printlogo


کد خبر: 228742تاریخ: 1399/10/10 00:00
نصب تصاویر شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی در خیابان‌های غزه و لبنان
هم‌غزه هم‌لبنان
برای اولین‌بار ۱۲ گروه مقاومت در غزه رزمایش‌مشترک موشکی، زمینی و‌دریایی برگزار‌کردند

گروه سیاسی: «این فرمانده بزرگ را شهید قدس، شهید قدس، شهید قدس می‌نامم»، این بند پایانی سخنان اسماعیل هنیه، دبیر سیاسی تشکیلات حماس در حاشیه تشییع تاریخی سردار شهید حاج‌قاسم سلیمانی در تهران بود. اکنون در آستانه نخستین سالگرد شهادت فرمانده سابق نیروی قدس سپاه پاسداران، راه قدسی و ماموریت فرامرزی او بیش از هر زمان دیگری در گفتار رهبران گروه‌های مقاومت مورد تاکید قرار می‌گیرد. 
تاثیر انکارناپذیر شهید سلیمانی بر تشکیل یا قوام‌بخشی گروه‌های مقاومت باعث شد در نخستین سالگرد شهادت او، مردم بسیاری از کشورهای منطقه حتی از نهادهای دولتی ایران نیز برای بزرگداشت مقام این شهید پیشی بگیرند. بعد از نصب تصاویر متعدد از شهیدان سلیمانی و ابومهدی المهندس در شهرهای عراق که در روزهای گذشته بسیار خبرساز شده بود، حالا انتشار تصویر بیلبوردی بزرگ از شهید سلیمانی در نوار غزه با واکنش‌های متعددی در فضای مجازی مواجه شده است. استفاده از تعبیر «شهیدالقدس» در این بیلبورد، آن هم در روزهایی که شاهد خیانت زنجیره‌ای رهبران کشورهای عربی در برقراری روابط دوستانه با رژیم صهیونیستی هستیم، نشان‌دهنده باور عمیق محور مقاومت بر پافشاری بر منش و روش مبارزاتی شهید سلیمانی است. در این میان در کنار غزه، خیابان‌های لبنان نیز تبدیل به میدانی برای نمایش بیلبوردهای گرامیداشت سردار مقاومت شد. پیش از این نیز سیدحسن نصرالله، دبیر کل حزب‌الله لبنان در گفت‌وگوی تفصیلی با المیادین به بیان سخنانی در تمجید از مقام شهید سلیمانی پرداخته و گفته بود: شهید سلیمانی از لحاظ نظامی فرمانده‌ای راهبردی و همزمان رهبری تاکتیکی بود. در برهه قبل از شهادت حاج‌قاسم بسیار نگران بودم و بارها به وی در این باره هشدار دادم. من دلم برای حاج‌قاسم بسیار تنگ می‌شود، ما بارها با هم کار کردیم و با چالش‌ها مبارزه کردیم. من حس می‌کردم که من و حاج‌قاسم یک فرد واحد هستیم. وی با اشاره به نقش محوری شهید سلیمانی در تقویت مقاومت فلسطین نیز گفته بود: شهید سلیمانی و گروهش در حمایت از فلسطین در تمام سطوح از هیچ چیز دریغ نکردند. بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه هم رابطه ما با حماس بعد از بحران سوریه را درک می‌کرد. حضور شهید قاسم سلیمانی در رسانه‌ها از زمان نبرد با داعش در عراق آغاز شد و این موضوع عمدی نبود. تلاش‌های حاج‌قاسم و سپاه قدس در حمایت از گروه‌های مقاومت فلسطین به دور از رسانه‌ها انجام می‌شد. حاج‌قاسم دنبال رسانه‌ای شدن، حضور در اخبار و مدح و ستایش نبود. 
 
