وزیر بهداشت، رؤسای بیمارستانها و کارشناسان بهداشتی بر رعایت پروتکلهای بهداشتی تأکید کردند
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران بر ضرورت حمایت همهجانبه از تیم نظام سلامت در شرایطی که احتمال همهگیری مجدد ویروس کرونا وجود دارد، تاکید کرد. به گزارش مهر، عباسعلی کریمی بر لزوم حمایت از تیم نظام سلامت تاکید کرد و آن را امری ضروری در راستای مصلحت کشور دانست و گفت: در شرایطی که احتمال همهگیری مجدد ویروس وجود دارد، اگر تیم نظام سلامت پشتوانه، اسلحه و حمایت نداشته باشد و خدای نکرده از داخل مورد هجمه قرار بگیرد، قطعا نمیتواند فشار مضاعفی را تحمل کند و در این شرایط ممکن است جامعه آسیب ببیند. وی افزود: در شرایط کنونی همه در یک کشتی نشستهایم و اگر این کشتی آسیب ببیند، همه نابود میشویم. این ویروس تاکنون مدلهای مختلفی داشته و دوستان هر کجا هستند باید دفاع کنند تا لشکر مدافعان سلامت بتوانند جامعه را به سلامت از آن عبور دهند.
* چرخه کرونا همچنان فعال است
رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری با اشاره به افزایش آمار بستریهای کرونا در چند روز اخیر، نسبت به بروز پیک چهارم در صورت عدم رعایت پروتکلها و بازگشاییهای شتابزده هشدار داد. دکتر پیام طبرسی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به وضعیت فعلی اپیدمی کرونا در تهران، اظهار کرد: در حال حاضر خوشبختانه نشانههای پیک را نداریم ولی مساله نگرانکننده در این چند روز اخیر بویژه در تهران، افزایش موارد بستری است، به گونهای که روز گذشته با ۳ درصد افزایش در میزان بستریهای کرونایی روبهرو بودیم. استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر اینکه چرخه بیماری همچنان در سطح جامعه فعال است، ادامه داد: زمانی که شاهد افزایش ابتلای هنرمندان، ورزشکاران یا چهرههای سرشناس هستیم، به این معناست که چرخه ویروس فعال بوده و این افراد نیز به دلیل حضور در تجمعاتی همچون استادیومها و... درگیر شدهاند. وی ضمن انتقاد از کاهش سطح رعایت پروتکلها و بازگشاییهای زودهنگام در شرایط شکننده و ناپایدار اپیدمی، عنوان کرد: بازگشایی مدارس و سایر اماکن تجمعی همچون سینما و کنسرت در شرایط شکننده فعلی، اشتباه بزرگی است و نتایج و تبعات اینگونه تجمعات در دو هفته آینده نمایان میشود. طبرسی همچنین با اشاره به اخبار نگرانکنندهای که از متخصصان و اپیدمیولوژیستهای انگلیس و آلمان درباره افزایش درگیری کودکان و نوجوانان به گوش میرسد، عنوان کرد: با توجه به این اظهارات، مساله رعایت پروتکلها و پیشگیری از بازگشایی زودهنگام مدارس باید بسیار جدی تلقی شود. وی در این رابطه توضیح داد: پیش از این شدت چسبندگی ویروس به رسپتورها و گیرندههای بدن کودکان و نوجوانان پایین بود ولی احتمالا در جهشهای اخیر ویروس، تمایل آن به کودکان و سنین پایینتر بیشتر شده است.
سخنگوی وزارت بهداشت دیروز از شناسایی ۶ هزار و ۳۰۹ بیمار جدید «کووید-۱۹» در کشور طی 24 ساعت خبر داد. سیماسادات لاری گفت: از ظهر روز یکشنبه تا امروز ۶ بهمن بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی ۶ هزار و ۳۰۹ بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی شدند که ۶۸۱ نفر از آنها بستری شدند. وی گفت: متاسفانه در طول این مدت ۹۸ بیمار «کووید-۱۹» جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۵۷ هزار و ۴۸۱ نفر رسید. به گفته وی، خوشبختانه تاکنون یک میلیون و ۱۷۱ هزار و ۷۰ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. وی گفت: بر اساس آخرین تحلیلها ۱۸ شهرستان کشور در وضعیت نارنجی، ۱۵۴ شهرستان در وضعیت زرد و ۲۷۶ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.
***
وزیر بهداشت: پروتکلشکنان به کشور خیانت میکنند
وزیر بهداشت، پروتکلشکنی را خیانت ملی عنوان کرد و خواستار مقابله با پروتکلشکنان شد. به گزارش مهر، سعید نمکی در اجلاس مجازی رؤسای دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی سراسر کشور، گفت: رؤسای دانشگاههای علوم پزشکی اگر به هر دلیلی با هر هجمه، توفان و جوسازی در مقابل پروتکلشکنی کوتاه بیایند، بدانند که نمیتوانیم این راه را با همدیگر ادامه دهیم. وی افزود: وظیفه تکتک همکاران ما در دانشگاههای علوم پزشکی، ایستادگی در مقابل پروتکلشکنان است و مطلقا نباید کوتاه بیاییم. البته ابزار ایستادن در مقابل این افراد، دست ما نیست. وی تاکید کرد: گروه اندکی که حق اکثریت را زیر پا میگذارند و مخدوش میکنند، باید حتماً معرفی شوند و بنده خودم را مکلف میدانم که به سرعت هر گونه گزارش لحظهای از استانها را به مقامات مسؤول و مردم منعکس کنم. وی ضمن تاکید بر لزوم پایش مستمر بیماری «کووید-۱۹» در استانها، گفت: در عرصه بینالمللی به یک آمار دو رقمی رسیدیم، در شرایطی که در انگلیس شاهد یکهزار و ۸۲۰ مرگ، آلمان بالای هزار مرگ و آمریکا بالای ۴ هزار مرگ بودیم اما آمار روزانه مرگومیر بیماران در کشور به مرز ۷۰ نفر رسید، اگرچه این هم دردناک است اما نباید سرخوش از این پیروزی شویم. مطمئن باشید که هر گونه غفلت، این بار، آتشی دامنگیر خواهد داشت و اگر در دوره و خیز قبلی 2 هفته طول کشید تا گرفتاری ما گسترش پیدا کرد اما امروز ممکن است دو روزه گرفتار شویم.