احضار و بازداشت شهرداران ۲ منطقه تهران
شهرداران مناطق ۲ و ۸ شهرداری تهران به مراجع قضایی احضار شدند و شهردار منطقه ۸ بازداشت شد. روز گذشته البته رسانههای رسمی از قول منابع آگاه گزارش دادند مهناز استقامتی شهردار منطقه ۸ و حسن رحمانی شهردار منطقه ۲ هر دو بازداشت شدهاند. بر اساس شنیدهها افراد دیگری هم دستگیر شدهاند. هنوز از جزئیات این دستگیری خبری منتشر نشده است. مدیران شهری میگویند در تلاشند هر چه سریعتر مشکل را برطرف کنند. در پی این موضوع رئیس شورای شهر تهران درباره ماجرای دستگیری شهردار منطقه ۲ تهران گفت: شهردار منطقه ۲ به دادگاه احضار شده است. محسن هاشمی در گفتوگو با فارس درباره ماجرای دستگیری شهردار منطقه ۲ گفت: بر اساس پیگیریهایی که من انجام دادهام خبر دستگیری صحیح نیست. وی افزود: ماجرا در حد احضار بوده و جزئیاتی درباره علت این موضوع هنوز به دستمان نرسیده است. با وجود ادعای محسن هاشمی، برخی منابع اصرار داشتند حسن رحمانی، شهردار منطقه ۲ بازداشت شده است. وی درباره شهردار منطقه ۸ اظهارنظری نکرد و خبرگزاریها بازداشت مهناز استقامتی شهردار منطقه ۸ را حتمی دانستند.
***
حضوریشدن دبیرستانهای کمتر از ۵۰ دانشآموز مناطق آبی از اول بهمن
به گفته مدیرکل دفتر دوره دوم نظری وزارت آموزشوپرورش، جمعیت دانشآموزی در ۲۸۴۱ دبیرستان در کل کشور کمتر از ۵۰ نفر است، لذا در صورتی که این مدارس در مناطق با وضعیت آبی قرار داشته باشند، میتوانند از ابتدای بهمنماه برابر بخشنامه ابلاغی، نسبت به دایر کردن کلاسهای حضوری اقدام کنند. عباس سلطانیان به تعداد دبیرستانهای کشور اشاره کرد و گفت: در کل کشور ۱۲ هزار و ۸۸ دبیرستان با یک میلیون و ۷۸۹ هزار دانشآموز در حال تحصیل داریم که در دوره دوم نظری در ۴ رشته به تفکیک رشته ریاضی 87/14 درصد، علوم تجربی 91/38 درصد، ادبیات و علوم انسانی 4/45 درصد و رشته علوم ومعارف اسلامی 82/0 درصد در حال تحصیل هستند. وی همچنین از فعالیت ۱۶۳۸ کانال در اپلیکیشن شاد در شاخه نظری خبر داد که محتوای آموزشی آن توسط دبیرخانهها کشوری دروس شاخه نظری تهیه و بارگذاری میشود.