* سوگواری فراملی
یکی از نقاط اصلی پیام رهبر حکیم انقلاب اسلامی پس از انتشار خبر شهادت این سردار مربوط به توصیف «چهره بین‌المللی» وی بود. ایشان در بخشی از پیام خود با یادآوری این مساله نوشته بودند: «شهید سلیمانی چهره‌ بین‌المللی مقاومت است و همه‌ دلبستگان مقاومت خونخواه اویند. همه‌ دوستان-‌ و نیز همه‌ دشمنان- بدانند خط جهاد مقاومت با انگیزه‌ مضاعف ادامه خواهد یافت و پیروزی قطعی در انتظار مجاهدان این راه مبارک است».
بر این مبنا توجه به گستره عظیم حامیان شهید سلیمانی در سطح جهان و بویژه کشورهای منطقه باعث شده تا سرمایه معنوی و ایدئولوژیک این شهید بزرگوار پس از شهادتش بیش از پیش شود به گونه‌ای که فارغ از تشییع میلیونی و تاریخی شهید سلیمانی در شهرهای کاظمین، نجف و کربلا در عراق و اهواز، مشهد، تهران، قم و کرمان در ایران و مجالس یادبود سیدالشهدای مقاومت در نقاط مختلف جهان، تنها در کشور هند در 430 نقطه این کشور آیین سوگواری و بزرگداشت آن شهید برگزار شد. 
در چنین شرایطی نزدیک شدن به سالگرد شهادت شهیدان حاج‌قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس باعث افزایش نگرانی‌های آمریکا از تثبیت یاد و خاطره این شهیدان شده است. برای مثال هفته گذشته بود که شبکه العهد عراق خبر از تهدید فرودگاه بغداد از سوی آمریکا داد. در این خبر براساس ادعای منابع مطلع آمده بود که دولت ترامپ عراق را تهدید کرده و گفته است که اگر تصاویر یادبودی از سردار سلیمانی و ابومهدی در فرودگاه بغداد نصب شود، این فرودگاه تحریم خواهد شد. این واکنش آمریکا در شرایطی اتخاذ شد که حجم گسترده برنامه‌های مردم عراق در جریان گرامیداشت سالگرد شهادت شهیدان سلیمانی و ابومهدی با حیرت همه ناظران مواجه شده بود.
 
* خون حیات‌بخش برای جبهه مقاومت
پیوند گسست‌ناپذیر سیدالشهدای مقاومت اسلامی با گروه‌های متعدد باعث شده این گروه‌ها سالگرد شهادت شهید سلیمانی را تبدیل به یک موقعیت زمانی مهم و موفقیت‌آمیز برای زنده نگه داشتن اندیشه و راه و مسلک شهیدان مقاومت کنند. 
نصب بیلبورد بزرگداشت شهید سلیمانی در غزه، فارغ از واکنش‌های متعدد مقطعی که شاهدش هستیم، یادآور پایان‌ناپذیری ائتلاف و مسیر مشترک این گروه‌ها با اندیشه انقلاب اسلامی است. سال گذشته چند هفته پس از شهادت شهید سلیمانی بود که ناصر ابوشریف، نماینده جهاد اسلامی فلسطین با اشاره به نقش انکارناپذیر شهید سلیمانی در تقویت جریانات مقاومت فلسطینی گفته بود: قاسم سلیمانی یک نمونه برای محور مقاومت منطقه و یک الگو در داخل جمهوری اسلامی ایران بود، طرحی که ایران در منطقه در حال اجرای آن است یک برنامه امپریالیستی و استعماری نیست، بلکه یک طرح مبتنی بر عدالت و توازن در منطقه است. ما نیز باید در کنار ایران برای ظهور حضرت ولی‌عصر(عج) هر چه بیشتر دعا کنیم تا بلکه با حضو ایشان دنیا پر از عدالت و برابری میان مردم شود. طرح محور مقاومت عدالت و استقلال و آزادی است. در این مسیر شهید سلیمانی یکی از مهندسان این طرح بود. ایشان فلسطین و مقاومت را به عنوان نوک پیکان مبارزه تدارک دیده بود. وی با اشاره به موقعیت استثنایی محاصره غزه نیز گفته بود: وضعیت در نوار غزه اینگونه است که اگر بخواهید وارد نوار غزه شوید باید یا از طریق مصر یا از طریق اراضی اشغالی وارد آن شوید و این موضوع، میزان فشار صهیونیست‌ها بر مردم فلسطین و مقاومت را نشان می‌دهد. در همین شرایط بود که حاج‌قاسم سلیمانی به کمک ما آمد و مقاومت نوار غزه را قدرتمند کرده و آن را به یک پایگاه پیشرو تبدیل کرد. 
******
برای اولین‌بار ۱۲ گروه مقاومت در غزه رزمایش‌مشترک موشکی، زمینی و‌دریایی برگزار‌کردند
گروه بین‌الملل: درآستانه سالگرد تهاجم رژیم صهیونیستی به غزه در سال 2008 و نخستین سالگرد شهادت شهدای مقاومت، اولین مانور نظامی مشترک گروه‌های مقاومت فلسطین در نوار غزه برگزار شد. 
به گزارش المیادین، این مانور با مشارکت 1۲ شاخه نظامی گروه‌های مقاومت تحت عنوان «تکیه‌گاه محکم» برگزار شد. اتاق عملیات مشترک گروه‌های مقاومت فلسطین جمعه‌شب کلیپی تبلیغاتی درباره این مانور نظامی منتشر کرد. در این ویدئوی کوتاه مجاهدانی از گروه‌های مختلف مقاومت در جریان یک مانور نظامی دیده می‌شوند. 
 
