داریوش مجلل: با آنکه آمار مرگومیر کروناییهای کشور همچنان زیر 100 نفر در نوسان است اما کارشناسان بهداشتی تاکید دارند بیتوجهی به رعایت دستورالعملهای بهداشتی و فاصلهگذاریهای اجتماعی در شرایطی که محدودیتها کاهش داشته و بازگشاییها انجام شده است، موجب بروز موج چهارم در کشور میشود.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: با وجودی که ویروس کرونا همچنان در کشور فعال و برای گرفتن جان هموطنانمان در کمین است و از طرفی ویروس جهشیافته انگلیسی نیز به ایران وارد شده، دولت متاسفانه به جای تشدید محدودیتها برای کنترل این بیماری خطرناک، محدودیتها را حذف و بازگشاییها را آغاز کرده است.
حسینعلی شهریاری در گفتوگو با «وطن امروز» تصریح کرد: طبق گزارشهای موجود، در یک هفته اخیر آمار مراجعهکنندگان مبتلا به کرونا به بیمارستانها و مراکز درمانی افزایش یافته است، همچنین برخلاف ماههای پیشین کودکان مبتلا به کرونا نیز با رشدی بالا به این بیماری کشنده دچار شدهاند. در چنین شرایطی دولت بدون توجه به سرعت بالای انتقال این بیماری اقدام به بازگشایی مدارس و خیلی از صنوف و مشاغل کرده است که تبعات چنین تصمیمی بیشک شیوع گسترده ویروس کرونا و رشد آمار مرگومیر را در پی دارد.
وی شیوع موج چهارم کرونا را در صورت بیتوجهی مردم به رعایت پروتکلهای بهداشتی و فاصلهگذاریهای فیزیکی محتمل دانست و آن را بسیار نگرانکننده عنوان کرد و افزود: علاوه بر ویروس کرونا، هماکنون ویروس جهشیافته انگلیسی نیز در کشور وجود دارد و از آنجا که طبق بررسیها، ویروس جهشیافته انگلیسی از قدرت سرایت و کشندگی بسیار بالایی برخوردار است، بنابراین خودمراقبتیها باید بیش از پیش رعایت شود و دولت نیز محدودیتها را کم نکند.
وی در ادامه به رفع وضعیت قرمز کرونایی در سراسر کشور اشاره کرد و گفت: متاسفانه با اعلام چنین خبری ترددها افزایش یافته و مسافرت به شهرها شروع شده است. این موضوع باعث میشود کرونا دوباره در کشور با شدت بالایی فعال شود و آمار مرگومیر دوباره در کشور 3 رقمی شود.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با بیان اینکه احتمال بازگشت آمار 3 رقمی مرگومیر کرونایی در کشور با توجه به کاهش حساسیتها نسبت به رعایت پروتکلهای بهداشتی همزمان با رفع محدودیتها و بازگشایی همه مشاغل وجود دارد، افزود: کرونا به این زودیها حتی با ساخت و تزریق واکسن از بین نمیرود، بنابراین هم دولت و هم همه مردم نباید این بیماری را به شوخی بگیرند. تنها راه مقابله با کرونا اکنون خودمراقبتی و رعایت دستورالعملهای بهداشتی است.
* ثبت ۷۹ فوتی جدید کرونا در یک شبانهروز
آمار فوتیهای کرونایی به 79 نفر در یک شبانهروز رسید. سخنگوی وزارت بهداشت دیروز از شناسایی ۶ هزار و ۴۲۰ بیمار جدید «کووید-۱۹» در کشور طی ۲۴ ساعت خبر داد. سیماسادات لاری گفت: از ظهر روز دوشنبه تا امروز ۷ بهمن و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۶ هزار و ۴۲۰ بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی شدند که ۵۹۰ نفر از آنها بستری شدند. وی همچنین گفت: متاسفانه در طول این مدت، ۷۹ بیمار «کووید-۱۹» جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۵۷ هزار و ۵۶۰ نفر رسید. وی افزود: خوشبختانه تاکنون یک میلیون و ۱۷۷ هزار و ۳۶۷ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. به گفته لاری، ۴۰۳۸ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» در بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. سخنگوی وزارت بهداشت همچنین گفت: بر اساس آخرین تحلیلها، ۱۸ شهرستان کشور در وضعیت نارنجی، ۱۵۴ شهرستان در وضعیت زرد و ۲۷۶ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند. سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینکه جایگاههای سوخت یکی از اماکن پرخطر ابتلا به کرونا است، اقدام به تشریح جزئیات سوختگیری بهداشتی کرد. دکتر لاری گفت: پمپ بنزینها و ایستگاههای CNG از اماکن پرخطر ابتلا به «کووید-۱۹» هستند و لزوم رعایت نکات بهداشتی در این اماکن از اهمیت ویژهای برخوردار است. توصیه میکنیم در مراجعه به جایگاه سوخت، باک خودروی خود را به طور کامل پر کنید تا کمتر مجبور به مراجعه به این مراکز شوید. همچنین سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به وضعیت رعایت پروتکلهای بهداشتی در کشور، گفت: مباحثی در زمینه تعمیم محدودیتهای وضعیت قرمز و نارنجی به وضعیت زرد نیز مطرح شده و باید در کمیته امنیتی و اجتماعی ستاد ملی مقابله با کرونا مطرح و سپس در ستاد ملی مورد تصویب قرار گیرد. سیماسادات لاری گفت: اکثر استانهای کشور در محدوده رعایت مناسب پروتکلهای بهداشتی قرار دارند و فقط میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی در ۴ استان سیستانوبلوچستان، خوزستان، کردستان و مازندران در محدوده ۷۲ تا ۷۵ درصد قرار دارد. به گفته لاری کمترین میزان رعایت پروتکلها مربوط به دفاتر پیشخوان دولت است. سخنگوی وزارت بهداشت در ادامه درباره وضعیت سفرهای بیناستانی گفت: بر اساس اعلام وزارت راهوشهرسازی، متوسط تردد روزانه بین استانی از ۲۳ دی تا دوم بهمنماه تا 7 درصد به نسبت مدت مشابه سال گذشته افزایش یافته است. لاری همچنین درباره احتمال تشدید محدودیتها با توجه به نزدیک بودن نوروز ۱۴۰۰، اظهار کرد: در زمینه اعمال محدودیت برای عید نوروز، هنوز تصمیم جدیدی گرفته نشده است، البته باید روند فعلی در کاهش موارد ابتلا و بستری به علت «کووید-۱۹» را با تمام توان حفظ کنیم و همراهی و همکاری مردم و مسؤولان در این زمینه ادامه داشته باشد. در عین حال مباحثی در زمینه تعمیم محدودیتهای وضعیت قرمز و نارنجی به وضعیت زرد نیز مطرح شده و باید در کمیته امنیتی و اجتماعی ستاد ملی مقابله با کرونا مطرح شده و سپس در ستاد ملی مورد تصویب قرار بگیرد.