محمد آخوندی:
قلعهنویی به خاطر دشمنی شخصی صفاییفراهانی از تیم ملی برکنار شد
مدیرکل سابق امور بینالملل و روابط عمومی سازمان تربیت بدنی در واکنش به صحبتهای امیر قلعهنویی گفت: هدفم این بود قلعهنویی از پشت پرده برکناری خود مطلع شود.
محمد آخوندی در گفتوگو با فارس، درباره اظهارات امیر قلعهنویی در برنامه فوتبال برتر اظهار داشت: قلعهنویی 6 بار اسم بنده را به عنوان شاهد اتفاقات در آن سال مطرح کرد، بنابراین لازم دیدم نکاتی را عنوان کنم.
وی با بیان اینکه قلعهنویی یک مربی موفق و صاحب سبک است، افزود: به اعتقاد من قلعهنویی حتما جزو 3 مربی برتر فوتبال ایران است و اگر از سرمربیگری تیم ملی برکنار نمیشد، حتما در عرصه ملی هم به موفقیتهایی دست مییافت.
مدیرکل سابق امور بینالملل و روابط عمومی سازمان تربیت بدنی درباره روایت قلعهنویی از آنچه در یک مراسم افطاری پس از گذشت سالها از برکناریاش گذشت، عنوان کرد: اینکه آقای قلعهنویی گفتند بنده با او در آن مراسم صحبت کردم، درست است و کلیات آنچه را به نقل از بنده مطرح شد قبول دارم اما در این باره چند نکته وجود دارد.
سخنگوی سابق سازمان تربیت بدنی افزود: از جمله این نکات اینکه بحث معامله کردن درباره او یا بیان این جمله از طرف من چندان دقیق نیست. واقعیت این بود که در زمان حضور کمیته انتقالی در فدراسیون فوتبال، آقای صفاییفراهانی به عنوان نماینده فیفا (نماینده یک نهاد خارجی) در ۲ مرحله سازمان تربیت بدنی را برای برکناری امیر قلعهنویی و داریوش مصطفوی تحت فشار قرار داد.
آخوندی درباره دلیل فشاری که صفاییفراهانی برای برکناری این دو وارد کرده بود نیز گفت: او تهدید کرده بود اگر این اتفاق رخ ندهد، اساسنامه را مورد تأیید قرار نخواهد داد و فوتبال ایران مجددا تعلیق خواهد شد و عملا گروکشی میکرد. بنده با توجه به برخی مصاحبههای قلعهنویی در آن زمان درباره عملکرد سازمان تربیت بدنی در برکناری وی، این توضیحات را به او اعلام کردم تا از اصل ماجرا خبردار و ذهنش درباره واقعیتی که رخ داد، روشن شود.
عضو سابق هیاتمدیره باشگاه پرسپولیس درباره طلب حلالیت کردن از قلعهنویی گفت: بحثی از حلالیت حداقل برای خودم نبود، چرا که بنده در آن ماجرا و مسائل مشابه تصمیمگیر نبودم. هدف بنده این بود که آقای قلعهنویی بداند به علت دشمنی شخصی آقای صفاییفراهانی با او، از تیم ملی کنار گذاشته شد و سازمان تمایلی به این اتفاق نداشت که خودش در بخشی از مصاحبه در برنامه فوتبال برتر درباره این موضوع توضیح داد و آن را تایید کرد.
وی تاکید کرد: درباره ماجراهای فوتبال در سالهایی که در سازمان تربیت بدنی مسؤولیت مدیرکلی امور بینالملل و روابط عمومی و سخنگویی سازمان را بر عهده داشتم، ناگفتههای زیادی وجود دارد که امیدوارم روزی بتوانم بیان کنم.
***
مرمت و خوانش دقیق وصیتنامه جهان پهلوان تختی بعد از ۵۳ سال
وصیتنامه جهان پهلوان غلامرضا تختی بعد از گذشت ۵۳ سال از مرگ این اسطوره، با همکاری خانواده وی و توسط کمیته ملی المپیک مورد مرمت و خوانش دقیق قرار گرفت.
به گزارش مهر، ۲۹ اردیبهشتماه سال گذشته همزمان با نخستین سالروز افتتاح موزه ملی ورزش در محل کمیته ملی المپیک، برای نخستینبار در تاریخ ورزش ایران از وصیتنامه جهان پهلوان غلامرضا تختی رونمایی شد.
این وصیتنامه با همکاری خانواده مرحوم تختی و شخص بابک تختی، پسر وی به صورت «امانت» در اختیار کمیته ملی المپیک قرار گرفت تا در محل موزه ملی ورزش نگهداری شود.
همزمان بخشهایی از متن این وصیتنامه که گویای شخصیت استثنایی و جاودانه مرحوم غلامرضا تختی است، خوانش و اعلام عمومی شد اما به دلیل گذشت بیش از نیم قرن از نگارش وصیتنامه که بر کیفیت نسخه کاغذی آن تاثیر مستقیم گذاشته، این اقدام به صورت جزئی انجام شد.
در همین راستا کمیته ملی المپیک طی ماههای گذشته مرمت وصیتنامه جهان پهلوان تختی را در دستور کار قرار داد تا خوانش دقیق آن امکانپذیر شود. این اقدام با اطلاع خانواده مرحوم تختی، همراهی مستقیم وکیل آنها و با همکاری موزه ملی ایران و از طریق ارائه نسخه اصل وصیتنامه به این موزه انجام شد.
بعد از گذشت چند ماه کار «مرمت و خوانش دقیق» وصیتنامه جهان پهلوان تختی به پایان رسیده است. قرار است امروز همزمان با پنجاه و سومین سالمرگ جهان پهلوان تختی نتیجه این اقدام اعلام شود.
طبق آنچه در وصیتنامه مرحوم غلامرضا تختی - بر اساس خوانش اولیه- به آن اشاره شده، این وصیتنامه به تاریخ «شانزدهم دیماه یکهزار و سیصدوچهلوشش خورشیدی برابر پنجم شوال یکهزار و سیصدوهشتادوهفت قمری» یعنی یک روز پیش از مرگ وی تنظیم شده است.
در این وصیتنامه مرحوم تختی با اشاره به اطلاعات شناسنامهای خود مبنی بر «فرزند رجب به شماره شناسنامه ۵۰۰ از بخش طهران ساکن تجریش» و تاکید بر صحت بدن و کمال عقل و شعور و اقرار به حقانیت خداوند متعال و تصدیق بر رسالت حضرت خاتمالانبیا(ص) و شهادت بر خلافت و امامت حضرت علیبنابیطالب علیهالسلام و 11 فرزند ایشان (ائمه معصومین) از افرادی مانند محمدمهدی تختی به عنوان برادر ابوینی و همچنین خدیجه تختی و نرگس تختی به عنوان خواهران ابوینی نام برده و درباره برخی اموال غیرمنقول هم اطلاعاتی ارائه کرده است.