* اهمیت مانور چه بود؟
برگزاری این مانور آن هم 48 ساعت بعد از سخنرانی سیدحسن نصرالله نشان داد جبهه مقاومت حالت تدافعی خود را فراموش کرده و آماده ضربه زدن به صورت جدی و دردناک به اشغالگران قدس است. شرایط منطقه بویژه بعد از شکست ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا از حساسیت ویژه‌ای برخوردار شده است. همین موضوع هم مورد اشاره سیدحسن نصرالله، دبیر کل حزب‌الله لبنان در گفت‌وگوی یکشنبه‌شب قرار گرفت که یکی از مهم‌ترین محورهای آن احتمال شیطنت اسرائیل برای آتش‌افروزی در روزهای آتی است. از طرفی مانور سیاسی جبهه سازشگران با رژیم غاصب صهیونیستی که در قالب عیان‌سازی صلح با اشغالگران قدس انجام شد، با هدف تضعیف مجموعه مقاومت بود. همین موضوع به تنهایی اهمیت این مانور را نشان می‌دهد. نکته مهم‌تر اینکه حضور 1۲ جریان مختلف مقاومت که شاید نام برخی از آنها حتی برای رسانه‌ها هم آشنا نباشد، نشان از اتحاد جریان مقاومت بر سر هدف مشترک مقابله با اشغالگران فلسطین است. 
 
* در رزمایش دیروز چه گذشت؟
مانور مشترک گروه‌های فلسطینی در غزه با عنوان «الرکن الشدید» (تکیه‌گاه محکم) با پیام سخنگوی گردان‌های قدس، شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی فلسطین آغاز شد. شلیک موشک به سمت دریا، پیاده شدن نیروی دریایی در ساحل غزه و گلوله‌باران خودروهای دشمن فرضی در غرب رفح مهم‌ترین بخش‌های این رزمایش بود که عصر دیروز به پایان رسید. ابوحمزه، سخنگوی گردان‌های قدس در ارتباط با این رزمایش بزرگ گفت: این رزمایش تاکیدی بر آمادگی مقاومت برای دفاع از ملت ماست. سلاح ما موجود و تصمیم ما یکپارچه برای رویارویی به منظور دفاع از ملت‌مان است. 
چند روز پیش محمود الزهار، از رهبران ارشد حماس از بازدارندگی‌ای که موشک‌های کورنت در برابر رژیم صهیونیستی ایجاد کرده است، سخن گفته بود. این نوع موشک همان موشکی است که در جریان جنگ 33 روزه از طریق بشار اسد به حزب‌الله و بعد به نیروهای مقاومت در غزه رسید. 
 
* هدف از این رزمایش چه بود؟
اتاق عملیات مشترک گروه‌های مقاومت فلسطین با صدور بیانیه‌‌ای درباره اهداف این مانور بزرگ اعلام کرد: این رزمایش‌ برای رفع تهدیدات دشمن و با هدف آمادگی توان رزمندگان برای جنگ در همه شرایط و زمان‌هاست. سلاح ما واحد و تصمیمات ما یکپارچه برای وارد شدن در هر نبردی است و مقامات صهیونیست بدانند که در صورت هرگونه ماجراجویی ضد ملت ما با تمام توان با آنها مقابله خواهیم کرد و با غافلگیری زیادی روبه‌رو خواهند شد. 
در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: مقاومت در حال تحول دائمی در زمینه ابزارها، تاکتیک‌ها و مدیریت نبرد است و به فضل الهی قوی‌تر، مستحکم‌تر و قدرتمندتر از هر زمان دیگر برای مقابله با دشمن، بازدارندگی و شکست دادن آن است و خنجری به پشت دشمن و خاری در چشم آن تا پیروزی و آزادی و تحقق آرزوهای مردم فلسطین در زمینه بازگشت و پاکسازی مقدسات باقی خواهد ماند. مقاومت به دشمن صهیونیستی اجازه تحمیل قواعد درگیری را نمی‌دهد و همه هماهنگی و وحدت عملیاتی و فرماندهی مقاومت را در بالاترین سطوح خواهند دید. 
 
