printlogo


کد خبر: 229059تاریخ: 1399/10/17 00:00
نگرانی‌ها به واقعیت تبدیل شد؛ وزیر بهداشت از شناسایی نخستین فرد مبتلا به ویروس جهش‌یافته کرونا در کشور خبر داد
کرونای انگلیسی در ایران
رئیس کمیسیون بهداشت در گفت‌وگو با «وطن امروز»: نسبت به ورود کرونای جدید از ۲ هفته قبل هشدارداده بودیم؛ پروتکل‌های جدید باید وضع شود

گروه اجتماعی: سرانجام کرونای انگلیسی که سرعت انتقال آن بسیار بیشتر از کرونای معمولی است وارد ایران شد تا زنگ خطر جدید برای سلامت کشور به صدا درآید. 
به گزارش «وطن ‌امروز»، از یک ماه قبل زمزمه شیوع ویروس جهش یافته کرونا در انگلستان شنیده می‌شد و در نهایت این کشور شیوع یک ویروس تازه و خطرناک را تایید کرد. بسیاری از کشورها پروازها به انگلستان را ممنوع و محدود کردند اما گویا این اقدامات فایده نداشته و کرونای انگلیسی مانند کرونای چینی در بسیاری از کشورها شایع شده است. با این وجود ۲ هفته طول کشید تا کرونای انگلیسی در ایران هم دیده شود. طبق اعلام وزارت بهداشت در ایران کیت تشخیص کرونای انگلیسی وجود دارد. سعید نمکی، وزیر بهداشت دیروز در این باره گفت: کرونای انگلیسی از طریق یک مسافر از انگلیس وارد ایران شد. متأسفانه نخستین مورد ابتلا به کووید جهش‌یافته انگلیسی را در یکی از هموطنانی که از انگلیس به ایران آمده بود شناسایی کردیم. وی ادامه داد: این فرد در یک بیمارستان خصوصی بستری بود. تست وی تأیید شد البته حال وی خوب است، چون از همان ابتدا با آگاهی بالا با وجود تست منفی در بدو ورود، خود را ایزوله کرده بود و هیچ ترددی نداشته است. خوشبختانه رد و نشانی از این ویروس را در نزدیکان این فرد ندیده‌ایم. علیرضا وهاب‌زاده، مشاور وزیر بهداشت در صفحه شخصی خود درباره ورود کرونای انگلیسی به ایران نوشت: با پنهان‌کاری ۳ ماهه انگلیس درباره شیوع ویروس جهش‌یافته کرونا در این کشور و عدم پیشگیری و واکنش ‌سریع برای مقابله با انتشار این ویروس، بالاخره کرونای انگلیسی به ایران هم رسید. 
 
* فرد مبتلا به کرونای جهش‌یافته در قرنطینه کامل است
دیروز وزیر بهداشت در مورد فرد مبتلا به کرونای انگلیسی توضیح بیشتری نداد اما عضو مجمع نمایندگان استان کردستان اعلام کرد فرد مبتلا  یک پزشک است و در این استان به‌سر می‌برد. پرویز اوسطی نماینده قروه در این باره گفت: وزارت بهداشت ایران ابتلای یک پزشک به کرونای جهش‌یافته انگلیسی را تأیید کرده است. وی در بیمارستان تحت درمان، مراقبت و در شرایط قرنطینه کامل به سر می‌برد؛ شهروندان نگران نباشند. وی در گفت‌وگو با ایسنا درباره وضعیت یک پزشک مبتلا به کرونای جهش‌یافته انگلیسی گفت: وزارت بهداشت ایران ابتلای وی به کرونای جهش‌یافته را تشخیص داده است. این پزشک در بیمارستان تحت درمان، مراقبت و در شرایط قرنطینه کامل به سر می‌برد. با توجه به حساسیت موضوع، وزارت بهداشت و ستاد ملی کرونا به جد پیگیر این مساله هستند. 
نماینده مردم قروه و دهگلان در مجلس ادامه داد: امکانات این بیمارستان کامل است؛ درباره امکانات قرنطینه مشکلی نداریم. 
عضو مجمع نمایندگان استان کردستان اظهار کرد: نگرانی ما این بود که این فرد شناسایی و قرنطینه نشود که به امید خدا نگرانی ما رفع شد. بنده از دور اتاق ایشان را رصد کردم. شهروندان مطمئن باشند ایشان طبق پروتکل‌های بهداشتی در اتاق مخصوص خود و در شرایط قرنطینه‌ تحت درمان و مراقبت است. 
 
