گروه فرهنگ و هنر: نشست رسانهای سیونهمین جشنواره تئاتر فجر با حضور حسین مسافرآستانه، دبیر و تعدادی از مدیران این دوره از جشنواره در تالار رودکی برگزار شد.
مسافرآستانه در ابتدای سخنان خود در این نشست رسانهای گفت: در این شرایط سخت گروههای تئاتری به عنوان ایثارگران فرهنگی دست از همراهی و امیدبخشی به مردم نکشیدند و در صحنه حضور داشتند.
مسافرآستانه تأکید کرد: جشنواره تئاتر فجر فرصتی است که ایثارگران فرهنگی، نتیجه فعالیت و عملکرد خود را روی صحنه ببینند.
دبیر سیونهمین جشنواره تئاتر فجر در ادامه با بیان اینکه ما در شرایط خیلیخیلی سختی هستیم، یادآور شد: تجربه برگزاری دورههای گذشته جشنواره برای ما کارایی نداشت و گویی از صفر کار را شروع کردیم. وقتی برگزاری جشنواره را پذیرفتیم گمان نمیکردیم که چه مسیر سخت و غیرقابل پیشبینیای را پیشرو داریم. گمان میکردیم فقط اجراهای گروههای مقیم شهرستان به صورت آنلاین پخش میشود ولی وقتی بحث اجرای حضوری پیش آمد هم به لحاظ بودجه و هم فراهم کردن شرایط، همه چیز سخت شد.
* تست کرونای رایگان همه گروههای شهرستانی
وی تصریح کرد: با همکاری وزارت بهداشت تمام گروههای تئاتری شهرستان که قرار است در جشنواره حضور پیدا کنند، تست رایگان کرونا شدهاند تا با آرامش خاطر جشنواره را برگزار کنیم. ۲۰۰ نفر از اعضای ستاد جشنواره در تهران نیز تست کرونا دادهاند. البته باید پروتکلها را رعایت کنیم و در سالنهای کوچک میزبان تماشاگر نخواهیم بود.
مسافرآستانه در بخش دیگر این نشست رسانهای اظهار کرد: در این دوره از جشنواره بخش «سرباز انقلاب» با محوریت سردار شهید حاجقاسم سلیمانی با مشارکت و حمایت معاونت فرهنگی بنیاد شهید برگزار میشود و این موضوع بسیار مهم است، زیرا باید به قهرمانها و چهرههای ملی بدرستی پرداخته شود. امیدوارم این جریان از جشنواره سیونهم با بخش «سرباز انقلاب» آغاز شود.
در ادامه این نشست خبری محسن حسنزاده، مدیر روابط عمومی جشنواره سیونهم تأکید کرد: در این دوره به دلیل رعایت پروتکلهای بهداشتی هیچ کارت میهمان و ویآیپی صادر نکردیم. حضور در سالنها تنها با ارائه بلیت امکانپذیر است. در سالن اصلی تئاتر شهر، تالار وحدت، ناظرزاده کرمانی تماشاخانه ایرانشهر و تالار حافظ به تعداد محدود پذیرای تماشاگران و فروش گیشه حضوری خواهیم بود.
وی افزود: پخش مجازی آثار جشنواره از ۱۴ بهمن و با ۳ روز تأخیر از آغاز جشنواره انجام میشود. تیوال، نمایش نت و تلویزیون تئاتر ایران، ۳ پلتفرم پخش مجازی اجراهای حاضر در جشنواره هستند.
در ادامه مسافرآستانه با بیان اینکه برای انتخاب آثار هر بخش از چهرههای مطرح تئاتر هر استان و شهرستان بهره بردیم، افزود: این کار را انجام دادیم تا بگوییم فقط تمرکزمان بر تهران نیست.
همایون علیآبادی از منتقدان تئاتر، اختر تاجیک از عکاسان باسابقه، بهرام ابراهیمی از بازیگران باسابقه تئاتر و جمشید داورپناه از خراسان شمالی به عنوان هنرمند پیشکسوت، چهرههایی هستند که طبق گفته مسافرآستانه در مراسم اختتامیه جشنواره سیونهم مورد تجلیل قرار میگیرند.
* بودجه 5 میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومانی
دبیر سیونهمین جشنواره تئاتر فجر در ادامه درباره بودجه جشنواره این دوره یادآور شد: بودجه جشنواره ۵ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان مصوب شد و بر این اساس فعالیتها برنامهریزی میشود. وی درباره امنیت آثار جشنواره در فضای مجازی گفت: آثار تا ۲۴ ساعت حق پخش دارند و بعد از آن روی پلتفرمهای مجازی پخش نمیشوند. این ۲۴ ساعت پخش در فضای مجازی فرصتی تبلیغاتی برای گروهها و ما است.
مسافرآستانه با بیان اینکه تمام تمهیدات بهداشتی را رعایت میکنیم تا مشکلی پیش نیاید، متذکر شد: اگر در گروه یا اجرایی بیماری رخ دهد و مشکلی پیش بیاید حتما با نظر متخصصان وزارت بهداشت درباره وضعیت پیشآمده تصمیمگیری خواهیم کرد.
دبیر جشنواره سیونهم تئاتر فجر درباره همزمانی برگزاری این رویداد با سیونهمین جشنواره فیلم فجر و تأثیر منفی این اتفاق بر جشنواره تئاتر، تأکید کرد: تئاتر مخاطبان خود را دارد و این برگزاری همزمان بارها اتفاق افتاده ولی بر حضور مخاطبان تئاتر در جشنواره و تماشای آثار این رویداد تاثیری ندارد.
وی در ادامه این نشست درباره مسائلی که از سوی برخی خبرنگاران درباره کیفیت برگزاری و همچنین آثار این دوره از جشنواره تئاتر فجر مطرح شد، عنوان کرد: شرایط کیفی و کمی سیونهمین جشنواره تئاتر فجر را با هیچکدام از دورههای قبلی جشنواره مقایسه نکنید، زیرا اجحاف در حق این دوره جشنواره است. شرایط یک سال کرونایی در شکل و شیوه برگزاری جشنواره سیونهم تأثیرگذار بوده است.