* کدام گروه‌های فلسطینی در مانور دیروز حضور داشتند؟
بر اساس گزارش گروه اطلاع‌رسانی «الاعلام الحربی» شاخه فلسطین، شاخه‌های نظامی ۱۲ گروه مقاومت فلسطین در این رزمایش با عنوان «الرکن الشدید» شرکت داشتند که عبارتند از:
1- گردان‌های «القسام» شاخه نظامی حماس
2- گردان‌های «المقاومه الوطنیه» شاخه نظامی جبهه دموکراتیک برای آزادی فلسطین
3- «سرایا القدس» شاخه نظامی جهاد اسلامی
4- گردان‌های «ابوعلی مصطفی» شاخه نظامی جبهه مردمی برای آزادی فلسطین
5- تیپ «الناصر صلاح‌الدین» شاخه نظامی کمیته مقاومت مردمی
6- گردان‌های «شهداءالاقصی» از شاخه‌های نظامی تابع جنبش فتح
7- «جیش العاصفه» از شاخه‌های نظامی تابع جنبش فتح
8- گروه شهید «أیمن جوده» زیرمجموعه گردان‌های شهداء‌الاقصی
9- گردان‌های شهید «عبدالقادر الحسینی» از شاخه‌های نظامی تابع جنبش فتح
10- گردان‌های «المجاهدین» شاخه نظامی جنبش مجاهدان
11- گردان‌های «الانصار» شاخه نظامی جنبش «الاحرار»
12- گردان‌های شهید «جهاد جبریل» از شاخه‌های نظامی جبهه مردمی برای آزادی فلسطین
 
* فعال شدن آژیر هشدار در شهرک‌های نزدیک غزه
همزمان با رزمایش بزرگ مقاومت، رسانه‌های صهیونیستی از به صدا درآمدن صدای آژیر حمله موشکی در شهرک‌های صهیونیست‌نشین نزدیک نوار غزه خبر دادند. در همین ارتباط روزنامه صهیونیستی اورشلیم‌پست نوشت: صدای آژیر هشدار در نزدیکی کیبوتص «کرام شالوم» در جنوب فلسطین اشغالی شنیده شده است. 
 
* سردرگمی استراتژیک ارتش رژیم صهیونیستی در تقابل با حزب‌الله
گرشون هکوکین، فرمانده سابق دانشکده‌های نظامی ارتش رژیم صهیونیستی ضمن بیان چالش‌های پیش‌ روی ارتش رژیم صهیونیستی در جنگ آتی با جنبش حزب‌الله لبنان، از ارتش این رژیم خواست راهبرد جدیدی برای تقابل‌های آتی اتخاذ کند. به گزارش پایگاه خبری الاعلام الحربی المرکزی، این ژنرال صهیونیست گفته ارتش این رژیم در آینده با چنین چالش‌هایی مواجه خواهد شد:
۱- شلیک مستمر و گسترده موشک به مدت‌ چند روز به سمت اهدافی در فلسطین اشغالی 
۲- استقرار دفاعی گسترده برای وادار کردن ارتش رژیم صهیونیستی به امتیازدهی تا جایی که این اقدام، ارتش این رژیم را برای انتخاب اهداف زمینی دچار تردید خواهد کرد. 
۳- حمله گسترده کماندوهای حزب‌الله به شهرک‌های صهیونیستی و مواضع ارتش رژیم صهیونیستی در این شهرک‌ها.
 در بخش پایانی این گزارش اشاره شده است که تداوم موشک‌‌پراکنی‌ها ممکن است شروط تحقیر‌آمیزی برای آتش‌بس به تل‌آویو تحمیل کند و این شرط‌ها بر این اساس که تل‌آویو بازنده جنگ است، مطرح شود. 
 
***
بازتاب سخنان سیدحسن نصرالله در رسانه‌های  صهیونیستی
سخنان سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله لبنان در مصاحبه با شبکه المیادین بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های صهیونیستی داشت. نکته قابل تامل در این میان تمرکز این رسانه‌ها بر موضوع موشک‌های دقیق مقاومت و ترس آنها از این توان رزمی حزب‌الله بود. 
 