* سرایت وحشتناک
از همان روز تایید وجود کرونای انگلیسی چندین کشور اروپایی پروازهای خود از انگلیس را به دلیل ترس از کروناویروس جدید، ممنوع کردند. آلمان، هلند، بلژیک، اتریش و ایتالیا محدودیت‌های سفر به انگلیس را اعلام کردند، زیرا دانشمندان هشدار دادند سویه جدید کروناویروس با سرعت بیشتری نسبت به نسل قبلی خود در حال گسترش است. این ویروس موجب شد بوریس جانسون از روز دوشنبه قرنطینه ملی اعلام کند. آخرین آمار مبتلایان و مرگ‌و‌میر کرونا در انگلستان نشان می‌دهد این کشور چهارمین رتبه را در تعداد مبتلایان روزانه در جهان دارد. در انگلیس روزانه بیش از 58 هزار نفر به کرونا مبتلا و بیش از 400 نفر کشته می‌شوند. 
مقامات بهداشت انگلستان برای نخستین‌بار نوع جدیدی از کرونا ویروس را که دانشمندان انگلیسی آن را VUI–01/202012 نامیده‌اند، در این کشور شناسایی کردند. 
این نوع ویروس کرونا برای نخستین‌بار حدود ۳ ماه پیش در بدن بیماران انگلیسی مشاهده شده اما توالی کامل ژنوم آن اخیرا انجام شده است. 
احسان مصطفوی، اپیدمیولوژیست و رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید انستیتو پاستور ایران درباره مشخصات کرونای انگلیسی گفت: نوع جدید ویروس کرونا که تاکنون در مناطق مختلف انگلستان مخصوصا در مناطق جنوبی آن گزارش شده و اخبار پراکنده‌ای از شیوع آن در سایر کشورهای اروپایی منتشر شده است، گفته می‌شود حدود ۷۰ درصد از نوع رایج این ویروس قدرت سرایت‌پذیری بیشتری دارد. 
رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید انستیتو پاستور ایران افزود: این ویروس جهش‌یافته در ابتدا ویژگی خاصی از خود بروز نداد و به همین دلیل محققان آن را در زمره جهش‌های متعددی که یک ویروس به طور عادی انجام می‌دهد، می‌دانستند. 
مصطفوی بیان کرد: اما حدود یک ماه پیش این سؤال برای محققان انگلیسی مطرح شد که چرا با وجود افزایش محدودیت‌های عمومی، گسترش ویروس در برخی مناطق این کشور کاهش پیدا نکرده است؛ این سوال باعث انجام یکسری تحقیقات وسیع شد و با تعیین توالی ژنوم ویروس مشخص شد که ویروسی جهش‌یافته در آن مناطق گسترش یافته است. 
وی ابراز داشت: ویروس جدید چندین جهش نسبت به ویروس رایج داشته است. یکی از این جهش‌ها زمینه را برای انتشار بیشتر ویروس در بدن فراهم کرده است. جهش دیگر قابلیت اتصال گیرنده ویروس به سطح سلول‌های بدن را افزایش داده و مقابله با آن را دشوارتر کرده است. 
رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید انستیتو پاستور ایران اضافه کرد: در نهایت یکی از این جهش‌ها باعث حذف بخشی از ویروس شده که نتیجه آن افزایش سرایت‌پذیری ویروس بوده است. مصطفوی یادآور شد: گفته می‌شود این حذف ممکن است باعث شده باشد که آنتی‌بادی تولید شده در بدن بهبودیافتگان از کرونای رایج، محافظت کمتری در برابر ویروس جدید داشته باشد.
 