***
پویش «سپاس رهبرم» با امضای بیش از ۱۰ هزار پرستار
سازمان نظام پرستاری در بیانیهای اعلام کرد بیش از ۱۰ هزار پرستار با امضای پویش «سپاس رهبرم»، حمایت خود را از مواضع حکیمانه، مقتدرانه و افتخارآفرین رهبر معظم انقلاب درباره واکسن کرونا و نیز مسائل زیربنایی حوزه مراقبتهای پرستاری اعلام کردند. سازمان نظام پرستاری در این بیانیه آورده است: «ما پرستاران نهتنها از مواضع اخیر رهبر معظم انقلاب در زمینه واکسن کرونا و نیز مسائل اساسی حوزه پرستاری و زیربناهای عظیم نظام سلامت حمایت میکنیم، بلکه خود را مجری، مدافع و عامل به فرامین و منویات رهبر عزیزمان میدانیم و میدانیم که واکسن به طور عام عامل پیشگیری است اما واکسن داخلی کرونا در این شرایط عامل «افتخار و اقتدار ملی و عامل تضمین سلامت آحاد ملت و بویژه نیروی انسانی در نظام سلامت» است. مواضع حکیمانه، دلسوزی و توجه ویژه رهبری معظم انقلاب به دانشمندان تولید واکسن، سلامت تضمینشده آحاد مردم و توجه و تاکید ایشان به رسیدگی تخصصی به تعداد و شرایط سرمایه انسانی در حوزه مراقبتهای پرستاری، عامل اصلی پیشران، پیشبرنده و «موتور محرکه قدرت ما میتوانیم» است. بنابراین با تمام وجود به معظمله و مواضع حکیمانه ایشان افتخار و از آن حمایت میکنیم و به خود و آحاد ملت عزیز ایران برای داشتن چنین رهبر دلسوز، زمانشناس و مقتدری تبریک میگوییم».
***
افزایش ترددها نسبت به سال گذشته
نیروی انتظامی از افزایش ۴ درصدی تردد خودروها در روز سهشنبه (۲۳ دی) نسبت به تاریخ مشابه سال قبل خبر داد و شمار موارد اعمال قانون کرونایی در این روز را نیز بیش از ۲۱۷ هزار دستگاه خودرو اعلام کرد. به گزارش «وطن امروز»، روز سهشنبه میزان تردد خودروها در جادهها کشور از روند کاهشی خود در مقایسه با روز مشابه سال قبل خارج شد و ۴ درصد نسبت به تاریخ مشابه سال ۹۸ افزایش داشته است. نیروی انتظامی تعداد تذکرهای لسانی مطرحشده از سوی مامورانش به رانندگان خودروها را نیز ۲۰ هزار و ۴۸ مورد در این روز دانست و اعلام کرد از ادامه سفر راننده و سرنشینان ۱۰ هزار و ۵۲۳ دستگاه خودروی سواری در سهشنبه هفته جاری جلوگیری شده و آنان به مبدا خود بازگشتهاند.
***
درمان افسردگی را جدی بگیرید
یک روانشناس گفت: افسردگی یک اختلال ناتوانکننده است که احتمال درمان آن بالاست و نیاز است حتما درمان شود، در غیر این صورت میتواند کل زندگی فرد را تحت تاثیر قرار دهد، چنانچه افراد مشاوره افسردگی را جدی بگیرند و به درمان افسردگی بپردازند، میتوانند از عوارض افسردگی جلوگیری کنند. دکتر شقایق درویشی با اشاره به موضوع مهم افسردگی و توجه به تسریع در درمان آن گفت: افسردگی از آن دسته مشکلات و اختلالاتی است که افراد، بعد از قرار گرفتن در یک موقعیت استرسزا، نخستین تشخیصی که به ذهنشان میرسد، افسردگی است اما واقعیت چیز دیگری است و هر بیحوصلگی، غمگینی و بیانگیزگی نشانه افسردگی نیست و نیاز به تشخیص دکتر متخصص در همین زمینه است. به گفته وی، کاربرد درمانهای ترکیبی، رواندرمانی فردی، دارودرمانی و خانوادهدرمانی احتمال بهبود را بیشتر میکند، زیرا محیط ناآرام، روند بهبود را بسیار کند یا در بعضی موارد غیرممکن میکند اما تشخیص بموقع و درست، فرد افسرده را به درمان نزدیک میکند. این روانشناس ادامه داد: افسردگی در طولانیمدت میتواند موجب بروز مشکلاتی از قبیل غمگینی، خلق پایین، بیخوابی یا پرخوابی، احساس گناه، بیارزشی، عدم توانایی در تمرکز، مشکل در تصمیمگیری، خستگی، پروراندن افکار خودکشی در سر و احساس پوچی و کاهش عملکرد در حوزههای شغلی و تحصیلی شود.