آمار جانباختگان ناشی از بیماری «کووید-19» در کشور مدتی است زیر 150 نفر در هر شبانهروز اعلام میشود. این آمار امیدوارکننده نتیجه رعایت پروتکلهای بهداشتی و فاصلهگذاریهای اجتماعی توسط عموم مردم است که در صورت تداوم، بزودی شاهد قطع زنجیره این بیماری در کشور خواهیم بود. به گزارش «وطن امروز»، در این میان نخستین تزریق انسانی فاز یک مطالعات بالینی واکسن کرونای ایرانی بارقه امید عبور از این بیماری را در دل همه انداخته است. در همین ارتباط سخنگوی وزارت بهداشت دیروز با بیان اینکه مجموع بیماران «کووید-19» در کشور به یک میلیون و ۲۱۲ هزار و ۴۸۱ نفر رسید، گفت: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۳۲ بیمار «کووید-19» جان خود را از دست دادند. سیماسادات لاری گفت: از ظهر روز دوشنبه تا ظهر سهشنبه بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۶ هزار و ۱۰۸ بیمار جدید مبتلا به «کووید-19» در کشور شناسایی شدند که ۸۱۵ نفر از آنها بستری شدند. بر این اساس مجموع بیماران «کووید-19» در کشور به یک میلیون و ۲۱۲ هزار و ۴۸۱ نفر رسید. وی در ادامه افزود: متاسفانه در یک شبانهروز، ۱۳۲ بیمار «کووید-19» جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۵۴ هزار و ۹۴۶ نفر رسید. خوشبختانه تاکنون ۹۶۹ هزار و ۴۰۸ نفر از بیماران بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. لاری با بیان اینکه ۵۱۲۸ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-19» در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند، ادامه داد: تاکنون ۷ میلیون و ۵۱۳ هزار و ۵۳۴ آزمایش تشخیص «کووید-19» در کشور انجام شده است. سخنگوی وزارت بهداشت همچنین اظهار کرد: در حال حاضر و بر اساس آخرین تحلیلها، ۱۰۸ شهرستان در وضعیت نارنجی و ۳۴۰ شهرستان در وضعیت زرد بیماری کرونا قرار دارند.
* کاهش ۶۹ درصدی میزان مرگومیرهای کرونایی در تهران
فرمانده عملیات مقابله با بیماری کرونا در کلانشهر تهران گفت: با توجه به شکننده و بیثبات بودن شرایط استان تهران، هر گونه تغییر یا مداخله در جهت تقلیل رعایت شیوهنامههای بهداشتی میتواند موجب افزایش بار بیماری شود. دکتر علیرضا زالی با بیان اینکه بررسیها از یک آذر تا ۶ دیماه، نشان از کاهش ۶۹ درصدی میزان مرگومیر در تهران دارد، افزود: میزان بستری عادی نیز در این بازه زمانی نسبت به ۲ ماه اول پاییز ۵۷ درصد و میزان بستری در بخش مراقبت ویژه ۳۷ درصد کاهش داشته است. همچنین مجموع مراجعان به بخشهای سرپایی و بستری با ۵۲ درصد کاهش روبهرو بوده است. وی اظهار کرد: با توجه به شکننده و بیثبات بودن شرایط استان تهران، هر گونه تغییر یا مداخله در جهت تقلیل رعایت شیوهنامههای بهداشتی، میتواند موجب افزایش بار بیماری شود. تجربه موج سوم کرونا در تهران حاکی از آن بود که به صورت جهشی و تصاعدی، در بازه زمانی کمتر از ۱۰ روز آمار کاملا رو به تزاید بوده که نکته قابل توجهی است. دکتر زالی تصریح کرد: طبق آخرین برآوردها از ۶ دیماه شهر تهران، شمیرانات، ری، ورامین، دماوند و شهریار وضعیت نارنجی دارد که منتظر تایید ستاد ملی کرونا هستیم تا درباره محدودیتها تصمیمگیری شود.
* واکسیناسیون کرونا از طریق شبکه بهداشت
رئیس شبکه بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه واکسن کرونا از طریق شبکه بهداشت توزیع و تزریق میشود، در عین حال تاکید کرد: بر اساس اولویتها واکسن تزریق میشود و ایمنی گروهی در جامعه به وجود میآید، بنابراین ضرورتی ندارد که ۱۰۰ درصد افراد جامعه واکسن تزریق کنند. دکتر جعفر صادق تبریزی در گفتوگو با ایسنا، درباره چگونگی توزیع واکسن کرونا گفت: توزیع واکسن کرونا بر اساس اولویتبندیهای وزارت بهداشت از طریق شبکههای بهداشتی- درمانی انجام خواهد شد. البته هنوز اولویتبندیها انجام نشده است اما توزیع واکسن در شبکههای بهداشتی- درمانی در حال انجام است. وی درباره افرادی که اسامی آنها در نظام شبکه بهداشت و سامانه سیب ثبت نشده است نیز اظهار کرد: این افراد هم میتوانند به مراکز ما مراجعه کنند تا هنگام دریافت واکسن اسامی آنها در سامانه ثبت شود و تفاوتی با سایر کسانی که اکنون نامشان در سامانه است ندارند. تبریزی درباره اولویتبندی برای تزریق ۱۵۰ هزار دوز واکسن فایرز اهدایی از سوی خیرین، گفت: هر واکسنی از هر مسیری بیاید بر اساس اولویتبندیهای وزارت بهداشت تزریق میشود که فعلا این اولویتها اعلام نشده است.