* قرنطینه ملی در انگلیس
با توجه به اینکه مشخصات کرونای انگلیسی با کرونای رایج متفاوت است، به نظر می‌رسد ستاد ملی مقابله با کرونا باید پروتکل جدید بهداشتی وضع کند. انگلستان برای مقابله با این کرونا برای سومین بار قرنطینه ملی اعلام و این کشور را تعطیل کرده است. دوشنبه‌شب بوریس جانسون، نخست‌وزیر انگلیس مقابل دوربین‌های تلویزیونی قرنطینه ملی را اعلام کرد. 
وی گفت: ویروس جدید 50 تا 70 درصد سریع‌‌تر سرایت می‌‌کند و چون با سرعت نگران کننده‌ای در حال انتشار است، بدیهی است که به سومین تعطیلی ملی نیاز است. مقامات بهداشتی انگلیس اکنون سطح وخامت شیوع کرونا را به 5 ارتقا داده‌اند که حاکی از به حداکثر رسیدن ظرفیت مراکز بهداشتی و درمانی برای رسیدگی به بیماران «کووید-19» است. بیمارستان‌های انگلیس در حال حاضر بیشترین فشار را از آغاز شیوع کرونا تاکنون متحمل می‌شوند. 
جانسون گفت: مردم می‌توانند در طول قرنطینه کرونایی برای خرید اقلام ضروری و نیز ورزش کردن از خانه خارج شوند؛ بسیار بعید است کودکان به گونه جدید کرونا مبتلا شوند. 
او وعده داد که صدها هزار نفر از سالمندان، افراد در معرض خطر و کارکنان بخش‌های پزشکی و ضروری تا میانه ماه آینده، فوریه، واکسینه خواهند شد. 
بوریس جانسون گفت از خستگی مردم نسبت به این محدودیت‌ها آگاه است اما آمارها و شیوع این گونه جدید ویروس کرونا راه دیگری به غیر از قرنطینه ملی باقی نگذاشته است. 
به گزارش آسوشیتدپرس، از روز سه‌شنبه مدارس انگلیسی به دورکاری رو می‌آورند و فقط فرزندان مشاغل «کلیدی» (پزشکان، مددکاران اجتماعی، آتش‌نشانان، افسران پلیس، پیک‌ها، فروشندگان و...) می‌توانند به مدارس بروند. 
ساکنان منطقه فقط برای پیاده‌روی، نزد پزشک رفتن و فروشگاه مجاز به ترک خانه‌های خود هستند. به افرادی که بیماری‌های مزمن شدید دارند توصیه می‌شود به هیچ وجه از خانه بیرون نروند. تعطیلی فعلی شبیه بهار است و بسیار سخت‌تر از ماه نوامبر است. 
 
***
[محدودیت‌ها با  ورود کرونای انگلیسی باید شدیدتر شود]
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی درباره ورود ویروس جهش‌یافته موسوم به کرونای انگلیسی به کشورمان به «وطن امروز» گفت: ۲ هفته قبل، زمانی که اعلام شد این ویروس در انگلیس تشخیص داده شده است، اعلام کردیم علاوه بر لغو پروازها به این کشور، همه مسافرانی که از خارج قصد ورود به ایران را دارند قبل از ورود به جامعه در فرودگاه‌ها قرنطینه شوند و از آنها تست کرونای جهش‌یافته گرفته شود اما متاسفانه کسی گوش نکرد. حسینعلی شهریاری با بیان اینکه ویروس کرونای انگلیسی از قدرت سرایت بسیار بالایی برخوردار است، اظهار داشت: اکنون باید خود را برای مقابله با این بیماری کشنده بیش از پیش آماده کنیم و در شرایطی که آمار فوتی‌ها و مبتلایان بیماری «کووید-19» در کشور به نسبت ماه‌های گذشته بشدت نزولی شده است، باید محدودیت‌ها همچنان ادامه‌دار باشد و رعایت پروتکل‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری‌های اجتماعی بیشتر شود. وی تنها راه علاج این بیماری را که خیلی از کشورهای دنیا را نیز درگیر کرده است، خودمراقبتی و پیشگیری عنوان کرد و افزود: بی‌توجهی به استفاده از ماسک، عدم رعایت اصول بهداشتی، خروج غیر ضرور از منزل، حضور در اماکن پرجمعیت، همچنین برگزاری دورهمی‌ها و شب‌نشینی‌ها موجب می‌شود کرونای انگلیسی جامعه را فرا گیرد و دوباره شاهد مرگ عزیزان و هموطنان‌مان‌ باشیم. رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه دولت بویژه تصمیم‌گیران ستاد ملی مقابله با کرونا باید در ایجاد محدودیت‌ها و تداوم برنامه‌هایی که از قبل برای مقابله با این بیماری در حال انجام است، حساس‌تر شوند، ادامه داد: به نظر می‌رسد هیچ محدودیتی نباید لغو شود. از طرفی افرادی نیز که علائم سرماخوردگی دارند باید علاوه بر رعایت فاصله‌گذاری‌ها در منزل و محل کار، فورا به مراکز درمانی برای تست کرونا رجوع کنند. شهریاری اقدام بسیجیان، کادر پزشکی و هلال‌احمر را در اجرای طرح شهید سلیمانی برای مقابله با بیماری «کووید-19» در کشور قابل تحسین و بسیار موثر دانست و اظهار داشت: شناسایی دقیق افراد مشکوک به کرونا، قرنطینه و درمان آنها کمک خوبی به جلوگیری از شیوع این بیماری و کاهش زنجیره انتقال آن در جامعه کرده است و ان‌شاءالله به همت بسیجیان جهادی و جامعه پزشکی، در صورت شیوع ویروس انگلیسی در کشور، تداوم اجرای این طرح می‌تواند مانع از گسترش بیماری شود.

Page Generated in 0/0068 sec