو گفت: در عین حال تست انسانی حداقل یک واکسن کرونای دیگر هم بزودی با مجوز کمیته اخلاق در پژوهش وزارت بهداشت آغاز می‌شود. 
جهانپور با بیان اینکه واکسن کرونا مانند هر واکسن دیگری که در کشور تزریق می‌شود، با مجوز سازمان غذا و دارو قابل تولید یا ورود به ایران است، تاکید کرد: هر زمان قرار شد در حوزه صادرات واکسن کرونای ایرانی اقدام کنیم، می‌توان برای دریافت مجوز سازمان جهانی بهداشت یا سازمان‌های مرتبط بین‌المللی یا کشورهای مقصد برای این واکسن هم اقدام کرد. 
جهانپور تاکید کرد: در ضمن تا این لحظه هیچ واکسن خارجی هم مجوز ورود از سازمان غذا و داروی ایران ندارد و هر موردی که بخواهد وارد کشور شود، باید مجوز سازمان غذا و دارو را دریافت کند. در عین حال واکسن کرونای ایرانی هم وارد فاز یک مطالعه بالینی شده که بعد از اتمام این فاز و بررسی نتایج آن، وارد فاز دوم و سپس فاز سوم کارآزمایی بالینی خواهد شد و در نهایت بعد از اتمام فازهای مطالعه انسانی، مجددا بررسی شده و در صورت دریافت مجوز سازمان غذا و دارو وارد مرحله تولید انبوه خواهد شد.
 
***
[آمادگی ساخت واکسن و کیت‌های تشخیص را داریم]
عضو کمیته علمی مقابله با ویروس کرونا در نشست مجریان مرحله اول تزریق واکسن کرونای ایرانی اظهار کرد: ما سال‌هاست واکسن می‌سازیم. اخیرا تولید داخلی واکسن آنفلوآنزا در حال انجام است. وی در ادامه افزود: بزرگ‌ترین سایت تولید واکسن در ایران همین سایت است. با کمک جوانان متعهد، امیدواریم ساخت واکسن‌های مختلف را در کشور داشته باشیم. عضو کمیته علمی مقابله با ویروس کرونا گفت: ان‌شاءالله ساخت واکسن‌های دیگر در دستور کار است و واکسن در میلیون‌ها دوز در ایران تولید خواهد شد. ما آمادگی ساخت واکسن و کیت‌های تشخیص را داریم. مینو محرز در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد: به واکسن ایرانی ایمان داریم، چرا که جوان‌های کشور در این زمینه تلاش‌های زیادی داشتند. وی در ادامه افزود: ۲ داوطلب قبلی در حال حاضر شرایط خوبی دارند و از همه افراد بعد از تزریق مراقبت می‌شود. فردا (امروز) نیز سری جدید تزریق انجام خواهد شد. بنا به گفته عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا، نتایج این آزمایشات به سازمان غذا و دارو اعلام خواهد شد. 

Page Generated in 0/0058 sec