* وحشت صهیونیست‌ها از سلاح حزب‌الله
به گزارش «وطن امروز»، رسانه‌های صهیونیستی پس از سخنان دبیرکل حزب‌الله لبنان که یکشنبه‌شب هفته جاری در گفت‌وگو با المیادین انجام شد، طبق معمول مصاحبه سیدحسن نصرالله را به دقت زیر نظر داشتند. بازتاب اظهارات سیدحسن نصرالله در رسانه‌های اسرائیلی متمرکز بر آن بخش از سخنان ایشان درباره موشک‌های دقیق مقاومت برای پاسخ به هرگونه تجاوز رژیم صهیونیستی بود. رسانه‌های صهیونیستی در این زمینه متناسب با مواضع خود بخش‌هایی از مصاحبه دبیرکل حزب‌الله لبنان را منتشر کردند که مبتنی بر ۲ مساله اصلی بود؛ اظهارات سیدحسن نصرالله مبنی بر اینکه مقاومت اسلامی از سال گذشته تاکنون شمار موشک‌های دقیق خود را ۲برابر کرده و قادر به هدف قرار دادن هرگونه تاسیسات نظامی یا غیرنظامی در اراضی اشغالی است و دوم سخنان دبیرکل حزب‌الله مبنی بر اینکه این حزب هر سلاحی برای مورد هدف قرار دادن هر منطقه از اراضی اشغالی را در اختیار دارد. در همین راستا نیازی به یادآوری این موضوع نیست که رسانه‌های صهیونیستی در هر قالبی تحت سانسور شدید نظامی در تل‌آویو قرار دارند، بنابراین انتشار هرگونه خبری درباره تهدیدها ضد رژیم صهیونیستی به مجوز نیاز دارد، زیرا اگر این اخبار بر خلاف مواضع تل‌آویو بازتاب داده شود، روزنامه‌نگار و رسانه را در معرض خطر قرار می‌دهد. با وجود این سانسور، واکنش خوانندگان صهیونیست به گزارش‌های مربوط به اظهارات سیدحسن نصرالله حاکی از ترس و نگرانی آنها بود. در همین راستا یکی از شهرک‌نشینان صهیونیست گفت متاسفانه اسرائیل جرأت و ابزار لازم برای ترور دبیرکل حزب‌الله لبنان را ندارد. 
 
* انتقام حزب‌الله قطعی است
جالب توجه است که وبسایت رسمی روزنامه صهیونیستی هاآرتص که به عقیده برخی در مقایسه با افراط‌گرایی سایر رسانه‌های صهیونیستی یک روزنامه متعادل است، سعی کرد در اخبار و گزارش‌های خود توجهی به سخنان دبیرکل حزب‌الله نداشته باشد و هیچ بخشی از اظهارات وی را منتشر نکرد. این امر همچنین درباره روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارانوت نیز صدق می‌کند. روزنامه یسرائیل هیوم که رسانه وابسته به بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی است نیز تلاش کرد با انحراف افکار عمومی آن بخش از مصاحبه سیدحسن نصرالله را بازتاب دهد که مربوط به سوال مدیر و موسس شبکه المیادین از دبیرکل حزب‌الله درباره تمایل یا عدم تمایل وی برای واکسیناسیون در برابر کرونا بود که سیدحسن نصرالله گفت واکسنی را که ساخت ایالات متحده باشد دریافت نمی‌کند. اما «اودی أفینتال» پژوهشگر موسسه استراتژیک در مرکز «هرتسیلیا» در واکنش به سخنان سیدحسن نصرالله گفت: اسرائیل هنوز هم در مرزها دچار تنش و نگرانی است و با احتیاط رفتار می‌کند. محقق صهیونیست تاکید کرد: حزب‌الله تشکیلات خود را به بالاترین سطح رسانده و پروژه موشک‌های دقیق چه از نظر کمی و چه کیفی متوقف نشده و نخواهد شد. رسانه‌های اسرائیلی همچنین به اظهارات دبیرکل حزب‌الله لبنان درباره پیشرفت چشمگیر مقاومت در زمینه دفاع هوایی که در جنگ احتمالی بعدی اسرائیل را شوکه خواهد کرد پرداختند. «روعی کایس» تحلیلگر صهیونیست در امور عربی در صفحه توئیتر خود نوشت: همان‌طور که نصرالله گفت، آنها قادر به ضربه زدن دقیق به هر هدفی در اسرائیل هستند و اگر اسرائیل به عنوان مثال به تاسیساتی در منطقه بقاع حمله کند، حزب‌الله با موشک‌های دقیق پاسخ مناسبی به آن می‌دهد. وی همچنین به انتقام حزب‌الله در پی شهادت «علی کامل محسن» یکی از نیروهای این حزب در حمله هوایی رژیم صهیونیستی به سوریه اشاره و تاکید کرد پاسخ حزب‌الله در این زمینه قطعا انجام خواهد شد. همچنین کامنت‌هایی که صهیونیست‌ها در واکنش به اظهارات سیدحسن نصرالله در وبسایت‌های اسرائیلی منتشر کرده بودند کاملا نشان‌دهنده میزان ترس و اضطراب آنها از مقاومت و دبیرکل حزب‌الله و سلاح مقاومت است. 

Page Generated in 0/0070 sec